Gå til innhold

Lefse1

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lefse1

  1. Var på jobb i dag (jobber i butikk), kommer ut fra lageret og går til kassa siden jeg hørte det kom inn kunder. Så ser jeg at en liten gutt med moren sin går rundt og kikker i butikken. Når de kommer til kassen så sier moren "Han lurte på hvor du var, han har visst lagt sin elsk på deg." Direkte sitat fra moren, ser ut som jeg har fått en liten kamerat, koselig når småtasser spør etter meg da. Fin avveksling fra furtne gamle fruer som klager på prisen på poteter.  :wee:

    • Liker 2
  2. For guds skyld ikke bruk kobberpasta på noe som helst i bremsesystemet. Det oppfører seg nærmest som lim og tiltrekker seg masse støv og dritt. Anbefaler deg å heller bruke keramisk pasta på klossene.

     

    Bremsevæske tåler litt fremmedlegemer, men du trenger ikke å smøre noe annet enn pakningene. En av oppgavene til bremsevæska er å hindre korrosjon inne i systemet. Når du overhaler caliperen må den hones, og stempelet må være helt fritt for dritt på baksiden og sidene.

    Nå har jeg fått tak i honeverktøy for bremsesylinder, søkte litt rundt og ser mange sier at man skal bruke olje når man honer? Funker kanskje å bruke motorolje da?

  3. Da ble jeg litt klokere ja. Skal handle sånn keramisk pasta og tipper det går an å hone med sånn verktøy man setter på vanlig drill? Har kjøpt sånn bremsecaliperfett på biltema, regner med det er egnet til å bruke på mansjettene?

     

    Planen er å bytte calipere og sånn framme men de er sånn tålig enda så tenkte jeg kunne "friske" de opp litt og bytte de på vårparten. Byttet stempler og pakninger framme i fjor så stemplene skulle være sånn tålige.

  4. Jeg lurte på en annen ting. Planen er å vedlikeholde caliperene framme så blir jo å pusse bort rust på stempler og sylindre og sånn. Vet jeg må ha fett i sporene som gummi mansjetten sitter i men er det lurt å pusse stempelet med fett så det får en tynn smørefilm?

     

    Da går det jo lettere og ruster mindre men lurer på hvor ømfintlig bremsevæska er om det kommer bittelitt fett inn i selve sylinderen?

  5. Ja, tenker jeg kan gjøre det skikkelig når jeg først er i gang. De originale caliperene har nå holdt ca 110 000km og 9 år, så da burde de nye holde noen år med litt vedlikehold. Planen er å bytte framme neste år siden de er sånn tålige enda. Er ikke bare bare med dette veisaltet nei...

  6. Jeg bestilte nylig nye bak calipere til min 2010 Honda Civic og lurte på om jeg trenger å gjøre noe med de før montering? Jeg tenker da på om noe må smøres før de kan tas i bruk, eller er de ferdig oppsmurt fra fabrikk? Caliperne er av merket TRW om det er relevant. Har kjøpt sånn bremsecaliper fett på Biltema, regner med dette er trygt å bruke på stempler og mansjetter? Bruker silikonfett på glideboltene, ser ut til å gi god og varig smøring og kobberpasta gjør vel susen på klossene.

     

    Dette er kanskje et veldig trivielt spørsmål men vil ikke overlate noe til tilfeldighetene her. Jeg overhalte caliperne framme i fjor og fikk det greit til, luftet bremsene og alt sånn selvfølgelig. har også byttet klosser og skiver flere ganger på forskjellige biler. Har litt erfaring sånn sett, men det er jo alltids visse detaljer man kan bli usikker på.

  7. Hei, har en relativt gammel og sliten Piaggio Zip 50 2T, 2004 modell som jeg fortsatt holder i live og putrer rundt med av og til for gøy. Er 30 og har hatt billappen i en del år så er jo ikke akkurat avhengig av den som transportmiddel. Den har gått ca 20 000 km så den er jo relativt sliten så regner med å måtte bytte ymse deler snart.

     

    For å komme til saken, jeg har lagt merke til at det føles som om bakre oppheng på den har blitt mer fleksibelt sideveis i det siste. Hvor mye "fleks" sideveis er normalt? Jeg kan bende variatorkassa og det opptil et par cm hver vei i forhold til ramma. Det er vel en viss "fleks" i leddet mellom variatorkassa og ramma for å gi bedre komfort osv, men mulig det er noen foringer her som slites med tiden?

     

    Føler at scooteren "flyter" litt mer i svinger og sånn enn før, noe som kunne ha sammenheng med dette. Er jo mulig at det bare er dekkene som er ganske myke nå i sommervarmen da, men kjedelig om hele scooteren deler seg når jeg kjører.

     

    Setter pris på alle innspill som kan gjøre meg noe klokere på dette, og linker til eventuelle nye foringer eller lignende setter jeg også pris på. Prøvde å goggle dette litt men ble ikke så mye klokere.

  8. Har gjort lignende selv for noen år siden. Hadde en Caliber 4 kanals klasse AB forsterker brokoble til 2 kanaler som drev 2 8 tommere. Den blei selvfølgelig ganske varm så monterte på ei PC vifte med rele som ble styrt av remote signalet. Vifta funka som gull på spenninga i bilen, er nok litt slingringsmonn på spenning siden det bare er en enkel DC motor i vifta.

     

    I min nåværende bil, en 2010 Honda Civic, så har jeg forsterkerene montert i reservehjulsbrønnen, der er det minimal ventilasjon, men det har ikke vært noe problem med varmgang så langt. Den ene forsterkeren er en klasse AB 4 kanaler til dørhøyttalerne, den blir ikke spesielt varm siden den er ganske overdimensjonert. Forsterkeren som driver subwooferen er siste generasjon klasse D og den utvikler knapt noe varme selv på full guffe så det blir ikke mye lunk nedi der. Poenget mitt er at med klasse D forsterker så kreves det ikke i nærheten like mye kjøling som med klasse AB.

  9. Så gi oss tjenester om er verdt pengene vi må betale da. Ikke noe dritt som bare har halvparten av sesongene, eller filmer som kommer et år etter andre regioner.

     

    Nettop det er problemet, de lovlige strømmetjenestene har i beste fall begrenset utvalg. Netflix er jeg i ferd med å gi opp, er lite interessert i det de produeserer selv og utenom det har de lite. Godt youtube har tålig utvalg av filmer hvertfall.

  10. Opererte selv ut nedre høyre visdomstann sist tirsdag, kom gjennom det, men var ikke gøy akkurat. Gjorde det hos en oral kirurg, og det var et helsikes leven når han borte i kjevebeinet, var sikker på jeg skulle ende med dugelig tinnitus hehe. Knekke og knaselydene når han knuste tanna var ikke så ille i grunn, var et lite knepp bare. Verste lyden var i grunn skrapelyden når han løsnet tannkjøttet fra kjevebeinet, huff og huff.  :confused: Fikk Sobril å ta før inngrepet, men den tabletten hadde overraskende lite effekt, det funker kanskje ikke på alle?

     

    Jaja, en tann mindre å knote med hvertfall.  :wee:

  11.  

    Begynner å bli smålei verking etter jeg opererte ut ei visdomstann på tirsdagen. Godt det finner Ibux, Paracet og ispakke ja...

    Arcoxia er den medisinen som skal være best mot slike smerter. Den er som pro-versjonen av Ibux, med bedre effekt og høyere risiko for hjerteinnfarkt. Den skal selvsagt ikke tas sammen med Ibux.

     

    En av ti europeere har ingen effekt av paralgin forte pga gener, og for øvrig er den vist å være dårlig egnet til tannpine.

     

    Takk for tipset, skal forhøre meg med tannlegen når "neste runde" kommer, håper det blir en stund til da. Verken har gitt seg nå heldigvis, men funka ganske bra med "klassisk" Ibux og Paracet mix når det sto på som verst.

     

    OT: Rimelig irriterende når bankterminalen tar tidlig helg på jobb på lørdagen.

×
×
  • Opprett ny...