Gå til innhold

iNorway

Medlemmer
  • Innlegg

    455
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iNorway

  1. Tror den LMH1=G teorien er spot on.

     

    Tilbake til topic -

    Med tanke på hvordan CPUene klokker opp generelt sett til rett under anvist topphastighet, vil det da tyde på at R7 3800x faktisk er et valid kjøp dersom man er ute etter klokkehastigheten, men ikke har bruk for mer en 8 kjerner?

  2. For PCIe 4 M.2 SSDer så behøver du et X570 hovedkort ja.

     

    Ut ifra clockspeed grafen under gaming som han viser (rundt 4.1Ghz) så går jeg fra at han testet med review chipset+BIOS? Altså pre-fix.

     

    Merkelig hvis 3600 skulle være bedre til gaming enn 3900X. :hmm:

     

    Ja han skriver på twitter at de skal gjøre nytt/om review pga de fikk så lave clockspeeds. 

    Linus TechTip,  Level1, Computerbase og Techpowerup fikk "riktige" clocks på sine CPUer og er de eneste som har "riktige" reviews hittil.

     

    Der8auer fks skrev på sin YouTube blog side(Visste ikke det var en greie) at han er i kontakt med AMD for å gjøre reviewet sitt på nytt da hans resultater ikke er riktige.

    • Liker 2
  3. Nå kl 18 så går Micron Technology-aksjen 4,7x bedre enn hva AMD gjør. Så sats nå på riktig aksje og ikke bli helfrelst bare fordi du ser rosa skyer på AMD-produktene du er så glad i  :wee:

    Og dette er kun to aksjer av en del tusen aksjer å velge i på børsene.

     

    Tenkte det kom til å bli et lite hopp i dag, men selve "hoved-hoppet" kommer nok ikke før i september med Rome. Alle som trodde at desktop/gaming produktene til AMD kom til å dra aksjeprisen opp har ikke tenkt langt nok desverre. Det er i det profesjonelle det blir skapt overskrifter. 

     

    $MU var nesten dømt til å få en liten økning etter nedgangen fra 1. Juli. 

     

    Handler da ikke aksjer pga produkter jeg er glad i  :rofl: Om leaks hadde hintet mot garbage ytelse relativt til Intel ville jeg nok heller shortet, om jeg var modig.

  4. Ser nok ut som AGESA- og chipset-krøll ja... Bra at noen faktisk fant det da, for da må mange benchmarks gjøres om igjen rett og slett.

     

     

    Edit: Litt morsomt om man ender opp med høyere ytelse med Zen2 på X370 og X470 pga Bios/chipset enn på siste X570  :rofl: Men det ordnes nok om en liten uke.

  5. Her er visst et svar på hvorfor reviewers ikke når advertised Ghz på CPUene sine.

    Tatt fra https://www.xanxogaming.com/reviews/amd-ryzen-9-3900x-review-english-dethroning-the-intel-core-i9-9900k/#Product_launch_problems_AGESA_Code_and_WHEA_PCI_Express_errors_on_NVIDIA_GeForce_cards

     

    During the first three hours of testing of the AMD Ryzen 9 3900X processor, using the X570 AORUS XTREME board, I noticed the problem when PCMark 8 did not pass the first test after 40 minutes (this is a total of ten tests). I noticed WHEA error (Windows Hardware Error Architecture) in HWInfo64 (se this software for PC telemetry, highly suggested).

    From there I also decided to pay more attention to HWInfo64 and also checked that the BOOST frequencies of the processor had problems, since it didn’t get to “boost” all its cores to the maximum that it should, which is 4.6 GHz. It reached 4.5 GHz to 4.575 GHz in a pair of cores and the rest of cores to 4.3-4.4 GHz… We used manufacturers chipset driver, we have used press chipsets, as more current chipset driver version, same results.

    It seemed strange to me, so I first decided to write to my contact with GIGABYTE USA (Matthew Hurwitz, I thank him for all the time he has put in to find a solution) and showed him the WHEA (PCI Express) errors, as well as the rare behavior of the 3900X boost frequencies.

    Midnight (Wednesday) GBT HQ gives us news and according to their tests, the new AGESA code, including NPRP BIOS (BIOS for press) replicated our results in single-core frequencies, BUT, the original BIOS (AGESA 1002, without code introduced NPRP) turbo boost was working well.

    With this information, I decided to flash BIOS, the first BIOS released for the X570 AORUS MASTER board and surprise, the boost frequencies were working as they should, even beyond the processor at 4.65 GHz. The WHEA error problem in the PCI Express was still going on, so I kept pressing and trying if the problem was maybe the chipset driver.

    • Liker 2
  6. Jeg kom forøvrig nettopp over det eneste argumentet for å ikke oppgradere til Ryzen 3000 som overhodet gir mening: Heller kjøpe AMD aksjer, så blir oppgraderingen til Ryzen 4000 gratis!  :rofl:

     

    Er litt spent på imorgen, for resultat og analyser tyder på veldig gode resultat overall fra denne lanseringen. Håper på et fint lite hopp i pris.

    • Liker 1
  7. Ser vel ut som om tech-pressen synes Zen 2 er en klar vinner på alt utenom gaming, der det er litt mer variasjon.

     

    Eneste negativt jeg finner er at vi ikke får overklokke spesielt selv, da CPUen allerede er pushet til max med PBO. Ikke at det er negativt i det hele tatt da, er nok en win for 99.2% av brukerbasen egentlig.

     

    Edit: Wendel i Level1Tech går faktisk ut og sier at AMD generelt sett vinner på gaming og, men da (spesifikt?) i 4K ser det ut som.

    • Liker 5
  8. Du finner jo ikke hovedkort til 1000 kr om du ikke mener et gammelt hovedkort fra forrige generasjon, av den billigere sorten.

    Hvilke nye hovedkort til 1000-2000 kr kan kjøre en 3900x?

    Da skal den brukes profesjonelt med tung last, dagen lang. Er ganske sikker på at VRM på de billigere kortene er i det knappeste laget.

    Alle kort som støtter 3900x via BIOS og ECC kan brukes. Dette er fordi den bruker mindre/like mye strøm som de forrige generasjonene som var laget på 14/12nm.

    • Liker 1
  9. https://www.techpowerup.com/254634/msi-betrays-amds-socket-am4-longevity-promise-no-zen2-for-300-series

     

    MSI har visstnok sagt, i mail, at de ikke vil støtte sine high-end X370 med Zen2 bios... Håper ikke det stemmer og det bare er dårlig customer service.

     

    Never mind, fant et innlegg der MSI gikk ut og sa at de skal støtte visse hovedkort. Listene over kort fra B350 helt til x470 ligger som bilder.

     

    https://www.techpowerup.com/254669/msi-issues-clarification-on-next-gen-amd-cpu-support-on-300-series-motherboards

    • Liker 1
  10. Tilbakemelding til et sløvt Tek.no

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1849526

     

    Nå savner jeg virkelig Hardware.no

    Men vi har mange bidragsytere i denne tråden da  :)

     

    Litt off topic, men er helt enig. Tek.no har endt opp i søpla med VG. 

     

    Og angående PBO, hvordan kan dere vere usikre på hvordan det fungerer? Han sier jo det ganske så klart i den videoen. Så lenge du har en 3rd gen Ryzen 5/7/9 CPU og den siste bios-oppdateringen til enten X370, 470 eller 570, så kan du aktivere PBO, da det er en mye forbedret/ny funksjon av PBO som ligger i CPUen.

     

    Den tillater, om du aktiverer den, en høyere frekvens på kjerner som tåler det dersom du har nok VRM overhead, nok kjøling og bra nok CPU. Det kommer da som en konsekvens av høyere strømforbruk.

    • Liker 2
  11. https://www.pcworld.com/article/3401086/amds-ryzen-9-3950x-is-a-16-core-cpu-aiming-to-topple-intels-gaming-dominance.html

     

    https://images.idgesg.net/images/article/2019/06/ryzen_3000_windows_optimzations_2-100798899-orig.jpg

     

    AMD har gått ut og sagt at alle resultat vist ila presentasjonen sin på E3 var uten både Microsoft sin nye AMD-spesifikke patch og secutiry-mitigations for Intel, for å gi det beste mulige perspektivet. 

    • Liker 2
  12. Har ikke så mye med Ryzen men ser Norge har kjøpt seg ny supermaskin med nye Rome, og med det er TDP avslørt for første gang. 64-Kjerner 225W . -> https://www.sigma2.no/content/tidenes-kraftigste-norske-superdatamaskin-til-forskere 

     

    En liten sammenligning under, bruker 1/4 av strømmen vs Intel med bedre ytelse. 

     

    WIU3Zm5l.jpg

     

     

     

    Dette er faktisk helt nydelig, vi jublet på labben  :w00t:  Kanskje det blir billigere for oss, men det beste er at ventetiden på en lengre simulering nå blir heftig redusert!

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...