Gå til innhold

Samfunnsytar

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Samfunnsytar

  1.  

    Står ingenting om at den MÅ være vanntett, gjør det?

    Nei, den må ikke være vanntett, så alt er egentlig aktuelt da det ikke var allverden til utvalg om man må ha vanntett ser vi  :)

     

    M5 kunne vert aktuell, men ser ut for at kameraet ikke er blant de beste sammenlignet med andre mobiler :hmm:

     

    Kva mobilar samanliknar du den opp mot då? Hugs på at det er ein budsjettelefon til under 3000,-, så nokre kompromiss er der. Om det hjelper, så kan ein filme i 4K.

     

    Om den ikkje treng å vere vasstett, då ville eg på det sterkaste anbefalt LG G4.

    • Liker 1
  2. Eg ville anbefalt Sony Xperia M5. Veldig bra telefon. Godt kamera, 21mp hovedkamera og 13mp frontkamera. Vanntett og støvtett. 5" Full HD skjerm, den har FM-radio om din far skulle ynskje det når han er i skauen. 3GB ram og 16GB minne, noko som eg trur vil halde til han sidan han ikkje er gamer(vil eg tru :p). Og den støttar 4G, og MicroSD støtte til opp mot 200GB for ekstra lagring. Alt dette til 2990,- på netonnet, eller 3490 om du vil kjøpe den på Elkjøp.

    • Liker 1
  3. Eg hadde store planar om å kjøpe G5 og Hi-Fi Plus (dac'en). Eg gledde meg noko sjukt. Så såg eg denne videoen, samt ein annan som heitte noko à la "LG G5 Durability Test", og det blei funnet ut at bakdelen er 90% plast, og eit snev av aluminimum. No er eg forbanna for dette var idealtelefonen. Den hadde alt, og om du mangla noko, så kunne du kjøpe ein modul som dekka det kravet(nærmast). No veit eg ikkje kva eg skal kjøpe. Dac'en er det eg er mest keen på, men LG G5 blir ikkje kjøpt av meg iallfall. V10 er for stor. Eg mislikar Samsung, og Nexus 6P er for stor. Det blir å vente til neste V10, kanskje den får er 5.5" skjerm sidan G5 fekk minimert skjermstorleiken sin. Kryssar fingrane for det. Til då, så skal eg fortsette å bruke min gode(pff..), gamle Xperia ZR. Og nei, Sony er ikkje eit alternativ, og det er 2 grunnar for det. 1) Dei er treige med oppdateringar, heilt sjukt treige. 2) Telefonane har sjukt store "bezels".

  4. Endelig! :) Men kva oppfatning har du var læret? Er det "slitesterkt", eller er det lett for at den ytterste delen av skinnet skal dette av/slitast av? For eksempel, så er det fleire bukser/bukselommer som er ganske trange og det kan vere eit "stress" å få ein så stor mobil ned og opp av lomma. Kjem læret til å bli slitt av dette(eg drar kanskje mobilen opp av lomma litt hardt og eventuelt brukar fingrane/neglane mine for å få grep, om det ga noke meining..)? I tillegg tenker eg på når du skal ta av og på dekselet. Kan det hende at læret blir slitt, eventuelt at delar av læret detter av, spesielt rundt der du åpnar dekselet? Takk for svar, bra anmeldelse! :D

    • Liker 1
  5. Beats Studio v2 leverer god lyd, selv om de selvsagt er litt dyrere enn de hadde trengt å være. Så "Beats" og "god lyd" kan gjerne være i samme setning, avhengig av hvilken modell det er snakk om. Var selv nylig å testet rundt 20 ulike headset i prisklassen 1500-4000, og for meg var Beats Studio v2 Wireless overlegent alle andre headset (PS: Jeg testet først og fremst trådløse). Har venner med ulike AKG/Sennheiser/Bose-headset som de er knallfornøyde med, men som for meg blir halvveis ubrukelige. Lyd er og blir subjektivt. Litt oppbrukt å klage på Beats sin lyd bare man hører navnet.

     

    Nei, nei og atter nei. Når du får hodetelefonar til halv pris av Beats som har betre lyd, då er det noko som ikkje samsvarar med pris og kvalitet som Beats ikkje har forstått. Det med Beats er at folk blir blinde av design, merkenamn og ein altfor bassheavy lyd, etter mi meining. Difor setter du deg "lågare nivå" med tanke på lyd, for du har på forhånd tenkt at dette headsettet allereie er bra. Det er psykologi, noko som Beats er gode på. Om du hadde tatt ein "blindtest" av ulike headset, inkludert Beats sjølvsagt, då kan eg garantere at Beats ikkje vinner fram så ofte som mange skal ha det til(for dei er jo så gode........). Er du ein gjennomsnittsbrukar og ikkje er så opptatt av lydkvalitet, men heller meir opptatt av "status" og design, kjøp Beats. Er du opptatt av lydkvalitet og komfort, då er det langt betre alternativ på markedet.

     

    Og ein annan grunn til at Beats er så dyre er på grunn av markedsføring. Dei bruker enorme summar på det, noko du nesten aldri ser av konkurrentane. Ergo, meir kostnadar for dei, ergo enno dyrare for oss forbrukarar.

    • Liker 3
  6. Om du verkeleg har lyst på hodetelefonar som er latterlig gode for prisen sin, og som er ein av dei beste hodetelefonane som er ute på markedet(utkonkurrerar Beats, som har dårleg lydkvalitet, dei lever berre på design og namn), så bør du vurdere Audio Technica M50x. Under 1500kr, og leverar veldig klar lyd, veldig bra bass, leker ikkje noko lyd, og du kan ha dei på deg i fleire timar i strekk. Skikkelig komfortable hodetelefonar. Beste kjøpet eg har gjort i mitt liv.

    • Liker 3
  7. Intensiv lesing? Her i gården stiller ein seg godt forberedt med å lese samandraga i boka! Også får sunn fornuft og informasjon som eg har skaffa idag hjelpe meg i morgon! :p Når eg tenkjer meg om det jo emna vi fekk ikkje så hakkande gale. Det viktigaste er jo at ein svarar på oppgåva, så å lese oppgåva 10 gongar er nok eit godt tips. Det kan faktisk spare deg eit ekstra skuleår!

  8. Kompetansemål som eg trur er delvis relevante er:

     

    Politiske prosesser og institusjoner:

    - Forklare forskyvninger i makt of innflytelse mellom politiske istitusjoner og aktører i samfunnet

    - Drøfte massemediet som politisk aktør

     

     

    Internasjonale politiske systemer og aktører:

    - Sammenligne ulike politiske systemer

    - Gjøre rede for rettsregler og avtaler i internasjonal politikk

    - Sammenligne ulike maktformer og maktbruk og burdere internasjonale aktørers rolle i verdenssamfunnet

    - Beskrive og analysere hvordan politiske beslutninger blir påvirket av internasjonalisering

    - Diskutere massemediet som internasjonal aktør

    - Forklare forskjellen mellom stat og nasjon, og drøfte problemstillinger knyttet til multinasjonale stater og nasjoner med tilhold i flere stater

     

    Internasjonale samarbeidsforhold og konflikter:

    - Greie ut om regionale og globale samarbeidsformer

    - Drøfte problemstillinger om fred, sikkerhet, miljø og økonomi i tilknytning til internasjonalt samarbeid

    - Beskrive og vurdere internasjonale konfliktområder

     

    Menneskerettighetene i politisk praksis:

    - Grei ut om organer som forvalter og håndhever menneskerettigheter og drøft fremmende tiltak

     

    Det er fleire kompetansemål her som er på kanten, det innrømmer eg sjølv. Men for meg er det desse som på ein eller annan måte kan kople opp mot europeisk samarbeid og maktfordeling.

  9. Om samarbeidet mellom EU og Norge

    "På et overordnet plan preges Norges forhold til EU av et behov for å finne felles løsninger på grenseoverskridende utfordringer knyttet til økonomi og utvikling, migrasjon, teknologi, klima og miljø, ressursforvaltning, globalisering, fred og mellomfolkelig samkvem med mer. De fleste av disse utfordringene krever en eller annen form for forpliktende samarbeid. Til grunn for samarbeidet ligger et bredt verdi- og interessefellesskapmellom Norge og de 27 EU-statene, som er bundet sammen geografisk, økonomisk, politisk, kulturelt og på mange andre måter."

     

    Fra NUPI: http://hvorhenderdet.nupi.no/Artikler/2011-2012/Norge-og-EU-utenfor-og-innenfor/(part)/4

    Hugs på at det er 28 EU-land, ikkje 27. Fort at det går litt fort i svingane når ein leser gamle/utdaterte artiklar!

    • Liker 1
  10. Forresten, korleis forbereder dokke til eksamen i morgon? Eg har satt opp tankekart vedrørande dei to emna, samstundes har eg funnet mykje artikla på nettet. Og leser dykk grundig gjennom artiklane dykk finn? Eller skumlesar dykk dei, slik at dykk får ein ok kontroll over kva dei handlar om, osv? Kan bli litt knapt med tid i morgon? Sjølv slit eg med å fylle sider, eg skriver for ofte for kort og konsist. Har dykk noko tips? :p

  11. Skal bli spennande å sjå korleis samanhengen av "europeisk samarbeid og maktfordeling" blir formulert i ei oppgåve i morgon, eller om det blir ei oppgåve om kvar av emna. Eg vél å sjå konkret på det vi fekk opplyst idag på førebuingsdagen. "Du skal førebu deg på ei oppgåve om europeisk samarbeid og maktfordeling". I europeisk samarbeid tenkjer eg på militært samarbeid, økonomisk samarbeid, osv osv(her er det mykje å ramse opp). Maktfordeling kan kanskje tolkast på to ulike måtar, anten på europeisk plan, eller på internasjonalt plan(det blei ikkje spesifisert i oppgåveteksten). På europeisk plan trur eg kanskje korleis oppsettet av EU er, ulike organ, osv. Kven har makt for kva? Eg trur ikkje at maktfordelinga kjem til å handle om internasjonale sakar(utanfor EU). Om eg skal tippe, kjem oppgåva til å handle mest om EU. Også blir det sikkert lurt å trekke inn ulike organisasjonar (OECD, OSSE, NATO, WTO, osv.)

     

    Tankar?

×
×
  • Opprett ny...