Gå til innhold

Humptidum

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Humptidum

  1. Rolf Ø skrev (8 timer siden):

    Dette var nytt for meg, og sikkert mange andre. Hvilken kilde har du på at Stuxnet har klart å komme seg inn på en datamaskin som er fysisk isolerte fra nettverk – såkalt «air-gapped» og uten at noen har hatt fysisk tilgang?

    Stuxnet var laget i samarbeid mellom USA og Israel for å forsinke det iranske atomprogrammet.

    Det sto med andre ord ikke på ressursene, og én mann på innsiden til å installere den intrikate infiltrasjonsløsningen var det som skulle til.

    Denne dokumentaren om hendelsen er både lærerik og underholdende.

    Zero Days [ STUXNET worm documentary, 2016]

    • Liker 1
  2.  

     

    Hvem definerer hvem som er gærninger?

    Det får vel feks. overvåkingspolitiet gjøre. Om alle defineres som gærninger så er selvsagt noe riv ruskende galt. Om folk som kommer med bombetrusler defineres som gærninger så henger ting mer på greip.
    Det betyr altså at det sittende regimet får bestemme hvem som er gærninger. Ergo kan politiske motstandere puttes under overvåkning, slik Arbeiderpartiet gjorde noen tiår tilbake.Politiske motstandere må møtes med, ja, politisk motstand, og gjennom demokratiske valg kan folket velge hvem som skal få styre. Det til enhver tid sittende regimet må ikke få redskaper som gjør at de kan befeste sin posisjon på udemokratisk vis.Verdenshistorien er full av eksempler på det motsatte. Her i Europa er nazistenes maktovertagelse i Tyskland et eksempel på hvor hurtig et land kan endre seg fra et demokrati til et diktatur. Der også startet det med å endre lovverket, først i det små og så mer og mer radikalt.
  3. Det finnes mange billige online-tjenester som kan synkronisere filer fra maskinen din, eksempelvis dropbox og norske jottacloud.

     

    Disse fungerer derimot på den måten at om jeg sletter en fil på min PC så blir den automatisk slettet også fra online-tjenesten.

     

    Jeg ønsker meg en slik tjeneste hvor det tas vare på flere generasjoner med backup, slik at jeg kan hente tilbake filer jeg ved en feil har slettet.

     

    Finnes noe slikt for en rimelig penge? Jeg har omkring 100 GB jeg behøver backup av.

  4.  

     

     

    Primitive stater som påtvinger sitt folk Sharia-lover undertrykker ikke bare kvinners menneskerettigheter, men mangler en rettstat også. Vi må ikke la radikale terrorister som støtter en Sharia-stat i Norge få anledning til å kreve dette ved å skremme folk med bomber på Karl Johan.

     

    Derfor må slike elementer overvåkes. Vi kan ikke miste vår frihet.

    Jammen så overvåk disse gærningene da og ikke gud og hvermann! Hvorfor i svarte skal jeg overvåkes bare fordi det finnes noen få gærninger der ute?
    Hvem definerer hvem som er gærninger?
×
×
  • Opprett ny...