Gå til innhold

YoYotama

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av YoYotama

  1. Hei, har prøvd å søkt litt rundt for å finne ut av gode stativhøyttalere til hip hop/rap. Har lett litt rundt, og vurdert blant annet B&W 705 s2. Er ikke så veldig god på lyd, men samtidig som jeg har vurdert Bowers og Wilkins, har jeg også hørt at siden det meste av denne type musikk er amerikansk, bør også høyttalerne være det.

    Hva tenker dere om dette? Har dere eventuellt noen tips til andre høyttalere? 

     

    Artister jeg tenker på er da eminem, kendrick lamar, j cole osv. 

     

    Vil også si beklager om jeg har postet dette i feil undergruppe.

     

    Budsjettet mitt er på 10 000 kr(blir å kjøpe brukt)

  2. Hei, kjapt spørsmål, vurderte å investere i NEL, men tenkte å foreta noen analyser av regnskapet deres (blant annet horisontal og vertikal analyse). Det jeg da lurte på er om det er noen smarte måter å legge feks årsregnskapet inn i excel? Når jeg prøver å kopiere fra PDFen deres og inn i excel, blir alle tall forskjøvet inn i A cellene. Får med andre ord ikke en fin og oversiktlig tabell. Hadde heller ikke lyst å sitte å plotte inn tall for tall, da dette er veldig tidkrevende. Takk for eventuelle svar eller henvisninger :)

  3. Hei, mulig jeg her på helt feil plass med dette, og vet også at jeg burde ta det opp med arbeidsorganisasjonen min, men hadde noen spørsmål angående en tariff jeg har nå. 

     

    Da jeg har jobbet i samme butikk lenge har jeg begynnt å sett på ansiennitetsopprykk i tariffen. Dette går ikke automatisk i vår bedrift. Jeg studerer økonomi og administrasjon 2. året, og jobber deltid. Det som da er spørsmålet er hvordan tolker jeg dette: 

    • "Dersom en arbeidstaker lønnes etter trinn 3, tar 60 studiepoeng utdanning som omtalt i 12.2 Yrkesrelatert utdanning over 2 år på fritid, skal arbeidstakeren ha ordinært ansiennitetsopprykk til trinn 5 pluss ett år for utdanningen og lønnes etter trinn 6"

     

    12.2

    1. Yrkesrelatert utdanning

      Eksamen fra gjennomført yrkesrelatert utdanning utover fullført videregående skole, som bedriften har behov for, godskrives med 12 mnd. lønnsansiennitet for hvert år.


    Jeg lønnes allerede etter trinn 3, og har 120 studiepoeng. Kan jeg da argumentere for at jeg skal opp til lønnstrinn 5/6 grunnet at økonomi og administrasjon kanskje er relevant for jobben jeg gjør, eller blir det å strekke den litt langt?

     

     

    Vil jo selvfølgelig ha så høy lønn som mulig :)

     

  4. Halla igjen folkens, kommer med 2 nye spørsmål. Vil dere anbefale å gå fra sparebank 1 til nordnet når det gjelder aksjekjøp. Jeg handler ikke for mer enn 20 tusen og ser nordnet har en kurtasje på 1 krone til studenter i forhold til sparebanken hvor det er 49kr, spørsmålet mitt er vell egentlig om dette er en legitim bank som man kan stole på? 

     

    Et annet spørsmål er hva tenker dere om John Fredriksens Seadrill blir slått konkurs, vil dette kunne føre til at andre drillingselskaper øker på markedet? 

  5. Hallais, jeg er en økonomistudent som nettopp har fått sansen for dette med askjer (jepp pga aksjesparekonto). Men det er den del ting jeg ikke helt skjønner enda. Det jeg egentlig lurer på er hva skjer om du shorter en askje. Hvis jeg hadde shortet noen bitcoin askjer for 5 år siden, ville jeg da hatt en milliongjeld idag enda det bare var snakk om å tjene rundt 500 kroner på den tiden?

  6. Heisann, har et spørsmål til dere som kanskje er litt bedre på pc en meg :)

     

    Vurderer å kjøpe denne her: http://www.lefdal.com/product/data/barbar-pc/ACNXGLDED005/acer-swift-5-sf514-14-signature-edition-barbar-pc

     

    Den skal primært brukes til skole, og litt spilling på siden. Spørsmålet er om det er noe annet alternativ til denne som kanskje er bedre?

    (vil også at den skal være "slim" og se ut som en skole pc)

    takker for svar

  7. Hei, vil bare begynne med å beklage om tråden er postet i feil kategori da jeg ikke fant noen bedre plass.

     

    Jeg har et problem med maccen. Da jeg lastet ned OS Sierra her om dagen, har java programmene mine blitt vanskelige å bruke. Jeg spiller Runescape, og så har det seg slik at hver gang jeg bruker datamusen, dropper Fps til så å si 0, men så går spillet fint igjen med en gang jeg ikke bruker musen. Dette gjelder ikke trackpadden, bare den eksterne datamusa. Er det noen fix på dette uten at jeg må rulle tilbake maccen(vil ha det nye operativsystemet)? 
    Takker for svar :)

  8. Heisann, kan begynne med å si at jeg er steike usikker på om jeg poster dette på rett plass, så beklager om dette er feil. Jeg er S2 elev på videregående, og jeg skal ha prøvemuntlig. Temaet mitt er Konfirmasjon, og jeg lurer da på hvordan jeg kan få læreplan målene viklet inn i dette på en fin måte. Til nå tenker jeg at det skal være en lek i konfirmasjonen hvor de kaster/sparker en ball, også kan jeg lage en polynom funksjon til dette. Har dere noen ideer/tips til andre ting jeg kan gjøre, eventuellt noen bedre eksempler så bare kom med dem!

     

     

    Læreplanmål

     

    Algebra

    Mål for opplæringen er at eleven skal kunne

    • finne mønstre i tallfølger og bruke dem til å summere endelige aritmetiske og geometriske rekker og andre rekker, med og uten digitale hjelpemidler 
    • avgjøre om en uendelig geometrisk rekke er konvergent, og beregne summen av rekka 
    • løse praktiske problemer i forbindelse med sparing, lån og avbetalingskjøp ved å bruke rekker 
    • faktorisere polynomer ved hjelp av nullpunkter og polynomdivisjon, og bruke det til å løse likninger med polynomer og rasjonale funksjoner 
    • modellere praktiske problemer ved hjelp av lineære likningssystemer med flere ukjente, og løse dem med og uten digitale hjelpemidler 
    Funksjoner

    Mål for opplæringen er at eleven skal kunne

    • derivere polynomfunksjoner, potensfunksjoner, eksponentialfunksjoner og logaritmefunksjoner, og summer, differanser, produkter og kvotienter av disse funksjonene, og bruke kjerneregelen til å derivere sammensatte funksjoner 
    • drøfte forløpet til funksjoner og tolke de deriverte i praktiske sammenhenger ved å bruke førstederiverte og andrederiverte 
    • tolke grunnleggende egenskaper til en funksjon ved hjelp av grafen 
    • løse økonomiske optimeringsproblemer i forbindelse med inntekts-, kostnads- og etterspørselsfunksjoner, og regne ut og bruke grensekostnader og grenseinntekter i enkle modeller 
    • modellere eksponentiell og logistisk vekst ved å bruke eksponentialfunksjoner og logaritmefunksjoner 
    • beregne arealet under grafer ved hjelp av digitale hjelpemidler og tolke det i praktiske situasjoner
  9. Heisann, for en stund siden var jeg så lur at jeg kjøpte en regnavstøter fra Rain X, dette skulle jeg jo få angre på senere. Når jeg kjører om natten har jeg nå en linje hvor vindusviskeren stopper og snur. Hver gang det er mørkt ute og det treffer lys på denne delen av ruta, lyser det ekstra opp og blender noe veldig.

     

    Så nå er spørsmålet, er det noen som har enkle tips til å fjerne dette stoffet, for jeg har prøvd å vaske det av med litt av hvert(avfettingsmiddel, rødspirt, jif universal) og ingenting har virket.

  10. Heisann, vil begynne med å si at det er mulig jeg er litt off topic.

     

    Det har seg slik at jeg har kjøpt ny radio til bilen, men hver gang jeg slår av bilen glemmer enheten alle radiokanaler og innstillinger jeg har endret. Jeg googla litt og fant ut at jeg kunne prøve å bytte den gule og den røde kabelen, og at dette mest sannsynelig ville løse problemet mitt. Lurte da på om det var noen stor risiko med tanke på brann og slikt når man gjør dette, og om det er en enkel jobb?

  11. Heisann, vil bare begynne med å si at jeg ikke vet om dette er skrevet på rett plass i forumet, så må bare beklage om jeg gjorde feil. Broren min har nettopp fått sim city og han er under 15 år. Han lagde seg bruker på Origin og ville spille med vennene sine, men nå kan han ikke se vennelista siden kontoen hans er "ufullstendig". Simcity koden er allerede løst inn på denne kontoen så mitt spørsmål er da, kan jeg endre alderen hans eller fikse han en fullstendig konto? Trenger virkelig hjelp eller blir det ikke fred å få denne helga :/

×
×
  • Opprett ny...