Gå til innhold

JacobDW

Medlemmer
  • Innlegg

    514
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JacobDW

  1. Dette er jo i stor grad et økonomisk spørsmål. Man får ofte det man betaler for, og kan da ha dyre mikrofoner som gjerne funker bra til spesielle oppgaver.

     

    Jeg kan komme med en anbefaling: Til akustisk gitar har jeg hatt stort hell med Røde NT5, liten kondensater, flat og fin i eqen. Min erfaring er at storkondensatorene, rør eller ikke, ofte gir litt mye uønsket trøkk i bunnfrekvensene (ikke noe som ikke kan eqes bort da). En tilsvarende mik vil også funke, kanskje en billigere en hvis det er en greie.

     

    For vokal er det litt vanskeligere å si, forskjellige mikker funker til forskjellige stemmer. Mange bruker en storkondensator, som f eks en Røde Nt1. Har du råd til en Røde K2 eller tilsvarende, kan det fort låte bedre, da er det rør involvert også. Men hvis du tester en billigere storkondensator i butikken, kan det godt funke. Har hatt en mannlig sanger i studio, da var det en Shure SM57 som funka best for akkurat hans stemme (bono i U2 har brukt denne mye). Vanskelig å si hva som passer akkurat deg.

     

    Husk at du kan bruke to Shure 57 eller 58 (eller tilsvarende billigalternativer) og det vil funke fint til både sang og gitar, men det er kanskje ikke ideelt. Igjen, penger.

    • Liker 1
  2. Du skal ikke ta opp noe, bare jobbe med softsynther, hvis jeg forstår deg rett?

     

    De fleste lydkort dedikert til musikkproduksjon vil kunne gjøre det du ber om. Det går mer på minne og prosessorhastighet når du jobber med store samples (som de strykesamplene gjerne er).

     

    Med forbhold at jeg ikke gjør så mye av akkurat dette, burde vel en av de steinberglydkortene funke fint. Da får du en lightversjon av cubase med på kjøpet

  3. hva tenker du med jazz da? Jazz-jazz, type 50-60-talls gitarjazz? mer moderne ting? fusion? django? fant et par på FINN:

     

    http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=41091909&searchQuery=

    japansk-lagd gibson-kopi. Japangitarene fra den tiden er kjent for å være veldig bra.

     

    http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=40276721&searchQuery=

    Ibanez fra 90, disse skal også være veldig bra. og Godlyd som selger den er en veldig bra butikk

     

    http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=40762582&searchQuery=

    Her har du en Gibson til under 10

     

    Ellers funker det helt fint med en god tele eller strat og neck pu.

    • Liker 1
  4. Det dummeste du gjør er å legge i for mye i din første gitar(hvis det er den første?). De fleste går lei før de lærer seg å spille ordentlig. Å bruke over tre tusen er rett og slett dumt...

     

    Her har du en kjempegitar til halvparten av prisen:

     

    http://www.gitarhuse...d-tilbeh%C3%B8r

     

    Nei.

     

    En dårlig gitar vil bare gjøre at man ikke vil spille på den. En Morgan-gitar til 1500 er ikke en kjempegitar.

     

    Videre er det gjensalgsverdien. Kjøper du en av de brukte, kan du regne med å få solgt den til omtrent det du kjøpte den for, mens Morgan-gitaren ikke vil gå for mer en noen hundrelapper.

     

    Av de de linker til, hadde jeg styrt unna den første på finn. Ser ut som en dårligere modell. Den andre er litt dyrere, men med oppgraderte pickuper. Pickupene på Epis (hvertfall for noen år tilbake) er det svakeste leddet. (så får vi heller håpe på at gripebrettet sitter på ;))

     

    Ellers så vil du får hjelp til oppsett og slikt hvis du handler i din lokale musikkbutikk. Hvis du ikke er så erfaren, kan det være lurt

     

    Jeg får ikke opp noe på den forsterkerlinken, forøvrig

     

    Edit: ser at det er kommet et par Epi Les Pauls på Finn i tillegg til de du linker til. Dette kan jo være verdt å sjekke ut.

  5. Kan ikke så mye om torader, men som du kanskje vet, får man forskjellig tone på uttrekk og inntrekk, noe som hvertfall gjør det litt i overkant avansert for meg. Hvis du er komfortabel med det, er det vel bare å kjøre på

  6. vet ikke hvor du bor, men foreslår at du finner ut hvor mye penger du har og stikker til en ok butikk og prøver ut det du har råd til. I oslo er det gjerne 4sound/imerslund og trommeslager.no som er greia. Norsk musikk har et greit utvalg av Tama. I tillegg finnes det en god del brukt. Sjekk ut Finn.no og trommer.no.

     

    Hvis du vil ha to basstrommer, så kjøper du det. Vær dog obs på at de fleste sett man ser i butikk kun vil ha en basstromme, all den tid de fleste som kjøper trommer går for en. Kanskje må du bestille en ekstra basstromme. Jeg hadde også lukket øynene for hva som står på trommene og brukt ørene i steden. De alle fleste store merker har sett som låter bra, man får gjerne det man betaler for.

  7. Det er ikke toll på musikkinstrumenter. Toll er et verktøy for å beskytte produksjon innenlands. F eks har mange matvarer toll, lettmelk har en tollsats på 443%! instrumentproduksjon er ikke en veldig stor næring her til land.

     

    regnestykket i den andre posten er således korrekt

  8. Du bruker iphonen din da? Usikker på om den funker uten, som midikeyboard f eks. RCA/phono er vel det som uansett trengs for å få ut lyd fra den. Hmm, nå leser jeg at den skal kunne brukes som midicontroller, menvil anta at man må ha iphone for det? klarer ikke å lese det ut av sidene til akai

×
×
  • Opprett ny...