Gå til innhold

Ruler2

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ruler2

  1. Jaja typisk i lands problem ?? og lite å kaste bort en overskrift på.... Dette skjer jo kun pga at vi er så sykt heldige at vi kan prøve varer inntil 50 dager og levere tilbake om vi ikke er fornøyd.

    Ser ikke problemet at en bør være så prippen at en ikke tåler dette og går til avisa med dette.

     

    Utgjør jo ikke noe problem med mindre det er større riper eller hakk i det tilfellet her manglet en liten kabel noe som fort kan skje at den som har prøve glemmer å levere med eller Elkjøp ikke får skjekka skikkelig .

     

    Jenta får lære seg å følge med å bruke øynene så skjer det neppe igjen men synes vi har det litt for godt her i Norge når dette er hva som opptar en. Serriøst.....

  2. Jeg er ikke akkurat noen stor fan an Apple til alle tider, men mye av dette søksmålet er bare helt søkt. Litt mindre tommer og pixler pga avrundede hjørner og busslomme, selv om det rent teknisk sett er riktig, er meningsløst å henge seg opp i.

     

    Ikke bare er det veldig tydelig og godt kjente faktum, men spesielt størrelsen på skjermen er viktig å opprettholde som et diagonalt mål av skjermen som gir en indikasjon av skjermflatens størrelse. Hvis man skal begynne å trekke fra så blir denne bare misvisende når formålet er å visualisere størrelsen.

     

    Det samme gjelder pixlene. Størrelsen på den firkantede skjermen sett opp mot antall pixler sier noe om skjermen skarphet. Om man trekker fra de sorte områdene vil disse kalkulasjonene bli helt feil. Formålet med å vite pixlene er å vite hvor skarp skjermen er, og da må man regne basert på størrelsen til den firkantede diagonalen og det totale antallet pixler man får plass til.

     

    Om Apple derimot "jukser" med teknologien og ikke har fullgode pixler, og bruker pixler som ligger side om side for å skape de nødvendige fargene så betyr dette også at man eksempelvis må ha to eller flere pixler for å gjengi hele fargespekteret. I praksis vil da dette minst medføre at den reelle pixeltettheten på en måte halveres.

     

    Hadde det bare vært småtteri skulle jeg ikke sakt no men på det de kaller 6.5 tommer telefonen juger de på seg 10 prosent størrelse å det blir tull....

    Synes det er på sin plass jeg giganter ikke skal få lov å jukse.

    Jeg husker jeg så lanseringsbildet iphone xc max og vurderte å kjøpe den pga den så helt kantløs og fin ut, fant fort ut på andre bilder at den ikke var kantløs men hadde busslomme samt litt bådd topp og bunnfyll. Så missvisende bilde for å lokke folk til å kjøpe og når de finner ut den har busslomme kjøper mange likevel men ikke jeg.

    Så er litt lureri.

    Er helt enig i at det bør måles i kvaderat firkant men synes likevel at hjørner og busslomme bør trekkes ifra da disse aldri utgjør en aktiv skjermflate du kan bruke til noe busslomma er jo bare kameraer og sensorer. Og for å kunne se forskjell på skjermer med liten og stor busslomme eller kanter og skille fra fremtiden 2019-2020 da det kommer trolig ekte kantløse telefoner så bør tallene være korrekte så kunde kan skille de forskjellige tlf på faktisk skjermstørrelse ikke bare det visuelle en ser.

     

    Alle mobiler får salgstall nå utifra hvem som har størst skjerm og høyest oppløsning og da må talla være reelle og ikke løgn og triksing. 5.8" skjermen var rejelt 5.68" burde vært markedsført som 5.7" og ikke 5.8" verre er det med 6.5 tommern som rejelt er 5.85," da snakker vi hele0.65 tommer eller 10 prosent juks. Det kan kansje høres ut som bagateller men å markedsføre det som skulle vært avrundet til 5.9 " men som reklameres for som 6.5"gir noen helt andre salgstall og blir feil for her skryter apple av en mega skjerm som skulle vært apples største også er det rejelt ikke stort større enn Apple sin gamle traver iPhone 8 plus som har 5.8 tommer skjerm.

  3.  

    24/365 mener du vel?

     

    Operatørene kryper seg motvillig nærmere fri data på mobil i Norge. Har selv gått lei av å motte tenke på klokka og kvoter, derfor bruker jeg chili mobil. Forbruket nærmer seg nå 14 GB denne måneden. Prismessig lønner det seg allerede da nærmeste konkurrent (komplettmobil) tar 479,-/mnd for 20 GB.

    Betaler 449kr for 18Gb data hos Telia. (12 + 6Gb).

    Lønner seg somoftest å sjekke hva man kan få som trofast kunde istedenfor å drive å skifte

     

    Finnes jo ingen abbonoment hos telia som er på 18 gb som du beskriver her da må du ha fått en spesial avtale med dem. Høres ut som en pensjonist når du sier trofast kunde

    De fleste selskap har ikke noe forhold til deg på den måten selv om min bestemor gjerne likte å tro det fordi hun hadde vært kunde en mannsalder.

     

    Synes det faktisk er deiligere hos chilimobil jeg 399 også trenger jeg ikke ofre databrukt en tanke hadde telias største abbonoment 40 gb før og bruker vel rejelt 20-30gb i mnd. Men jeg venta til chili fikk 4 g tale og de fikk bedre kontroll enn ved lansering og hoppa på og er veldig fornøyd.

  4. Noen mener man ikke får pene lyspærer til sin lysekrone osv. At man ikke får pene led pærer sliter jeg litt med å forstå, fordi det er ganske mye pent å velge i.

     

    Påstander om at led pærer er så dyre er vel heller ikke så sant lenger.

    Dimbare led er riktignok dyrere, 40-50 kr for en blank pen pære i vanlig skrusokkel.. Ikke dimbare lyspærer 15-40 kr avhenging av watt. 15 kr stk om man kjører flere i pakke på vanlige hvite lyspærer. Noen får skrike at det er dyrt. Dimbare G9 koster nærmere hundrings stk, DET er dyrere enn halogen til 15-30 kr stk...

     

    Har ikke lest alle innlegg, men det mange må gjøre etterhvert er å bytte dimmere i sin bolig. Selv i vårt (gamle hus) med helt nytt elanlegg fra 2016, ble det montert dimmere for halogen pærer og ikke tilpasset led.

     

    Dimmere og nattsensorer til utelys må skiftes ut for å unngå mulig varmegang og feil.

     

    Dimmere er beregnet for en nedre grense på antall watt tilkoblet.

     

    Nattsensorer er også beregnet for en nedre grense på tilkoblet watt.

     

    Dette gjelder ikke om du har bedt om dimmere som er for led.

     

    Kjøp deg en prismekrone så foregår du fort blir ikke samme skinnet eller glittringen og blir abslutt ikke like pent tro meg jeg har prøvd med gode kvalitets led pærer. Så her gjelder det å hamstre

  5.  

    Dårlig nytt for oss som bor i nord.

     

    Hovedgrunnen til forbudet er at det kreves langt mer energi for å kjøle ned kontra å varme opp en bolig for eksempel. Det gir mening å forby slike pærer i varme EU land. I Norge har vi behov for oppvarming brorparten av året, og hvorvidt noe av den varmen kommer fra lyskilder eller varmeovner spiller liten rolle.

     

    Det er gode grunner her i nord også. Unngå bruk av ugunstige amterialer, færre transporter av pærer ettersom de nye varer ekstremt mye lenger, mange rom skal ikke varmes, feks boder, ganger ol. Det har heller ingen hensikt å varme opp uteområder .

    Led pærer varer ikke ekstremt mye lenger det er svada er mye mer feil på dem enn halogen. De skal i prinsippet var mye lenger men de får ofte ikke nok kjøling eller får feil i eletronikken som gjør at de har mye kortere levetid enn oppgitt ofte halve levetiden eller en kvartdel.

    • Liker 5
  6.  

    Jeg kan ikke fordra leddlys, jeg blir "syk" av det. Leddlys i lommelykter er ikke effektivt og det gir et ubehagelig lys.

     

    Nå er det stor forskjell på LED lys og LED lys. Er enig i at 5600K 70CRI LED lys er ubehagelige å jobbe med, men 2700K 95+CRI LED lys er noe helt annet. Det andre momentet er utformingen av lyskilden, men her begynner man også å få flere og flere alternativer inkludert LED lys som etterligner glødelamper.

    Størte problemet er at de fleste led pærer som selges ikke er 95+ cri men heller ca 80 de store produsentene som Phillips og osram har ennå stort sett 80-85cri selv om fargen har blitt 2700kelvin mangler det mye med lav cri beste cri jeg har sett er star trading downlights på 92

    95+ har jeg ennå ikke sett de er vel vesentlig dyrere enn vanlig?

    • Liker 1
  7.  

    Ganske latterlig å gi stryk til xiamio, virker for meg som den er den beste. Er som om å gi Lamborghini terningkast 1 fordi den er for rask :p

     

    Det er ulovlig å selge, kjøpe, importere eller bruke elektriske fartøy av denne typen som gir hastigheter mer enn 20 (+/-10%) km/t. Det at det ikke er lov å bruke den er vel et problem?

     

    Det er ganske latterlig å sammenlikne en Lamborghini med dette da det er et helt annet lovverk som gjelder for biler.

    Du tar feil er lov å selge lov å kjøpe lov og importere bare ikke lov å bruke men tror purken gir ganske blanke faen om en sparkesykkel går 5 km over grensa eller ikke sjansen for å bli tatt er ca 0.0000001 prosent.....

    Mye verre med de på 2000 watt som gjør 65 på sletta de kan du nok fort bli stoppa med dog så jeg 2 stykk 10 åringer på en sånn her om dagen

  8. Begrensninger på 1000 GB i måneden. Da er det ikke fri bruk av data. Og overskriften "Norges første mobilabonnement med fri data" er feil...

     

    Willford ser poenget ditt hvis en skal være 100 prosent korrekt men for de aller fleste betyr 1000gb så og si fribruk på mobil dvs du kal bruke data streame og surfe uten å tenke deg stort om du skal være enten gal eller drive med noe helt spesielt for å ha større behov enn det..

     

    og det er norges første abbonoment som tilbyr fastpris og en mulighet til å ikke tenke databruk lenger.

    Telenor og telia har jo reklamert for fribruk i åresvis og fått lov til det selv med strupede datagreser nedpå 5gb noe som iallefall er milevis unna fribruk

  9. Tror ikke dette blir tingen for de fleste

    Nå har folk vent seg til å kunne ringe og sende sms til fast pris ubegrenset og kunne bruke telefonen på samme måte i eu og komplett har vel dratt med usa og Thailand også så venter de fleste igrunn bare på ubegrenset data inkludert i prisen slik danmark og finland har med 1000gb tak som er så og si ubegrenset . Ikke å gå tilbake i tid slik denne happybytes opratøren gjør med og betale for alt.

    Ringer man mye sender mye sms og bruker mye data og i tillegg er i utlandet og bruker en del der feks i eu så blir dette happybytes greiene myeee dyrere.

     

    Man får jo ikke kontroll man mister det fordi man hele tida må følge med. Eneste det er billigere for dette er folk som ikke bruker data og ringer eller tekster veldig lite da kan det bli billigere. Men de klarer seg ganske bra med kontantkort eller 99 kr mnd og fribruk+ 1 gbdata abb allerede så ser ikke helt nytteverdien.

     

    den kan fungere som i en hytterouter eks en helg men hvis man er på ferie 3-4 uker og uten noe tak eller brems i abbonomentet kan jo regninga bli rimlig høy hvis kidsa sitter på og kan bruke å laste ned helt fritt over noen uker kontroll har man ihvertfall ikke.

  10. Har aldri skjønt hvor folk finner motivasjon til å bruke abonnementene fra Telenor og Telia. Elendig kundeservice og skyhøye priser i forhold til billigselskapene som tilbyr det nøyaktige samme nettet. Tipper mye er på grunn av låste abonnement, men da må det være bedre å velge en annen operatør og ta telefonen på avbetaling et annet sted.

     

    Telenor og telia eier jo nesten alle selskaper uansett de eier onecall, chess,talk more osv også kun ice er selvstendige med eget nett pluss noen små tasser som komplett mobil osv

    • Liker 1
  11.  

    Synes specs var tamme fremdeles ikke 4 k skjerm til vr, ikke mere enn 4 gb ram hadde håpet på 6-8 ,64 gb lagring selv med mulighet for minnekort er ganske tamt.

    Så hva er egentlig nytt? større skjerm men som reelt ikke blir så mye større pga hjemknapp og navigasjon tar plass i displayet. Usb ç ok den har mange hatt lenge nå , Litt kjappere prosessor ok iris scanner som også note 7 hadde. Ikke har de klart å fjerne kantene slik som på mi mix heller

    ærlig talt er litt skuffet ....

     

    Kom igjen, du trenger ikke 4k på en så liten skjerm. Det vil slakte batteritiden og ærlig talt tror jeg de fleste vil ofre en hovedsakelig usynlig oppgradering fremfor 1/3 av batteriet. Dessuten er det snodig at du vil kjøre entusiast-VR på en mobiltelefon attpåtil med avrundede kanter. Å sikte seg inn på en mini-nisje (mobiltelefon-VR) innenfor en nisje (entusiastmarkedet for VR) virker som en dårlig forretningsmodell for en telefon som skal kjøpes av hvermannsen.

    Skjermen er ikke så liten lenger 6.2 tommer Trenger og trenger vr har faktisk vært en ganske stor satsing for samsung og forrige vr sett som fulgte med s7 edge var det kun oppløsningen som sugde og de ble levert med samtlige mobiler.

     

    Det kommer helt sikkert 4k mobiler iløpet av 2017

    Det at de trekker mye batteri idag det er ganske sikkert men du er temmelig dum hvis du ikke forstår at innen få år kommer vi til å se både 4k,8k og enda høyere oppløsning med fornuftig batteribruk

     

    er bare et tidsspørsmål før batteriteknologien blir bedre eller vi går over til brennceller.

    • Liker 1
  12. Synes specs var tamme fremdeles ikke 4 k skjerm til vr, ikke mere enn 4 gb ram hadde håpet på 6-8 ,64 gb lagring selv med mulighet for minnekort er ganske tamt.

    Så hva er egentlig nytt? større skjerm men som reelt ikke blir så mye større pga hjemknapp og navigasjon tar plass i displayet. Usb ç ok den har mange hatt lenge nå , Litt kjappere prosessor ok iris scanner som også note 7 hadde. Ikke har de klart å fjerne kantene slik som på mi mix heller

    ærlig talt er litt skuffet ....

    • Liker 2
  13. Vel, vi var to stykker som "satt på" hvert vårt nett på Colosseum kino på Majorstua i Oslo nå i helgen. Mobilen med Telia slet, mens den med Telenor hadde tipp topp dekning. Var i Vesterålen i 2014, og der var det enda verre. Telia-mobilen hadde i lange perioder ingen dekning overhode, mens det hadde Telenor-mobilen.

     

    Vås det som kommer ifra deg har hatt begge operatører sine dyreste abbonoment 40 og 60 gb mnd med full fart.

    Hva skal jeg si da bor sentralt på østlandet hjemme har jeg knapt dekning og 1 eller 2 streker med telenor ofte bare 3g med telia full rulle og 4g og 4g pluss.

     

    Innse heller sannheten du at noen plasser har Telenor god dekning som du beskriver mens andre plasser er Telia på topp og Telenor dårlig derfor blir det for dumt å bruke de 2 plassene du beskriver som en fasit for hele Norge. Da bør man heller prøve seg frem med 2 mobiler med feks kontantkort og se hvem har best dekning der jeg bor og har hytte og ferdes mest.

  14.  

     

    En mobiltelefon trenger ikke 4K skjerm! Er dette den nye megapixel-krigen, hvor det gjelder å ha høyeste tall?

     

    VR har STOR nytte av 4k.

     

     

     

    Det er klart, men mobilene sliter med å kjøre noe som helst interessant i 2560x1440 og VR fra før av. Kan aldri tenke meg at en Galaxy S8 kan klare å kjøre noe av interesse i 4K VR uten at grafikknivået er på et bunnivå. Altså, men sliter med å få til skikkelig gode VR-opplevelser på HTC Vive og Oculus Rift koblet til maskiner med GTX 1080..

     

    Eneste positive med at Samsung eventuelt pusher 4K her er at det nok gjør det langt rimeligere for Oculus å kunne komme med ny modell som benytter seg av de samme skjermpanelene. For selve telefonen sin del så ser jeg egentlig ingen nytte med 4K, selv ikke til VR når maskinvaren som ligger til grunn er alt for svak til å kunne pushe gode VR-opplevelser i 4K.

     

     

     

    Om det er batteritid som er viktigst så kjøper man ikke den råeste telefonen med de råeste specsa. Folk som kjøper de råeste telefonene vil ha topp teknologi og god battertid blir en bonus.

     

     

    Idiotisk kommentar... Folk kan ønske seg flotte toppmodeller av mange grunner. De kommer gjerne med de beste skjermene, de beste kameraene, flottest design osv osv... Det å påstå at folk som bryr som om batteri skal drite i toppmodeller er helt idiotisk.

     

     

     

     

    Kanskje fordi det er viktigere for folk flest å ha en mobiltelefon som har god batterikapasitet istedenfor en über oppløst skjerm? Flott med 4K skjerm, raskere SOC og mer RAM, men ikke på bekostning av batteri! ;)

     

    Ser ikke hvordan det går på bekostning av batteri?

    Ingen av disse tingene vil i teorien ta større fysisk plass.

     

    S7 Edge og S7 Active er forsåvidt på toppen av markedet i batteristørrelse.

     

    Med teorien din om hva folk flest vil ha så hadde vel heller ingen kjøpt iPhone da? :)

     

     

     

    Batteristørrelse er da fullstendig likegyldig. Det er batterilevetid som betyr noe. At iOS =! Android og har helt annen strømstyring så de klarer seg med fysisk mindre batterier med lavere kapasitet har da ingenting med saken å gjøre.

     

    Du dummer jo ned diskusjonen noen vanvittig når du oppfører deg som om batteristørrelse = batteritid. Spiller da ingen rolle om en telefon har 8000 mAh batteri, om den bare varer i 2 timer. Det Betroz åpenbart sikter til er ønske om bedre batterilevetid, og ikke hvorvidt telefonen kommer med 1500, 2000, 2500 eller 5000 mAh batteri.

     

     

     

     

     

     

    En mobiltelefon trenger ikke 4K skjerm! Er dette den nye megapixel-krigen, hvor det gjelder å ha høyeste tall?

    Jeg liker hvordan du ikke klarer å fremstille dine meninger som meninger, men må skrive dem som fakta og i tillegg slenge ett utropstegn på slutten.

    Forøvrig så kan du lese hva LoveAmiga skrev.

     

    Hvorfor holde teknologien tilbake fordi du mener at mobiler ikke trenger 4k skjerm?

     

     

    Kanskje fordi det er viktigere for folk flest å ha en mobiltelefon som har god batterikapasitet istedenfor en über oppløst skjerm? Flott med 4K skjerm, raskere SOC og mer RAM, men ikke på bekostning av batteri! ;)

    De skalerer nok uansett ned oppløsningen i OSet, slik at 4K kun tas i bruk under VR og film som faktisk er i 4K. Trenger ikke nødvendigvis gå utover batteritiden da.

    Uansett er det viktig at teknologien går fremover. Noen leverer morgendagens teknologi, mens noen leverer gårsdagens teknologi

     

     

     

    Spiller ingen rolle om du renderer ting i 4K eller ikke. En skjerm som innehar 3840x2160 vil alltid vise 3840x2160 piksler. Det eneste du oppnår ved å eventuelt rendere ting i lavere oppløsning er mindre belastning på maskinvaren, som riktignok kan føre til lavere strømforbruk men skjermen vil likefult vise og måtte lyse opp alle pikslene på skjermen.

    Vet ihvertfall at Sony sin z5 premium nedskalerer til full hd i oset og vanlige ting for å spare strøm og bruker kun 4k til kamera video ,evt videoklipp osv og den har 2 dager batteritid så ja 4k krever mer strøm men blir det brukt riktig trekker det ikke så mye mer strøm akkurat

×
×
  • Opprett ny...