Gå til innhold

Akseel

Medlemmer
  • Innlegg

    113
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Akseel

  1. 5 hours ago, Red Frostraven said:

    Det er et filosofisk spørsmål, i natur.

    Hvem bestemmer hva som er autentisk?
    Eierene?
    Skaperene?
    Aksjonærene?
    Agentene?
    Folk utenfor?
    Fansen?

    Personlig mener jeg samme svar er riktig i alle tilfeller:
    Skaperene bestemmer.

    I en viss grad går det an å akseptere at konseptet finnes i flere former;
    Skaperenes originale, og en annen form produsert utenfor skaperenes som er autentisk ovenfor et annet univers enn skaperenes, men som likevel inneholder en kopi av skaperenes univers tidligere i historien.

    Andre spill kan foregå i universer som ligner, uten at det er det samme, bare adskilt av at historiene og stedene ikke er de samme.

    For at universer skal være det samme, så trengs det at de faktisk sier  at de er samme univers -- og det må være en forklaring på eventuelle store endringer.

    Videre så må det være troverdig at det er samme univers, som krever både at spillet har en tilknytning til og plass i historien, og at spillmekanikkene ligner nok til at det er plausibelt at det fremdeles er samme univers.

    For å dra analogien ganske langt, så kunne Blizzard laget en Tetris-klone, og kalt det Diablo.
    Ville det vært Diablo, bare fordi de sa det..? Nei. Åpenbart ikke. Av grunnene jeg akkurat nevnte.


    ---

    Diablo 3 virker å være et helt annet spill enn Diablo-serien er fundert på.
    Både Diablo 1 og 2 hadde monstre med "resistances", som bestemte hvordan du spilte spillet.
    Diablo 1 fortalte spilleren om resistances hos monstre, mens Diablo 2 bare forteller om immunitet.
    50/75% resistance gjør åpenbart at en kamp føles annerledes enn 0% resistance.
    Og ingen monstre har jevn resistance, men har styrker og svakheter.

    Dybde.
    Diablo 1 og 2 har svært mye dybde i kampsystemene sine:
    Du har Fiireball. Noen monstre tar lite skade av Fireball. Noen tar ingen skade fra Fireball.
    Enda noen til smelter av magisk ild. Som aktbossen Andariel, i Diablo 2, som har negativ resistance mot ild -- tar ekstra skade.
    Karakterene dine treffer ikke automatisk fiender, men trenger 'ferdigheter' for å treffe, attack rating.
    Monstre har defense, som gjør at de kan være lettere eller vanskeligere å treffe.
    De har skjold, og kan blokkere angrep.
    Dybde.

    Ild har jevn skade.
    Elektrisitet har tilfeldig skade.
    Kulde reduserer hastighet.
    Gift virker over lengre tid.
    Magi er ekstremt få monstre med resistens mot i forhold til elementene, og gift.
    Fysiske angrep trenger å treffe, og kan blokkeres.

    Dybde.

    ...i Diablo 3 er alle de samme, og spiller enda mindre rolle fordi monstre ikke har styrker eller svakheter.
    Som en betongblokk forsøkt malt havblått -- som en iskremsjappe som selger ti standard vaniljeis med konditorfarger -- og ingen forskjellige smaker.

    ...

    Skills og magiske formler er balanserte for bruk. Om en skill er kraftig, så har en en høy kostnad, i Diablo 1 og 2.
    Du må betale for å bruke kraftige skills. I form av mana.
    I diablo 3 så tar de arkade-maskin-løsningen og bare skrur på cooldowns på alt som gjør over gjennomsnittlig skade, fordi de ikke evner å produsere et rollespill i Diablo-universet, hvor cooldowns ikke eksisterer.
    For referanse, så hadde Diablo 2 cast delays på skills som kunne krasje servere på grunn av ekstreme mengder prosjektiler eller utregninger -- ikke for å balansere.
    Og blant dem, så var det bare Volcano og Armageddon som faktisk meningsfullt påvirket mulighetene dine.
    Ingen skills med cast delay opplevdes som om de hadde en cooldown.

    ...

    Så.

    Diablo 3 er produsert av et annet selskap.
    Mangler alle originale designerene.
    Produserer en verden som fungerer fundamentalt annerledes, på praktisk talt alle måter:

    I Diablo-universet, så må en angriper treffe sine motstandere med fysiske angrep.
    I Diablo 3 så... er det et eller annet magisk som foregår, uten forklaring, som får alt av angrep til å treffe automatisk. Det er ikke samme univers, ganske åpenbart, allerede her.

    I Diablo-universet, så har monstre styrker og svakheter mot forskjellige typer skade.
    I Diablo 3 så er alle monstre totalt nakne dyr av et eller annet slag som ikke finnes i Diablo-universet, som bare ligner, da de oppfører seg radikalt annerledes når de blir truffet. Sammen med magien som gjør at ingenting noen gang bommer på grunn av feil fra angriperens side.

    I Diablo-universet så kommer en magiker sine formler sin skade fra magikeren sine egenskaper og potens -- egenskaper forsterket av utstyr.
    I Diablo 3 kan en necromancer få skjeletene sine til å slå hardere ved å holde i en gigantisk øks uten noen som helst magiske egenskaper, en øks som åpenbart ikke burde hjelpe necromanceren med å styrke hans vandøde hær, men som på samme uforklarlige vis som at monstre med pels fryser like mye som monstre helt uten, og monstre som bader i lava brenner til aske, bare virker -- selv om det er etablert at lovene er annerledes i Diablo-universet.
    Uten en enorm øks så er summons totalt ubrukelig i Diablo 3.
    Du trenger ikke å ha noe våpen for å ha kraftige spells i Diablo 1 eller 2. Og det er bare våpen skapt for å forsterke magikere sin magi som hjelper -- og disse er nær ubrukelige til fysisk kamp, med unntak av scepter, som er ubrukelige fordi det ikke finnes noen spesielt gode.

    I Diablo-universet så skalerer skade progressivt og rolig, balansert, selv om Diablo 2 tok litt av i første ekspansjonspakke.
    Universet er basert på å skape en rollespillopplevelse nær den fra Dungeons and Dragons, og det å holde tall lave og relaterbare til andre tall er essensielt. Det gir ikke mening at noenting i universet gjør 100 000 fysisk skade:
    På grunn av måten universet er bygget opp, så kan vi se at 100 000 skade i Diablo 2 er et fenomen som umiddelbart ville drept Diablo på 1 treff. Om noen har tilgang på en slik kraft som ingen monstre eller menn er resistent mot(...), så er de sterkere enn enhver gud i Diablo-universet. Men 100 000 er lite i Diablo 3 -- hvor spillere ønsker å gjøre

    
    <32-bit integer overflow>

    skade...
    Igjen; Hva som skjer i universet må gi mening fra inni universet i seg selv, og sett utenfra. De prøvde ikke engang å lage et action-rollespill i Diablo 3. De laget et action-arkade-spill.


    I Diablo universet så gir ting mening. Du skyter en pil. Det forsvinner en pil fra inventory.
    Det er etablert, og totalt forståelig.
    I Diablo-universet så skyter buer piler, og armbrøster bolter.
    I Diablo 3 så skyter buer og armbrøster noen rare ting som ikke ser ut som fysiske gjenstander, men to-dimensjonale decals i tilfeldige størrelser som heller ikke trenger å treffe noe for å gjøre skade, bare det er en decall som peker i riktig retning.


    ...og det er så mye galt med universet, som ikke gir mening, at det ikke går an å gå i detalj på alle punktene hvor Diablo 3 støter bort rollespillere med konstante elementer som åpenbart ikke gir mening for mennesker i universet i seg selv.
    Karakteren din treffer ikke et monster med mindre karakteren din har trent på å treffe ting i kamp -- med mindre monsteret ikke har trent på å unngå å bli truffet, og suger på å overleve. Erfarne monstre blir ikke slått av uerfarne helter: Level-forskjell øker eller minsker oddsen for å treffe.
    Det er forståelig. Intuitivt.
    Monstre med 10 centimeter tykk pels er isolert fra kulde. Åpenbart. Det er ikke noen tvil.
    Monstre som bader i lava i helgene smelter ikke når de blir utsatt for flammer. Igjen, du forstår det, umiddelbart.0
    Animerte skjeletter blir ikke videre imponert over at at du sprayer gift på knoklene deres, og driter generelt i det.
    Igjen helt intuitivt: Du forstår at du bør prøve å drepe dem på andre måter, i egenskap av deres natur.
    Spøkelser som hater alt levende og som kan fly gjennom metall blir ikke truffet av sverd av metall, og hater alt levende.
    Gift er ikke en super-potent ting som bare virker helt totalt umiddelbart. 
    Magiske formler har ikke snarveier som fundamentalt endrer deres natur. Det er ikke gotisk horror sin natur at flammer kan bli til is som har likt skadepotensiale til flammen når den kommer fra samme natur, eller at en barbar kan lage elektriske jordskjelv eller hva søren element-runene til Barbarian sine skills har blitt.


    Det er ikke samme univers; det er helt åpenbart, og ganske udiskutabelt.

    ...de kunne, og burde, kalt det Warcraft Heroes eller noe -- og heller produsert et Diablo-spill som foregikk i det originale Diablo-universet.
    Hvor det ikke finnes magiske arkade-barrierer og åpenbart kunstige hendelser, monstre som kan dykke under lava tåler ild, og hvor DPS er meningsløst å snakke om fordi det bokstavelig talt ikke gir mening.

    ---

    Diablo 3 er som om forlaget til Terry Pratchett ga rettigheter til å skrive bøker i Discworld-universet til Tommy Wiseu.
    Når skillet mellom kildematerialet og resultatet blir for stort, så kan man bruke sunn fornuft for å avskrivet avviket som ugenuint.

    Solid oppsummert, og er selvfølgelig helt enig med deg.

    Dog syntes jeg at D3 på lansering (foruten auksjonshuset selvsagt) ikke var så halvgærnt. Det var oppdateringer og utvidelsene i etterkant som tok livet av spillet for min del.

  2. Hva slags fremtid har Classic WoW? Det er så clunky og utdatert etter dagens standard at det ikke har nubbesjans til å fenge noen ny yngre generasjon med spillere og målgruppen er hovedsaklig bare folk som ikke greier ta av seg nostalgiabrillene å som i de fleste tilfeller har så drastisk forandrede liv i dag sammenlignet med når de spilte Classic i barndommen/tenårene at de har ikke mulighet til å sitte å kaste bort timesvis hver dag på å grinde det uansett å heller ikke vil kunne oppleve spillet slikt det var for 15 år siden. Den tiden er rett og slett over.

     

    Selv de mest hardcore classic-fanboysa kommer til å bli så dritt lei av å grinde det samme contentet om og om igjen til slutt at de slutter spille, å på et eller annet tidspunkt føler vel Blizzard at de må oppgradere Classic til Burning Crusade for å tilføre noe "nytt" til spillet og trekke tilbake spillere, som igjen bare vil føre til nye problemer og splittet brukerbase med en gjeng som ikke vil at Classic skal få expansions og en som vil det, og her finnes det ingen enkel løsning uten at noen taper på det og blir forbanna.

     

    Man skal vel ikke kimse av nostalgien og dens kraft. Ta "Old School Runescape" som et eksempel. Det har også appellert til den yngre generasjonen og lever i beste velgående. Noen i dag verdsetter faktisk å måtte jobbe, og spille litt for å komme i mål også.

  3. hater slik" en youtube video om 2-3 måender" reklame. Ring meg når jeg kan kjøpe spillet!

    og ikkeminst...Lik som Pubg:

    vill ikke dette spillet bli for folk flest, og det er det 2 grunner til. Første, det er ingen AAA utvikler bak spillet som kan spytte in 1 miliard kroner får å optimalisering av spillet for low og med PC specks... og DERMED er det kun de med HI-end PCr til 20-30 tusen som klarer å dra spillet optimalt...Personlig gidder jeg ikke spille spill som ikke er fra en AAA-Utvikler... Det eneste er Fortnite, siden det er en stor utvikler bak, som optimaliserer spillet hele tiden, og Fortnite går super Smoooth, og det er derfor det danker ut Pubg, både med spillere og kvalitet!

     

    Uffda. Her var det en som er salty fordi han selv ikke har en pc som kjører pubg. Hold deg til fortnite du.

  4. Hvordan bruker dere egentlig skalaen? Da jeg leste teksten syntes jeg dette hørtes ut som en 2 eller 3. Dere skriver at den er dårligere på lyd (som jo ikke er helt uvesentlig..) enn noe som koster 20-25%. Så ender den med 6/10?

     

    Akkurat dette la jeg merke til også. Når jeg leser "styr unna" rett under overteksten, for så å lese hele anmeldelsen som virker gjennomgående negativ med noen pluss-punkter så skjønner jeg ikke at dere med seriøsitet kan gi dette produktet en 6/10.

    Atpå til leser jeg at dere gir pluss for stabil bluetooth-tilkobling noe jeg anser som en selvfølge ved kjøp av ett trådløst headset.

     

    Nå har ikke jeg testet disse hodetelefonene selv, men mener å huske at dere skrev en artikkel for en stund tilbake om å sette mer korrekte karakterer, men her føler jeg ikke teksten står til stil med karakteren i det hele tatt.

    • Liker 1
  5. Er det mulig å utsette kamptidspunkt til 21.00 da jeg jobber og ikke er ferdig klokken 20.00 torsdager?

    § 10-2 Endringer i spilleplanen. Omberammelse

     

    1. Kamper skal spilles på oppførte tidspunkt uansett divisjon eller nivå. Kun i 2. divisjon og lavere er det tillatt at lagene seg i mellom blir enige om ny dato/tid, og da under forutsetning av at kampen spilles før påfølgende serierunde begynner.

     

     

    Om du ikke spiller i høyeste divisjon er det fullt mulig å planlegge tidspunkt.

  6. Jeg er en gretten gammel gubbe. Har elsket å spille siden jeg var guttunge - forstår fremdeles ikke greia. For meg blir dette kun å få lov til å drive med favoritthobbyen sin i skoletida. Sorry.

     

    Dette er nok ment for dem som ønsker å satse, og bygge videre på ferdighetene sine som ett lag, og kanskje få muligheten til å komme seg opp i telenorligaen/ESL.

    Ikke for gretne gamle gubber som syns det er litt morro å slå ihjel ett par timer på kveldinga.

    • Liker 1
  7. "– For meg virket det for åtte år siden bortkastet å gå videre på en master, fordi jeg fikk så mange jobbtilbud. Men i dag intervjuer jeg folk til jobber selv, og i dagens jobbmarked er det åpenbart at de med master stiller langt sterkere.

    – De studentene som kommer ut av skolen nå vil nok merke noen helt andre krav til visse stillinger. Slik var det ikke da jeg studerte."

     

    Hvorfor er det sånn at man stiller sterkere krav til utdanning i IT-verden nå enn før?

    Det finnes mange gode mennesker der ute som "bare har" en bachelor men er like flink som en skolenerd med gode karakterer og en master.

     

    Hvis DU var god nok etter en bachelor ser jeg ingen grunn til at det ikke er mulig nå.

  8.  

     

     

    Så dyr, og kun 60hz? Aldri x)

    med 100hz da? Lester du artikkelen i det hele tatt?

    Kan nok ha oversett det, beklager det. En skjerm til 12000 burde hatt mer enn 1440P oppløsning, samt 120/144hz oppdateringsfrekvens. Rett og slett altfor dyrt i forhold til hva man får etter min mening.

    Hvis man har bygd seg pc som kan kjøre 4k på 120/144+ Hz har man råd til en skjerm til 12k også. Kan ikke skjønne hvorfor man skal ha rask oppdateringsfrekvens som krav til 4k når det knapt er mulig å oppnå den fps flyten med dagens hardware uansett.

     

    Men jeg kan være enig i at skjermen er i dyreste laget for de fleste

    • Liker 1
  9. Har akkurat lvla opp en Seasonal Hardcore karakter for morro skyld i PTR nå.. Kanai's cube virker some ett ekstremt viktig og bra tillegg til spillet så gir maaaange muligheter for builds.

     

    Det er også 2000% leg drop og exp bonus som en community event om dagen i PTR nå. så om du har lyst til å gå inn og teste litt før patchen bør man gjøre det nå, da du får ekstremt mye legs og finner komplette sett rimelig kjapt.

×
×
  • Opprett ny...