Gå til innhold

Synonymt

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Synonymt

  1. Heisann, 

    Dere som har vært lærlinger, har dere fått attester etter fullført læretid? 

    Jeg fullført min læretid i en kommune for vel 6 år siden.  Fikk aldri noen attest etter læreforholdet, og tenkte ikke særlig over det den gangen da jeg hoppet rett videre i neste jobb. Nå skal jeg snart søke jobb i et marked med noe annen kompetanse enn tidligere, og ser at det kunne ha vært greit med en attest som fremhever tyngden og variasjonen et lærlingløp gir. Er det vanlig å ha dette? 

  2. Kan noen forklare meg hvordan CH2OH får høyere prioritet enn H3CCHCH3 på høyre side?

    I den nedre som er markert gul er karbonet igjen direkte bundet til 2 H-atomer og et oksygen, hvilket gir meg 18 u, som er lavere enn 12+12+1=25 i atomene som er bundet til C i den øvre. Eller er det slik at oksygen trumfer karbon uansett?

    post-313458-0-19934500-1481288891_thumb.png

     

  3. 1. Det er ingenting som heter bokmål muntlig. Ikke si det på eksamen. Ingen snakker bokmål eller nynorsk, alle snakker dialekt.

     

    Muntlig eksamen er lagt opp forskjellig i de ulike fylkeskommunene, men da jeg tok norsk muntlig som privatist trakk jeg først en reklame som jeg fikk bruke ca. 30 min (?) på å tolke før jeg skulle presenterer det for sensor og eksaminator. Deretter spurte de meg om et uforberedt tema.

     

    Hvis din eksamen er tredelt, kan det tenkes at de kommer til å spørre om fordypningsoppgaven din i tillegg. Hvilket fylke skal du ha eksamen i?

    • Liker 1
  4. Hvis du ikke har tenkt til å bli tannlege eller farmasøyt, foreslår jeg at du ikke begynner på noen av disse utdannelsene. Du tar opp plassen til noen som kunne blitt det. Det er ikke samfunnsøkonomisk bærekraftig tankegang!

     

    Jeg vil foreslå molekylærbiologi, kjemi eller noe i den dur. Eller at du evt fullfører sykepleie- eller reseptarfarmasøytutdannelsen som nevnt, og kan bruke den til å jobbe ved siden av studiet.

    • Liker 3
  5. Når du begynner i Oslo må du også gjennom et intenstivt sommerkurs i Ungarn før du begynner på 2. året. Det er like greit å begynne i Ungarn med en gang, så blir vant til systemet.

     

    Jeg har bekjente som har gått 1+5, og de sier at arbeidsmengden når man kommer til Ungarn er enorm, kontra opplegget i Oslo. Om de ikke stryker på sommerkurset, stryker de fleste i løpet av 2. året, og må bruke 6 år i Ungarn, i tillegg til 1 år i Oslo. Jeg er dog usikker på hvordan statistikken ang. dette er for de som begynner i Ungarn med en gang.

  6. Er det noen av dere som vet om det er "trygt" å satse på å bytte fra odontologi til medisin (ved å søke om innpass til medisinstudiet etter å ha kommet inn via samordna opptak)? Hender det at det er ikke er noen ledige studieplasser hos medisin? Litt risikabelt å måtte gamble på sånt i tilfelle man ikke får godkjent opprykk.. Ellers, er det noen som kjenner folk som har gjort det og kan uttale seg om mulighetene rundt det? 

    Kjenner en som har gjort det i Bergen. Vedkommende måtte begynne på 1. året medisin, men fikk fritak fra store deler av året. Studieplanene for 1 år odontologi og medisin i Bergen er ganske like, men ikke helt. Mao like greit å ikke kuppe studieplassen til en potensiell tannlege.

    • Liker 1
  7. Hei!

     

    Jeg skal ha privatisteksamen i norsk muntlig i vår, og må i den forbindelse røre sammen en fordypningsoppgave.

     

    Jeg har vurdert å skrive om lyrikk og nasjonsbygging. Tanken er da å analysere tre dikt fra 1800-tallet og se hvordan patriotisme kommer til uttrykk i disse diktene, og hvordan det kan påvirke folket.

     

    Jeg er dog redd for at dette ikke er nok? Er normen at man må lese tre bøker og sammenligne dem liksom, eller er dette tilstrekkelig? Hvis jeg satser på toppkarakter, og velger å skrive oppgaven som skissert overfor, kan det trekke meg ned? 

     

  8.  

    Du får både standpunkt- og eksamenskarakter i 2P på vitnemålet. Når du tar opp fag i etterkant av videregående, gjelder ikke "regelen" om at man kun kan kommer opp i en eksamen på VG2.

    er du helt sikker på det? kjenner du noen som har fåt både eksamenskarskter og standpunkt?

     

     Hva du fikk og ikke fikk på VG2, er totalt irrelevant når du tar faget på nytt via voksenopplæring. Du risikerer å kunne komme opp i eksamen, og gjør du det, får du to karakterer.

     

    https://sinsen.oslovo.no/for-elever/eksamen/eksamen-varen-2015/

×
×
  • Opprett ny...