Gå til innhold

Onsøystasjon

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Onsøystasjon

  1. Tidligere i tråden var den en link der man kunne finne hele studieplanen ned til minste detalje hvis man vet hvilket kull man skal gå. Jeg starter 5. mai i år og har også nylig fått tilsendt et sammendrag av studieplanen for vårt kull. Vet ikke om feriene er lik for alle kullene, men vi fått oppgitt:

     

    Sommerferie: 24.06.14 - 03.08.14

    Juleferie: 19.12.14 - 04.01.15

    Påskeferie: 28.03.15 - 06.04.15

    Sommerferie: 20.06.15 - 02.08.15

     

    Takk! Akkurat hva jeg trengte.

  2.  

     

     

     

     

    Da var testen over for min del, og kan med glede si at jeg har bestått om jeg ikke har gjort noen grove feil ifølge psykologen! Fornøyd nå ja! :w00t:

    Gratulerer til deg også! :D Var ikke så skummelt som vi hadde trodd, vel? :)

    Blir spennende fremover nå om man får skoleplass eller ei! :eek:

     

     

    Takk takk! :D Det var faktisk helt greie tester, litt roting her og der men nok til å stå iallefall!

    Vet ikke om det er mange flere som er kalt inn etter i dag jeg, men de skulle iallefall sende erklæring til skolen i løpet av uka, så om min gruppe var sist ute så kanskje vi hører noe snart :thumbup:

     

    Nå fikk jeg skikkelig sommerfugler i magen! :omg: Har vært veldig innstilt på å ikke høre noe før mars/april! Men vil selvfølgelig få vite det så fort som mulig ;)

     

     

    Regner med at vi hører det før neste søknadsfrist iallefall, pratet med psykologen i dag om akkurat det, og ifølge han så er testene hans gyldige i 10 år og om det ikke skulle være plass til dette kullet, så skulle vi kunne søke til neste kull uten å måtte ta tester på nytt! :)

     

    Ja, fikk beskjed fra skolen om at intervjuet med dem vil foregå i mars eller april. Så vi får sikkert innkallelse en god stund i forveien :) *spent*

     

     

    Sa de noe om at de var ferdig med å teste?

     

    Jeg var på test en mandag og fikk attesten fredag på e-post.

  3.  

    Er det noen som vet hvor prosedyren etter at man har bestått testingen på bedriftshelsetjenesten.

    De snakket om et informasjonsmøte/intervju, når kan man vente seg at det skjer.

    Og hvor lang tid fra møte til eventuelt tilbud om plass?

     

    Har du vært inne til tester nå i år?

     

    Ja, jeg har vært inne nå i januar. Av andre innlegg her ser det ut som de har testing hver mandag med inntil 6 kandidater pr test.

     

    Ser at noen har vært inne 20. Er noen innkalt 27.? 3.feb? osv.

     

    Har snakket med skolen og de var lite meddelsom, men tolket det som at invitasjon til informasjonsmøte kommer etter at testingen er ferdig.

     

    Til dere som skal inn: testdagen er bare hyggelig. Lege, sykepleier, psykolog, resepsjonist, alle er kjempekoselige. Litt stress kanskje å tisse med sykepleier på nakken, men de har noen gode råd så det går greit. Det er en ting som gjelder og det er å være seg selv. Selve testene er ingen ting å grue for. De blir grundig forklart og du kan ikke trene. Bortsett fra muligens å ta IQ-testen på mensa.no. Da får du et visst hint om systemet, men mensatesten er VELDIG mye vanskeligere.

  4. verneskoa skal brukes under øvelseskjøring og da må de matche uniformen.. derfor må de være svarte. uniformen er hvit skjorte og sort jakke/bukse. Så lenge de ikke skiller seg veldig ut sammen med en vanlig sort dressbukse så er det innafor..

    Jeg fant ingen helt svarte sko så mine har noen grå felter med en liten hvit stripe.

    De skal også brukes når du er ute på befaring og opplæring ute i sporet, spesielt under skifteopplæring som foregår ute. Jeg skal ha skifteopplæring i februar så jeg må ha megavarme sko.

    Om du begynner i januar så skal du nok ha det i en litt varmere årstid så du behøver nok ikke vintersko.

     

    Skoene brukes kun under utdannelsen.. siden studentene er "ansatt" i JBV så må vi følge deres regelverk og forsikringsvilkår, derfor er det krav om at vi må ha vernesko men lokførere i NSB flytoget osv slipper..

     

    Jeg har skrevet tidligere at jeg anbefaler sko med komposittmateriale i stedet for stål fordi det er 100 ganger mer komfortabelt da de ikke blir så tunge eller kalde... Sievi er nevnt, jalas er jeg kjempefornøyd med, kjøpte de hos proffpartner.. vet ikke om de kun selger til firmaer da jeg kjøpte de igjennom jobben jeg hadde før.

     

    håper du ble litt klokere..

     

    Kan disse passere?

    http://www.axminster.co.uk/aimont-chukka-safety-shoe

     

    Hvis du er trygg på hvilken størrelse du skal ha.

  5.  

    Siden Jernbaneskolen er på 1,5 år, så forstår jeg deg slik at er det omtrent like lang aspirant-/opplæringstid etter skolen, f.eks. i Flytoget?

     

    Pensjonsalderen er 65 år, så da blir det ca. ti år med kjøring, ikke verst det :)

     

    Pensjonsalder 65, er den absolutt, også hvis man er i god form og har alle sanser i behold?

     

    Ellers i staten er den jo 67, men man kan holde på til 70, i hvert fall hvis helsen er bra.

  6. Hva har oppsigelsestid med noe å gjøre ?? Du må ikke si opp jobben din når du søker studieplass.

    Du sier opp tre måneder før studiestart om du får plass... Du må igjennom en god del testing og screening før du blir tildelt plass så jeg ville ikke sagt opp jobben enda hadde jeg vært deg..

    Jeg måtte vente 1 år og 5 måneder fra søknadsfrist til studiestart..

    Alle kan ikke begynne samtidig pga praksisplasser o.l. som nevnt før..

    Det er vanskelig å oppdrive 100 kjørelærere samtidig i praksis og klasserom til alle på skolen..

    Ordinær søknadsfrist for neste års kull var i mai, men siden de ikke klarte å fylle alle studieplassene så er det en ekstraordinær inntaksrunde nå for å fylle plassene på det siste kullet.. Vår kullene er allerede fulle av folk som søkte i mai.

     

     

    Takk. Da skjønner jeg.

    Det blir vel noen spennende dager for de som har søkt 1.nov.

    Er det noen som vet når man kan vente invitasjon til testing, og når dette gjennomføres?

  7. Kan noen hjelpe med et par spørsmål:

    Jeg har søkt nå på fristen 1.nov. Her inne leser jeg at man må vente bortimot ett år for å begynne på skolen. Hva er grunnen til dette? Få har vel oppsigelsestid i jobben på noe særlig over 3 måneder.

    Og er det likevel noen muligheter for å begynne før?

  8. Jeg har hørt at NSBs offisielle maksalder er 55 år. Gjelder denne fra opptak på skolen eller eksamensdag? Og hvordan praktiseres den i virkeligheten. Har man noen sjans hvis man fikk ideen om lokfører "litt sent". Kan kanskje legge til at jeg ellers fyller alle krav, har god helse og er i god form, kjenner yrket gjennom familie og har relevant erfaring fra sikkerhet.

×
×
  • Opprett ny...