Gå til innhold

SkogensLurv

Medlemmer
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SkogensLurv

  1. Hei.

     

    Jeg sitter her og lurer på om jeg skal ta frem loddebolten og prøve meg på et dristig prosjekt. 
    Jeg er fristet til å registrere strømforbruket på serverene og varmepumpa som kjører 24/7. Det falt meg dermed inn at det kanskje er en mulighet for å koble seg på målesignalet til en Jula strømmåler og logge verdiene.

    Jeg har ikke pr dags dato demontert enheten, og det er ikke sikkert at det er tilrettelagt for å knote med elektronikken. Dog så lurer jeg på om noen andre har erfaring med denne slags type prosjekter. 

     

    Arduino Uno vil bli benyttet for å motta signalet.

     

    Mvh

    Atle.

  2. Hei.

     

    Har et problem med svigerfars tv hvor det kommer en transparrent område.

    Noen som vet hvordan man kan fjerne dette?

     

    Skal sjekke etter prooduktnummer så fort champions league finalen er over :D

     

    EDIT: hvis tvn skrus av og på så forsvinner den enten helt, dekker halve skjermen eller bare 1/4. Veldig snodig

    post-312599-938603_thumb.jpg

  3.  

     

    Hva skal man med en Samsung S6? iPhone 6 er billigere og gir mer for penga.

     

     

    For noe pisspreik. Hva nøyaktig er det du får mer av? "Mer av" 4 ganger færre piksler? "Mer av" av en betydelig dårligere skjerm? "Mer av" en dårligere kamera? "Mer av" en saktere prosessor og usedvanlig saktere minnehastighet? Eller er det kanskje bare 1GB minne du får "mer av"?

     

    Nå vet jeg det! Du får mer av iOS! Det fantastiske mobil-OSet som begrenser deg og din frihet i alle bauger og kanter, og som spiller "catch-up" med Android i funksjoner. Det er mer av dette (mer av "mindre frihet", mao.) du får.

    Vel, nå er ios mer lettkjørt enn android som igjen betyr at man ikke trenger et Helvetes kraftig maskinvare for å drive telefonen.

  4. Meh. Todelt om dette.

    Når det gjelder Bots som benyttes i PVP, Raids og Dungeons støtter jeg utestengingen 100%. Totalt ødeleggende for opplevelsen for andre spillere, og personer som benytter botter viser at deres glede for spillet er minimal.

     

    Samt personer som benytter botter til å farme materialer eller sjeldne gjenstander ødelegger økonomien massivt ved å presse prisene opp.

     

    Derimot når det benyttes til å levle en karaketer eller dyr ser jeg ikke problemet. Jeg har selv benyttet bots for å levle en karakter til 90 og 100 av den simple grunn at det å levle er lite givende og kjedelig.

    Raten man levler på passer ikke innholdet, det å spamme LFG-verktøyet er den raskeste og mest effektive måten, men igjen, lite givende.

  5. I de fleste tilfeller jeg har erfart så blir rammen din klokket ned til 1333MHz, men igjen så er RAM en utrolig artig verden som stadig fremkaller suisidale tanker hos oss mennesker :D

  6.  

     

     

    Uhm, 4G leverer vel strengt talt bare muligheten for raskere ned-/opplasting av data, men rekkevidden er vel kortere pga høyere frekvenser?

     

    Hvis de skal dekke et større område antar jeg da at de må sette opp flere master?

    Nei, det som bygges ut i dag utenfor storbyene bygges ut på LTE800, som har mye lengre rekkevidde enn 3G (og mange steder 2G) i dag!

    Aha da lærte jeg noe nytt. Jeg er på utkikk etter lesestoff om disse standardene, men sliter litt med å finne nettsider som omtaler dette godt. Noen tips? Legger spesielt merke til at det er mangel på utdypning av avstander, men det favoriseres frekvens og hastighet. Selv på GSMA sine nettsider rører de kun pent ved temaet.

     

     

    Tips?

    Hei, ikke helt ferskt ? men vi hadde en Ekstra-sak for et år siden som gikk gjennom de ulike standardene. Den er fortsatt noenlunde aktuell. Siden den ikke er ny så deler vi den gratis her: http://www.tek.no/artikler/feature-den-store-teknologireisen-fra-nmt-til-3g-4g-og-5g/156469?key=U3QovEaY

     

    God idé med en artikkel som går mer i dybden på dette, og hvilke hastigheter man kan forvente og hvordan rekkevidden er på de ulike frekvensområdene. Har notert det på idélisten. :-)

     

    Takker så mye :)

  7.  

    Uhm, 4G leverer vel strengt talt bare muligheten for raskere ned-/opplasting av data, men rekkevidden er vel kortere pga høyere frekvenser?

     

    Hvis de skal dekke et større område antar jeg da at de må sette opp flere master?

    Nei, det som bygges ut i dag utenfor storbyene bygges ut på LTE800, som har mye lengre rekkevidde enn 3G (og mange steder 2G) i dag!

     

    Aha da lærte jeg noe nytt. Jeg er på utkikk etter lesestoff om disse standardene, men sliter litt med å finne nettsider som omtaler dette godt. Noen tips? Legger spesielt merke til at det er mangel på utdypning av avstander, men det favoriseres frekvens og hastighet. Selv på GSMA sine nettsider rører de kun pent ved temaet.

     

     

    Tips?

    • Liker 1
  8. Er PCn selvbygd? Er dette første forsøk på oppstart?

     

    Hvis ja:

     

    1. Har du sjekket at pwr_sw er koblet til riktige pinner på hovedkortet?
    2. Har du sjekket at hovedkortet er festet til alle skruene bak hovedkortet?
    3. Har du sjekket at alle skruer bak hovedkortet som IKKE passer til hullene på hovedkortet er fjernet?
    4. Har du sjekket at alle strømtilkoblinger på hovedkortet er koblet til PSU?
    5. Har du sjekket at RAM'en din er satt i henhold til fargekode?
      (1 brikke = spor 1. 2 brikker = spor 1 og 3, 3 brikker = spor 123 eller 1,3,5)
  9. Vil tro det er mer sannsynlig at ACHI ikke er aktivert. Kan hende jeg sitter på utdatert info, men mener at en SSD burde stå i ACHI mode for å unngå problemer.

     

    Har ikke stort og si egentlig. Muliggjør bare HotSwap

    Ved bruk av HDD kan det være en større fordel grunnet måten leserhodet leser disken på.

     

    EDIT:

    Litt bedre ytelse for SSD

    Source

  10. Ser ut som GPU-feil tbh

     

     

     

    SLOW down on the monitor issue.

    What you are describing sounds a lot like tearing. Tearing happens due to the card writing to the video buffer at the same time the monitor is updating the image on the screen. If the card is writing at the same time, you end up with two images being displayed at once. The two images being slightly off will look like a horizontal line. If the timing of the card and video aren't in sync, that horizontal line will move up and down as well.

    Try turning on V-sync in the games this occurs in. You might also want to turn on triple buffering too, or it can have a large impact on your FPS if it's lower than your refresh rate.

     

    http://www.tomshardware.co.uk/forum/308385-33-monitor-horizontal-lines-moving-vertically

  11. Høres veldig rart ut.

    Skal vi se om vi får luket ut noen problemer:

    Jeg er ingen nettverks- /internetguru, men jeg antar at det bare er å begynne med utelukkings-metoden. Kan være noen andre her på forumet har et godt verktøy for feilsøking.

     

     

    Med tanke på at testen feiler hvis du kjører Torrentversjonen(?) så kan dette tyde på noen ristriksjoner fra nettleverandøren din.

    1. Prøv å koble deg direkte på inntaksboksen til nettleverandøren din for å se om det kan være problemer med routeren. Hvis dette ikke fungerer gå videre til steg 2.
    2. Slå av alt av internet-relatert utstyr samt alle torrent-programmer.
    3. Skru deretter nettverket på igjen og unngå bruk av torrents og streaming-relaterte tjenester for en gitt periode. Si 24-48 timer.
    4. Hvis det viser seg at dette går bra kan du begynne å starte med streaming.
    5. Deretter etter en gitt periode start opp torrentprogrammene dine.

     

    Hvis du skulle kjede deg i mellomtiden bør du sjekke innstillingene på torrent-klientene dine.

    Hvor mange peers tillater du å koble til din PC? Enkelte routere takler bare en viss mengde før de kneler.

    Hvor mye hastighet tilater du ved opp/nedlasting? Tross at du ikke registrerer noen form for opp og nedlasting kan det være at det på et tidspunkt har vært en hastighet over et gitt punkt, noe som har slått ut inntaks-boksen din.

     

    Jeg vet sist nevnte kan høres litt absurd ut, men jeg opplevde dette med en boks fra Canal Digital.

    Vi benyttet tidligere en signalforsterker hjemme hos oss pga lange avstander, og ved et tidspunkt oppgraderte Canal Digital sentralen. Dette gjorde at de sterkere signalene fra sentralen i kombinasjon med signalforsterkeren ble for "kraftige/høye" og ved en 100Mbps ned så knelet inntaksboksen vår.

     

    Kaller man inntaksboksen fortsatt for modem? :hmm:

     

    EDIT:

    Hvilken nettleverandør har du?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...