Gå til innhold

Specturee

Medlemmer
  • Innlegg

    222
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Specturee

  1. Hei, jeg vurderer å sette opp en nettbutikk og selge varer igjennom dropshippings modellen. Jeg har funnet en leverandør og produkter jeg vil selge. Det jeg lurer på er hvordan man gjør det med MVA. Jeg bruker Shopify som krever inn 25% i mva, men lurer på hvordan dette fungerer i praksis. 

    Hvordan unngår vi at kunden betaler dobbel MVA? 

    Er det 25% moms på innkjøpsprisen min? Eller kunden sin? 

    Hvordan foregår prosessen generelt? Hvis jeg krever inn moms, hvordan informerer jeg tollerene om dette? 

  2. Heihei, siden Black Friday er rett rundt hjørnet tenkte jeg å kjøpe meg en ny pc. Har sett på 2-1 pcer, ettersom jeg er ganske fan av at du både kan bruke den som en laptop og et nettbrett. 

    Trenger en pc som er lett og rask, har ikke tenkt til å game på den, men kunne vært greit å kjøre noen lette spill hvis jeg absolutt følte for det ( Cs, Ow, League, Minecraft osv)

    Har sett på disse atm:

    https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/32630/hp-envy-x360-13-ar0802no-13-3-2-i-1-barbar-pc-sort

    https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/47866/lenovo-yoga-c740-14-2-i-1-barbar-pc-jerngra

    Eventuelt andre dere anbefaler?

    Takk :)

  3. Ja, det er nok det psykiske som sliter mest, og at det er veldig ensformig/mye alene jobbing. 

    Har allerede planlagt å slutte, derfor er jeg ikke så veldig interessert i å jobbe disse "ekstra" vaktene som jeg ikke har sagt ja til. Har vært innstilt på å følge kontrakten min og mine faste vakter, altså torsdag/annenhver fredag, og det at jeg putselig blir nødt til å jobbe hver fredag uten at han har spurt meg om dette er greit syns jeg er ugreit. 

     

    Har opplevd andre ting ved sjefen der han har "truet" meg ved å si at hvis jeg ikke tok mindre vakter enn hva kontrakten min sa, og hvis jeg ikke kom til å bytte min "stilling" til en annen stilling med andre oppgaver, så kom han til å behandle meg dårlig ved å være like "vanskelig" som meg, aka ikke gi meg fri, tulle til vakter.

    Også opplevd at han kom til å bruke kamera overvåkningen til å se på oss ansatte og se hvem som gjorde feil hvis ting ikke bedret seg. 

     

    Så ja, men det jeg lurte på var vel egentlig:

    Har kontrakt på 10 timer i uken, aka torsdag/annenhver fredag, ettersom han har satt meg opp hver fredag, vil da 2 av disse fredagene være ekstra, noe jeg ikke har sagt ja til eller har på kontrakt. Og siden jeg skal slutte frister det lite. 

  4. Du kan jo be om å få et møte hvor dere går igjennom arbeidskontrakten på ny.

     

    Du bør vel stå i denne sommeren for å legge godvilje til. De fleste som har lite penger er vel glad for litt ekstra timer vanligvis. Men ser jo at det kan skape problemer.

     

    Om det er 10 timer du vil ha enten pga. velvære eller helsetilstand og liknende. Så bør du gi uttrykk for at det er viktig å få bevart stillingsbrøken i så stor grad som det lar seg gjøre framover. Kanskje du også kan forhandle deg fram til en spesiell lønn i den nye kontrakten (ikke de timene du nå må jobbe denne sommeren), som sier at du skal ha 2x eller 3x normal lønn for timer utover de faste timene. Jeg vet ikke i hvor stor grad du er fri i fra fagforeningsforhandlede regler.

     

    Jeg vet ikke om du har særlig forhandlingsrom til å be om noe ekstra heller.

     

    Men får du det ned på papiret så må arbeidsgiver forholde seg til det framover. Du kan vel også be om at han meddeler deg dette med direkte kommunikasjon over en kanal du leser eller lytter på (om han ringer deg f.eks. om endringer).

     

    Om du ønsker ekstra penger for å stå i litt ekstra så vil arbeidsgiver ofte velge det billigste alternativet. Kan hende han kvitter seg med deg også og du blir erstattet av andre ansatte som allerede jobber der for å unngå oppsigelsestrøbbel (nedskjæringsgrunner som de kommer opp med).

    Selvfølgelig hadde jeg stått ekstra på og tjent penger hvis jeg virkelig ville, men nå har det seg slik at jeg har tenkt til å slutte, har jobbet der noen år nå. Og begynner å mistrives, der sjefen oppfører seg dårlig, samt at arbeidsoppgavene ikke er noe for meg, begynner å bli ganske utbrent av det. 

  5. Hvorfor sa du ikke fra om at du ikke ville ha flere vakter?

    For h*n sendte ut felles melding til alle, om at nå var sommervaktene fikset, og de som ville ha noe har fått det de ville ha.

    Og har ikke fått spørsmål om jeg ville ha flere vakter, regnet ikke med at h*n ga meg vakter uten å avklare med meg først. 

    Trenger da ikke å si ifra hvis vi ikke vil ha flere vakter, når jeg har mine faste vakter som jeg har hatt i mange måneder? 

  6. Arbeidsgiver har nok rett her. «.... til enhver tid gjeldende arbeidsplan» - du har nå fått en ny gjeldende arbeidsplan du skal følge.

    Så å gi meg mer jobb enn hva kontrakten min sier uten å høre med meg om det passer er det riktige? 

    Høres jo ikke helt innafor, kunne jo hende jeg hadde avtalt å reise eller andre ting de dagene. 

  7. Står i kontrakten: Arbeidstimer 10,00 pr uke, Stillingen omfattes av Arbeidsmiljølovens kapittel 10 om arbeidstid. Arbeidstimer vil per uke fordeles i henholdt til enhver tid gjeldene arbeidsplan jfr. aml 10-3. 

    Jeg har en arbeidsplan som er torsdag + annenhver fredag, men nå har sjefen gitt meg hver fredag uten å spørre meg. Noe som betyr at det blir 2 ekstravakter hver måned uten at jeg har sagt ja, eller at han har spurt meg. 

  8. På kontrakten min står det at jeg har 10 arbeidstimer pr uke, og 27% stillingsprosent. 

    Da har jeg hver torsdag og annenhver fredag, ettersom han har satt meg opp på hver fredag, vil da alle disse fredagene jeg hadde "fri" bli ekstra vakter. Han har ikke spurt meg, men bare satt meg opp der og forventet at jeg ville/kunne jobbe de dagene. 

  9. Hei! 

    Jeg har kontrakt på en fast ansatt stilling, der jeg har jobb annenhver fredag. 

    Jeg begynte å jobbe slik i April ca, og har alltid hatt annenhver fredag å forholde meg til. 

    Ettersom sjefen sendte ut fellesmelding til alle ansatte at nå er sommerturnusen fikset, og alle som har sagt ifra at de ville ha noe har fått vaktene de ville ha. 

    Jeg sa da ikke ifra om noe som helst fordi jeg enkelt og greit ikke ville ha flere vakter.

    Nå på fredagen fikk jeg en telefon fra sjefen der han lurte på hvor jeg var. Fortalte han at jeg ikke hadde jobb idag, men jeg hadde fri sånn som jeg alltid har annenhver fredag. Da fikk jeg beskjed om at jeg har blitt sittet opp på alle fredagene i hele sommer (unntak) når jeg har ferie. 

    Dette har jeg jo ikke sagt ja til eller fått beskjed om. 

    Han fortalte at alt står på appen vi har, der alle vaktene blir listet opp, men ettersom denne ofte/alltid er noe feil med så har jeg ikke forholdt meg til den.

    Står f.eks at jeg skal jobbe hver fredag ut året, selvom jeg kun har kontrakt på dette annenhver.

    Han mente at jeg måtte være "grei" sånn at de andre ansatte kan få ferie osv, men det at han setter meg opp på vakter jeg ikke har bedt om eller sagt ja til syns jeg er ugreit.

    Er dette lov? 

     

  10. Hei! 

    Kom opp i Norsk Muntlig eksamen VG3, og problemstillingen min ble slik:

    Hvordan kommer forestillingen om det norske til uttrykk i litteratur og kunst fra romantikken, og hvordan speiler disse verdiene idealene i sin samtid? 

     

    Usikker på hvordan jeg skal tolke oppgaven og hva som er viktig og ikke så viktig. 

     

    Kompetansemålet er:

    Beskrive hvordan ulike forestillinger om det norske kommer til uttrykk i sentrale tekster fra slutten av 1700-tallet til 1870-årene og i et utvalg samtidstekster.

     

    Noen engler dere ute som har peiling? :) 

     

  11. Tusen takk for svar! 

    Tror jeg ligger mest på Påbygg siden, tror ikke jeg helt føler for å få fagbrev i Ikt, ser ikke helt hva det kan "brukes" til som flamethower sa, i tillegg er det jo ikke vits å gå i 2 år lære i noe du er veldig usikker på om du kommer til å trives med. 

    Få tenkte litt videre, har forsatt litt tid igjen :) 

    • Liker 1
  12. Hei! Står ovenfor et litt vrient valg nå, går nå Ikt-Servicefag, og tenker litt på hva jeg skal velge til neste år. Står mellom lærlingplass eller Påbygg for generell studiekompetanse, vet ikke helt hva jeg føler når det kommer til å gå ut i lære som IKT-"fyr" etter hva jeg har fått inntrykk av nå er dette en utdanning som ender i en "avslappende/kjedelig" jobb der du kun sitter på kontoret, hjelper folk med litt data ting osv. Har ikke så god oversikt over hvilke steder/"yrker" du kan gå ut i lære fra dette faget. 

     

    Men Påbygg virker litt interessant, vet at det et tøft år men føler meg motivert til å fullføre det, men problemet er at jeg er veldig usikker på hva jeg skal studere videre etter Påbygg, har ikke så veldig god oversikt over hvilke utdanninger det fins, og vet heller ikke hvilke "utdanninger" jeg liker. 

    Har veldig lyst til å studere i Utlandet også, noen som har gjort dette? Erfaringer osv? Hva studerte du? Stipend/Lån? 

     

    Takk for svar! :)

  13. Hei!
    Jeg har et problem angående en BMW E46 320d 2001 touring.
    Det lyser et lys på dashbordet som indikerer at det er noe galt med bremsene, vi har byttet en liten del allerede og koblet til et måleapperat på et verksted som skulle kunne finne feilen, men det oppnås ikke kontakt med "hjernen" 
    Vi har snakket med noen verksteder angående å demontere dashbordet for å finne feilen, men fant fort ut av at det vil koste en god del.
    Så derfor lurer jeg på om noen har komt bort i et lignende problem eller om noen har kunnskap om dette. Takk for svar:)

  14.  

    Okey, takker! Klarer forsatt ikke å bestemme meg helt, har hørt / lest så mye "negativt" om IKT Service, angående lærere og hvor slapp elevene pleier å være osv.. 

    Det blir jo mye til hvordan du gjør det selv.

    Hvilken skole er det du har planer om å søke på?

     

    Planlegger å søke på den nærmeste skolen for meg, altså Amalie Skram. 

  15. Ser a

     

     

     

    Lærlingsplasser er noe helt annet her jeg bor ihvertfall enn det smarties sier. Jeg gikk IKT, så å si toppkarakter i alle programfag, og jeg slet med å få meg læreplass. 80% av klassen måtte gå påbygg da det ikke er tilstrekkelig med læreplasser. Det var såvidt jeg fant en plass å ta fagbrev, men det var ren flak

    Er det i bergen området du bor eller er det et sted som er litt "øde" ? 

     

     

    Vil vel ikke akkuratt si att Ålesund er så veldig øde

     

    t det er litt flere læreplasser i Bergen området enn Ålesund, men kan godt hende det er vanskelig her også, uansett hvordan følte du det var på linjen? Eventuelt hvordan klassen, lærerene og timene var :)

  16. Lærlingsplasser er noe helt annet her jeg bor ihvertfall enn det smarties sier. Jeg gikk IKT, så å si toppkarakter i alle programfag, og jeg slet med å få meg læreplass. 80% av klassen måtte gå påbygg da det ikke er tilstrekkelig med læreplasser. Det var såvidt jeg fant en plass å ta fagbrev, men det var ren flak

    Er det i bergen området du bor eller er det et sted som er litt "øde" ? 

  17. Hei, Jeg lurer da på hva jeg skal velge til neste år ( vg2 ) akkurat nå går jeg VG1 Service og Samferdsel, det står mellom 2 valg, enten Salg, Service og Sikkerhet eller IKT-Servicefag. Det jeg lurer på er hva dine erfaringer ( du som har gått der ) er, hvordan du opplevde det, hva du lærte osv. 

    Lurer også på om det er "lett" å få tak i lærlingsplass, helst i Bergens området ( hvis noen vet noe om det ). 

    Takker for svar :) 

×
×
  • Opprett ny...