Gå til innhold

LarsGrioffa

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LarsGrioffa

  1. Hei,

    Jeg skal legge laminat i tredje etasje i et hus. Dette blir to soverom for barn, jeg ønsker derfor å gjøre så mye som mulig for å dempe støy. Har bestilt Pergo laminat og ser nå på underlag, er det noen som har tips her? Er det veldig mye bedre med denne Pergo Silent walk? den er jo veldig mye dyrere så vil være sikker på at det er verdt det. 

    Tar også gjerne i mot andre tips for forebygging av støy og tramping. 

  2. Hei,

    Vi flyttet inn i en tomannsbolig i mai. Ble fortalt at de har hatt litt problemer med rotter grunnet tidligere eier her, da de hadde kaniner og hundemat stående ute. Har selv observert rotten en gang i naboens hage. 

    Har verken kompost eller nedfallsfrukt i hagen. Gresset blir klippet av robot så det er alltid relativt lavt. Så det er ingenting som tilsier at terrassen vår skal være et matfat for den. 

    Fikk beskjed nå at naboen har observert den flere ganger og mistenker at den bor under terrassen vår. Det er noe som ser ut som små hull som er gravd under terrassen. Terrassen ligger helt nede på bakke. Det er ingen god måte å se under den på. Vurdere nå å rive opp borda, da skruene som er brukt er skrudd så lagt ned i bordene og fullt seg opp med støv og sand så klarer jeg ikke å skru det pent ut. 

    Spørsmålet mitt da er, vil jeg kunne "tvinge" rotta bort på en annen måte? eventuelt kan jeg forsøke å tette igjen på en slags måte, om noen har erfaring med det?

    Er litt redd for å bruke gift eller tette igjen, da den da kan dø under der å begynne å lukte eller enda verre bli tvunget til å finne en alternativ måte ut som vil bli inn i huset. 

    Terrassen ligger som sagt på bakkeplan inntil grunnmuren og en bod som står på lecablokker. 

    Sikkert litt surrete innlegg dette her, men er ute etter gode råd og tips som ny huseier :) 

     

  3. Hei,

    Jeg har flyttet inn i et hus med urinal i kjeller. Jeg ønsker å bytte dette til et "vanlig" toalett. Etter litt opplæring i toalettes verden har jeg nå funent ut at dette ikke er mulig med det utgangspunktet jeg har. Utløpet går under gulvet inn til naboen så det er utelukket å prøve å få et 110mm rør inn. 

    Så da lurer jeg litt på hvilken erfaring dere har med andre løsninger? Merke, modell, system osv. Har sett på Jets og SFA sine systemer som begge ser gode ut, men har noen noe erfaring med disse? 

    Urinalene er koblet med et 32mm rør, så dette spiller jo litt rolle ettersom jeg da ikke trenger å bryte meg helt ned til 75mm uttaket som ligger under gulvet. 

    Tar gjerne i mot andre forslag. 

     

    Takk!

     

  4. Jeg har ikke fått atmos igjennom arc eller optisk fra TVen. Eneste måten jeg har klart det er å koble PCen eller shield til planka, så koble planka til TVen, har lest at atmos ikke er støttet igjennom arc, på denne planka.

     

    Litt av greia er jo at det "bare" skal funke, og det virker det som shield fikser, men er vel en flaskehals (antagelig hdd) så skal jeg prøve plex. Pc og shield er kablet, så hastigheten burde ikke bli noe problem.

  5. Hvis du har fimene på pc kan du direkte avspille filmene på Shield ved bruk av Plex. Hvis noe slikt kunne vært ett alternativ

    Støtter Plex atmos? Har brukt det tidligere på tv-appen og chromecast, men da gir det ikke atmos, men jeg rotet rundt i innstillingene. Men googlet det litt nå, så ser ut som de støtter det på Shield.

     

    Takk for tipset, det skal jeg prøve ut. Det gjør jo alt mye enklere. Per i dag må jeg legge filmer over på hdd for så å koble hdd til shield. 

  6. Selv om det kanskje burde ha gitt bildeproblemer om det var HDMI kabelen som var dårlig, har du prøvd å bytte den? 

     

    Ja har prøvd å bytte alt av kabler. Tviler på at det er HDMI kabelen. 

     

    Fikk prøvd nå med en nyere hdd med USB3 og det viker bedre. Har ikke fått testet det mye enda, men virker lovende. Etter litt mer research fant jeg en side hvor det står at eldre hdder kan bli en flaskehals på så denne type innhold. Har ikke giddet å sjekket, men regner med dataraten er ganske høy på denne type filmer. 

  7. Hei,

     

    Jeg opplever enkelte ganger når jeg ser 4k filmer med dolby atmos at det hakker i lyden og atmos funksjonen slår seg av og på når jeg ser film. Dette skjer spesielt hvis det er høy/mye lyd. 

     

    Når det spilles av atmos vil lydplanken lyse opp en blå diode og det står dolby atmos i displayet. 

     

    Filmene blir spilt av fra en hdd koblet til shield. Denne hdd er ca 10 år gammel og jeg lurer derfor på om denne kan være flaskehalsen?

     

    Har noen vært borti dette før? kan det være et prooblem som burde reklameres?

     

    Hvis jeg spiller av fra pcen fungerer atmos fint, men den klarer ikke spille av i 4k. Dette gjelder samme filer. 

     

    Kom gjerne med forslag.

     

    Har prøvd litt forskjellige apper til å spille av, men ingen løser problemet. 

     

    Setup:

    TV - Samsung 55" UHD 2016 modell

    Lyd - Samsung hw-k960

    Avspiller - Nvidia Shield m ekstern hdd

  8. Fikk løst det.

     

    Var litt ustabilt å komme inn på admin på get routeren, prøvde 192.168.0.1 og http://gethome.no eller hva det er, men den fant ikke siden, plutselig så kom det opp. 

     

    Fikk satt get routeren i bridge mode, som var en enkel knapp på forssiden. Etter et par restarts av routere fikk jeg opp nettett igjen, da var get boksen i bridge mode, alle utganger fungerer og nat-type gikk fra strict til moderate. Etter å ha åpnet en port for ps4 var den i open. 

     

    Eneste er at ps4 har en ip adresse for wifi og en for lan. Ettersom jeg flytter ps4 litt rundt bruker jeg dem begge. Og siden google wifi ikke lar deg åpne samme porten for 2 ip adresser, må jeg inn å slette den ene om jeg bytter, meeeeen det er ikke så stort problem.

  9. Jeg kjenner ikke spesifikt til Sagemcom, men jeg antar at de har et brukergrensesnitt på 192.168.0.1. Logg inn på router og sjekk om du kan sette den i bro (bridge) modus. Dette er typisk tilgjengelig via avanserte innstillinger eller i router-innstillinger. 

     

    Hvis du har mulighet for å legge ut noen bilder av brukergrensesnittet, så vil det være enklere å hjelpe deg. 

     

     

    Fant en lignende tråd.

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1805160

     

    Skal teste når jeg kommer hjem, så finner vi ut om det funker for meg også, hvis ikke kommer det bilder.

  10. Hei,

     

    Jeg har Nat-type problemer når jeg gamer. Har en get router SAGEMCOM V3686 som jeg har skrud av wifi funksjon på. Har koblet til google wifi og får nå problemer med nat-type. Er det noen som har klart å sette denne routern i ren modem modus? Leste at dette kunne løse problemet. 

     

    Også. Vil de andre portene på get routeren fungere? Google wifi har bare en utgang til kablet nettverk, så skulle gjerne hatt de andre.

     

    Takk

  11. Tenkte mer på kvaliteten på høyttalerne. Har ikke hørt det oppsettet du har, så aner ikke hvordan det låter, og hvor stor grad det vil være mulig å høre forskjellen på lossless og DD+.

     

    Men bra du fikk det å fungere! Er gøy med mer lyd enn det TVen gir :)

     

    Har nok litt for liten erfaring og kunnskap om hjemmekino til å gi noen god samenligning. Men fikk absloutt en mer kino opplevelse når jeg fikk i gang atmos. 

     

    Nå må jeg bare få tak i en enhet som støtter både 4K og atmos avspilling fra netflix og lokale filer. Regner med Nvidia Shield blir løsningen. 

  12. Atmos kan sendes som DD+. Er det netflix gjør. Men klart, det gir ikke i nærheten av samme lydkvalitet som lossless. Men spørs jo i hvor stor grad det er merkbart på en lydplanke.

    Fikk spilt av fra PC nå, med dolby atmos. Er ganske merkbart. Kanskje mest med de demo videoene i dolby accecc appen, men skal prøve det ut litt, så får vi se om det faktisk gir bedre effekt. 

     

    Bare for å nevne det, så er det ikke kun lydplanke, det er med en subwoofer og to bakhøytalere. Det er elementer i bakhøytalerene og i planka som er vinklet opp i taket. Tanken er at disse skal sende lydbølger som reflekterer av taket og ned som da skal imitere det å ha høytalere montert i taket. 

  13. Ok, så har nå fått til å spille av en film med dolby atmos aktivert. Det kommer opp i displayet og det er en liten blå diode på planka som indikerer dette. Måtte bruke Dolby Access på pc, som er koblet med hdmi til planka som igjen er koblet til tv. Jeg mister dermed 4K. 

     

    Ser heller ikke ut til at den vil spille av filmer med dolby atmos i 4k igjennom en hdd koblet til ps4 pro. 

     

    Så da blir vel eneste alternativet å kjøpe en pc som kan spille av 4K igjennom hdmi, eller kjøpe fysiske disker. 

  14. Hei. Hvis du har mulighet å levere tilbake lydplanken og få pengene tilbake, så gjør det! Har testet denne noen mnd og opplevde flere småproblemer!

    - Ingen dolby gjennom ARC utgang

    -Bakhøytallere og sub detter ut noen sekunder flere ganger når du spiller musikk og film

     

    Leser du på forumet på hjemmesiden til samsung, kan du se mange ha samme problemene. Ser ikke ut som Samsung vil løse disse med oppdatering da de nå har lansert sin nye lydplanke HW-N960 som skal erstatte denne! Sitter selv å venter på denne skal lanseres i Norge.

     

    Jeg kjøpte det for ca et år siden, så har nok ikke noen fri retur. Jeg slo av arc og bruker optisk kabel for tv lyd til soundbar. 

     

    Mine problemer eller utenom det at det generelt ser utrolig vanskelig ut å utnytte funksjonene til det fulle.

     

    - Slår seg automatisk av etter rundt 5min om det ikke er lyd, denne funksjonen skal det gå an å slå av, men det funker ikke. Har lest flere steder at dette er et problem.

    - ARC er litt ustabil og som sagt ikke overfører dolby.

    - Kan under enkelte filmer få støy på bakhøytaler under stille scener. Nå sitter jeg kanskje litt for nærme denne høytaleren, men har lest at dette er et problem. 

     

    Et annet problem som jeg kankje ikke kan legge på soundbar er at jeg bruker Harmony. Og den er ganske vanskelig å få til å fungere med soundbar, både fordi den bruker litt rare input f.eks trykker man på sourceknappen når displayet er på bytter den med en gang, men om displayet er av gjør den ingenting før du trykker igjen. Med andre ord er det første inputten for å "vekke" displayet. Dette er så klart forvirrende for harmony. 

  15. Dessverre ikke, per dags dato tror jeg ikke Dolby Atmos støttes på apper i PS4 (både standard og Pro). Det er håpløst, og det er selvsagt håp om at det kommer i en senere firmware-update. Spesielt etter at nyere Sony TV'er kan spille av Atmos.

    Eneste måten å spille av Atmos på PS4 er som sagt gjennom en Blu-Ray Disc som har det. Ikke 4K Blu-ray, men vanlig.

     

    Det du sier om å koble PC'en din til Soundbaren derimot er mer spennende. Som du sa selv så støtter Netflix sin Windows-app i Windows 10 Atmos. Om det fungerer å koble HDMI fra PC'en og inn i lydplanken kan jeg ikke svare på siden jeg ikke har prøvd. Men i teorien skal det være en mulighet.

    Dolby har en app på Windows, som heter Dolby Access. Denne tror jeg du må laste ned og sette opp for "Dolby Atmos for home theater". Det man kan møte på er at man ikke får 4K. 

     

    Har ikke prøvd ut dette selv, men i teorien skal det fungere. Håper noen kan avkrefte eller bekrefte det.

     

     

    Kan prøve, men er litt usikker på om jeg vil høre forskjell. Finnes det noen indikator om at den spiller av atmos?

     

    Pcen er nok ikke istand til å outputte 4k i hdmi, så blir bare for å prøve atmos. 

     

    Kjedelig dette her. Dette med 4K og atmos virker litt for ungt til å være praktisk, må jo egentlig kjøpe tv, lydanlegg og alt annet samtidig for å forsikre at det faktisk er kompatibelt med hverandre. 

  16. Ok,

     

    La oss si jeg har en film som fil på pcen som er 4k dolby atmos, som jeg fikk fra en venn. Jeg legger denne inn i plex. på ps4 pro som er koblet til hdmi 2 på sounbar, som er koblet til tven via arc. 

     

    PS4 og ps er koblet til samme 5ghz nettverk (google wifi). 

     

    Vil dette da spille av filen i 4k atmos?

     

    Eventuelt, om jeg kobler pcen til soundbar via hdmi vil den da kunne spille av filmer i 4k m atmos?

     

    PC: Alienware r14x eller surface 2017 (i5 8gb)

  17. Hei,

     

    Her er setupen

    Samsung 4k tv (m. 3 hdmi innganger, optisk lydutgang)

    Samsung HW-K960 lydplanke 7.1.4 (m. 2x hdmi inn, 1 hdmi arc ut, optisk lyd inn, aux)

     

    Enheter

    Google chromecast ultra (4K)

    Nintendo Switch

    PS4 Pro (4K)

    Get box I

    PC

     

    Så her er utfordringen:

     

    Høre på Atmos

    Har jo litt lyst å få brukt atmos, men slik jeg forstår det er det flere flaskehalser her. Ta f.eks Netflix, det er kun Windows 10 av de enhetene jeg har om får atmos. Det betyr at jeg må koble PC til lydplankens HDMI, men da forsvinner vel 4K?

     

    Se på 4K

    Har litt forskjellige måter å spille 4K på. chromecast, ps4 pro eller apper på tv, men disse vil ikke kunne spille atmos. 

     

    Så er jeg her i en situasjon hvor jeg faktisk ikke kan spille av netflix og så 4K og atmos lys?

     

    Bruker nå optisk kabel ut fra tv ettersom arc funksjonen er ustabil og ikke leker så fint med Logitech Harmony. Men denne er vel uanset begrenset til 5.1. 

  18. Hei,

     

    Har 1 ark som innholder pakker med et nummer og tilhørende egenskaper. Problemet er at det kan være flere linjer med samme "navn" og jeg vil ha ut alle egenskapene som er i pakken. 

     

     

    Jeg klarer å få ut for første rad med finn.rad funksjonen, men klarer ikke å få den til å vise alle rader med den verdien. 

     

    Se eksempel.

     

    Når jeg skriver inn en verdi (blå pil) skal jeg ha ut et liste med alle rader med den verdien (Rød pil). 

     

    Please hjelp!

     

    post-313877-0-97777300-1537962677_thumb.png

  19.  

    Det man trenger for å PLEIE  hvitoljet eik/eikefiner er en god HVIT oljepleie, f eks https://scanox.no/_wp/wp-content/uploads/2015/06/TDS%C2%A4922%C2%A4TRESTJERNER-Oljepleie%C2%A4Nor%C2%A4NO-1.pdf i hvitpigmentert utgave. Alle malerbutikker som selger varer fra Scanox (=ca hver tredje) enten har denne i hyllen eller skaffer den på en ukes tid og den koster rundt 250 kr for liter (259 i en Fargerike-butikk) 
     
    Det man trenger for å RENSE slikt FØR pleie er (foruten en HELT ren og hvit bomullsklut) normalt er så enkelt som fire deler vann + en del god gammeldags HVIT sylteeddik. Denne er ikke helt kurant å få tak i lengre, men mange Joker-butikker og noen Spar-butikker fører ennå varen (er da fra Idun og heter 7 %, koster rundt 25 kr for 6 dl). Husk å vaske bordet godt med vanlig rent vann etter rensingen, ellers lukter det litt mer stram eddik enn hyggelig er en stund fremover.
     
    Må man gå hardere til verks enn eddiken klarer (=unnlatt å rense litt for lenge, vil selv si rensing og oljing tre-fire ganger/år) bruker man gode gamle Lilleborg Salmi som mange Jokerbutikker og noen få Sparbutikker også ennå fører (det samme gjør Staples også, men der til dels bare i femliterskanner og ikke i 3/4-litersflasker). Salmi er fettløser av klasse (=perfekt for stekeovns-/stekplaterens) og skal behandles med høy grad av respekt, for dette er kraftige saker til å koste 25 kr pr flaske - ren og ublandet omdanner den glinsende lakkmaling til dødmatt takmaling nesten på øyeblikket og er blandet 1:2 fortreffelig vaskemiddel for panelvegg før maling. Det blandes til eikebordrens absolutt sterkest 1 del Salmi til åtte deler vann, helst litt svakere og husk: Salmi i vannet, for all del ikke motsatt, for da kan det godt uten forvarsel si “poff” ved første vanndråpe og du får en brann å slukke! Heller ikke noen blanding i skål i plast, for noen typer plast tærer Salmi rett og slett hull i på i løpet av ti minutter. Siden Salmi også merkes i neser selv når de er tette ("basen" kommer faktisk av samme stoffet som i råtne egg), sørg for ordentlig gjennomlufting og skylling. Kluter/pussegarn etter Salmi skal behandles som brannfarlige, altså vætes godt før de legges i glass (ikke plast) for kasting. 
     
    Til vanlig lett “helgevask” er en skje eller to https://res.cloudinary.com/norgesgruppen/image/upload/c_pad,b_white,f_auto,h_840,q_50,w_840/v1533860546/Product/7046110000748.jpg (som snart bare fås på Meny-butikker og ikke-kjedetilknyttede dagligvarebutikker som selv bestemmer sitt vareutvalg, men koster under 40 kr for et kvart kg) skåret i små fliser og godt utpisket i en halvliter varmt vann (jada, akkurat samme vispen som til eggedosis) helt ypperlig straks vannet ikke er fullt så varmt lengre. 

     

     

    Takk for meget informerende svar! Skal prøve ut dette til uken. 

     

    Takk igjen.

  20. Hei,

     

    Vi har et bord av hvitoljet eikefineer. Det blir lett flekker som er vanskelig å få av. I "Greit å vite" under bordet i nettbutikken (Skeidar) står det at man må bruke Guardian trerens og Guardian hvitpegmenterolje hver 6mnd. 

     

    Er det noen som har erfaring med disse produktene og om det er noen andre alternativer? Av erfaring er slike ting mye dyrere i butikken man kjøper produktet. Eventuelt om noen har andre måter å rense denne type treverk.

×
×
  • Opprett ny...