Gå til innhold

Alicja

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alicja

  1. Hei:)

     

    Jeg jobber som frisør og har svennebrev i faget. I tillegg har jeg påbygg til generelle studiekompetanser.

    Jeg er godt fornøyd med jobben, men frisøryrket er ikke noe vil jeg ende med og tenker stadig oftere om å begynne å jobbe med noe annet.

     

    I det siste så jeg reklamen til Treider skole. De tilbyr utdannelse som saksbehandler.

     

    Dermed lurte jeg på om noen har erfaring som saksbehandler og kunne gi meg et råd.

     

    Å jobbe som saksbehandler virker virkelig interresant, men finnes det en mulighet for å finne en jobb med denne utdannelsen og uten studiene?

     

    Ifølge Treiderskole er det ikke noe problem og linjen er ganske etterspurt av arbeidsgivere. Men jeg er litt skeptisk og kurset koster over 50 tusen.

     

    Takknemlig for tilbakemeldinger.

     

    PS. Er opprinnelig fra Polen.

  2.  

     

     

    Tenker siden, så vidt jeg vet, har på mange måter verden skapt oss.

     

    Om verden har skapt meg, hvorfor skulle jeg da ha et ansvar for mine handlinger?

     

    Hmm, du kan alltids lure deg unna, om du innbiller deg at fri vilje ikke eksisterer, dvs at du ikke kan velge hva du gjør.

    Dette kalles determinisme, og er en grei undskyldning for alle som har dårlig samvittighet, fra Pol Pot til ABB, kan de alle trøste seg med at de "egentlig" ikke hadde noe valg. ;)http://en.wikipedia.org/wiki/Determinismhttp://plato.stanford.edu/entries/determinism-causal/http://www.informationphilosopher.com/freedom/determinism.html

    En av deltagerne her på diskusjon.no har vasket sin samvittighet på denne måten, og du kan finne mer om hans synspunkter i tråden om "Fri vilje"https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1499006

    Men hva gjør man hvis man ikke klarer å lure seg unna ved å innbille seg ting!? :ohmy::ohmy::ohmy:

    Tror at man kan gjøre akkurat som man vil. Om det blir noe konsekvenser av dens handlinger i form av straff eller sosial utstøtting får samfunnet avgjøre med mindre man bor i en skog langt vekke.

  3. Jeg ville tatt det med ro. At han ikke ga noe lyd fra seg, betyr det ikke noe spesielt. Har han lyst til å holde kontakten så gjør han det. Jeg ville ventet litt og ev kommet senere med et konkret forslag angående møte. Vil han ikke treffes så er situasjonen i allefall avklart.

    Men om du føler deg usikker hvor du har han, ville jeg ha fortalt direkte til han om sine følelser. Ikke nå, altså! Men Kanskje blir han også mer tydelig.

     

    Jeg er ikke noe datingekspert, men kanskje blir det nyttig for deg. Lykke til! :)

    Og det hjelper ikke å mase og fortelle hvor lei du ble, tror jeg.

    Nok med en gang.

  4.  

    Å ta ansvar for sine handlinger skiller oss fra ubevisste dyr. Det er vår privilegium og det gjør vår eksistens til mer verdifull og rik tilværelse. Selvfølgelig kan du reint teoretisk la vær, men da blir du behandlet ettersom. Lar du være å ta ansvar, tar medmennesker/ samfunnet ansvaret for deg, og du får ingenting å si i egen sak. Spørs hva man velger...

    Tar ikke andre (flokk)dyr ansvar? Er det unikt for mennesker?

    Uten å være helt sikker mener jeg at det er unikt for oss mennesker. Tror du at dyr drøfter om de har ansvar eller ikke? I naturen er det instinkt som er dominerende sansen til dyr for å ta en beslutning, er det ikke det? Instinkten forteller at det fungerte tidligere og slik handling vil være gunstig for å øke muligheten til å overleve.

    Å ta ansvar kan føre til at man gjør noe på bekostningen av sine egne fordeler. Vet ikke om dyr gjør det... bevisst..

     

    Kan være at jeg generaliserer litt for mye, men kanskje er det noe i det jeg skriver...

  5. Å ta ansvar for sine handlinger skiller oss fra ubevisste dyr. Det er vår privilegium og det gjør vår eksistens til mer verdifull og rik tilværelse. Selvfølgelig kan du reint teoretisk la vær, men da blir du behandlet ettersom. Lar du være å ta ansvar, tar medmennesker/ samfunnet ansvaret for deg, og du får ingenting å si i egen sak. Spørs hva man velger...

  6. Akkurat.

    Det er knallt hard å finne en jobb nå for tiden. I så fall må din kjæreste ha etterspurte kvalifikasjoner. Jeg ville prøvd på " finere" restauranter for da hans kompetanser ville betydd noe mer.

     

    Servitør yrke det er ikke akkurat det samme som å servere øl på et utested. Kan ha dette og kan vedlegge et bevis på det, så får han muligens en jobb. Det er bruk for kvalifiserte folk. Det tror jeg. Lykke til!:)

  7. Hei alle sammen:)

     

    Jeg tør å stille et spørsmål innenfor tema. Har kanskje noen litt erfaring med å bo i fellesskap? Jeg fikk et lite lån og vil kjøpe meg en leilighet med to soverom. Vi er to personer. Men jeg har ikke muligheten til enten betale 2,2 mill eller betale husleie på godt over 4 tusen.

    Det hadde godt hvis jeg kunne leie ut et soverom i en treroms leilighet.

     

    Er det lov å leie ut rom i borettslagleilighet? Fungerer det greit? Har dere noe erfaringer med det? Jeg bor i Bergen.

×
×
  • Opprett ny...