Gå til innhold

Tfosheim

Medlemmer
  • Innlegg

    858
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tfosheim

  1. - Hvordan er det med tastaturet? Vil alltids trenge æøå, og tviler på at norsklæreren min blir veldigg happy med store a-er ol.

     

    du kan bytte til norsk tastatur og språk i os x, men ikke på selve tastene på tastaturet. hvis du skriver med touch spiller det ingen rolle. hvis du har et mentalt bilde av et norsk tastatur i hodet, spiller det ingen rolle. hvis du ikke gjør noen av delene, vil du venne deg til det etter hvert.

     

    - Størm, hvis jeg har forstått rett, så bruker ikke amerikanerne likt strømkontakt som oss, hvordan er det med det?

     

    du må kjøpe en adapter. 200 kroner på flyplassen.

     

    Noe annet jeg bør tenke på?

     

    Ikke ta med hele pakka gjennom tollen :) pakk den i en koffert. eller la orginalemballasjen bli liggende i usa eller noe sånt. du får problemer med reklamasjon og garanti, og burde kanskje kjøpe en applecare-kontrakt i norge.

     

    "Jeg trenger en ny pc med litt futt, så jeg kjøper ikke bare for å kjøpe, hvis det er det dere tror..."

     

    neida. klart ikke :)

  2. Wow!

     

    Audible er hovedtilbyderen av lydbøker til iTunes.

     

    Hvis Amazon gjør dette av konkurransehensyn (som vel er selvfølge), er det ikke bra for Apple -- og vi som liker lydbøker med Apple-drm på ipoden.

     

    Med mindre Amazon gjør noe nytt med DRMen deres. Som de tar patent på... (vil ikke skje)

     

    Men i det store og hele er dette antakelig veldig dårlige nyheter.

  3. kan være forfatteren mente at man vanligvis kan forvente å overklokke denne prosessoren lengre?

    5920493[/snapback]

     

    I følge overklokkerne skal du normalt kunne justere multiplieren opp et stykke etter å fått en stabil FSB..

     

    Metoden var å få en stabilt høy FSB og så gå videre med multiplier-klokking til 7 GHz, men så snart de justerte multiplieren sa det stopp.

     

    En engineering sample fra Intel er som sagt ikke noe lett å få tak i - og hver enkelt prosessor er ofte litt forskjellig. For ikke å nevne hvor følsomme de er for forskjellige spenninger og hastigheter.

     

    Prosessoren vi hadde fått har vært på besøk hos noen andre før, så teorien blant overklokkerne var at den muligens hadde blitt kjørt litt hardt med feil kjøling - og at den ikke tålte ekstrem overklokking mer.

     

    Vi er imidlertid strålende fornøyd med 6,3 GHz.. Dette er ikke noe vi kunne klart med stock-kjøleren på gutterommet :)

     

    Tusen takk til Stoolman og Overklokk for at de stilte opp på dette! Hvis vinden blåser i riktig retning, blir det flere slike forsøk fremover...

     

    Tor

  4. Hvordan er lovene for å ha nettverk der brukerene deler filer? Tenker da spesielt på torrents.

     

    Zevs :)

    5910997[/snapback]

     

    Kripos: Man kan gjerne dele filer i nettverk, så fremt filene ikke er beskyttet av opphavsrett, eller på annen måte inneholder straffbart innhold (eks. barnepornografisk innhold, datavirus m.v.).

  5. Tor Henning Ueland spurte før han måtte reise avgårde følgende;

     

    Hvilken utdanning har dere? Og hva må til for å få jobbe i Kripos?

     

    KRIPOS: Datakrimavdelingen ansatte består i grove trekk av 3 profesjoner, som arbeider tverrfaglig; *Jurister, Politifaglig personell, og teknologer. Juristene må ha juridisk embetseksamen + erfaring. *Politipersonell må ha polithøgskolen, samt god etterforskningserfaring. *Teknologene er ingeniørutdannet, og snittet på utdannelsen ligger på ca. på 5 år. De er utdannet på høgskoler og universitetet i inn og utland.

     

    På lik linje som andre arbeidsplasser vektlegges også andre aspekter enn formell utdannelse og erfaring. Tverrfaglig teamforståelse er viktig.

  6. Hva gjør dere på tg egentlig?

     

    muligens et dumt spørsmål

    5910904[/snapback]

     

    KRIPOS: Kripos er på TG i første omgang for å drive forebyggende arbeid, og informere deltagerne. Vårt hovedfokus i år er å være tilstede, og svare på spørsmål rundt uklarheter.

     

    Vi ønsker å komme i kontakt med personer som har et høyt kunnskapsnivå, og som tar i bruk ny teknologi raskt.

    5910927[/snapback]

    Så dete er ikke der for å straffe/bøtlegge personer med piratprogrammer, spill og musikk etc?

    5910963[/snapback]

     

    KRIPOS: Nei, viser til vårt svar ang. vår tilstedeværelse på TG 2006.

  7. Kripos;

     

    Hvor involvert vil dere være i fremtiden når det gjelder straffeforfølgning av normale normenn som bruker internett til å utvide kulturhorisonten sin (som gjerne fører til både økt salg og mersalg) ?

     

    Jeg regner med at IFPI osv blir til å rette sterkere fokus her, om ikke nå, men om ett halvt års tid. Uansett,  hvilke tilstander kan vi forvente?

     

    Kan vi forvente grusomme tilstander som i USA, eller har både Kripos og rettighetsforsvarere i Norge ett mer sundt syn på ting og tang?

     

    Jeg håper dere kan gi meg ett ordentlig svar, og ikke bare vise til lovparagrafer, som det er lett å gjøre.

    5910909[/snapback]

     

    Det er vanskelig å gi noen forutsigelse av framtidige forhold. Ut fra dagens situasjon, er saksområdet ikke blant de Kripos prioriterer høyest, og er derfor vanligvis avhengig av anmeldelser fra en fornærmet part. Men ingen regel uten unntak - flere saker om ulovlig kopiering som Kripos og lokalt politi har behandlet, har hatt sitt utspring i andre saker mot samme mistenkte.

  8. Kjære Mr/Dr/Herr Kripos (:p)

    Hva er straffen for å "release" en film på ett pirat-nettverk?

    Er det forstatt lov til å laste ned, men ikke laste opp?

    Er det lovlig å laste ned noe du allerede har? f.eks. hvis jeg har kjøpt ett spill, og cd'n blir ødelagt. Har jeg da lov til å laste ned en kopiert versjon om jeg har CD-key?

    Hva synes dere om at folk laster ned spill før de kjøper det for å se om det fungerer?

     

    Hilsen Kannath ;)

    PS. Jeg releaser ikke filmer, men jeg er vel en tidligere synder i en LITEN grad så dere trenger ikke komme for å ta meg :p (Skjedde uansett når jeg var under 15 år)

     

    edit: Cwalken; VELDIG bra spørsmål!

    5910907[/snapback]

     

    KRIPOS: Foreløpig finnes begrenset rettspraksis, siden endringen i åndsverkloven skjedde for under et år siden. Hvilken straff man kan få, vil derfor måtte avgjøres av domstolene, eventuelt ved vedtatte forelegg. Derfor er det foreløpig for tidlig å gi noen "prognose" på forventet straff for ulike typer fildeling m.v. Spørsmålet om nedlasting av programvare man allerede har CD-key til, er ikke avgjort i rettspraksis, og knapt nok eller ikke omtalt i lovforarbeidene, så en bør være litt forsiktig med å trekke en endelig konklusjon, men antakelig er dette i strid med reglene om opphavsrett og vil derfor kunne bli strafforfulgt som brudd på åndsverkloven.

  9. Hva gjør dere på tg egentlig?

     

    muligens et dumt spørsmål

    5910904[/snapback]

     

    KRIPOS: Kripos er på TG i første omgang for å drive forebyggende arbeid, og informere deltagerne. Vårt hovedfokus i år er å være tilstede, og svare på spørsmål rundt uklarheter.

     

    Vi ønsker å komme i kontakt med personer som har et høyt kunnskapsnivå, og som tar i bruk ny teknologi raskt.

  10. Jeg hørte akkurat på foredraget dems, og deltakerne her på TG's mange spørsmål til disse gutta.

     

    Jeg syntes de kunne sakene sine godt, spesielt advokaten avbildet til høyre ladet med skarp ild når noen stilte spørsmål i form av ordentlige svar.

     

    :) Imponert.

     

    Avdelingen dems har til opplysning 30 ansatte.

    5910676[/snapback]

     

    Takk for positiv tilbakemelding.

  11. Heisann

    Har lest noen få artikler i Vi-menn og Teknisk Ukeblad hvor disse gutta er involverte, så jeg har noen få spm:

    *Føler dere at dere får de ressursene dere trenger for å gjøre jobben "tilstrekkelig"? Vi vet jo at politiet har begrensede ressurser og regner med det gjelder dere også.

    *Hvordan er sammarbeidet med andre "seksjoner"/"avdelinger", også internasjonale, innen datakriminalitetsområdet? (Trodde Økokrim var mer involvert på dette området enn Kripos)

    *Føler dere at norske bedrifter tar datakriminalitet alvorlig nok? Anmeldelser, oppfølging og lignende. Eventuelt tror dere at norske bedrifter føler det nytter å anmelde saker?

    *Hva mener dere om denne nye åndsverksloven (mp3loven) som nesten kom igjennom. (Hvis jeg husker rett). Enn disse DRM'ene som tvinges igjennom av programvare- og maskinvare-leverandører?

     

    Mine små spm for denne gang.

    5910640[/snapback]

     

    KRIPOS: På generelt grunnlag så jo flere ressurser man har, jo mer får man gjort. Når det gjelder samarbeid med andre parter i politiet, derunder i utlandet, har vi generelt positive erfaringer med dette. Kan også nevne at Datakrimavdelingen også yter bistand til andre deler av politiet, derunder utenlandsk politi i et antall saker.

     

    Datakrimavdelingen ved Kripos var tidligere Politiets Datakrimsenter underlagt Økokrim. Vi ble organisert under (Nye) Kripos 01.01.2005.

     

    Norske bedrifter tar nok datasikkerhet på stort alvor. Noen anmelder forholdene, andre ikke.

     

    Kripos som sådan har ingen synspunkter på innholdet i åndsverkloven, da vi forholder oss til den lovgivning som Stortinget vedtar og de anmeldelser som kommer inn på basis av eksisterende lover.

  12. Spørsmål til KRIPOS

     

    Hva ville konsekvensene være for en mindreårig som blir tatt for piratkopiering i "høy grad" være idag?

    Hva er lov, og hva er ikke lov? Film, musikk, software, etc?

    5910190[/snapback]

     

    KRIPOS: Man kan ikke straffe mindreårige under femten år.

     

    Strafferammen er i utgangspunktet tå år etter årndsverkloven

×
×
  • Opprett ny...