Gå til innhold

HanDerre

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HanDerre

  1. Heisann!

     

    Jeg har bestemt meg for å kjøpe noe så trendy som en mac. De er kule , anvendelige og fungerer bra til min type bruk. Det jeg nå lurer på er hvordan og hvor jeg kan anskaffe meg en billigst mulig mac. Jeg har sjekka ut studenttorget hvor en får 8-10% rabatt, dvs. prisen er ca 8 650. Men jeg har også sjekka MACs offisielle sider hvor de fører mac for 1005 dollar. Noe som tilsvarer rett under 6500 Norske kroner. Dette er jo tilsynelatende rimeligst men så kommer jo toll osv, og det ender vell opp i en 10-11 til slutt da.

     

    Egentlig så sier innledelsen alt, hvor får jeg tak i billigstmac?

  2. Takk for svar ;). Jeg tror jeg har flesteparten av firmwaren oppgradert men bios har jeg ikke prøvd, har heller ikke peiling på hvordan jeg gjør det , ettersom jeg har forstått er det ganske risky. Internetten med ledning fungerer fint uten d-linken så det har med det trådløse nettverket å gjøre.

  3. Når jeg sitter å holder på med enkelte programmer så dropper internetten plutselig bare ut. Hvordan kan dette ha seg? Hvordan kan jeg unngå dette? Jeg har den der D-linken etellerannet D-link, DI-624 mener jeg at det er. Jeg har forøvrig Nextgentel internett forbindelse, med den forrige routern netopia etellerannet så funka alt fint men overgangen til trådløst har ødelagt blandt annet warcraft spillinga mi.

  4. Jeg har en Dlink-624++ eller ser ivertfall slik ut på bildet , den fungerer helt fint når jeg bruker den til vanlig surfing og chatting men når jeg skulle sett meg ned å spille warcraft 3 her for leden på internett så datt internetten ut etter ca 5-6minutter, det skjedde 2 ganger etter hverandre , dette skjer aldri når jeg bare er inne på warcraft chatten. Jeg har veldig sterkt signal, er det en spesiell grunn til at dette skjer? er det noen måte å fikse dette på? er ikke så gøy å bare få spille under en halv game.

  5. Hei nå har gestapo i familien bestemt seg for at jeg skal anskaffe trådløst nettverk, derfor lurer jeg på hvilke løsninger fungerer best og hvordan jeg kan skaffe meg ett nettverk hvor jeg slipper at internett detter ut hele tiden som det gjør hos enkelte venner. Derfor lagde jeg denne posten i håp om at noen som kanskje hadde litt peiling på trådløst nettverk kunne anbefalt en eventuell pakke. Jeg er å usikker på hva forskjellen på aksesspunk ot router er. Vi har nå en router fra nextgentel netopia, dersom vi anskaffer oss trådløst nettverk hvordan setter en det opp?

     

    på forhånd takk!

  6. Jeg synes du bør spørre på ting du lurer på foran valget J! Du er tross alt førsteårsvelger i år og da er vell det viktigste å få klarlagt litt hva partienes "hjertesaker" er. Du kan også spørre de partiene som er mest villige til å bruke penger hvor verdiskapningen skal komme ifra. Dersom FRP skal holde halvparten av det de lover vil jo dette føre til inflasjon og en skikkelig høy rente.

  7. Spør om FRP virkerlig har kontakt med julenissen :D

     

    Forøvrig Morten så synes jeg at du kan spørre hva som er alternativene til FRP etter et stortingsvalg , om det er kun Høyre det er aktuelt og arbeide sammen med , samme spørsmål kan frontes mot Høyre og eventuelt Venstre. Du kan også spørre hvordan SP stiller seg til monarkiet.

  8. Takker for svar, særlig budapest var av interesse, kan forøvrig nevne at ølen er da billigere i Tsjekkia(Pilsens hjemland(budweiser o.s.v.) Men alkohol priser er da ikke det som skal spille størst rolle. Frankrikes relevans iforhold til Eu avstemmningen, og hvordan kan en påvise dette? er det noen spesielle byggninger f.eks en kan besøke? Det skal jo ha noenlunde skole faglig innhold. Auswhich og polen ser jeg som uaktuelt iogmed at halve klassen har vært det før. Men takker for all respons og håper det kommer mer! :)

  9. Heisann alle samfunnsvitere! Vi har nå igangsatt planleggingen for en utenlandstur våren 06'. Jeg lurer derfor på om det er noen her inn på Hardware som har noen forslag til reisemål hvor min Samfunns Kunnskap klasse kan reise, dette bør helst stå i stil med det pensumet derav enten inneholde organer som er sentrale på et internasjonalt plan, har vært sentrale(byggninger/områder av historie politsik bakgrunn) Det er allrede kommet inn noen forslag som er intressante , men det ville vært morro å se hva folk her kan komme opp med! Forøvrig skal turen(transport,aktiviteter? og bo opphold) helst koste under 5001kroner per snute, og det vil bli omtrent 60deltagere. Både buss,båt og fly er aktuelt. Til nå er noen av forslagene:

     

    Oslo

    København

    Moskva

    Praha

    Tyskland

    Belgia/Nederland

     

    Dette er plaser sk-klassene har vært før og har gode erfaringer med, jeg personlig har veldig lyst til både moskva og praha, men har egentlig ingen helt konkrete argumenter på hvorfor jeg vil reise der. Ellers har jeg tenkt bittelitt over

     

    Roma og Jerusalem er det noen andre forslag, eventuelt noen som vil ta seg tid å liste opp noen argumenter for å reise hvor og hvorfor.

  10. Heisann , nå skal jeg på rollespill igjen , denne gangen er det noe som heter mini storting som skal avholdes på tau i Ryfylke. Her skal man da samtidig som stortinget har møte føre saker opp i komiteer og stemme over enkelte dok:8 forslag ha spørretime o.s.v. Jeg er uheldigvis for min del blitt delt til rollen:

     

    Arbeiderpartiet , Østfold , Finanskomiteen.

     

    Det viser seg at det ikke er like lett å finne ut hva arbeiderpartiet mener om alt.

    Pga. dette lurte jeg på om det er noen her som har peiling på hvilket standtpunkt arbeiderpartiet ville tatt i enkelte saker:

     

    1. Om redusering av statlige innhugg i private saker

     

     

    For å styrke den private eiendomsretten ønsker regjeringen å innføre følgende tilltak

     

    · En opphevelse av alle reguleringen som foreligger på arv fra avdøde personer

     

    · En opphevelse av alle avgifter som foreligger på arv fra levende familiemedlemmer

     

    · En opphevelse av alle avgifter som foreligger på gaver, opp til 50 000 kroner årlig.

     

    · En redusering av avgiftene for alle gaver over 50 000 kroner årlig til 5 %

     

    · En total opphevelse av all eiendomsskatt.

     

     

    Og sak nr.2: En mulighet for ungdommen

     

    For å stimulere ungdom til å starte egne virksomheter ønsker regjeringen

     

    For å stimulere unge mennesker i skole til å satse på egne ideer, finnes det i dag en organisasjons kalt “Ungt Entreprenørskap”. Organisasjonen er et bindeledd mellom næringsliv og skoler, i form av hjelp og støtte til å danne elevbedrifter. Midlene bevilget til nå fra Stortinget stopper 31. desember 2005.

     

    * At 24 millioner kroner øremerkes i statsstøtte til Ungt Entreprenørskap

    * 6 millioner kroner øremerkes i statsstøtte til Ungt Entreprenørskap dersom deres praksis utvides til å også innlemme bedrifter utenfor skolesystemet.

    * Såkornfondene blir utvidet til å innlemme universitetet i Tromsø, og henholdsvis spes 150 millioner på såkornfondet.

    * 20 millioner kroner øremerkes Ungt Gründerforum som opprettes og underlegges Handels- og Næringsdepartementet.

     

     

    Tusen takk for at du leste dette , håper du gir en seriøs tilbakemelding og ikke bare skriver pisspreik.

  11. Angrep er beste forsvar. Angrep Cuba som den kjeltringstaten den er. Cuba har ingen rett til å kritisere noe som helst.

    Altså , det funker ikke å si i et møte i menneskerettighets kommisjonen. Selvfølgelig har vi noen saftige ting å slenge tilbake på Cuba. Men det forekommer en resolusjon hvor de "oppforder på det sterkeste" om å fjerne guantamo bay , det vil jo selvfølgelig ikke vi amerikanere skal bli gjennomført!

     

    Og jo i Fn har alle land lov til å kritisere!

×
×
  • Opprett ny...