Gå til innhold

Eirik K.

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eirik K.

  1.  

    Dette kan du enkelt deaktivere. Du kan hverken klandre Android eller Samsung for at du ikke setter deg inn i produktene du kjøper.

     

    Ettersom det typisk skjer ved tilkobling til bil, men ikke f.eks trådløse hodetelefoner, så er det i beste fall en instilling som kan endres på bilen. Jeg har ikke klart å finne det på min bil, og tipsene for mobil er alt fra å disable apper, installere tredjepartsapper, til kompliserte tasker-profiler.

     

    Så "enkelt å deaktivere" er det tydeligvis ikke. Burde jo ligge øverst på et enkelt søk, men neida.

    No vart eg litt nysgjerrig for eg opplever jo akkurat det same kvar gong eg startar bilen.

    Eg prøvde på eit søk sjølv, men fann ikkje nokre umiddelbare treff, men SÅ ... Google Assistent ser ut til å vera stikkordet (trur eg iallfall).

     

    Opna Google, klikk deretter på

    .. mer > Innstillinger > Google Assistent > Tjenester > Musikk

  2.  

     

     

     

     

    For kort tid sidan måtte eg teste DAB-signala på vestlandsvegane. Mellom to ferjerkaiar (Gjermundshamn og Hodnanes) høyrde eg på DAB heilie vegen som tek ein liten time å køyra.

    Eg trur eg hadde signal omtrent 10 minutt totalt ... og i gjennomsnitt hadde eg vel signal i periodar på 0,5-1 minutt.

     

    Eg vart ikkje imponert :-(

     

    ...............

     

    Eg har akkurat montert Pinoeer AVH-X5900DAB i bilen min(en Passat fra 2010) og bruker an antenneovergang som bruker de innebygde FM-antennene i bilen. Eg har nesten akkurat like god dekning på DAB+ der eg kjører som eg har på FM.

     

    Man kunne jo for eks prøvd å montere en FM-radio i bilen i dag og ei FM-antenne man klistrer i frontruta. Da tror eg flere ville oppdaget at FM ikke var så enkelt allikevel...

     

    Eg monterte min Pioneer AVH-X490DAB med ny ekstern antenne, ein av dei beste antennene sa dei i butikken. Så eg tok meg bryet med å demontere den originale FM-antenna på bilen og satte inn ny.

    Når eg no køyrer rundt på øya der eg ferierer i Hardanger så er det elendige DAB-signal der.

     

    Så eg er ikkje imponert nei.

  3.  

    For kort tid sidan måtte eg teste DAB-signala på vestlandsvegane. Mellom to ferjerkaiar (Gjermundshamn og Hodnanes) høyrde eg på DAB heilie vegen som tek ein liten time å køyra.

    Eg trur eg hadde signal omtrent 10 minutt totalt ... og i gjennomsnitt hadde eg vel signal i periodar på 0,5-1 minutt.

     

    Eg vart ikkje imponert :-(

     

    Da er spørsmålet.

    - hvilken type radio har du ?

    - hvilken type antenne har du ?

    - hørte du på RIKS (P4, Radio Norge) eller NRK ?

    - dersom du hørte på NRK, var det NRK Rogland eller NRK Hordaland og har din radio funksjonen Service-Following ?

     

    Uten å vite dette er det vanskelig å ta stilling til din påstand. 

    Jadå, eg er klar over det der. Eg har ein ny Pioneer bilradio AVH-X490DAB med ekstern antenne på taket. Høyrde på NRK Hordaland med Service following.

  4. Som dere nevner så er dette en treningsklokke, men synes det var dårlig informasjon rundt denne delen av klokken ...

     

     

    Eg kan ikkje svara på alt dette, men eg koplar meg til telefonen med bluetooth. Då kan eg laste ned appar via telefonen, og treningsøkter vert automatisk lasta opp til telefonen, og deretter automatisk lasta opp på Strava.

    Eg nyttar helst Strava, men du kan også analysere øktene i Connect på telefonen eller på PC.

     

    Du kan redigere og leggje inn ulike treningsøkter/-program. Du kan også leggja til andre treningsformer, men dette har eg ikkje prøvd ut så mykje.

     

    Sensorar er ANT+ (ikkje bluetooth).

  5. Eg kan gjerne anbefale denne klokka. Eg har hatt den ei stund no og er stornøgd. Det er ei kjempegod treningsklokke, og bra smartfunksjonar ... og reknar med den vert enno betre etterkvart som det kjem nye appar på Garmin Connect.

    Som sagt i artikkelen så er batteritida SVÆRT god ... eg brukar klokka aktivt med GPS kvar dag og bluetooth på heile tida med alle varsler på for kalender, sms og epost, og automatisk overføring til Garmin Connect .. då plar eg lade ein gong i veka.

     

    Klokka har alarm med lyd/vibrering ja ... pulsmålaren er berre på i treningsmodus (og med pulsbelte). Førebels er klokker med pulsbelte best under trening, medan klokker som måler pulsen uten belte er ok ellers ... ettersom dette er ei avansert treningsklokke så ser eg det ikkje som ulempe å måtte bruke pulsbelte (pulsbeltet gjev også ekstra løpsanalyse).

     

    Eg brukar også klokka 24/7 ... men ser at den kan bli litt stor for enkelte.

  6. Eg har ei smartklokke som kanskje ikkje er av dei smartaste, Garmin Fenix 3, men eg tykkjer den er veldig god, og den har 2 eigenskaper som eg verdset veldig mykje. Det er utan tvil den beste treningsklokka blant smartklokkene (mi meining, eg veit at Suunto og andre også har gode klokker), samt at eg elskar batterilevetida. Nyleg reiste eg til dei arabiske emiratane og eg hadde gløymt ladaren til klokka, og eg hadde 67% på batterinivået. Då eg kom heim 6 dagar etterpå hadde eg framleis 25% att, og då hadde eg også brukt klokka eit par timar med GPS på joggeturar, samt lasta desse opp på Strava.

    Av smartfunksjonar likar eg å sjekke sms og email når dei kjem inn, og eg brukar den til å styre musikken på mobilen. Det hender også eg sjekkar vêrmeldinga eller kalenderen min også, men det er funksjonar eg ikkje hadde sakna om dei var borte. MEN eg håper det kjem andre kjekke appar til denne klokka :-)

  7. Enten må den se ut som en mobil med et godt kamera, eller så må den se ut som et godt kamera uten mobil.

     

    En slik hybrid er i mine øyne lite attraktiv og blir for klumpete/rar. Da foretrekker jeg 5D MKII min og en god mobil :)

     

    No ville du vel neppe brukt ein 5D MKII som mobil sjølv om den hadde det innebygd. Dessutan så ser jo ikkje denne Panasonicen såå annleis ut enn Lumia 1020, så viss kamerakvaliteten berre er god nok så fpr den nok ein marknad :-)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...