Gå til innhold

OboBob

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OboBob

  1. Mitt hovedkort var defekt, så jeg fikk ikke testet så mye, beklager det. Tråden forsvant også fra "Mine inlegg". Jeg gikk for M-ITX (Node 304) i stedet. Noe mer lyd er det, men ved bruk, er ikke det noe jeg legger merke til. Når det er helt sille i leiligheten, og kan jeg høre maskinen, ellers ikke.

     

    Det som var mer relevant:

     

    Har også gått fra W7 til W8, og selv om jeg ikke har touchskjerm, syntes jeg W8 er bedre enn W7. Det krever litt tilvenning, og man må "glemme" det grafiske grensesnittet, snarveiene er like. Windowstasten for å søke, skriv det du vil så finner du stort sett det du leter etter.

     

    Må være enig med deg når det er snakk om strømforsyning. Min AX760i var dyr, men for en genial sak, stille, og svært like varmeutvikling.

    Tjipern at du fikk trøbbel med HK! Jeg er nok litt gammal til å være i det gamet her :p men det er litt kick med nytt utstyr, håper du er happy nå. Rgds meg

  2. Jeg fikk alldri noe svar på siste post, men gikk for lista mi. Takker for hjelpen i starten, er rimelig fornøyd.

     

    - maskinen er uten tvil rask, men leker alikevell med ramdisk.

    - autooverklokking funker ok, men av og til hender det at maskinen blir boota opp med den hastigheten som den akkuratt ikke er stabil på... da er det enten å gå inn i bios, og deretter orne klokkinga på nytt i windows, eller boote på nytt og håpe at den er stabil nok til at jeg kan klokike ned manuellt i windows(3-6 omstarter)

    - lyden er knall! bruker 2 Aktimate maxi aktive høytalere, og det er ikke tegn til ulyd fra pc-en, selv om jeg bruker analog fra pc-en

    - pc-en er ganske stille, eneste er at et støvfilter i bunnen av kassa sitter rimelig løst(ramma er ikke i spenn) , så jeg kiler den fast.

    - jeg flytta begge viftene i kabinettet til front, så det er 2 inn, ingen ut. tanken er at jeg vill da ikke suge inn støv fra andre kilder enn viftene. det virker. Jeg er og positivt overrasket over at støvfilteret i front har samla en bra mengde støv etter 1 uke. Jeg syntes det så litt grovt ut, men det er nok ganske bra ballansert i forhold til luftflyt.

    - strømforsyningen er en drøm. har enda ikke sett vifta starte på den, annet enn for a teste at den virker...

    jeg kjøpte forresten crucieal balistic sport i stedet for tactical(ut ifra hva som var på lager hos Proshop), men så vidt jeg forstår er det bare tull å legge vekt på minnehastighet annet enn i benchmarking.

    - skjermkortet er stille og fint. og rakst nok

    kabinettet virker solid, bortsett fra det støvfilteret i bånn. Det sklir ikke så lett på gulvet, så er no dritt å flytte på og det er ikke noe naturlig sted å få tak for å løfte det.

    - windows 8 var noe herk i starten! har hatt det 1 uke nå, og klarer lettere å orientere meg. Det e4r opplagt at det er laget for befølingsskjerm. Min stasjonær PC har ikke det... Føkk Microsoft for å ikke ta hennsyn til sånne som meg! Ærlig talt, ikke noen høyreklikkmeny på den forpulte startsida de presenterer... Ta dere sammen! (Puster dypt inn og ut igjen) Savner mye jeg er vant med, men men, lærer vell det nye. Hadde mest lyst til å installere den gamle win7, men tenker at det er like greit å følge utviklingen, så jeg ikke blir helt stuck i mitt eget.

     

    Fikk besøk

  3. Ja, etter litt undersøking har jeg en foreløpig liste.

     

    http://www.prisjakt.no/list.php?l=63844&view=m

     

    Ser det solid ut? Vil det passe sammen uten konflikter?

     

    Jeg prøvde å søke etter stille harddisker, men det var ikke lett. Og hva skjedde med Samsung? De lagde noen bra disker for noen år siden. :p Tolker det som at lyd ikke er et problem med disker lenger.

     

    Jeg landet på Asus Z87-Pro, med tanke på lyd-chippen. greit med wifi og bluetooth.

     

    @Bolson, 5 vifter tilsammen i kabinettet? Burde jeg i så fall ha samme type så det ikke blir forskjellig vifte støy?

     

    @OJ Doe, det spørs om jeg klarer å la vær å bestille lenge nok, men vi får se, kan jo hende det kommer noen og slakter oppsettet :p

  4. Takk for kjempebra svar!

     

    - CPU: IC i5 4670k virker passende

    - GPU: Asus gtx 770 ligeså.

    - Kabinettet ser pent ut og etter å ha titta litt rundt ser det ganske passende ut. :)

    - CPU kjøler: Noctua NH-D14 ser bra ut!

    - RAM: Her stoler jeg bare på deg.

     

    - PSU: Seasonic Platinium P-660 660 Watt. der har jeg ikke peiling, ikke titta på alternativer enda, men sett såvidt på det du anbefalte, det virker high end, og lovende. litt mye penger? men ønsker jo stille og stabilt system.

     

    -HK: Hm, her er det flere faktorer som spiller inn tror jeg. hvor mange rambrikker som kan kjøres i paralell? Lyd, PC-en skal kobles til musikkanlegg. Optisk utgang er vell ønskelig. er dette noe som jeg får i HK, eller er lydkort tingen?

    -Lydkort?

     

    - Lagring: Jeg skal helt klart ha SSD til operativsystemet. Er det lurt med 2 disker, en til operativsystemet og en til spill ol?

    Jeg kommer til å trenge noen terrabyte av den eldre typen også. 2x2TB eller 2x3TB. Noe som skiller seg ut som stille og bra på andre måter? blir mest til lyd og video filer. søketider er kanskje viktig?

     

    Igjen takk for bra svar. Det hjalp meg å finne tråden i galskapen med å bygge ny maskin etter alle disse årene siden sist. Sikker 10 av dem :p

  5. Hei folkens!

    Jeg har lyst på ny maskin, og har en del kriterier.

     

    - Den må ikke bråke

    - den skal takle spilling bra

    - pris rundt 12.000kr

    - ikke funke som støvsuger

     

    Alle mine tidligere maskiner har vært støvsugere. Er det ikke mulig å finne et kabinett med en sideflate med støvfilter? Ser for meg noe som ligner på trekkspill for større overflate.

     

    Jeg er ikke særlig lysten på vannkjøling mtp. vedlikehold og skader på utstyret. (Mulig dette er trygt nå ?)

     

    Noen som har noen tanker?

     

    Mvh OboBob

×
×
  • Opprett ny...