Gå til innhold

Pjotra

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pjotra

  1. i går skulle jeg kjøre en tur, å hadde vikeplikt fra høyre, ingen biler å se så jeg kjørte. plutselig var det en bil med ei dame der. jeg sto på bremsen, men da hadde vi snerret hverandre.jeg hadde ikke sjangs å se bilen. hun lå nokk noe over 30, men hadde forskjørsveg. kjørte under 30 så kom ifra ulykken med en liten skrape på hennes og min bil helt nederst ved hjulbuen. fikk polert hennes og min bil. å de vises knapt. men aner ikke om hun kommer til å kreve noe erstatning. men så til saken. nå tørr jeg knapt å ta med bilen å kjøre til butikken som er 5min unna. skal jeg bare presse meg til å kjøre en rolig tur eller børr jeg ta en pause fra bilkjøring?

  2. Hei igjen rappkjefta bondeknøl :)

    Søk litt rundt så finner du ut av biler med airbag utløst blir ofte kondemnert.

     

    Bra det gikk fint med vraket ditt :)

    Blir ikke vraket om det finnes billige seter med airbag eller om den modellen ikke har påbud om airbag i stolen ;) så den innføringen kom 1 mnd etter min bil ble laget

  3. Det var da voldsomt så aggressive vi var blitt her...

     

    Nå svarte du jo aldri på spørsmål om lampe og belter, men hvis du likevel skal sette inn en ny brukt stol, ville det ikke være bedre å velge en som er til din bil, med airbag?

     

    At biler der airbager har blåst veldig ofte blir kondemnert stemmer i og for seg, og spesielt en 2000 modell. Men ofte er det da også betydelige skader. Det er vel ikke så veldig vanlig at det kun går en setebag, og ikke noe annet, men ingen skader er helt like og det kommer jo som Leo påpeker alt an på hva airbag-styringen har registrert.

     

    Men at det derimot er en slags automatikk i at biler med blåste airbags blir kondemnert, uavhengig av andre skader, vil jeg mene er å ta i. Det er ofte svært dyrt, og innebærer mye skruing, mer eller mindre hele interiøret/midtkonsoll, nytt dashbord, ratt, frontrute, belter ++, men det er likevel mange andre skade-typer som er mer utfordrende rent "reparasjons-teknisk", og har bilen mot formodning lite skader ellers, feks total repkostnad 120.000 og bilen verdt 300.000, så blir det gjerne reparert. :)

    Er ikke sint jeg. Takker for all hjelp.om jeg bytter stol. Vil det bli en likedann en :) med airbag. Men kan også koble på en motstand å ta bort airbagen. Har fått godkjennelse. Skjønner va dere mener. Men jeg har vært heldig at det ikke var en dyr affære med frontstillinga. Synes bare det er unødvendig å komme med et svar om at den mest sannsynlig vil bli kondemnert. Å ikke begrunne bedre.

  4. Når airbag blir utløst blir som oftest biler kondemnert , uansett øvrig skade på bil. Er snakk om utløste eksplosiver og ting som ikke lett lar seg bytte.

     

    Hei vil bare si at du trenger ikke å kommentere på mine innlegg flere ganger. Kan velge om jeg vil droppe airbag eller sette inn ny stol 99 modellen er godkjent uten airbag i stol. Fått godkjennelse fra vegvesnet. Så ikke utal deg om noe du ikke har peiling om. 4 felger og deler og arbeid og frakt ble 9k. Takk for meg

  5. Når airbag blir utløst blir som oftest biler kondemnert , uansett øvrig skade på bil. Er snakk om utløste eksplosiver og ting som ikke lett lar seg bytte.

    Hmm kjenner flere dom har skiftet da. Men må man ha airbag i stolen. Lest at etter 10år er det ikke sikkert de fungerer. Min funket ikke. Å 99 modellene hadde ikke alle airbag. Vurderer å koble fra den å trekke igjenn

  6. Hei airbagen i stol på høyre side er åpnet setet. Men kom ikke ut. Hva koster det for ny airbag eventuelt stol? Kommer forsikringsselskapet til å kondemnere den pågrunn av dette?:/ hva kan jeg vente meg å få igjenn for den da

     

    Er en honda accord 99 sedan . Den er gått 150 k og finnes ikke rust.

  7. Går bilen gjennom en EU-kontroll etter at airbag har åpnet seg? Er bilen i forsvarlig stand?

     

    Hvis du har med en passasjer i bilen som blir skadet etter et uhell, så ligger du ikke så veldig godt an hvis du kan lastes for at airbagen ikke fungerte.

     

    Eu kpntroll var i fjor av forje eier. Å da var den godkjent. Merket nå at airbagen ikke kom ut.

    Den bilen skal ikke kunne godkjennes slik den er nå nei.

    Den er nok ikke i forsvarlig stand heller.

     

    Skal jo selvfølgelig på verksted å fikses da. Kjører ikke med dette.

    Først vil jeg be deg kutte ut dialekt på forum, dialekt er en muntlig språkform mens forumet er et sted man kommuniserer skriftlig.

     

    Hva gjelder skadene vil jeg faktisk tro det blir en dyr affære, avhengig av hvor mye man må ordne..

    En -99 modell kan du nok risikere at det ikke er verdt å reparere etter en slik skade.

     

    Om forstillinga bare er skeiv så er det verdt å gjøre noe med. For det er ikke er stor affære. Om mye er ødelagt å forsikringsselskap med full kasko bestemmer seg om kondemnering vil jeg da få igjenn mye?

     

  8. Hei har kjørt inni kantstein med fram hjulet. E en Honda accord sedan 99 kjørt 150k. Dekket punktert og skifta dekk.men framstillinga e skyve litt bakover mot bagasjrommet. Noen som vet om det er dyrt å fikse. Ser helt fin ut ellers bak dekket. Airbagen på høyrr side i sete e åpna sæ så sete e sprokke opp. Men Airbagen kom ikke ut. Noe feil?. Ka e pris på ny airbag og sensor (om det e en gangsbruk).

  9. Det er bare positivt, for det betyr at du kan ta det mer med ro og kjøre senere enn du vanligvis ville gjort. Godt sagt av en over her: Kjør så du føler du har stålkontroll. Ikke fortere, ikke senere.

    høres bra ut. Når man har kjørt leng å sensorn si da kan du kjør tbake. Si han kor du ska kjør?

  10. Hei!

     

    Altså, jeg skal ha oppkjøring om en ca. 2 måneder (ja, vet det er lenge til!). Men siden det ikke er noen andre som har tatt opp den tråden som ble stengt, så tar jeg og lager en ny en. Og jeg regner med at det er noen som skal ha oppkjøring før meg, for all del skriv! Det hjelper alle som skal ha oppkjøring inkl. meg, selv om det er en ca. 2 måneder til.

     

    Og er det noen som vet liksom hva en bør gjøre på den tiden? Får og ikke få uvaner eller noe i den duren mener jeg.

    Fordi jeg har temmelig lyst til og bestå, og jeg vil gjøre alt som er i min makt får å være forberedt. Sånn at ikke sensoren på oppkjøringen stryker meg på diverse ting, ting som jeg egentlig kunne men som jeg ikke gjorde på den ene timen (den verste timen!) som betyr så mye.

     

    EDIT:

     

    Her kan du skrive om oppkjøringen på bil, både før og etter, få tips og lignende. Dette ser ut som om det er den eneste (?) tråden som omhandler oppkjøringen på bil. Så hva du en har tenkt til; ta oppkjøring/teoriprøven/kjøretimer, så skriv om det her! Så greier vi og holde liv i denne tråden! https://www.diskusjon.no/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/thumbup.gif

     

    Mvh:

    Wasters

     

    Førerprøven - praktisk prøve:

     

    Alle praktiske førerprøver, uavhengig av kjøretøy som det prøves i, gjennomføres etter noen generelle regler:

     

    Prøvestrekningen skal legges slik at kandidaten får mulighet til å vise sine ferdigheter under vekslende veg- og trafikkforhold og i regelen etter et standardisert ruteopplegg. Den praktiske prøven vurderes i størst mulig grad som en helhet. Sensor skal vurdere om kandidaten i tilstrekkelig grad har nådd de målene som er fastsatt for opplæring i den aktuelle klassen.

     

    I tillegg til selve kjøringen, vil prøven inneholde en sikkerhetskontroll av kjøretøyet, hvor det sentrale vil være kontroll av dekk - lysutstyr - bremser - styring m.m. For lett og tung motorsykkel er det i tillegg en ferdighetsprøve på avsperret område som må bestås før resten av prøven kan gjennomføres.

     

    Det legges vekt på at kandidaten skal kjøre selvstendig under prøven. Dette gjøres bl.a. ved at sensor gjennom sine beskjeder om hvor det skal kjøres angir lengre kjørestrekninger.

     

    Eksempler på slike kan være:

     

     

    "Følg skilt til Stordal"

     

    "Finn en egnet plass å snu"

     

    "I enden av gata skal du til venstre"

     

    Hvis kandidaten ønsker det, og forholdene ellers ligger til rette for det, kan trafikklæreren være med i kjøretøyet under prøven.

    Sensors vurdering

     

    Under prøven skal sensor så vidt mulig ha plass ved siden av kandidaten.

     

    Under kjøreturen vurderer sensor flere momenter:

     

    Observasjon: Får kandidaten tidlig overblikk over ulike vegmiljø og trafikksituasjoner?

     

    Tegngivning: Gis tegn til riktig tid og sted for å gi informasjon til andre kandidater?

     

    Plassering: Plasseres kjøretøyet riktig i forhold til vegbane og oppmerking? Hvordan er avstanden til forankjørende og andre trafikanter?

     

    Fartstilpasning: Hvordan avpasses hastigheten i de ulike situasjonene? Hvordan gjennomføres fartsøkning og fartsreduksjon?

     

    Trafikktilpasning: Hvordan tilpasser kandidaten seg den øvrige trafikk? Overholdes vikeplikten og opptrer kandidaten hensynsfullt?

     

    Kjøretøybehandling: Kjøres bilen på en teknisk god måte? Brukes girene slik erfarne førere gjør det?

     

    Kandidaten skal gis beskjed om resultatet av prøven umiddelbart etter at den er avsluttet. Det er helhetsinntrykket som avgjør resultatet av førerprøven. Det vil si at mindre enkeltfeil alene ikke blir avgjørende.

     

    Likevel kan prøven avbrytes og vurderes som ikke bestått hvis det oppstår en situasjon hvor sensor eller andre trafikanter må gripe inn for å unngå skade eller fare, og kandidaten selv skulle ha avverget situasjonen. Prøven kan også avbrytes ved kjøring i strid med lyssignal, skilt eller vegoppmerking som beskriver en absolutt handling, eller når adferden medfører at det kan oppstå vesentlige ulemper eller fare i trafikken.

     

    Dersom en praktisk prøve vurderes til ikke bestått, skal kandidaten gis en skriftlig begrunnelse for vedtaket.

    Kjøretøy til førerprøven

     

    Kjøretøy til førerprøven, unntatt tilhenger, skal være godkjent av Statens vegvesen. Kandidaten skal selv stille godkjent kjøretøy, f. eks. skolebil til rådighet ved prøven (Gjelder ikke BE-prøve). Godkjenning som kjøretøy til førerprøven skal føres i vognkortet.

     

    Kilde: Vegvesen.no

     

    Hei da kjøre æ opp om 15 tima :o å selvfølgelig kom snøen å glatta. Kjøre opp i trondheim. Tips te mæ? Kan man ligg 5 eller 10 under fartsgrensa om du føle det e glatt og uoversiktlig. Eller kan du stryk på det???

  11. Du skal kjøre slik det passer deg. Føler du deg ikke komfortabel i 59 kmt i 60 sona, så ligger du i en lavere hastighet.

     

    Ser du at du lager ørten mil med kø bak deg bør du kanskje ta ett lite hint hehehe. Det finnes vel ikke noe direkte fasitsvar her da det kommer an på trafikken, føret, veien, bilen osv. osv. osv.

     

    Du skal hele tiden tenke risiko og ikke ta noen sjanser.

    Ikke det sensor mene eller? Mene du ska benytt luka kjør i fartsgrense .

     

    virke dom dem e streng på derre? Tar æ feil?

  12. Du skal holde flyt i trafikken. Ikke lag situasjoner der andre kommer til å kjøre forbi. Jeg hadde 10 kmt i snitt over fartsgrensa, men det var fordi de fine veien tillot det, og de andre bilene hadde den hastigheten.

     

    Jeg pleier å slippe gassen før svingen og gasse på ut av svingen, mulig dette ikke er helt korrekt måte å gjøre det på.

    man skal vell ikke ligge alt for langt over men benytte høyre felt og la folk kjøre forbi. Å på vanlig vei bør du vell følge trafikken eller svinge ut å slippe forbi. om du har en råtass bak. Skal ikke la deg presse. Stemmer ikke det?

  13. Du skal holde flyt i trafikken. Ikke lag situasjoner der andre kommer til å kjøre forbi. Jeg hadde 10 kmt i snitt over fartsgrensa, men det var fordi de fine veien tillot det, og de andre bilene hadde den hastigheten.

     

    Jeg pleier å slippe gassen før svingen og gasse på ut av svingen, mulig dette ikke er helt korrekt måte å gjøre det på.

    jeg er mer enig i deg. Du skal jo ikke bremse eller gasse på i svingen. Du kan trykk bremse om nødvendig. Noen som vet mer om dette? Å ja takk for svar. Møtt mang farlige forbikjøringer i starten av læreoerioden. Så har lært det nå

  14. Skal du gasse midt i svingen? Kan ikke huske at jeg lærte det? Altså, når det er glatt? Har man så lav fart i svingen, må man jo tråkke på litt.

     

    ...

     

    Søstra mi strøk nettopp på oppkjøringa.

    Hun kjørte over en bakketopp med dårlig sikt. Det var ca. 0 grader ute. Så hun kjørte sakte over sakte.

    Det fikk hun stryk på. Altså sensoren sa at det var irriterende sakte fart.

     

    Poenget er. Selvom det kanskje er glatt, ikke kjør altfor sakte.

    skal man ikke bremse før sving om nødvendig og styre og holde farta ifjennom. Å så gasse ut fra den???????

  15. Innkjøring forbudt er skilt dem griller kandidatene veldig på. De fleste som stryker her, er på grunn av ett skilt som står i veien, der de fleste rutene er lagt opp etter.

     

    På vei til skolen i dag lå jeg i 50 på en vei som tillater det(er egentlig 40 sone, av en teit grunn). Viste ikke at det var såpeglatt så bilen fikk skikkelig slædd på seg. Heldigvis hadde jeg bremseassistent, abs, dsc og masse stabiliseringsgreier på bilen så den bremset opp før jeg rakk å tenke at bilen går sidelengs. Lå 2 biler til elever i grøfta også den dagen. Når det er glatt, så kan det bli veldig glatt! Kjør forsiktig og gjerne ta en "underlags-test" om det ikke er noen biler bak, og du har spurt sensor om du kan gjøre det. Brems opp og kjenn hvordan bilen er. Har du kjørt mye på glatt føre?

     

    Husk, sensor er også mennesker så ingen grunn til å være redd for dem ;) Min sensor(kalles strykejernet, fordi han har høyest strykprosent) var en veldig hyggelig og morsom fyr, som jeg snakket med hele turen.

    kjørt litt på vinter føre i fjor. Nå er det ikke så glatt.
  16. Bremsevæske og slikt er jo merket, hvordan du lærer deg det, jo, åpne et panser med noen som vet, og pek.

    De vil være forskjellige steder, men de fleste har samme ikon.

     

    Fikk ikke så mye kontroll spm. når jeg kjørte opp, var mer fokus på selve kjøringen. Noen random spm. innimellom må du vel forvente, men det er ikke lett å forutse hva de er

    så du mene at på alle bila e det et ikon. da e det vell det på nye bila te kjørelærern. e ikke det på min egen bil ivertfall xD

    men veit kor de e på den

    Bremsevæske og slikt er jo merket, hvordan du lærer deg det, jo, åpne et panser med noen som vet, og pek.

    De vil være forskjellige steder, men de fleste har samme ikon.

     

    Fikk ikke så mye kontroll spm. når jeg kjørte opp, var mer fokus på selve kjøringen. Noen random spm. innimellom må du vel forvente, men det er ikke lett å forutse hva de er

    hadd du nå mer om vinter ?

  17. Hei , oj tiden går fort. hadde helt glemt det, men har oppkjøring neste uke :)

    noen som har noen tips til hva man må tenke på når man kjører. Hva man må gjøre og ikke. å hvordan få sensor i godt humør :)

     

    ikke kom med usaklige svar

     

    oppkjøring til BIL i Trondheim

     

    jeg er litt skeptisk pågrunn av at det er kommet en del snø og er glatt på veien i Trondheim nå. hva må man være ekstra oppmerksom på

     

    * ikke bremse i svingen , men før

    *gasse etter svingen og ikke i

    *ikke brå brems om du sklir, men hold inn clutch og trykk brems (styr igjennom)

    * ha lenger avstand enn vanlig

    *kjør etter forholdene

    * være mere oppmerksom på fotgjengere og ting rundt deg(mørketiden)

     

    noen som har noe å tilføye?

     

    hva er sikkerhetsspørsmålene de kommer med?

     

    å hvordan vet jeg hvor bremsevæske osv skal være. vet hvordan jeg sjekker at jeg har nokk( eventuelt for mye)

     

×
×
  • Opprett ny...