Gå til innhold

RasmusGje

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RasmusGje

  1.  

     

     

     

    Ønsker å stille et spørsmål til anmelderen: Er du en gamer?

    Du sier at AlienWare har helt klart den råeste kraften til spill, men trekker ned på grunn av støy og vekt; la meg gi motargumenter!

    Har du sett en gamer som ikke har på seg headset? Enhver gamer med respekt for seg selv og spillet, sitter med headset når man er på laptop! Da hører man ingenting av støyet til laptoppen, så fremt du har lyden lavt og dårlig headset.

    Når det gjelder vekt: Har du sett en gamer gå rundt med spill laptoppen rundt på kafeer? Gamere går ikke rundt med sin gamer pc hvor en de er, men tar dem frem når de skal et sted for å sitte der over lengre tid!

    Får man virkelig vondt i ryggen av å bære 7.0kg på ryggen så bør man revurdere å bevege på seg i det hele tatt og/eller bytte ryggsekk!

     

    Du har ikke anmeldt en gamer laptop fra en GAMER sitt ståsted, men din egen. Det er som å anmelde en formel 1 bil for bykjøring!

     

    Her generaliserer du noe voldsomt, og jeg tror du undervurderer betydningen av vekt på en "bærbar". Det er nok relativt få som har to separate bærbare, så en bærbar-PC om den så er ment til spilling skal nok helst også kunne fungerer som en bærbar i flere sammenhenger og her blir vekt godt over 3 kg fort utrolig upraktisk for veldig mange. Hvis ikke så kan man jo nesten like så greit gå for stasjonær først som sist og ha en god bærbar ved siden av.

     

     

    Hva gjelder støy så er dette en ufattelig snever tankegang, det er veldig mange som ikke bor for seg selv eller hjemme hos foreldrene sine og dermed ofte har andre individer de må hensynta. Det at du ikke hører det med lydisolerende hodetelefoner er en ting, men om du plutselig sitter i stua med kjæreste / samboer, barn eller whatever så er det greit at maskinen ikke høres ut som en støvsuger. Og igjen så er det nok mange som kunne tenke seg å bruke en slik bærbar til andre ting enn spilling, så om den bråker som en støvsuger så kan jo det bli passe irriterende når du sitter i situasjoner hvor du ikke sitter med hodetelefoner og skal game.

     

    Nå har det jo etterhvert blitt populært for mange å investere i noen skikkelige hodetelefoner, mange av disse er ikke lukkede men åpne og da skal du ha på passe høy lyd for at det skal overdøve voldsomt til viftestøy fra maskinen.

    Først la meg legge til grunne på hvilke gitte kriterier mine argumenter går ut i fra.

    Tittel på artikkelen sier at dette er spillpcen du skal kjøpe, som legger til grunn at anmeldingen må gjelde en spillpc og ikke en pc som kan brukes til spill!

    Definasjon på spillpc (som jeg har tatt utgangspunkt i) er en pc som er rettet primært mot spilling, altså primær oppgave er å kjøre spill, akkurat som en konsoll som PS4!

    En spillpc sin største betydning er ytelse! Hvis man ikke har ekstern skjerm, så gjelder også skjermen. Deretter kommer tastatur, og mus; samt lydkort.

    En spillpc er i utgangspunktet ikke en pc du bærer lett under armen, men en pc som har "muskler". I laptop verden er dette en laptop som har desktop ytelse. Dette er nettopp hva Alienware har spesalisert seg på: Desktop ytelse i en portabel pc.

    Anmelderen syter over høy lyd, men viser ikke til hva høy lyd er for noe. Ta gjerne en desibelmåler og kom med konkrete tilbakemeldinger, eller sammenlign støynivået med noe vi alle kan relatere til.

    Her lukter det fanboy.

     

    Hvorfor er det så viktig for deg å promotere Alienware? De har jo deler fra Intel/Nvidia/AMD akkurat som alle andre leverandører, men de tar seg godt betalt for utseende.

     

    Hvis vi tar en titt på Alienware maskinen som er vist fram i denne testen så betaler du 26.000kr for;

     

    1920x1080 skjerm, i7 2.4ghz(nevner ikke modell?), Nvidia 770m SLI, 750gb hybrid SSHD.

     

    Plukk opp en hvilkensomhelst annen maskin med en i7+ nvidia 880m og spar ti tusen.

     

    Alienware er bare overpriset dritt med ledlys.

    • Liker 4
  2.  

     

    Kunne kanskje vært greit å forklare hvordan man avslutter en emulator med en knapp uten å fysisk kutte strømmen?

    Trykk Escape.

     

    Men da må jeg koble til tastaturet HVER gang jeg skal avslutte et spill.

     

    You can setup an “exit emulator” button combination that will bring you back to the emulator/game selection screen. When you do this, it will dump the ROM and keep any save files that you have. There are other ways this can be accomplished; we will go over those later.

    So at the bottom of the retroarch.cfg, enter these two lines

    input_enable_hotkey_btn = "X"

    input_exit_emulator_btn = "Y"

    Replace X with one of the numbers that corresponds to a button on your controller, and replace Y with a different number. In my setup, I wanted it to exit the emulator by pressing Select + Start. So I replaced X with the number corresponding to my select button (I think it was 8), and I replaced Y with the number corresponding to my start button (I think it was 9)

    Once you have made all the changes you need, press ctrl+s to save the configuration file. You can now close the configuration file. Back at the desktop, click on the LXDE Start menu, and select “logout”. It will prompt you again, so click “logout”.

     

    Source: http://supernintendopi.wordpress.com/2013/01/23/an-a-to-z-beginners-guide-to-installing-retropie-on-a-raspberry-pi/

×
×
  • Opprett ny...