Gå til innhold

randersen

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av randersen

  1. GSM

    max 14,4 kbit/s

     

    HSCSD over GSM

    57,6 kb/s

    max 14,4 per kanal, terminaler begrenset til 4 samtidige kanaler, alle kanaler dedikert til en bruker

     

    GPRS

    53,6 kb/s

    max 13,4 kb per kanal, også her 4 kanaler max, hver kanal kan måtte deles med andre brukere

     

    EGPRS (GPRS på EDGE)

    max 59,2 per kanal, terminalbegenset til 4 kanaler, hver kanal kan måtte deles

     

    -> UMTS benytter teknologien WCDMA og derfor bør stå sammen med UMTS

    WCDMA teoretisk 2Mbit, men dagens løsning gir 384kbit/s DL og 64/128 kbit/s UL

     

    HSDPA støtter teoretisk opptil 14,4Mbit

  2. 3G er et samlebegrep på tredje generasjons mobiltelefoni. Ifølge ITU-T er EDGE (ekstra datahastighet i GSM nettverk) og WCDMA (benyttes i UMTS nettverk) blant de radioteknologiene som innbefattes av 3G begrepet.

     

    D600 har hverken støtte for EDGE eller WCDMA, og kan ikke kalles en 3G mobil. D600E har derimot støtte for EDGE, og kan derfor kalles en 3G mobil.

     

    Videotelefoni er en tjeneste som kun er støttet i UMTS nettverk. Det vil si at en EDGE telefon som kalles 3G, likevel ikke kan brukes til videotelefoni.

     

    :thumbup:

  3. UMTS benytter AMR talekoding. GSM benytter i de fleste tilfeller EFR talekoding. AMR er en adapativ talecodec og i områder med gode radioforhold er denne så godt som identisk i kvalitet med EFR. Der dekningen blir dårligere, vil AMR kunne gå ned på datarate (talekvalitet) men feilrettingen blir bedre. Det vil altså bli mindre forstyrrelser/bitfeil enn på en EFR samtale. Det vil si at med i områder med dårlig dekning (GSM el. UMTS) vil AMR fungere bedre enn EFR. Dersom testen av 6680 gikk fra dårlig UMTS dekning til god GSM dekning, har jeg vanskelig for å tro at talekvaliteten ble dårligere...

     

    AMR er vil etterhvert bli tilgjengelig på GSM også og man vil da ikke merke noen forskjell på talekvaliteten. AMR kan også benyttes i den hensikt å øke kapasiteten på tale i mobilnettverket.

     

    En UMTS telefon vil ha benytte UMTS nettverket der det er tilstrekkelig dekning, dette gjelder også tale. Dersom belastningen på UMTS nettet øker, kan nettverket være satt opp til å styre talesamtaler fra UMTS til GSM.

  4. UMTS spesifikasjonen tilsier at nettverket støtter 384 kbps i begge retninger. Terminalene så langt har vært begrenset til 64 & 128 kbps i uplink. De beste EDGE mobilene støtter multislot klasse 10, som er det høyeste man kan implementere uten at mobilene må sende og motta samtidig. Dermed har disse mobilene som regel maksimalt 2 TSL i uplink, dette gir teoretisk maksimumhastighet på 119,4 kbps. Men et viktig poeng er at reell hastighet alltid avhenger av radioforhold, kapasitet og belastning i nettverket.

  5. Symbian 9 har støtte for USB Mass Storage Device, altså vil mest sannsynlig mobilen dukke opp som en ekstra disk på PCn. Drag and Drop...:-D

     

    Store er de og høyt henger de...Ufattelig bra spesifikasjoner på disse mobilene. Men man kan ikke vente å få kredittkort-størrelse når all den funksjonalitet og lagringsplass skal inn i en "mobil".

  6. PTT er standardisert gjennom et samarbeid mellom de største mobilleverandørene og operatørene. Jeg antar at man er avhengig av å ha denne standarden tilgjengelig for å lage en server som virker med den PTT klient SW som ligger i mobilen. Dersom denne standarden er åpen, burde det være mulig å implementere serveren.

     

    Dersom du vil ha PTT per idag er det bare å installere Agile Messenger og logge deg på MSN. Funker flott! Forutsetter at du har feks. series60 mobil.

  7. Dersom du skal gjøre dette manuelt må du definere 6630 som et bluetooth modem på riktig COM port, lage en dialup på dette modemet der nr. er *99# (aktiverer GPRS forbindelse i mobil). I tillegg må du lastet ned settinger fra operatøren for hvilke apn som benyttes ved tilkobling mot internett (sannsynligvis OK, dersom mobil ble satt opp der du kjøpte den).

  8. Begge operatørene har møtt PT sine krav for dekning pr. 1 mars. Disse ble utsatt tidsmessig men oppretthold dekningsmessig, ifht. konsesjonsvilkårene som operatørene lovte da de fikk lisenser. I disse mener jeg NC lovte mer dekning enn Telenor. Så får man selv avgjøre hvem som har det beste tilbudet, personlig synes jeg det er greit å kunne snakke i UMTS mobilen min.

    :!:

×
×
  • Opprett ny...