Gå til innhold

XXMeXX

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av XXMeXX

  1.  

    Og svaret mitt ang. et foster er at vi er født som syndere, vi kjenner lysten til det onde i vårt hjerte. Jeg vet ikke hva et foster er i stand til, men det er ingenting eller svært lite. Men jeg tror vi lærer hva som er godt og ondt etterhvert som vi utvikler oss...

     

    Det er dette jeg ikke gorstår. Du sier at hva som er rett og galt er noe vi finner ut når vi utvikler oss. H ordan kan da et foster kjenne lysten til det onde i hjertet. Det er på alle måter umulig. Føler det er litt fet samme som å ikke oppdra en hund til å bite og så plutselig slå den for det. Hunden vet ikke at dette er galt.

     

    Jeg tror at det kan finned noe som er større enn oss. Hva det er og hvordan og alt det der kan jeg ikke svare på. Kanskje det er mer et ønske om at det finnes noe som ikke vi kan begripe? Jeg syntes kristendom er for konkret. Om det finnes noe der ute, tviler jeg på at det er noe mennesker kan begripe. iallefall ikke skrive en bok om. Det er alt for enkelt. Tror heller ikke at dette "størrr enn oss" er en skapet. heller ikke allmektig. Når noen sier Gud, ser jeg for meg en skjeggete mann. Syntes det blir simpdlt på en måte

  2. Jeg respekterer din mening. Jeg jeg tror Gud er god, og det er derfor han ofret sin eneste sønn for oss.

    For hvis vi er syndere, så trenger vi tilgivelse. Den får vi gjennom Jesus. Syndens lønn er døden, men den har han betalt for oss. Derfor trenger vi bare å vende om og tro.

    Hevder ikke at det er bevis, men et spørsmål å tenke på.

    Du trenger ikke å lære et barn å lyve.. Det lærer de seg fint selv, men du må lære dem å være ærlig.

    Jeg tror vi er født som syndere, men jeg tror som sagt ikke et foster er i stand til å gjøre noe galt. Men barn lærer det etterhvert som de utvikler seg.

    Du og andre synes grunnlaget mitt for å tro er tynt, og jeg klandrer dere ikke. Men for meg er det mer enn nok.

     

    Jeg syntes ikke grunnlaget ditt er tynt. Jeg forstår hvorfor man tror. På hva det enn måtte være. For tro hjelper folk gjennom mye. Folk somm føler at tro er det eneste de har å støtte seg på. En mor i afrika trenger tro. Forbå be for at det eneste barnet hun har igjen overlever og kommer seg trygt hjem fra skolen. Atbarnet ikke sulter. Det å da kunne be og forsterke håpet er da det eneste hun kan gjøre. Men det er da jeg reagerer. Hva med alle som bor i norge og har blitt helbredet? jeg leste om en 50 år gammel mann som ikke var kristen. Han hadde kone og barn. Han fikk kreft og var døden nær. Han bba tiil gud og kjente en varme i hele kroppen. Han ble frisk, og mente dette var gud. Hvorfor han? han hadde alt. Friske barn, tak over hodet, penger nok til å klare seg. Hvorfor ikke en ti år gammel syk gutt i Afrika. Der moren ber hver dag? Hva er et 50 år gammel mannsliv som har vært flott i bytte mot en stakkars familie? Er det bare fordi dette gjorde ham kristen? Hører bønnen til en mann som vil bli kristen fremfor en som hvirkelig er det? Er det det som teller?

     

    Og Jesus. om han var et menneske somm ga livet for resten av menneskeheten. Hvorfor blir vi født syndere? Er ikke det poenget? Hvorffor skal absolutt hele menneskehheten være syndere for? Du svarte ikke på hva et foster har gjort galt?

  3. Jeg tror vi er født som syndere. Altså at alle mennesker gjør og tenker gale ting. Begrenset hvor mye galt en baby kan gjøre...

     

    Ok. Innen psykologi. Det å kunne begrunne tanker, og reflektere over det man tenker er ikke noe et foster/ nyfødt barn kan gjøre. For å kunne gjøre dette må man ha erfaring, en forståelse av rett og galt og et referanseregister. dette får man ved å oppleve verden. Et nyfødt barn harvikke disse tingene. Med andre ord: et foster eller nyfødt barn kan ikke tenke gale ting? Du kan gjerne komme med en forklaring på hva et foster kan ha "gjort galt"

     

    Vi kan argumentere for og mot at det finnes en gud i årevis, men vi kommer aldri til å komme til en konklusjon. Men en tiing vet jeg sikkert. Jeg håper at den guden du beskriver ikke finnes. Som lar barn fødes inn i denne verden hvor det skjer så mye galt uten en sjanse og et valg om hvorvidt de er syndere. Lar barn fødes inn i sult, nød, terror, fattigdom og forferdeligheter, misbruk (for Gud kan vell se vår fremtid?). Men disse barna med denne fremtiden er fortsatt automatisk syndere fra sekundet egget er befruktet, for Hey! Det er en god start på livet.

     

    For om denne guden finnes, og om denne guden skaper mennesker som syndere, og at et foster automatisk er en synder før det i mulig kan ha en forståelse av hva synd eller rett og galt er. Fødes "fortapt" ? Dette er isåfall en kald gud. Nesten grotesk. Jeg vil aldri tro på en sluk gud. For om denne guden (herskeren om du vil) finnes, er vi vel dømt tiøl å være fucked uansett. Vil kalle det et godt utgangspunkt for menneskeheten.

     

    "And we pray that there's no God"

  4. Spørsmålet faller på sin egen urimelighet, ikke ukjent religiøse utgangspunkt for øvrig.

    Hva skulle dette barnet ha gjort for å havne i gjeldskrisen, der det må leve opp til noen fantasipåbud for å bli kvitt denne "skylden"? Den store synden ligger jo i å fortelle barn slikt semisadistisk svada, med konsekvensen at barnet blir redd for å trå feil, redd for å prøve, redd for ikke å strekke til, og i tillegg hjernevasket nok til å fortelle samme idiotien til sine avkom.

    Oooooki Pop. Ser ut til at du har misforstått et par ting. 1 Jeg er ikke kristen. 2. Jeg spør de kristne som har skrevet i tråden om det, ar ren nyskjerrighet, ikke fordi jeg trot det selv. Og nå ef det ikke snakk om barn i 3 års alderen. Men alt frafoster til et nhfødt barn. Trenger da ikke svar fra de som ikke er kristne. f

  5. Hei!

    Jeg er AUFer, og hadde ett 2 års langt forhold med en som stemte på blåsiden. Men utrolig nok hadde vi en god del fellesmeninger om andre ting vi brydde oss om. Sett att vi ikke satt oss ned og diskuterte politikk. Jeg var politisk aktiv, han var ikke. Jeg diskuterte politikk med mine venner, han med sine. Var vi flere tilstede, kunne vi diskutere, men vi gjorde det ikke med bare oss to. hadde ikke noe behov for det. Når ting ble seriøst diskuterte vi ting som vi syntes var veldig viktig, og kom til en delvis enighet. mye ble kanskje bygget på kompromisser. Så aldri dette som en hindring. Om hun gnåler om sosualistiske ting i ett, si du heller vil prate om noe annet. Vi hadde to gode år, lite hindring og krangling om politiske synspunkt (de diskusjonene vi hadde, endte heller opp med å bli spennrnde og utfordrende på en sexy måte) :p

    Vi slo opp av ikke politiskrelaterte grunner

  6. Mitt råd til deg om hvordan det evt går ann å forsøke å håndtre situasjonnen melllom deg og vennen din er i siste avsnitt. Resten er en kommentar til "Hjemlengsel" og mine meninger til hans/ hennds urelevante svar til ditt problem :)

     

    Beklager "Hjemmlengsel" Men måtte trekke litt på smilebåndet da jeg leste innlegget ditt. For det første; Kjempeflott at du sitter med ordboken i fanget, men setningen om alt det med å slå mynt på og politiske vissvasset blir mindre imponerende for hver gang du skriver det. For det andre; Rasediskriminering KAN ansees som rasisme. klikk deg inn på antirasistisk senters hjemmesider og det vil stå;

     

    "Om rasisme

    Rasisme er enhver diskriminering basert på etnisitet, opprinnelsesland eller hudfarge" Så nok om det. For det tredje; Hun har ikke bruk for din mening om hvorvidt hun bruker ordet riktig. Hun føler vennen hennes har rasefiendtlige holdninger, og hun trenger hjelp til å håndtre. Så om du vil heller diskutere definisjoner, skriv en ny tråd. For det fjerde;Hun fortalte at han hadde fiendtllige innstillinger til Tyskere. som en gruppe, dermed setter han tyskere ned not bunnen av rangstigen som folkeslag, og er dermed en rasist ifølge DIN defenisjon.

    Du mener også at hun ikke skal bruke tvang, og fortelle at hennes måte er den eneste veien å gå, men du var kjapp i å fortelle henne fasiten på hva hun skulle gjøre, og hvilke resultater det gir.

     

    Beklager langt innlegg. Og jec vet dette ikke har noe med problemet ditt å gjøre, TS, Men det Hjemlengsel skrev frustrerte meg. Anyways, mitt forslag er å fortelle ham hva du syntes, og at du har problemer med å tolerere hvordan han oppfører seg (men på en vennlig måte) Jeg har selv hatt en slik prat. Der jeg trakk inn at de fleste som gjør over hele rep er menn, men det vil ikkr si at alle menn er voltektsmenn, og det vil ikke si at alle menn dkal behandles som voldtektsmenn, eller mistenkes for å være det. Det hjalp minn venn til å forstå hvordan jeg tolket meningene hans. Han har nok disse tankene fortsatt, men vi har kommet tiø rnighet om at han ikke skal komme med slike kommenrarer uten en begrunnelse, og at ikke jeg skal klandre han for tankene, sett at han ikke viser fihendtligheten i mitt nærvr. det funker for oss!

    Overgrep*

  7. Hei!

    Vet at denne tråden har stoppet opp, men tenkte å kommentere uansett. Bare et lite tips; det kan være greit å trå litt varsomt når du forteller det. Ekskjæresten min hadde tanker i liknende baner, og luftet ideen på en relativt dårlig måte som gjorde at jeg ikke forstod hva han mente, og at jeg istedenfor følte meg ganske objektifisert, og tvilte på hva han egenylig følte for meg. men viste seg etterhvert at det var tanken som tente han og ikke det at jeg nødvendigvis skulle utføre noe med andre. Han tenkte rett og slett på erfaringen og tanken. Om du er en som ser mye på pornografiske filmer eller videoer, er dette heller ikke så unormalt. da vil du ønske å se henne i en slik setting, fordi det er det som tenner deg. Det er slett ikke det samme som å ønske at hun er prostituert. Prat med henne, føl på stemningen. Og det er mange jenter som liker spenningsfylte sexliv! lykke til:)

×
×
  • Opprett ny...