Gå til innhold

Alf Ivar-WR1H6PT1

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alf Ivar-WR1H6PT1

  1. P versjonene er jo gullkjøp nå! Glad jeg har fått god innbyttepris på min S hos Tesla, finn prisene dumpes vell fremover! 

     

    Har ikke sett noe til det ennå i alle fall. Tror en del Tesla -eiere har kunstig høye forventninger til hva de får for bilen sin.

     

    Eksempel: En ny Model 3 koster fra 439.000,- Hva er da logikken i at en 6 år gammel S85+ som har gått nesten 140.000 km skal gå for 409.000,-?

    • Liker 1
  2. De 8535,- du nevner er vel inkludert abonement, altså kan du trekke fra 249,-(minste månedspris hos Telenor) X 12(antall måneder i et år) = 2988,-. Altså får du telefonen til 5547. Abonement må du jo ha uansett, så du kan ikke regne det inn i prisen som en del av telefonen.

     

    Det finnes utrolig mange frekvenser man bruker mobilnett på. Det betyr ikke at alle frekvensene blir sendt ut fra hver dekningsstasjon. Når Telenor bygger en dekningsstasjon, bygger de nesten alltid med 3 frekvenser (en lang, en medium og en kort), mens Telia stort sett bygger med to. Det vil si at taledekningen til Telenor dekker større områder enn Telia per dekningsstasjon. Legg merke til at vi nå snakker KUN om taledekning, og ikke datahastighet :)

     

    Regnestykket her er helt korrekt. I de fleste tilfeller vil det lønne seg å kjøpe telefonen på avbetaling, siden du da får en sponset pris på apparatet.

     

    Et eksempel fra bedriftsmarkedet, som jeg kjenner best: Galaxy S7 får du for 3.099,- I avtaleperioden på 24 måneder øker abonnementsprisen med 50,- Ergo har telefonen når bindingen er ute kostet deg 4.299,- Billigste alternativet uten abonnement som jeg har funnet er 5.850 på Multicom.no

     

    Når det gjelder frekvenser, så vil for eksempel 4G Tale på grunn av frekvensen ofte gi deg mye bedre innendørs dekning. Pr. i dag er det vel kun Telenor som tilbyr tale over 4G?

    • Liker 1
  3. "På nordvest-landet og i Mellom-Norge er Telenor litt bedre enn Telia," For min del er det kun Telenor som har dekning der jeg ferdes.

     

    For øvrig er det slik at dersom hastighet og dekning er tilnærmet lik, så må man se på hva annet som er inkludert i abonnementet. I mitt bedriftsabonnement har jeg 1TB lagringsplass i OneDrive bl.a. Dette er for meg viktigere enn om jeg oppnår 15 eller mer i hastighet.

  4. Og jeg og min kone har 30GB hver. Med hvert vårt datakort som vi veksler på å ha i en mobilt bredbåndruter, og Telenors 4G-dekning, så kan vi langt på vei klare oss uten fastnett bredbånd i huset.

     

    Hastighet er kanskje ikke det viktigste når man kun surfer på mobil, men med et datakort i en trådløs ruter er dette helt klart vesentlig informasjon å ta med. Våre abonnement gir hastigheter opp mot 300 Mbit/s.

  5. Har jobbet med og for Telenor i 10 år. Nå har jeg riktignok skiftet beite, men jeg kjenner en voldsom stolthet av se Telenor tar sitt samfunnsansvar alvorlig. Mange glemmer at Telenor (Televerket/Telegrafverket/Den Norske Statstelegraf) er mer enn datapakker og mobilpriser, men en viktig del av Norge igjennom 160 år.

     

    Jeg er stolt over å ha vært en bitteliten mikroskopisk og ubetydelig del av Telenor :-)

    Selv jobber jeg i Telenor, og hadde jeg bodd i Oslo hadde jeg garantert søkt meg jobb på Operasjonssentralen.. :)

×
×
  • Opprett ny...