Gå til innhold

FierceNorse

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FierceNorse

  1. Bestilt, og gleder meg!

    Fra en 1+6 til denne, har vært utrolig fornøyd, og vil tro denne når mine forventninger + litt til.

    Jeg var ikke innom 6/6T, men hadde 5'ern og var veldig fornøyd med den.

    Nå fikk jeg tak i en av blackbox'ene fra Komplett (12/256-utgaven i den), og jeg kan ikke annet enn å si at du har noe å se frem til! Gikk fra en iPhone 6 til denne nå (jobbtlf) og jeg tror hands down dette er den beste tlf jeg har brukt. Får en del oppmerksomhet for skjerm, kamera og hastighet fra de som bare vil titte på den. Tilogmed den ihuga Samsung-fan' jeg er gift med vurderer å swappe til Oneplus ?

     

    Så ja, gled deg! ?

    post-313548-817454_thumb.jpg

  2. Veldig spennende hva som skjer videre. Var i kontakt med kundesenteret til Tele2 for en ukes tid siden, da Tele2 med underselskaper går over til Telenor fra Netcom der de ikke har egen dekning, fra 1.juli i år. De visste ingenting om veien videre eller hva dette betød for kundene.

    Så får vi se da hva som skjer på tirsdag...

  3. Hei Schwarzwald

     

    Det hadde kanskje vært en ide at du spurte om eventuelle bevis før du mistenkeliggjør nye forumbrukere? :)

     

    Ja, du har helt rett i at jeg har registrert meg på forumet nå nylig kun for å omtale tretti.no. Årsaken har jeg beskrevet i mitt innlegg. Jeg har handlet nok til å vite at ingen er feilfrie og alle butikker gjør feil med jevne mellomrom. MEN, jeg har aldri opplevd at en butikk med vitende og vilje sender kunden et feil produkt. Dette finner jeg så graverende at jeg av den grunn finner det riktig og viktig å opplyse andre om dette slik at de er klar over hvilken risiko det er å handle med tretti.no. I stedet for å starte en ny tråd valgte jeg derfor å henge mitt innlegg på to eksisterende tråder herinne som omhandler tretti.no.

     

    På bakgrunn av ditt inlegg har jeg derfor tatt en printscreen av dialogen mellom tretti.no og meg, som du ser har jeg ordrett gjengitt det kundebehandler Steen skriver. Hva synes du om en slik kundebehandling Schwarzwald? Føler du det er feil å advare mot slik praksis?

     

    kC2bxLV.jpg

     

    Hei!

     

    Hvordan gikk dette egentlig...?

     

    Jeg fikk levert en KMM023 som jeg hadde bestilt. Denne kom i går, og er DOA... Den vil rett og slett ikke starte i det hele tatt. Har vært i kontakt med kundesenteret til tretti, de sier de har sendt saken videre til "reklamasjonsavdelingen" og venter svar derfra... Så veldig spent på hva de velger å gjøre. Som deg er vi litt avhengige av maskinen, så er litt kjipt å nå stå uten noe som fungerer.

     

    Edit: Ser forøvrig (ref annen tråd) at KMM020 er tilbake i sortimentet til tretti...

  4. Jepp. Her er følgende som har skjedd med meg:

     

    Mandag 7/4 bestiller jeg den hvite hos Komplett, da de har over 100 enheter på lager. Jeg sender samtidig mail og spør om når de sender disse, da jeg ønsker å ha telefonen til release i morgen. Får svar om at disse blir sendt onsdag 9/4, slik at kundene har telefonen senest på releasedagen.

    Onsdag 8/4: Jeg er i kontakt med Komplett igjen, da de har sendt dekselet og klokka jeg hadde bestilt samtidig (i to forskjellige bestillinger, en for telefonen, og en for klokka/dekseleet). Jeg får til svar på chatten deres onsdag ettermiddag at "telefonen blir ikke sendt før torsdag, dette er noe Samsung har bestemt, vi har ikke noe vi skulle sagt her".

    Neivel... Så ser jeg på Facebook-sidene deres i dag at telefonene blir sendt ut først i morgen...! Så jeg kontakter da Komplett på chatten igjen. Kort oppsummert:

     

    15:04:35 - Deg:
    Er det tilfelle at dere ikke sender ut S5 til oss som har forhåndsbestilt, før i morgen...?? Tirsdag fikk jeg beskjed på mail fra en ** hos dere at dere sendte disse i går, onsdag, for at kundene helt sikkert skulle ha de til fredag. I går får jeg beskjed fra en på chatten hos dere at nei, dere sender de ikke før i dag, og dette er noe Samsung har pålagt dere... Så ser jeg på Facebook nå at dere har skrevet at de ikke sendes før i morgen...?? PostNord har jo ikke befrakting på lørdager, noe som betyr at ingen får telefonene sine før -tidligst- mandag...! Da er jo vitsen med å forhåndsbestille litt borte...

     

    15:10:14 - Kundeservice:
    Det er ikke slik at vi nekter å sende ut før lansering.
    15:10:28 - Kundeservice:
    Vi har faktisk lagt opp til å kunne levere på lansering.
    15:10:44 - Kundeservice:
    VI har vært litt forsiktige med å sende ut altfor tidlig riktignok.
    15:11:11 - Kundeservice:
    Og det har resultert i at s5'ene ligger i kø for plukk sammen med alle andre varer, på et tidspunkt med høy pågang.
    Nå, klokka 1545, ligger ordren enda som "Åpen" og jeg antar denne ikke blir sendt i dag... Dermed ingen telefon før i neste uke. Flott :(
  5.  

    Jeg har bestilt nexus 16 gb fra elkjøp på Black Friday. Den skulle sendes 04.12.2013, men nå er dati satt til 09.12.2013. Så mens jeg venter, begynner jeg jo selvsagt å lure på om jeg har valgt riktig mobil.

     

    Til dere som har denne

     

    - er 16 gb tilstrekkelig til f eks 2 - 3 bankapper, wordfeud, gule sider, drop box, posten , og en del andre "hverdags" apper (ikke spill, det bryr jeg meg ikke om)

     

    - bilder er jeg veldig lite flink til å ta, og har alltid hatt automatisk opplasting til drop box

     

    - hva med sms - er det slik at når hang out og sms er linket sammen, så lagres sms i google + og ikke på mobilen ?

     

    Jeg er ikke så veldig teknisk flink, og 16 gb sier meg i grunnen veldig lite. Det som sier meg noe, er at de fleste andre mobiler kommer med støtte for minnekort, og så begynner jeg jo selvsagt å tenke og lure på om jeg har valgt riktig.....

     

    Please svar, for muligheten til å avbestille før utsendelse er jo altså til stede....

     

     

     

    Når du skrur på mobilen for første gang, så vil du ha om lag 12-13GB med lagring tilgjengelig. De resterende 3-4GB'ene blir brukt til operativsystemet. Selv så er jeg ikke så veldig frempå med å ta mobilbilder, så det blir jo ikke å ta opp plass. I forhold til de typene apper du har planer om å installere, så er det rikelig med plass. Hos meg påstår den at jeg ligger på om lag 60-70 installerte apper fra Play Store, derav Spotify. Der har jeg lastet ned ca 150 sanger på høyeste kvalitet, noe som tar 1.7GB.

     

    Litt mye info akkurat der, men kort oppsumert så har du 12-13GB til rådighet med en gang, og har mer en rikelig med plass om du har et "moderat" forbruk.

     

    I forhold til Hangouts, så er det ikke slik at SMSer blir lagret i G+, av det jeg har funnet ut.

     

    Om du bruker selve Hangouts-funksjonen, da vil det synkroniseres med G+. Om Hangouts-funksjonen ikke sier deg noe, så er det nok ikke noe du bruker til vanlig ;)

     

    Lagringseksempler:

    Et standard 8MP stillbilde - 5MB = 0.005GB

    Angry Birds - ca. 27MB = 0.027GB

    10 spors CD-plate i MP3-format - ca 75MB = 0.075GB

     

    Da kan du altså (rent teoretisk sett) enten lagre 2400 bilder, installere 440 kopier av Angry Birds, eller ha 160 CDer på mobilen.

     

     

    Så til den endelige konklusjonen... (innleggene mine blir bare lengre å lengre)

    Jeg tror du kommer til å bli svært fornøyd med mobilen. De jeg vet av som har kjøpt den, angrer ikke på dét. Jeg tror 16GB kommer til å bli mer enn nok for deg. Det er en god mobil, med gode funksjoner tilpasset dagens standard.

     

    Jeg slenger meg på denne. Har nå hatt Nexus 5 i nærmere en måned.

    Batteritiden var helt grei i starten, men har de siste ukene tatt seg betraktelig opp (også uten noen oppdateringer til 4.4.1, denne har jeg ikke fått enda..). Noe av dette skyldes vel kanskje at jeg ikke bruker 4G på telefonen.

    Jeg har den amerikanske utgaven av telefonen, med 32GB lagringsplass. Av 32GB internt minne er 26,76GB ledig til bruk når telefonen er helt "tom". Jeg har brukt i underkant av 10GB, og det er med mange podcaster, mye Spotify-musikk og en hel haug med bilder fra de siste 3-4 årene..

    Jeg har "alltid" irritert meg over at produsenter putter bare 16GB minne internt i telefonene sine, og at man da har kun ca 12GB til disposisjon. Eksempelvis har ikke Spotify eller Google Play Music (som har vært det hos meg som har brukt mest plass) gitt deg muligheten til å lagre på eksternt SD-kort før nå ganske nylig.

    Men - med bedre og bedre skylagringstjenester og integrasjon av disse ser jeg vel nå at jeg kanskje ikke ville hatt behov for mer enn 16GB.

    Ett eksempel er Bilder-appen til Google, som automagisk tar backup av bildene dine uten nedskalering (som default).

     

    Det eneste som irriterer litt er at Google ikke har fått til en bedre integrering mellom Hangouts og SMS, som flere skriver her.

    Akkurat her (og jeg hater å si det..) har Apple gjort det smoothere med iMessage-integrasjonen. Hangouts skiller samtaler mellom samme personer ut fra om det er en Hangout-melding eller en SMS, og man har ingen valg for å slå disse sammen.

     

    Og: Et godt tips kan være å titte innom Nexus 5-gruppen på Google+. Noe spam, men veldig mye spennende info der :)

     

    Forøvrig: Dersom noen vurderer å kjøpe med en Spigen Neo Hybrid-case til denne: Vær obs på at denne casen er såppass stor i kantene rundt at ihvertfall jeg har problemer med å få plugget inn hodetelefonene mine med denne på... Bummer. Bestilte meg istede noen slickwraps under Cyber Monday-salget :)

     

    (edit: typos)

  6. Hva er grunnen til at det kun er 16 gb som er tilsalgs i Norge ? Noen ide om når 32 gb kommer ? Vurderer denne opp mot sony z1 mini, som det ryktes kommer etterhvert....

     

    Som sagt... LG sier litt forskjellige ting, har hørt både at de ikke vet om den kommer til Norge og at de skal se an salget av 16GB-versjonen..

    Om man vil sikre seg en 32GB-versjon er kanskje det enkleste å bestille den via Play Store i US/GB. Eller som meg, som fant en ubrukt, uåpnet på Finn :)

  7.  

    Kikker også litt på Xperia Z som ser snobbete ut, men hva du sier gjør den uaktuell.

    Takk for veldig nyttig oppklaring :)

     

     

     

    Jeg er litt usikker på om kameraene i Xperia Z og Xperia Z Ultra er de samme.. Jeg har ikke erfaring fra Z, kun Z Ultra. ZU er jo på en måte markedsført som en nisjetelefon bl.a. pga størrelsen. 6,44" skjerm er jo ikke akkurat hverdagskost. (Nå var det ikke bare pga kameraet at jeg skrota ZU, men det er en annen diskusjon)

     

    Z1 har derimot et meget godt kamera (ref de jeg kjenner som har den), og det er den "direkte etterfølgeren" til Xperia Z :)

    • Liker 1
  8. Har selv 32GB, europeisk versjon. Med 4G tappes batteriet en del hurtigere. Bortsett fra det er jeg helt enig i annet positivt du skriver. :)

     

    Generelt om batteriet.

    Batteriet er vel egentlig ikke så viktig når man ser på nytten av telefonen i sin helhet. Den er myntet på utviklere, og den er derfor koblet til en pc eller lignende ganske mange timer hver dag - batterikapasiteten er derfor ikke en utfordring hvis du er i målgruppen.

     

    Det du kjøper, er rett og slett en førsterett på siste utgave av Android. Se på det som en form for utviklerkonto, om du vil.

     

    Nja, jeg vet ikke om jeg er helt enig i at man kjøper en utviklerutgave. Svigermor fikk Nexus 4 til bursdagen sin sist vinter, og hun er ikke spesielt teknologisk av seg.. Men dette er den telefonen hun har hatt som jeg tror hun er mest fornøyd med, og som hun har likt best.

    N5 er ikke akkurat en nedgradering av denne, og jeg tror den kommer til å favne mye bredere enn tidligere Nexus-modeller.

     

     

     

    Fint å høre. I verste fall kan jeg ha med ekstra "powerbank" av noe slag, ihvertfall de dagene jeg veit det blir tøft.

     

    Jeg tror vel kanskje det har litt med å gjøre at jeg ikke bruker 4G.. Det sparer en del strøm.

     

     

    ikke klart for meg hva du mener.

    Hvilken er best på kamera?

     

    Nexus 5.

    XZU har et utrolig dårlig kamera. Mangler også kameralys, noe som gjør bilder tatt innendørs (også på dagtid) blir veldig kornete og av dårlig kvalitet.

    • Liker 1
  9. Jeg har den importerte 32GB-versjonen fra USA og er storfornøyd. 4G-nettet er såppass begrenset utbygd i Norge enda, og de aller, aller fleste av oss har så store begrensninger på mobilabb. våre at vi ikke får nytte av hastighetene uansett...

    Telefonen støtter de norske frekvensene for HSPA+, og dette tror nok jeg er mer enn nok for de fleste.

    Har lest litt forskjellig av kommentarer rundt 16/32GB-versjonen, og det er usikkert om denne i det hele tatt kommer til Norge. LG har sagt alt fra "Vi vet ikke om denne kommer" til "Vi vil se an hvor godt 16GB-utgaven selger før vi vurderer å ta inn 32GB-varianten".

    Man kan bestille den fra britiske butikker, man får da den europeiske versjonen som støtter "norske" 4G-frekvenser.

     

    Jeg kom fra en Xperia Z Ultra, og kameraet er som natt og dag på disse telefonene.

    Telefonen er lynkjapp, og etter flere år som Samsung-bruker er det en befrielse at alt av bloatware og skall er borte. Android 4.4 i "ren versjon" er utrolig pent, og de mørke og litt dystre fargene som kom i 4.3 er borte.

    At telefonen også får nye oppdateringer kjapt som bare fy, gjør nok at jeg har denne telefonen lenge.

     

    Tiltman: Jeg har ingen problemer med batteriet. Selv så mye jeg fiddler med telefonen, hører på musikk og ringer i løpet av en dag, sitter jeg fortsatt igjen med vel 20% batteri når jeg putter den i laderen om kvelden. Telefonen balanserer batteribruken godt, selv om jeg også var skeptisk i begynnelsen ser jeg nå ikke de store problemene med bare 2300 mAh.

×
×
  • Opprett ny...