Gå til innhold

oyvine

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oyvine

  1. Dr Martin Winterkorn har uttalt at ALLE Volkswagengruppens merker vil være koblet til Internett i 2020. Da er Internettradio teknologien folk kommer til å benytte, og DAB blir en gammel levning fra fortida. Den beste kombinasjonen vil være Internett og FM (som også kan brukes som nødnett ved krig i 2018).

    Stopp dette pjattet til Digital radio Norge og bruk heller mer ressurser på å bygge mobilt nettverk - det er der vi har kritisk behov for oppgraderinger da du ikke trenger å dra lenger enn til Lillestrøm for å finne steder med dårlig/ikkeksisterende mobildekning på tross av at leverandørene sier de har 95% dekning nasjonalt og 4G på Hafjell..

     

    Jeg har en utfordring til deg: Prøv å hør på nettradio via mobil i bilen. Det har jeg gjort. Jeg bor i Trondheim og forventet at det burde gå greit til og fra jobb i alle fall. Bare prøv noen dager og se hva du synes. Ta en titt på dekningskartene til Telenor også mens du er i gang. Internettradio er ikke et reellt alternativ.

  2. Utdatert teknologi? DAB+ bruker HE-AAC v2 codec. Denne ble standardisert i 2004. Så vidt jeg vet er dette en svært effektiv codec? Hva skulle de valgt istedet? Når det gjelder radiodelen har jo DAB en vesentlig fordel i forhold til FM i og med at refleksjoner og flere sendere kan forsterke signalet: http://radio.no/digitalisering/dab-reflekteres-i-terrenget/Jeg er klar over at kilden jeg referer til her ikke er nøytral men pek gjerne på hva som faktisk er feil i påstandene som serveres.

    • Liker 4
  3. Jøss,

    Det kan slå begge veier. Er overrasket over at det var så høy bitrate som 320 og at jeg likevel hørte forskjell. Av det slutter jeg at denne typen musikk og lengden på klippet er _velegnet_ til denne typen tester. Om du gjentar testen men fjerner den svake perkusjonslyden som ligger i bakgrunnen kommer jeg til å slite skikkelig. Bra musikk forresten :-)

     

    Takk skal du ha :-)

    Øyvin

  4. Oppdaterte akkurat min Nexus S(I9023). I følge wikipedia skal følgende være fikset fra 2.3.4:

    - Brought improved network performance for the Nexus S 4G, among other fixes and improvements.

    - Fixed Bluetooth bug on Samsung Galaxy S

    - Improved Gmail application

    - Voice search bug fixed.

     

    Jeg ser at gmail har kommet i ny versjon med nye valg for hva som skal synkroniseres. Ellers er jeg fornøyd med at oppdateringen gikk helt smertefritt og kjapt.

     

    Ø

  5. Fikk du noe svar på denne? Har samme problem: Link til min post i Uoffisielt NextGenTel brukerforum

     

    Hei,

    jeg har gitt opp dette. Enten er det umulig, eller så er det j¤% vanskelig. Uansett er det håpløst å få noe særlig hjelp noe sted. Nå har jeg bestilt meg en slik:

    http://www.multicom.no/D-LINK-ADSL2-2-Wireless-N-modem-og-ruter,-Annex-B/cat-p/c/p2143340

     

    Jeg gir beskjed om jeg får det til å fungere. Får den i starten av Juni tror jeg.

     

    mvh,

    Øyvin Eikeland

  6. Hei,

    jeg har bredbånd fra Nextgentel med tilhørende speedtouch 585 modem. For 3-4 år siden ble jeg lei av at den hele tiden knela om det ble for masse torrent-trafikk. Jeg lyktes med å sette den i PPPoE-bridge til en DIR-655 router og alt var fryd inntil i februar i år. Plutselig når jeg ingen porter fra utsiden lengre. Jeg har nå brukt noen måneder på å google og er litt stuck.

     

    Jeg har kjørt gjennom leksa til nextgentel med reset til fabrikkinnstillinger og kjørte deretter en ny runde med oppsett av bridge etter denne oppskriften:

    http://www.roysindre.no/a/2010/11/30/speedtouch-bridge/

    Det førte meg tilbake til eksakt samme situasjon som når jeg startet. Jeg kommer på nett men jeg når ingen porter fra utsiden.

     

    I løpet av denne runden var det en ting som var litt rart. Fyren hos nextgentel fikk meg til å koble meg opp med PPPoA. Bridginga mi bruker&/brukte PPPoE. Jeg prøvde å grave litt rundt dette ved å spørre om han var sikker på at det skulle være PPPoA? Han svarte at det var PPPoA, men protokollen var PPPoE. Sentralen eies forøvrig av telenor.

     

    I kveld har jeg prøvd meg på funksjonen "Tilordne forbindelsens offentlig IP-adresse til en LAN-enhet" i web-grensesnittet på speedtouchen. Den funksjonen er enten disablet av nextgentel i min firmware, eller så er det en bug der. I følge nextgentel finnes det ikke nyere firmware (5.4.4.1)

     

    Jeg har følgende spørsmål:

    - Hvilke kommandoer må man legge til i user.ini for å få til en tilsvarende funksjon som: "Tilordne forbindelsens offentlig IP-adresse til en LAN-enhet"?

    - Har noen et tips til et rent modem som kan fungere med PPPoA mot nextgentel? Hvor kjøper jeg det?

    - Er det en god ide å finne nyere(utenlandsk) firmware til 585-en min? Tillater nextgentel at man bruker annen firmware eller mister jeg nettet fullstendig da?

    - Bør jeg kjøpe en annen router? DIR-655 støtter kun PPPoE bridge. Finnes det routere som støtter PPPoA? Jeg kjøper gladelig en router om det løser problemet mitt.

    - Er Telenor like kjipe som nextgentel i forhold til bridging?

     

    mvh,

    Øyvin Eikeland

  7. Det er en kjent sak(?) at hastigheten til en SSD påvirkes av om disken er 'ny' eller full av gamle data. Det ser ikke ut til at dette er tatt hensyn til i denne testen. Anandtech har et par artikler som belyser dette:

    http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3631&p=1

    http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531&p=1

     

    Det burde i det minste fremgå av testen om den ble utført med TRIM enablet eller ikke.

     

    mvh,

    Øyvin

  8. Hei,

    jeg klarer ikke å la være å kommentere denne tråden. Jeg er FLAC-fan deluxe og har både stasjonære spillere og en bærbar spiller som spiser flac til frokost. Nå koder jeg likevel om til mp3 på min bærbare. I begynnelsen brukte jeg flac over hele fjøla, men det tar jo så himla lang tid å slenge disse filene over trådløst nett til minnebrikken jeg stapper i den bærbare spilleren min(sandisk sansa med rockbox). Derfor kjører jeg jevnlig et script som transcoder til mp3-190kbit-vbr. Jeg må innrømme at jeg har problemer med å høre forskjell på disse mp3-filene og flac, selv på ganske gromme øreplugger(Etymotic research ER-4S). Disse mp3HD-filene kommer sikkert til å fungere fint på alle spillere, men hvem gidder å bruke så lang tid på å overføre digre filer til en legacy-spiller når du uansett ikke får noe bedre lyd?

     

    flac forever!

    ØE

  9. Jeg brukte gåsøyne rundt fordi det er mulig å gjøre det i noen tilfeller. Tror det er litt mye forlangt at en vanlig bruker skal kunne få det til. For de fleste vil PPPoE være en passende utfordring :-)

     

    hei,

    jeg brukte tre kvelder på å google rundt etter informasjon om bridging av thompson 585, PPPoA, PPPoE og DIR-655 før jeg satte meg ned og prøvde oppskriften fra uoffisielt NGT brukerforum. Jeg er slett ikke stødig i oppsett av datanett, så jeg håpet å finne en suksesshistorie et eller annet sted som jeg kunne snylte på. Innlegget ditt om at man "MÅ" ha PPPoA var det som avskrekket meg mest fra å prøve metoden. Når det kom til stykket var det jo enkelt som bare det. Nå lurer jeg på hvorfor det funker? DIR-655 støtter jo ikke PPPoA. Er det slik at Nextgentel støtter PPPoE om man er heldig med hvilken sentral man er tilkoblet? Er det noen spesielle triks i kokebokoppskriften jeg fulgte? Kan du si noe om hvilke faktorer som bestemmer om oppkobling over PPPoA skal virke eller ikke?

     

    hilsen

    Øyvin Eikeland

     

    PS! Jeg er ikke ute etter å kritisere eller henge ut noen. Jeg ønsker bare å lære litt på veien her.

  10. Hei,

    jeg er hjemme på juleferie og skal som vanlig hjelpe mor og far med et par tekniske problemer mens jeg er her. Min mor har kjøpt seg ny mobil, en SE W302. Fra før har hun en T610. Hun ønsker å få overført kontaktene sine fra den gamle til den nye. Fine greier, det bør være en enkel sak. Det følger med en USB-kabel med den nye telefonen, men ingen CD. Jeg logger meg på Sony Ericsson for å laste ned noe ala nokia pc-suite, men finner ingenting. Til slutt finner jeg en versjon på softpedia. Sony Ericsson PC-suite, Freeware fra sony ericsson står det. Dette verktøyet støtter hverken den gamle telefonen eller den nye telefonen. Jeg kjører en update via menyen og oppgraderer til versjon 3.209.00. Dette hjelper ikke. Ingen av telefonene støttes av denne versjonen av verktøyet. Neste forsøk er med et gratisprogram som heter MyPhoneExplorer 1.7.1. Dette verktøyet klarer å synce og ta backup av gamle-telefonen, men klarer ikke å kopiere noe over til den nye.

     

    Er det bare jeg som synes at dette er hårreisende dårlig av Sony Ericsson? Vi snakker om to forholdsvis kapable telefoner som begge har blåtann. Gamle-telefonen er tydeligvis i stand til å snakke med pc-n min, men IKKE med Sony Ericsson sin software.

     

    sjokkert hilsen,

    Øyvin Eikeland

  11. Når bildebrikkene forblir i samme størrelse og man øker antall pixler må hver pixel bli fysisk mindre.

     

    Hei,

    jeg er som du sikkert ser ny her på forumet, men dette med små bildesensorer og støy har opptatt meg ganske lenge. Det gledelige med DSC-W300, er at bildesensoren faktisk er ganske 'stor'. Den er faktisk hele 1/1.7" Dette tilsvarer 43.3mm2 (http://en.wikipedia.org/wiki/Image_sensor_format) De fleste kompaktkamera på markedet har mindre sensor enn dette. F.eks Canon Ixus PowerShot SD890 med en sensor på 1/2.3" eller 28 mm2. Sensoren på DSC-W300 er faktisk hele 54% større. Fuji er et hederlig unntak, men de aller fleste av de store produsentene driver fortsatt og tuller med mikroskopiske sensorer.

     

    Intil nylig hadde jeg et Fuji F31fd med en sensor på 1/1.6" og 'kun' 6mpix oppløsning. Dette kameraet tok kvelden pga fukt i sommer, men det tok legendarisk bra bilder i dårlig lys. Jeg likte ikke helt fargetonen i bildene når det sto på full Auto, men det var uansett et ualminnelig bra kamera. Forrige uke fikk jeg mitt nye DSC-W300 og jeg er så langt veldig fornøyd. Synd fujien har konka så jeg ikke får sammenlignet head-to-head. Nå venter jeg spent på hva dpreview kommer til å si om de gidder å teste dsc-w300. Luminous landscapes likte det i alle fall:

    http://www.luminous-landscape.com/reviews/...rt-pocket.shtml

     

    mvh,

    Øyvin Eikeland

  12. Jeg kan ikke helt forstå hvorfor man skal ha denne når man kan bruke pc og overføre lyd digitalt til da converteren på stereoanlegget med en lang optisk kabel.  Selv bruker jeg den optiske utgangen på lydkortet mitt til stereoanlegget.

     

    Lyden som lages er jo avhengig av DAC på stereoanlegget og ikke i lydkortet ved digital overføring. en fjernkontroll eller et trådløst tastatur funker jo utmerket i selskap.

    6566398[/snapback]

     

    Hei,

    jeg eier selv en squeezebox 2, og er storfornøyd med funskjonaliteten. Jeg tenkte bare jeg skulle peke på en liten teknisk detalj ved transporter og squeezebox. Det gjelder Jitter: http://en.wikipedia.org/wiki/Jitter. Jitter er støy på klokkesignalet i systemet. Ved overføring via spdif må klokkesignalet gjennvinnes fra datastrømmen. Dette er svært vanskelig å få til uten å innføre Jitter. I transporteren og i squeezeboxen kjører man en fast klokke internt. Klokkesignalet blir derfor mye mere 'stødig'. Et problem mindre å ta hensyn til :) I den prisklassen de sikter seg inn mot med transporteren er slike ting viktige.

     

    Et annet problem med overføring av digital lyd fra lydkortet, er at enkelte(de fleste?) lydkort (Soundblaster f.eks) Resampler signalet fra 44khz til 48khz før det kommer ut av digital-utgangen på lydkortet. Selv om du overfører lyden digitalt, er den altså 'tuklet med' av en dsp. Hvor hørbart dette er kan man selvfølgelig diskutere.

    http://lists.xiph.org/pipermail/vorbis/200...ril/024948.html

     

    Hilsen,

    Øyvin Eikeland

×
×
  • Opprett ny...