Gå til innhold

gustæv

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gustæv

  1. Det handler ikke om å være lat, det å oppdra barna & drive med hjemmearbeid hadde vært en fulltidsjobb, det er det ingen spørsmål om.

     

    Som sagt, det ville bare vært sånn til barna starter på skolen, etter det blir det arbeidsliv for meg også - kanskje deltid, for selv om barna er langt mer uavhengige, er det fortsatt andre ting å drive med hjemme. Så fulltidsjobb blir det sikkert ikke, og det er helt greit.

    Men hva skjer om mannen din mister jobben, forlater du han da ?  

    • Liker 2
  2. Jeg har ikke tenkt å diskutere statistikken, men siden det er så lett å finne og siden det er Lørdag... OK  :roll:

     

    Ja, i følge World Bank er det omtrent 14% mindre kvinner i arbeid i Kroatia enn det er i Norge, men det som også er riktig i følge kilden er at det finnes flere arbeidende kvinner i Rwanda, Sør Sudan og Uganda enn det finnes i Norge - og disse landene er ikke kjent for kvinnerettigheter, for å si det sånn.

     

    I tillegg til det, er det også et fakta at andelen av arbeidende kvinner i Norge som er i fulltidsjobber er 30% mindre enn i Kroatia. Det er ikke et lite forskjell, det er en enorm forskjell.

     

    Kan også få fram det at 90% av ingeniørene i Norge er menn, og at 90% av sykepleierne i Norge er kvinner, for det fant jeg ut i dag takket være denne diskusjonen. Statistisk sentralbyrå vet altfor mye, om alt sammen!  :yes:

    Hvor er kildene til de påstandene dine ? 

    Husk på det at en jobb dreier seg ikke bare om økonomi.  men også om og utvikle seg som menneske.

  3. Hei sann !

     

    Jeg har en Golf diesel 2012 modell manuell. Når jeg slår på tenningen så fungerer alt, men jeg får ikke startet bilen. Det står at jeg skal trå inn clutchen for å starte bilen. Jeg gjør da det, men ingenting skjer. Har sjekket sensoren, wiren og batteriet (bare for å være sikker). Men ikke noe fungerer. Noen som har tips for å eit nullstille eller som har vært borti dette før?

    Det er fordi du må trå inn clutchen og vri om nøkkelen eller trykke på start for t den skal starte. 

  4. Fant ingen feil i vida, ingen ulyder eller røde flagg under kjøringen. Reagerte litt på to ulike frontlykter ja, ene ble byttet da den knuste av steinsprut, skal polere opp den andre. Fikk bilen varm og allerede startet. Den er noe tungstartet ved både kald og varm motor som mest trolig vil skyldes batteriet. Selger sier att han helt ærlig ikke visste om bulken, men vinterdekkene visste han om. Bulken var helt umulig å se før jeg tok den opp på en lift for å rustbehandle. Han mente att den ikke er tungstartet, noe jeg er enig i, den er litt tungstartet men langt ifra tungstartet. Batteriet burde byttes etter 9 år i bilen, og da burde den starte lettere. Normal levetid er 5-6 år for ett bilbatteri liksom

    Fungerer de andre elektriske forbrukerne på bilen som normalt ?   Er det 1.6tdi du har kjøpt deg ? Disse motorene er plaget med koks, da kan du oppleve at bilen er tungstartet også. 

  5. Om en bil har gått 185000km  eller 285000km  er egentlig ikke så nøye.  Det som er viktig er at bilen er fulgt opp med servicer og vedlikehold.

    Ville feks mye heller valgt volvoen om den har gått side 285000km på bygda og vært gjevnlig på service.

    En bil som har godt 150 000km i Oslo, kan man bare kaste, da den er full av rust og motoren er full av koks, som følge av kø kjøring hele tiden.

    • Liker 1
  6. Jeg likte denne artikkelen: https://www.dagbladet.no/nyheter/12-frp-politikere-dro-ut-med-buss-for-a-se-pa-svenske-tilstander-i-oslo-dette-motte-dem/69762283

     

    Noen sitater:

     

     

    Dette er folk som aldri blir å delta som en del av samfunnet, de vil holde seg for seg selv, drive med sine skikker fra hjemlandet og snakke sitt eget språk, omgås folk fra eget land. Som man ser fra sverige, så blir det egne samfunn i samfunnet.

    På bussen, på gata osv går de i gjenger, de prater høyt på sitt eget språk og virker engasjert når de snakker, nesten sint, de liker å snakke høyt og ta plass for de vet at nordmenn ikke skjønner hva de sier.

    Men så er jo spørsmålet vill du godta de?  om man ikke føler seg godtatt i samfunnet så gir man jo faen til slutt. 

  7.  

    På hvilken måte er økonomi vesentlig, utover det å kunne forsørge seg selv og ikke ha gjeld opp til halsen? Hvis en dame for eksempel tjener 200k, og det holder henne gående (men får ikke spart eller reist på fem utenlandsreiser i året), er det problematisk?

     

    Det har veldig mye å si.

     

    Med god økonomi kan du kjøpe kvalifisert hjelp til nesten alt, enten det er rørleggere, elektrikere eller advokater.

    Du kan kjøpe nyere og tryggere biler.

    Du har råd til å bo på en fin og ettertraktet plass, ofte med bedre miljø og fritidstilbud for barn / ungdom og mindre kriminalitet.

    Ikke minst kan du investere og få pengene til å jobbe for deg, slik at du får mer fritid og i større grad styrer egen tid og eget liv.

     

    Kort sagt så gir det deg flere valgmuligheter - der andre må kjøpe det billigste kan du velge mellom alt fra det billigste til det dyreste og eventuelt beste.

     

    Jeg er helt enig.  Er mange kvinner og sikkert like mange menn med NULL  økonomisk sans.  Man trenger ikke være stein rik. Men ha orden i økonomien!

  8.  

    Må man ikke være dum for å spare penger når sparerenten er to prosent og inflasjonsraten er fire? Man blir jo fattig av å spare. Mye bedre å investere pengene. Gjerne også ta opp store lån. 

     

    Så det du sier er at man bør "spare" i form av investeringer istedenfor å ha penger på bok siden "sparing" er bedre enn sparing?

     

    Det aller aller beste er å bruke pengene man har på det man vil for å være fornøyd med livet sitt,

     

    Klart man skal leve livet også.

    Men og ha en privatøkonomi uten en buffer er galskap

×
×
  • Opprett ny...