Gå til innhold

Bill7

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bill7

  1. Jeg har et Gopro hero black 4 som helt plutselig sluttet å fungere. Jeg hadde det med meg på en telttur hvor det var ganske kaldt og hvor jeg bl.a. brukte det til en timelapse ute. Nå nekter den å lade. Batteriet er helt tomt. Jeg prøvde å nullstille hele kameraet, men det ga heller ingen effekt. Er det noe vits i å kjøpe et nytt batteri? Har lest om så mange lignende problemer at jeg begynner å lure på om det er noe feil med selve kameraet..

  2. Som tittelen indikerer så lurer jeg litt på hva som er gjengs oppfatning rundt dette.

    Er det noen som har erfaringer med å spørre etablerte artister om å få bruke musikken deres i en hjemmelaget video uten noen kommersielle baktanker? Eller er dette fullstendig "no go"?

     

    Vet at det finnes en del "gratis" musikk der ute, men er det ikke også interessant for et band/artist som prøver å slå igjennom at de får om så bare litt ekstra publisitet?



     

  3. Du kan bruke sequence; sett den til det du ønsker (da vil materiale tilpasse seg). Om man deretter går på filmlklippet lagt i sequence kan du endre hastighet på avspilling. Om du velger lavere enn kildemateriale så vil den generere frames av forrige/neste; holder du deg innenfor kildemateriale så vil den bare spille det av saktere.

    Hei, og takk for svar. Har jeg forstått det riktig som at jeg trykker på sequence settings? Det kom automatisk opp et forslag om å bruke 23.976 fps i en modus som heter ARRI Cinema. Hastigheten er den samme når filen blir spilt av på tidslinjen. Jeg lurer på hvordan man kan få bildet til å flyte jevnt i slow-motion. Hvis jeg bare reduserer hastigheten blir det så hakkete. Hva er det jeg gjør feil?

  4. Jeg ville nok heller satset på en haug med minnekort istedenfor en harddisk, det er to grunner for det. Minnekort er lettere og gjemme så de blir ikke stjålet så fort og går et minnekort i stykker har du flere på lager.

     

    Og ville nok også overføre bilder til en netttjeneste som takler raw-filer så fort anledningen byr seg, aberet med nettkaferer, etc. er at de kan ha en lav hastighet på overføring så det blir mange kaffekopper.

     

    Hvis du skal bruke bildene underveis så ville nok lightroom mobile/adobe cloud være en god løsning på redigering/lagring og du kan overføre bildene direkte til FB, world press, etc.

    Jo, jeg er forsåvidt enig i det. Haken er bare at jeg kommer til å reise med kun en ryggsekk, så hvis noe blir stjålet ser jeg for meg at alt vil forsvinne uansett. Det var grunnen til at jeg vurderer sterkt en ekstern harddisk.

     

    Hva med denne?:http://m.lightinthebox.com/no/3-port-hoeyhastighets-usb-2-0-otg-hub_p2492891.html?currency=NOK&litb_from=paid_adwords_shopping&utm_source=google_shopping&utm_medium=cpc&adword_mt=&adword_ct=90863439914&adword_kw=&adword_pos=1o3&adword_pl=&adword_net=g&adword_tar=&adw_src_id=1810908567_303456434_21775426394_pla-93802934913&gclid=Cj0KEQiAxrW2BRCFidKbqKyq1YEBEiQAnMDWxgKK0oyPM5kalbBpVR9tnG99xcEQ3kvRV5tD14SpJ9IaAlAH8P8HAQ

     

    Tror dere det vil fungere å overføre bilder fra nikon d7100 til harddisk gjennom nettbrettet ved hjelp av denne? Vurderer å ha ekstra backup gjennom skylagring.

  5.  

    Ja, det var dette jeg lurte litt på også. Jeg må vel uansett belage meg på å overføre bildene til harddisken på en internettcafe e.l.

    Med mindre det går an å overføre bildene til harddisken ved hjelp av en usb-hub til nettbrettet?

     

     

    Mitt gamle Samsung-nettbrett har USB-controller innebygd så jeg kan koble til harddisk "direkte", antar nyere også har den muligheten.

     

    WD har forøvrig en interessant disk med innbygd SD-slot (og WiFi). Der kan du kopiere inn direkte fra minnekort inn på disken, men du får jo ikke "sett" at alt er OK. http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=1330

    Nå er ikke jeg så veldig datakyndig, men kunne du forklart litt nærmere hvordan denne usb-controlleren fungerer? Funker det når nettbrettet bare har en micro-usb inngang? Den harddisken fra WD hadde vært gull verdt om den ikke var så dyr.
  6. Mitt Android nettbrett har dessverre for gammel OS-versjon til at LR Mobile skal fungere. Har imidlertid testet litt på mobilen, og det kom en oppdatert versjon for et par dager siden med forbedret funksjonalitet. På mobilen synes jeg det blir knotete med LR, men noe enkel justering for å lage bilder som skal ut på FB eller mailes fungerer.

     

    Et nettbrett vil sikkert fungere bedre, men du må nesten teste selv for å se om det dekker det du vil gjøre. Mulig du har testet allerede, men jeg ville i hvert fall sjekket:

    - Hvordan få bildene inn på nettbrettet og over på ekstern disk, eventuelt rett til ekstern disk.

    - Klarer nettbrettet å aksessere bilder på den eksterne disken.

     

    LR Mobile tror jeg du kan laste ned gratis hvis du ikke har den allerede. Hvis jeg har forstått det korrekt er det synking mot PC-versjonen som krever at du har abonnement.

    Ja, det var dette jeg lurte litt på også. Jeg må vel uansett belage meg på å overføre bildene til harddisken på en internettcafe e.l.

    Med mindre det går an å overføre bildene til harddisken ved hjelp av en usb-hub til nettbrettet?

  7. Jeg skal på en lengre reise i Sør-Øst Asia og Australia, og tenkte å ha med DSLR'en. Jeg har lightroom som jeg bruker på en stasjonær pc,og så har jeg et nettbrett i tillegg (samsung galaxy tab s).

     

    Tenkte å ta med en ekstern harddisk som jeg fører bildene over til underveis.

    Er det noen som har erfaring/kommentarer/tips i forhold til det å bruke lightroom på nettbrett i forbindelse med reise?

  8. Hjertelig takk for hyggelige kommentarer. Måkene flokket seg rundt hvalene i håp om å fange svimeslått fisk. Det var ikke lett å vite når knølhvalen ville hoppe opp av sjøen. Ved å studere fuglene kunne man gjette seg til hvor den ville dukke opp neste gang, og så var det bare å fyre løs og håpe på det beste :)

×
×
  • Opprett ny...