Gå til innhold

Arctic4x

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arctic4x

  1. Før man snakker om gigabit linjer og lignende hadde det vert greit om man bygget ut nett slik at det kunne vert mulig å spille av en Youtube-video eller åpne en slik webside som dette uten betydelig ventetid.

    Greit å drømme men realiteten er faktisk slik for mange av oss at nettet ikke er stort raskere i dag enn det var for nesten 20 år siden og det er ingen planer overhode for å gjøre noe med det.

    Derfor kjenner jeg at jeg blir litt "provosert" (i mangel av et bedre ord) når jeg ser at folk snakker om at slik teknologi er mere eller mindre like rundt hjørnet når det ikke en gang er aktuelt å bygge ut forrige århundrets teknologi her mange av oss bor, langt mindre neste generasjons teknologi.

    Ikke bra...

    • Liker 9
  2.  

    Det jeg har problemer med å forstå er hvorfor alt mulig på død og liv skal være koblet på nett. Hva skal jeg med et kjøleskap oppkoblet mot nettet, for ikke å snakke om møbler, klær osv...

     

    Disse it-folks prøver å lage produkter som du ikke vet at du trenger, så du får se hva du trenger når de forteller deg det. Jeg vet ikke selv heller da jeg enda ikke har blitt fortalt hva jeg ønsker. Jeg visste for eksempel ikke for 10 år siden at jeg trenger en smart-telefon, men det var det noen it-folk som visste. For 30 år siden visste jeg ikke at jeg trenger en PC heller, og for 200 år siden visste ingen at de trenger biler ...

    Tja..... Komunikasjon og transport har vel folk til alle tider visst at man trenger men det er vel ikke helt det samme som at fryseboksen er på nett eller hva..?

  3. Burde få med skjermspeiling fra PC også for å bli skikkelig interessant..

    Det har den allerede. Riktig nok noe de kaller "experimental" som trolig betyr at det er i en form for beta testing eller noe slikt men det fungerer da sånn noenlunde greit dersom man kan leve med en ganske betydelig forsinkelse. Blir forhåpentlig bedre etter testperioden er over...? I alle fall er det der allerede. Bare let så finner du det.

  4. Ser at Kittystyle (trådstarteren) sier at det som ble etterspurt er løst men jeg vil uansett slenge meg på med noen av mine egne erfaringer i tilfelle det kan hjelpe andre som leser tråden.

     

    Først vil jeg si at jeg slettes ikke er noen programmerer. Ikke enda ihverfall men jeg håper å bli.....

    Jeg driver å lærer litt og er fremdeles helt i startgropa så ta mine tips for det de er verdt i så måte.

     

    Jeg har lenge ønsket å lære programmering av flere forskjellige grunner. Både fordi jeg liker å "fikle" litt med computere men også som et mulig fremtidig yrkesvalg. Derfor har jeg i likhet med trådstarter med ujevne mellomrom snust litt på hvor/hvordan jeg skal komme igang. For min del er det av forskjellige årsaker pr i dag ikke aktuelt å satse på vanlig skolegang i første omgang og da viste det seg at det å ta det første steget og finne et egnet programmeringsspråk for en helt rykende fersk grønnskolling som skal lære helt på egen hånd faktisk var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Slik var det iallefall for meg.

     

    Måten jeg nå omsider har kommet igang på er at jeg slet litt med et problem i excel (Microsoft Office) som jeg mente jeg kunne løses med "macroer" men ble stående fast. Fikk det ikke til som jeg ønsket med macro opptakeren.

    For folk som ikke kjenner til hva en "macro" og "macro recorder" er gir trolig ikke denne posten serlig mening men jeg tror at veldig mange som er såpass datakyndig og interessert at de ønsker å lære programmering har på et eller annet nivå før eller siden vert innom excel og/eller andre Office programmer og dermed muligens også macroer, så derfor velger jeg å skrive om det.

    Problemet jeg ikke fikk løst ved hjelp av macro recorderen førte meg omsider inn i koden og dermed var jeg igang. Siden har jeg fortsatt med å lære mer av dette ved hjelp av både bøker websider og videoer. (tidlig fase enda)

     

    Programmeringsspråket som brukes heter VBA som står for Visual Basic for Applications og det jeg driver å lærer for tiden er da Excel VBA.

    Det er flere grunner til at jeg mener dette har fungert bra for meg som et greit førstevalg å starte fra, men for folk som ikke har det minste erfaring med Microsoft Office og dermed heller aldri har bruk for å programmere en macro er det helt sikkert flere av de andre tipsene her i denne tråden som vil være et mye bedre valg.

    Men etter min erfaring så langt er dette et ypperlig sted å starte dersom du allerede har litt erfaring med excel og/eller macroer og attpåtil har MS Office på computeren, noe veldig mange har. Da vil terskelen for å komme igang være meget lav for du har allerede verktøyene du trenger under nesa på deg. Det er bare å kjøre macro recorderen i feks excel, ta en titt inn i koden, søke etter kilder å lære fra på Google, Youtube osv og du er igang.

     

    Jeg er fullstendig klar over at dette ikke er et språk du kan programmere avanserte ting som spill osv og drevne programmerere vil sikkert dra på smilebåndet om de leser denne posten, muligens til og med rive seg i håret, men dette tipset er først og fremst ment for de som har lurt på om programmering er noe for dem og trenger et lite dytt bak. For VBA er etter min bitte lille erfaring mere enn godt nokk til å snuse på om programmering er noe for meg/deg. Selv vet jeg nå at jeg etter hvert kommer til å gå vidre til trolig Java og/eller C++ takket være at jeg gikk inn i VBA koden for å se om jeg kunne fikse mitt excel/macro problem.

    Men jeg er fullstendig klar over at drevne programmerere ofte ikke ser på VBA som et "fullblods, komplett og allsidig" språk. Det har klare begrensinger som fort melder seg dersom du ønsker å ut ifra excel, noe du så klart vil gjøre før eller siden. Men da vet du allerede takket være VBA om programmering er noe for deg og du har lært veldig mye nytt og nyttig underveis. VBA er enkle saker men mere enn godt nokk til at du får litt følelse av hva det vil si å skrive kode. Jeg vil igjen påpeke at dette er min personlige mening og jeg er rykende fersk i dette selv.

     

    Håper denne posten har vert til hjelp for noen der ute men det er ikke eneste grunnen til at jeg postet. Det er også en mye mere egoistisk årsak. Jeg ser det er mange erfarne kodere her inne så jeg vil også benytte anledningen til å spørre dem om de er enig med meg i at det kan være meningsfullt i å lære seg VBA inn og ut og mere til (for jeg er ikke kommet så langt enda) eller om de mener at jeg snarest bør slutte å leke hoppe fra sandkassa over på noe annet som de sikker vil kalle et "skikkelig språk"?

     

    Takk for meg så lenge. :-)

  5. Skulle tro fokuset burde være å få 4G i store deler av norge først..

    Mange byer har det, men som flere påpeker her virker det som de må få inn raske penger ved å snylte på folk som er så uheldige å skru på 4G i utlandet

    Du kom meg i forkjøpet med din post så jeg er helt enig med deg.

    Som du sier ville det vert store og gode nyheter om de leverte 4G her hjemme, noe som mange av oss bare kan se langt etter. Ingenting som tyder på at det noengang blir utbygd her jeg bor. 4G for Nordmenn i utlandet er bare en "svindel" for å loppe folk for penger.

  6. Om alle dingsene dine hjemme koblet seg på nettet så ville du nok ikke merket det.

    Jeg kan ikke si meg helt enig i det. Jeg har allerede en hel masse "dingser" hjemme som ikke kan brukes til det de er laget for eller i beste fall fungerer alt for dårlig, ene og alene fordi mitt nett er for tregt. Så jeg kan i aller høyeste grad si at jeg så til de grader merker det allerede i dag og jeg tør ikke tenke på hvordan det kommer til å bli framover med stadig nye og enda mere båndbreddekrevende "dingser", for hverken nettselskapene eller myndighetene har planer om å bedre kapasiteten her jeg og veldig mange andre bor. Ikke i min tid iallefall!

  7. "Det vi vet er at det aller meste ligger usedvanlig godt til rette for en skikkelig teknologisk revolusjon akkurat nå. Ikke om fem, ti eller femten år, men i dag."

     

    Tja.... Jeg tviler ikke på at teknologiuviklingen er reell og at slikt som "tingenes internett" allerede er på gang. Industrien og kapitalen vil jo tjene mere penger og jo mere nytt (bruk og kast) de kan finne på jo flere av oss stormer av gårde til butikken for å gi dem pengene våre. Jeg tilhører selv denne saueflokken. Så det er ingen tvil om at det kommer mye nytt og det aller meste av det kan gå online. Men hva hjelper det når mange av oss sitter på internett linjer som knapt nokk holder til å åpne denne websiden så vi kan lese denne reportasjen..? Tingenes internett kommer og er delvis allerede over oss men vi får ikke brukt det!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...