Gå til innhold

TBlock

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TBlock

  1. 1) Men du er enig i at en person i full jobb har mindre tid til å hjelpe sin venn enn en som ikke er i jobb?

    2) Så hvis jeg jobbet med å lage våpen, ammunisjon og annet militært materiell som ble brukt til krigføring med sivile ofre i feks. Yemen, så ville ikke det vært problematisk for deg?

     

    1) Selvfølgelig men vennen din trengte vel ikke hjelp 24timer i døgnet.

    2) Nei det plager meg ikke. Du er sikkert ikke klar over det men du støtter på en måte den virksomheten allerede, av at du eier pc, mobil, tv osv. De kjøper elektrokomponenter fra samme produsent/er

    • Liker 1
  2. Så du hadde foretrukket at jeg hadde hatt en hvilken som helst jobb og ikke vært tilstede for kameraten min disse dagene? 

     

    Normal Jobb er fra 07-15/08-16 du hadde fint klart å ta vare på vennen din når du kommer hjem fra jobb. 

    Jeg jobber borte halve året og klarer likevel å hjelpe familie og venner når de trenger hjelp. 

     

    Bryr meg fint lite om hvilken jobb folk har så lenge det er en jobb og de bidrar. 

    • Liker 1
  3. Så det du sier er at min venn ikke er en del av felleskapet? Det høres veldig merkelig ut.

     

    Jeg vet hvem som betalte resten av regningen. Felleskapet. Og jeg bidro muligens til at han fikk sin sykemelding forkortet. Bidro ikke jeg da til felleskapet sparte penger?

     

    Men vent, er min venn en del av felleskapet eller ikke? Nå er jeg forvirret.

     

     

     

    Din venn er en del av felleskapet. Regner med han jobber og betaler skatt som de fleste andre gjør. Du er en større utgift enn det vennen din var de få ukene han var sjuk. Du klarer ikke kompensere for det med å hjelpe venner litt her og nå. 

    • Liker 1
  4. Vel, jeg kan ta et eksempel fra denne uken. En god venn av meg gikk gjennom en dyp personlig krise og ble sykmeldt fra jobben. Jeg stilte opp for han hele tirsdagen og onsdagen, både som samtalepartner, turvenn og kokk. Nå regner han med å være tilbake på jobb allerede neste uke. Jeg skal ikke ta all æren for hans friskmelding, selvsagt, men jeg liker å tro at de timene jeg var hos han bidro positivt.

     

     

     

    Det der er ikke å bidra til felleskapet. Du hjalp en venn thats it. Noe de fleste hadde gjort for en venn som trenger hjelp, og da har de gjerne en jobb med lønn som de betaler skatt på. 

     

    Kompisen din dro til legen betalte 150kr for 1t der for å få sykemelding, hvem tror du betalte resten av den regningen?

     

    Eller et annet eksempler: Du havner i en bilulykke det er din feil, ambulansen kommer og henter deg frakter deg til sykehuset, hvem betaler for dette? Du eller felleskapet? I USA koster en utrykning med ambulanse 5000dollar. 

     

    Du er ikke unik i Norge med arvet formue som kan sitte hjemme og ikke gjøre noe. Forskjellen på deg og de andre er at de andre jobber selv om de sitter på en formue. 

    • Liker 1
  5. https://www.byggforsk.no/dokument/323/fugetetting_med_elastisk_fugemasse

    Dette er riktig nok mot tegl men utføringsmetoden er lik som på trevirke. Tok med denne for det var et enklere bilde der. 

    Bilde Fig. 02 b

     

    https://www.byggforsk.no/dokument/369/innsetting_av_vindu_i_vegger_av_bindingsverk

    Gå til punkt 3 og 4 for å se riktig utførelse av innsetting av vindu.

     

    Tror muligens du må være logget inn og betale abonnement. Si i fra om det ikke funker så kan jeg ta bilde av figurene jeg snakker om. 

     

    Utbygger kan selvfølgelig bruke alternative løsninger/produkter men den skal da være lik eller bedre enn standaren som er satt. Det skal også være godt dokumentert før en slik løsning blir tatt i bruk. Står mer om dette på sintef byggforsk. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...