Gå til innhold

Hoaas

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

Innlegg skrevet av Hoaas

  1. Dette er egentlig en liten tragedie. Det er en uting, og helt unødvendig å kryptere alle mulig aviser og informasjonssider. Hva er poenget? Hvorfor er det viktig at vg.no og digi.no kjøres kryptert? Informasjonen er jo offentlig tilgjengelig? Det skaper unødig kompleksitet, unødige kostnader, og det vanskeliggjør informasjonssikringsarbeid. Informasjonssikring er ikke bare å "stenge alle andre ute". Informasjonssikring er også mulighet til å inspisere trafikk gjennom brannmurer og andre sikkerhetsmekanismer. Vil du plante malware? Ikke noe problem - bare sett opp SSL, så bypass'er du brannmurer og IPS'er. Hvor gjennomtenk er egentlig dette SSL-hysteriet? (Jada, jeg skjønner at det er vanskelig å motstå google og andre giganter, men jeg spør allikevel hva som er poenget?).

     

    Hva så om noen kan lese trafikkstrømmen mellom min klient og digi.no? Spiller det noen rolle? I så tilfelle - hvorfor?

     

    Den kan jo ikke bare bli lest, den kan bli endret. Javascript kan bli injected, nyhetsartikler endret. Er det ikke kryptert så kan du ikke stole på at det kommer fra riktig avsender.

     

    https://thenextweb.com/insights/2017/12/11/comcast-continues-to-inject-its-own-code-into-websites-you-visit/

    • Liker 1
  2. Er det ikke dumt å gå inn på en nettside og legge igjen passordet sitt, som det blir lagt opp til her? Virker som en litt merkelig måte å tenke sikkerhet på....

     

    Joda. Man bør nok ikke sende passord til noen man ikke stoler på. APIet som Troy Hunt har laget trenger derimot ikke passordet ditt.

     

    Siden gjør følgende:

    I javascript så blir passordet med SHA1. F.eks. P@assword blir da b3027ad82b3ef9a9f33560adf52e97f0402e90a4. De 5 første tegnene til dette sendes så inn til APIet (som er åpent for alle), nemlig b3027: https://api.pwnedpasswords.com/range/B3027

     

    Man får så tilbake alle hashene som begynner med de samme 5 tegnene og antall ganger de vært med i passord-lekasjer. Man finner så den resterende biten av hashet på lista, og finner der AD82B3EF9A9F33560ADF52E97F0402E90A4:19.

     

    APIet vet på den måten ikke hvilket passord man har sjekket, selv om du får svaret du vil.

     

    Stoler man ikke på siden bør man jo likevel ikke benytte seg av den, men man kan selv gjøre hash-metoden på sin egen maskin og bruke APIet til å sjekke manuelt.

     

    Tanken her er vel at andre skal kunne benytte dette på sine egne sider eller programmer uten at man må laste ned hele denne passord-listen selv.

    • Liker 2
  3. Skal viften på badet stå på hele tiden, eller finnes det en måte å slå den av på? Duringen gjør meg gal!

     

    Verre om den ikke går i hele tatt. Ventilasjonsanlegget i R har vært gåent siden mai. Blir ufattelig fuktig på hybelen om man dusjet uten vifte. (er teknisk sett mulig å slå den av. Bare klatre opp på loftet over 3. etasje og dra ut strømmen. (men da mister hele oppgangen viftene sine))

    • Liker 1
  4. Den offisielle adressen er vel slik:

    Vegamot 1K,

    7048 Trondheim

     

    Hvis posten vil ha leilighetsnummer eller hva enn det heter, så må man nesten vente til man har flyttet. Det står på innsiden av dørkarmen og er på formen H2308 or so. Husket jeg trengte det til et eller annet, men det er mulig det var forsikring ikke flytting.

  5. Jeg finner ingenting om 10 GB/døgn-grensen i IT-reglementet?

    Det er ikke noe grense. Den ble fjernet da de gikk fra Uninett til NTE for to(?) år siden. De snakket derimot om at det skulle bli grense, men det er også lenge siden. De har sikkert glemt det nå.

     

    Signerte kontrakt for hybel R06 idag, noen som vet hvilken etasje det er i?

    Noen andre her som skal studere filmvitenskap(NTNU)?

    R06 er i første, ja. Vindu inn mot gården. Du har én hybel mellom deg og kjøkkenet. Du har utsikt rett mot trappa ned fra S. Eller, alle som går ned trappa har innsikt rett inn på hybelen din!

     

    Sikkert et dumt spørsmål, men jeg fyrer løs.

     

    Hvis jeg skal kjøpe mørke gardiner og drar til butikken. Jeg antar at jeg da blir spurt om målene (bredde og lengde) slik at gardinene passer akkurat.

     

    Hva er målene? 1 meter brede? noen lengde?

    Gardinene som er allerede henger her er 155 cm. lange. (gardinstangtingen er 145 cm. bred)

    • Liker 3
  6. Vet ikke om det er så mye aktivetet her innen nå, men prøver for den.

    Noen som vet om det er plass på buss nr 5 på morningen eller er den allerede full før den ankommer Voll?

    De har forøvrig satt inn større leddbusser på rute 5 fra og med mai eller juni, så det blr kanskje mindre fulle busser mot Dragvoll også nå. I tillegg skal rute 9, 36 og 66 gå oftere fra august.

     

    Er det veldig negativt å ha hybel i 1.etasje?

    siden som vender mot nordvestl ligger det steiner under vinduene som det er ufattelig morsomt å gå på hvis du er i barnehagealder. Lite som er så irriterende med små klissete hender som klasker på vinduet ni om morgenen når du prøver å sove.

     

    Hvordan funker det med internett på Voll studentby nå? Lest tidligere i tråden at folk ikke har vært fornøyd med hastigheten slik det ble lovet når de underskrev kontrakten. Har dette blitt utbedret?

    Som Esso sier så er det visstnok 200 Mbit på Voll nå, men det interne nettverket er på 10 Mbps halvduplex(!), så du kan nok ikke regne med å få hastigheter over 900 kB/s. (selv om det bare er til naboen)

     

    Nettet funket faktisk helt fint etter at de oppgraderte til 200 Mbit for hele studentbyen da det var 100 Mbps internt nettverk. (det var litt problemer på kveldstid og i helger før de oppgraderte)

     

    Voll @ Facebook (uoffisiell side)

  7. flere enn meg som synes batteriet på denne telefonen er helt elendig? tok den fulladet ut av laderen 10 45 i morges og nå kl 12 13 er kapasiteten nede på 71% det er helt uakseptabelt. kan jo ikke dra ut i 10 timer uten å ha med laderen.

    tips?

    Du kan kanskje laste ned appen Watchtower og se hva som bruker CPU. Er det en prosess som heter init som bruker 70-100% av CPUen har du sikkert samme problemet som er omtalt her: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=826507

     

    En restart fikser dette problemet midlertidig.

  8. Flere som er plaget med å få oppdatert telefonen ?

    Laster ned oppdateringen så spør den om jeg vil installere nå, trykker ja så slår telefonen seg av og ingenting skjer -.-

    Jeg var plaget med dette, prøvde å oppdatere over wireless 5-6 ganger. Satte så i kabelen (koblet til pcen) for å lade litt, og da funket det med en gang. Men meget mulig det var tilfeldig at det funket.

     

     

    Noen som får til å låse telefonen fra htcsense.com? Jeg får det ikke til... Det står på siden at telefonen er låst, men ingenting skjer med telefonen...

     

    Jeg får til å ringe telefonen uten problemer, men ikke låse den. Litt irriterende, da dette faktisk kan være en grei funksjon noen ganger.

     

    Hadde samme problemet. Men så etter 1-2 timer ble plutselig telefonen låst. Låste den opp igjen ved å taste inn pinkoden, men htcsense.com tror fortsatt den er låst. :|

  9.  

     

    Jeg bestilte fra Amentio i slutten av september, men er en utålmodig sjel, og da de begynte å bli tilgjengelige i diverse butikker, bestemte jeg meg for å ta en ny telefon til kundeservice hos Amentio i kveld. Han jeg snakket med påsto at de ikke får de inn før i midten av måneden. Jeg stoler ikke helt på dette, men gadd ikke å vente lenger, så kjøpte den i telebutikken til 5.5k. Jobben betaler.

     

    Bad news indeed :/ Har bestilt derfra selv. Har fått en del tvetydige mailer fra de. Blir vel så jeg må ringe selv. Bestilte 7. september, så det er kanskje mulig jeg får en batch før deg..? Har dessverre ingen jobb som kan betale Telebutikkens pris.

     

    Bestilte også fra Amentio. Da jeg var innom Amentio/Datakjeden i Bergen på fredag i forrige uke fikk jeg beskjed om at den var forventet inn til leverandør samme dag. Fremdeles ingen oppdatering på bestillingen min, eller på Amentio sine nettsider. Hvis man leter opp telefonen i prisguiden, står det at den forventes inn på lager i morgen, men umulig å si hvor troverdig den informasjonen er... Er vel bare å smøre seg med tålmodighet...

     

    Bruker Amentio en annen leverandør enn f.eks. Komplett, som allerede har fått inn telefonen?

     

     

     

    Hvor får prisguide.no informasjon om Amentio fra anyway? Finner ingenting på Amentio sine hjemmesider om forventet levering.

  10. åh! Nye posts!

     

    Tror dere det er stor sjangse for å få hybel på Voll hvis man søker 20. juli? Er det generelt fulle blokker overalt?

     

    Gry (daglig leder) sa de fikk inn ca. 80 søknader dagene etter 20. juli. Det var fullt ca. allerede før det.

     

    Jeg har R02. Når på dagen vil solen skinne inn vinduet mitt?

     

    edit: med andre ord.. vender vinduet seg mot sør-øst eller nord-vest?

     

    Nordvest. Fra ~1600. Sola går ned ~2150, ca. 60% ut i synsfeltet ditt.

     

    Hei og hopp!

    Nå skal jeg flytte oppover til Voll i slutten av neste uke og lurer på et par ting..

    Hvordan ligger nettet ann om dagen? Er det helt på trynet ubruklig eller vet man ikke det før folk liksom har benka seg ordentlig etter skolestart?

     

    Kan ikke si med sikkerhet om det blir bra eller ikke. For min del funket nettet helt fint fra jul i fjor. Kveldstid i helger kan være litt problematisk til tider, kanskje ekstra i eksamensperioder. Nettet går ned av og til hver uke, 1 min her og der, men stort sett om nattestid. Sikkert ISPen som knoter med noe. I tillegg kan det nevnes as NTE trottler SSH. Ufattelig irriterende.

     

    edit: Har hørt snakk om planer om å redusere hastigheten fra hyblene, bare for å få redusert båndbreddebruken fra storforbrukerne. Når/hvordan? No idea.

     

    Ja, når pleier stormen av de forhåpningsfulle nyinnflyttende å komme hver høst? :cool:

     

    Antar de fleste begynner 23., så blir nok mange som flytter inn på fredag/lørdag/søndag før det.

     

    Pr. i dag er det heller tomt på studentbyen. Hørte ikke en lyd kl. 0030 natt til søndag, noe som er litt uvanlig.

×
×
  • Opprett ny...