Gå til innhold

Trailerduck

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trailerduck

  1. Simen1 skrev (1 time siden):

    Prøv å tørk av kanalen med en klut med såpevann.

    Funksjonsmessig ser det helt greit ut, så det går kun på estetikk. Antagelig sparte elektrikeren seg og deg for en kjøretur for å kjøpe ny og finere kanal. Branntettinga burde vært penere, f.eks med en liten kabelkanalbit over den. Endelokk til kabelkanalen mangler og kunne skjult kanalens indre. Tydeligvis litt hastverksarbeid, men noe som burde gi utslag i lavt antall fakturerte timer.

    Tror egentlig bare jeg hadde bedt om å få hente de delene som trengs (kabelkanalllokk og endeavslutninger) på elektrikerbedriftens regning og fikset det selv. Man trenger ikke elektrikersertifisering for å bytte kanallokk selv. Møter du en kverulant som insisterer på at det går inn under "fast installasjon" og "elektrisk anlegg" så velger du enkelt og greit en annen bedrift neste gang.

    Skal sies at dette var oppdrag på fast-pris hos en av de store leverandørene av disse tjenestene i Norge. Bar veldig preg av hastearbeid.

  2. The Avatar skrev (6 minutter siden):

    Eg ville nok også ha klaga, særleg den "tyggisklysa" ser heilt forferdeleg ut. Hadde det berre våre den oppstripa kanalen som var problemet så hadde eg nok vært villig til å sjå mellom fingrane på akkurat den. Stripene er ikkje veldig synlege, og det er også ein enkel fiks å legge på eit strøk maling. (Å legge på eit strøk med maling burde du kanskje gjere uansett, ser at listene er litt meir off-white enn den kvite kanalen, og du kunne nok med stor fordel sparkla og malt, eller i det minste punktmala spikerhola for å få den siste finishen. Ferdigmala lister er praktisk, men det er ikkje veldig pent når ein ser alle spikerane).

    Om du klagar på "tyggisklysa" så synes eg det er heilt fair å også krevje å få bytta kanalen samtidig, det er tross alt ein del av heilheita som gjer at du klagar.
    Korleis ser det forresten ut på yttersida? 

    På utsiden ser det helt fint ut. Og enig med dine punkter. Spørsmålet er vel også hvorfor de brukte kanaler i første omgang. Er det ikke vanlig å legge kabelen «stiftet» synlig tett til listen?

    63D0866D-E5B6-4266-8530-EED77E39A394.jpeg

  3. The Avatar skrev (På 11.8.2022 den 10.59):

    Det å krevje bruksrett trur eg er ein urealistisk veg å gå, både fordi det ofte ikkje er praktisk mogleg å dele garasjen på ein hensiktsmessig måte, og fordi det blir komplisert å bli einige om korleis bygge- og vedlikehaldskostnadane skal fordelast.
    Teknisk sett så har du heilt rett at i at det som er på fellesarealet i utgangspunktet er felles, men det betyr også i mangel på anna avtale så kan naboen krevje at du også bidreg til vedlikehaldskostnadane når garasja seinare skal malast og liknande.

    Dei to(tre) vegane å gå når garasjen fyrst eg bygd utan nærmare avtale er; enten å gjere ei retoraktiv vedtektsendring etter eierseksjonsloven slik at naboen får ei tidsbegrensa eksklusiv bruksrett på fellesarealet. Alternativt å retroaktivt seksjonere ut også fellesarealet om det er gjennomførbart.
    Det andre alternativet er å kreve tilbakestilling, altså riving.

    Dette er ei utfordrande sak å ta fatt i når skaden fyrst har skjedd, særleg ettersom du har venta til naboen har bygd ferdig før du seier ifrå så kan du nok ikkje rekne med at naboen vil være særleg samarbeidsvillig.
    Det at det føreligg ein felles forståing for bruken av fellesarealet og du ikkje har protestert tidlegare vil nok også tale for at naboen har vært i god tru om at du viste om og aksepterte denne bygginga.

    Takk for utdypning! Nabo er veldig ålreit, men uansett greit å vite hva man gjør før eventuelt nye folk flytter inn ved siden av engang i tiden.

  4. Hei!

    Hadde nettopp elektriker innom for å legge ny kurs til varmepumpe, derav stikk ute. De boret gjennom veggen og la opp kabling til sikringsskap. Har ikke så god erfaring med slike jobber, men er dette resultatet akseptabelt? Ser jo ut som de har klistra en tyggegummi ved hullet. I tillegg så er jo kanalene helt oppripa. Grunnlag for å klage på jobb, eller er det slik man bør forvente?

    3150B3A4-060E-4A9B-9068-170388775BC8.jpeg

    9E619FA4-DDF6-4AAD-8565-0F6BDC9161D4.jpeg

  5. Hei!

    Jeg bor i en vertikaldelt tomannsbolig hvor hver del av boligen er seksjonert. Selve hagen, innkjørselen og resten av eiendommen er ikke seksjonert og går vel derfor under «fellesareal». Selvom den ikke er seksjonert så er det tydelig hvilken del som hører til hvilken bolig og vi har aldri hatt noe problemer med å «holde oss til vår side». 
     

    Naboen har nettopp bygget en garasje på sin naturlige del av fellesarealet. Ettersom dette ikke er seksjonert, vil det da gi oss bruksrett på denne? På samme måte hvis vi bygger en garasje på vår naturlige del, vil naboen da ha bruksrett på denne? Hvordan fungerer dette i praksis?

  6. Stillingstittel: Fagleder data & analyse

    Erfaring: ~5 år

    Alder: 26 år

    Arbeidsoppgaver: Data engineering, business intelligence, ETL ++

    Utdanning: Fagbrev IKT

    Årsinntekt: 815K

    Sted: Oslo

    Goder:  Mobil, internett


    Forøvrig fornøyd med lønnsnivå tatt erfaring, alder og utdanning i betraktning. In-house rolle med stor frihet og behagelige arbeidstider. 

    • Liker 3
  7. Du mener vel 1 liter pr 1000 km? Eller har du fylt på 8 liter olje på 800 km?

     

    Hvilken motor har bilen? Enkelte motorer fra VAG på denne tiden bruker mye olje. Hvor langt har bilen kjørt?

    Har fylt 2 fireliterskanner på 800km ja. Det er en 1.6l bensin og den har kjørt 140.000.

  8. Hei!

     

    Søker litt råd og hjelp. Den 12/6/17 kjøpte jeg en Audi A4 2006 fra en mindre forhandler som driver enkeltmannsforetak. Jeg overtok bilen og alt virket greit. Langt har den heller ikke gått. Kjørte ca 800km før jeg skjønte at det var noe alvorlig gærent. Bilen brukte ca 1l olje per 100km og jeg sendte melding til selger. Jeg møtte selger og han tok bilen tilbake for han skulle se på det. Han lovte meg per melding å gi meg tilbakemelding dagen etter på hva status var og hva som skjer. Det gikk 5 dager, hørte ingenting, og sendte han en melding og etterspurte info jeg ikke fikk svar på. Etter 2 uker så svarte han med at han "ikke hadde sett meldingene" og sa han skulle ringe meg senere på dagen. Nå har han IKKE ringt lg jeg har forsøkt å ringe han flere ganger. Nå har selger hatt bilen i snart 3 uker og jeg aner ikke hva som skjer og jeg får ikke kontakt med han.

     

    Noen her som har noen tips på hva jeg kan gjøre?

  9. Hei!

     

    Har en Opel Vectra 1.8 16V 1997 jeg kjøpte for en måneds tid siden. Den har fulgt alle servicer frem til 190.000 og har nå kjørt 204.000. Registerreima var skiftet på 177.000 men dette var i 2011! Må denne byttes nå eller går det fint med tanke på at den bare har kjørt snaue 27.000 siden den gang?

     

    Jeg er helt blank på bil så setter pris på alle svar! :D

  10. Hei, har 2 monitorer idag, og jeg vurderer og kjøpe en tredje. Akkurat nå så har jeg en koblet til via DVI, og en via HDMI. Hvis jeg kjøper en tredje, vil det da fungere å koble den til via VGA (har VGA output på pcen) eller må jeg ha ett nytt skjermkort?

×
×
  • Opprett ny...