Gå til innhold

S8_Sven

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av S8_Sven

  1. Hei,

     

    jeg kjøpte nylig et nytt grafikk kort som erstattet min gamle integrerte 64mb ytelse, hurra! Siden jeg ikke sitter på den nyeste maskinene ble jeg tvunget til å kjøpe et ganske basic Asus GeForce 6200 128MB DDR N6200 kort fra Nvidia. Skjermen jeg sitter på er en Apple cinema display 20" hvor jeg kjører 1680x1050 i oppløsning.

     

    Etter å ha avinstallert den gamle drivern instalerte jeg den nyeste jeg fant på nvidia siden.Gikk frem på denne måten på nvidia siden:

     

    Graphics Driver-GeForce and TNT2 og valgte for WinXP. Dette skulle vel være riktig driver? Vertfall versjon 9.1.4.7. jeg har.

     

    greia er at det funker greit, men det er et ting jeg stusser over og det er grafikken i selve windows. ta for eksempel Start ikonet i venstre hjørnet på desktopen...teksten er VELDIG taggete og stygg. Så selv på en kompis sin maskin at Start "ikonet" var helt smooth og jevnt...og han kjører 64mb integrert kort!

    Hva kommer dette av? Føler bare ikke at jeg utnytter kortet mitt helt.

     

    Noe annet som tyder på at noe ikke stemmer er f.eks når jeg logger meg inn i Windows så kommer den Velkommen teksten etter jeg har skrivd passordet mitt...akkurat når den dukker opp så ser den veldig smooth og ikke taggete ut og så plutselig hopper den over til å bli veldig stygg og taggete akkurat før jeg kommer helt inn. Og sånn forholder grafikken tydligvis seg siden ting ikke ser riktig så bra ut. Ellers ser fotografier og film helt greit ut.

     

    Noen som har noen ideer, tips, råd e.l.?

     

    Tusen hjertelig takk for all hjelp!

  2. redface: jeg har vel ikke så greie på data, kan mye på mange omårder, men ikke dette. Defor jeg sprø om hjelp=)!

     

    jeg tror jeg like gjerne kan formater fordi jeg har nesten ikke installert noen ting og da får jeg muligheten for en "fresh" start uten noe kluss.

     

    Vil noen fortelle meg den letteste måten å formatere og om odet er noen forhånds regler jeg burde tenke på, noen tips som er nødvendige kanskje?!.

     

    Takk for hjelpen hittil!

  3. Jeg valgte og installere det meste selv da jeg kjøpte laptop hos Elkjøp fordi jeg ville ha litt mer kontroll over hva jeg skal ha og bruke og ville ha XP Pro mer enn Xp Home, det er vel ikke så stor forkjell?

     

    men uansett, nå har jeg begge OS programmene på pc'en og jeg vil gjerne få fjernet Xp Home versjonen, hvordan gjør jeg dette? jeg får alltid valget meller å velge Pro eller Home på hver oppstart, irriterende og det tar opp plass. Kan noen hjelpe?

    jeg vil gjerne bare få slettet hele XP Home versjonen så jeg bare sitter igjen på Pro.

     

    Takk for all hjelp!

  4. Ah ok, takk for det!

    Tok nettopp en titt på SAT 2450201 modellen til Toshiba på elkjøp siden og den var faktisk billigere enn den jeg har nå så det skal ikke være no problem og bytte, men er den virkelig bedre? jeg så at grafikk-kortet vertfall var mye bedre(Geforce4).

     

    men er det smart av meg og bytte til denne? Vil gjerne ha noen flere meninger og grunner. Den har jo 10GB mindre HD som er et stor minus for meg siden jeg driver veldig mye med videoredigering som tar plass!

  5. Ok, takk for alt. Da tar jeg det rolig med Ram'en.

     

    enemigo: hvprdan setter jeg på "alltid på", hva er dette?Jeg vil gjerne sette på dette så jeg vet at maskinen opererer med maks ytelse!:)

    Please forklar hvordan og hvor på maskinen!

     

    overLoad: Du sier at SAT 2450201 er et langt ebdre kjøp, har de den maksinen på Elkjøp og hvilke pris ligger den på? Ville elsket å få vite noe specs! har fremdeles 29 dagers retur/bytte rett:)

     

    Takk for all hjelp så langt! Vil bare så gjerne få en bra pc!

  6. Ah ok, så prossesoren min tilsvarer det samme som 2,2 Ghz på en Intel P4? Tror jeg har skjønt det! Sjekket den nettopp nå på pc'en og prossesoren hastigheten min viste seg å være 1,86Ghz nå. RAM viser fortsatt 480MB som jeg vil gjøre noe med. Skal snart oppgradere RAM uansett, men jeg vil at datan skal bruke alt og ikke at noe skal gå til skjermen, eller er det nødvending? har aldri sett noe lignende på andre bærbare.

     

    Men kan dere anbefalle noen bærbare i 14 000kr klassen som kanskje kunne vært bedre? Setter stor pris på all hjelp.

  7. Ok, jeg kjøpte meg en Packard Bell "easy note" idag hos Elkjøp. Den har en Mobile Athlon XP 2500+ prosessor og 512MB RAM, ganske lett maskin også og med 40GB harddisk.

     

    Men når jeg fikk min maskin hjem og testet den ut og tok en liten System sjekk viste deg seg at det stod 480Mb RAM og prossoren hastigheten lå på rundt 1,5 Ghz, det må jo være noe feil? Det skal jo vise 512Mb RAM og korrekt meg vis jeg har feil, men en Athlon XP 2500+ prosessor burde vel yte mer enn 1,5 Ghz?

     

    Fant også ut at vifta som slår seg på nå og da bråker ganske mye!

    Noen råd? Er det andre laptoper jeg kan velge hos Elkjøp i 14 000KR klassen som kan være bedre?? Jeg skal bruke maskinen til videoredigering og DVD mest.

     

    TUSEN TAKK for all hjelp på forhånd!

  8. Han er desverre ikke over 18 eller har fast inntekt så leie er den eneste muligheten. Sparing er vel noe jeg har rådet til, men du vet, ike alltid lett.

    men glem å leie, hva med leasing? Der betaler du jo ned en sum i måneden slik som du gjør hos Thorn. Skal høre med Elkjøp for han, tror det er en bra prosedyre.

     

    Lurte egentlig bare om det finnes flere steder man kan lease en PC enn fra Thorn og leasy.

  9. Hei,

     

    jeg skriver inn for broren min her på dette innlegget. Har er interesrt i å leie eller lease en bærbar pc siden han har dltidsjobb og fortsatt går på skole. Men jeg lurer litt, hvor burde man, eller hvor i det hele tatt kan man leie/lease en bra bærbar i Norge?

    Trenger litt hjelp med dette, har sett hos Thorn og de virker ok, men er det andre steder?

     

    Takk!

     

    P.S: jeg er klar over at det blir dyrere enn den ordinære prisen, men har er vist ok med det.

  10. Final Cut er helt klart et bra software, for ikke å snakke om Shake som er overlegent. Programmer til PC vil jeg si er vel så bra uten visse tilfeller som Shake softwaren, ser man på det nye til Adobe som Premiere Pro og After Effects 6.0 er dette suverent til video og så absolutt i klasse med FCP. Men klart, Apple er best på video, eller HW er vertfall mer gunstig for det enn PC. Du får liksom alt i en pakke istede for å måtte kjøpe alle komponentene hvr for seg som du må med PC.

     

    MCDr: Kunne du gitt meg et råd om grafikk-kort, trenger et bra ett.

  11. betalte 9000kr for den.

    På min stasjonære pc nå har jeg 500mhz og 384mb ram og kjører 2 redigerings programmer fint. jeg kjører aldri noen andre programmer når jeg redigerer. Er litt dumt i seg selv og lite uten mening.

     

    Hvilket skjermkort har du å anbefalle? vekten har jeg ikke noe problem med i det hele tatt, den skal være på et bord for det meste!

     

    jeg lurer også på hvor jeg kan få kjøpt ram til den. Er det vanskelig og installere? Dette blir min første bærbare så noen tips om håntering osv ville vært til stor hjelp.

     

    Åsmund: Apple G5 tror jeg dte skal mye til for å slå ut på ytelse fronten, den har 2 prosessorer som standar og kan ta opp til 8GB RAM!

    Men om dete r noe vits å bytte til MAC vis du har jobbet med PC hele livet vet jeg nå ikke. MAC blir vertfall foretrekt i video/media industrien.

  12. Hei,

     

    jeg har lest litt nedover her og ser nå at de fleste her holder sin tro mot Dell datar. Vel, jeg har kjøpt en annen og trenger litt meninger fra noen som kanskje har brukt denne før eller bare har noe kunnskap om den/det.

     

    Jeg har kjøpt meg en Amitech FreeNote 4106.

    Specs:

     

    Prosessor: Athlon XP Mobile 2200+

     

    Harddisk: 40 GB

     

    Internminne: 512 MB DDR RAM

     

    CD-ROM/DVD: Combo DVD/CD-RW

     

    Modem: 56 K

     

    Nettverkskort: 100 Mbit nettverkskort

     

    Grafik: 32 MB delt Savage Pro

     

    Skjerm: 15" TFT

     

    Utganger bak: Parallell x 1 USB 2.0 x 4 VGA x 1 InfraRød x 1 Line-in x 1 Mikrofon-in x 1 RJ11 x 1 RJ45 x 1 DC input x 1 Dig./Analog Line-out x 1 Mini-Firewire x 1

     

    Software: Windows XP Home NO, Word 2002, Works 6.0, Picture It 2002, Encarta Encyclopedia 2002, AutoRoute Euro 2002, e-Trust Antivirus, Amitech gjeninnlesnings CD, Gratis e-Support, 3 mdr. norsk telefonsupport.

     

    Høytalere: Ja, innbygd

     

    Størrelse: 310 x 266 x 40 mm.

     

    Vekt (kg): 3,4

     

    Garanti: 2 års innleveringsgaranti

     

    jeg er student på en media skole og syntes denne passet mine behov greit nok, selvfølgelig var en Powerbook fra Apple øverst på ønselista men som alle vet er ikke de "billig".

     

    Jeg driver mye med video til daglig og denne her tror jeg passer for meg, en ting jeg lurer på er om jeg kan oppdatere til mere RAM på den. 1024MB RAM ville vært strålende.

     

    Takk for all hjelp og info på forhånd.

×
×
  • Opprett ny...