Gå til innhold

YZ50

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av YZ50

  1. Kan fortelle masse om PING, gjerne spør konkret om du har ting du lurer på. Vet selv at forsvaret.no har svært lite info om det meste, så kan gi litt kort info om oppbygningen til Ping kp A, så får du bare spørre mer spesifikt om det er noe du lurer på.

     

    Ping kp A består av:

    -To stormingeniørtropper, en helvervet og en vernepliktig. Den vervede troppen er under oppbygging, og har derfor per i dag kun tre m113-vogner samt en BV med vernepliktig troppsstab. Den vernepliktige troppen består av fire m113-vogner, samt en BV.

    I stingtroppen kan du tjenestegjøre som vognfører, skytter, stormingeniørsoldat eller troppstab. Vognføreren (VF) kjører vognen, og har ansvar for vedlikehold av denne. VF skal også kunne fungere som fotsoldat, eksempelvis under utlegging av minefelt. Skytteren styrer vognens bevæpning, en RWS påmontert 12.7mm mitraljøse. Dette vil si at han/hun sitter inne i vogna, og styrer våpenstasjonen ved hjelp av en joystick og skjerm. Skytteren får også vognførerutdanning for å kunne fungere som reserve VF, og har også sambandsutdanning og -ansvar. Det er fire stormingeniørsoldater per vogn, og det er disse som løser oppdrag som spregning, gjennombrytninger av hinder, og kan fungere som infanteri. Disse vil da ha hvert sitt spesialområde, som nestlagfører, maskingeværskytter, RFK-skytter osv. Troppstaben kjører beltevogn, og har med seg utstyr som troppen trenger, som vann og mat, men også motorsager, spregningsutstyr og materiale for hinder.

    -En spespansertropp, som er på vei til å bli helvervet. Denne har per nå 2 vernepliktige soldater. Består av to ingeniørpanservogner og to bruleggervogner. IngPV er rett og slett en tanks (leopard 1), med et doseskjær og en gravearm. Denne kan grave stillinger for andre panservogner, og brøyte seg gjennom mye. BruPV er bygd på samme skrog, men bærer med seg en bro istedenfor gravearm og skjær. Denne kan legge en bro over et spenn på 24 meter på 5 minutter.

    -En rekognoseringsgruppe, oppsatt med en m113-vogn og 4-6 snøskutere/sekshjulinger. Disse er ofte fremst og speider, slik at resten av kompaniet eller bataljonen vet eksempelvis hvor de kan kjøre, om det er sperringer lengre frem, og om det er fiender i området.

    -Og kompanistaben, som består av to m113-vogner, samt lastebiler, feltvogner og BV'er. Her sitter kompanisjefen og nestkommanderende og styrer kompaniet, og etterforsyner troppene med nødvendig materiell.

  2. Mtp beinhinnebetennelse (og mange andre "skavanker) praktiserer forsvaret ofte "dersom det ikke er et problem for deg, er det ikke et problem for oss". Om du kan marsje langt med sekk, løpe osv uten problemer tror jeg ikke du trenger å bekymre deg. Fallskjermjeger krever perfekt syn (karakter 9 på sesjon del 2), men dette vil du få klarhet i om du er innenfor på sesjon del 2.

  3. Slik jeg har forstått det er det en seks-måneders skarpskytterutdannelse på HVUV. Er det mulig å ta denne utdannelsen i de siste 6 månedene av UB-jeger?

    Som ub-jeger vil du stort sett fungere som LF/NLF/PF/NKP i praksisperioden, du kan nok ikke regne med å bruke hele denne perioden på kurs. UB skal utdanne deg til å kunne lede et lag eller en patrulje, og praksisperioden er til for å få erfaring med nettopp dette. Om du absolutt vil bli skarpskytter, vil du neppe gjøre det som UB eller pliktsjant. Anbefaler å ringe VPV, de kan kanskje gi info på akkurat dette.

  4. Slik jeg har forstått det er det en seks-måneders skarpskytterutdannelse på HVUV. Er det mulig å ta denne utdannelsen i de siste 6 månedene av UB-jeger?

    Som ub-jeger vil du stort sett fungere som LF/NLF/PF/NKP i praksisperioden, du kan nok ikke regne med å bruke hele denne perioden på kurs. UB skal utdanne deg til å kunne lede et lag eller en patrulje, og praksisperioden er til for å få erfaring med nettopp dette. Om du absolutt vil bli skarpskytter, vil du neppe gjøre det som UB eller pliktsjant. Anbefaler å ringe VPV, de kan kanskje gi info på akkurat dette.

  5.  

    UB-korper får ikke lønn på lik linje med grenaderer og sersjanter, noe som gjør det billigere for avdeling å sende en korp på kurs enn en sjant, dersom kurset krever øv/ot. Når jeg tok san nivå 3 var det to UB-korper som fikk samme kurset, ganske enkelt på grunn av at det var ledige plasser og det ikke kostet avdelingen noe å sende disse på kurs. Skarpskytterkurs er nok ikke det første du får, så ikke få noen forhåpninger her. Angående avdeling er hæren et selvfølge, og 2.bn, PBN, og kanskje KESK er vel naturlige valg.

    Hva er det hurtigste som kan gi skarpskytterutdannelse i forsvaret?

     

    Vil tro det er verneplikt i nevnte avdelinger, med masse flaks og evner, deretter grenaderopptak og videre tjeneste i samme eller tilsvarende avdeling. Husk at det er snakk om svært få skarpskytterstillinger, og halvparten av alle som skal avtjene verneplikten vil bli skarpskytter, så her er det et meget lite nåløye.

  6. UB-korper får ikke lønn på lik linje med grenaderer og sersjanter, noe som gjør det billigere for avdeling å sende en korp på kurs enn en sjant, dersom kurset krever øv/ot. Når jeg tok san nivå 3 var det to UB-korper som fikk samme kurset, ganske enkelt på grunn av at det var ledige plasser og det ikke kostet avdelingen noe å sende disse på kurs. Skarpskytterkurs er nok ikke det første du får, så ikke få noen forhåpninger her. Angående avdeling er hæren et selvfølge, og 2.bn, PBN, og kanskje KESK er vel naturlige valg.

  7. Er demperen i midten av fjæren på bilen da? Ikke sikkert du trenger fjærklemmer, kan jo dra demperen fram og tilbake mellom ytterpunktene.

     

    Fjærklemmer trenger man ved demontering av fjærbein og det tror jeg ikke du har bak der, det tar deg 5 sec å sjekke når du er ved bilen.

    Demperen sitter foran fjæra, har blitt fortalt at jeg bør/må klemme den sammen. Er dette feil?

  8. Jeg var i Ping A i førstegangstjeneste i 2013, og er nå grenader i den vervede stingtroppen.

    For å svare direkte på spørsmålene,

    1: Tren utholdenhet og kjernestyrke, det er uten tvil dette som er mest viktig som soldat. Om du ikke er særlig sterk i armer og bein vil jeg selvfølgelig anbefale at du trener med push, utfall, knebøy etc, da du vil få plenty med dette under rekrutten. Gå med sekk, mange har aldri gjort dette og møter veggen skikkelig i rekrutten. Det skaper også særs dårlig stemmning om du ikke klarer å bære sekken din selv.

    2: Tøft og tøft, jeg mener at dersom man er motivert vil man klare seg gjennom det meste. Dette er rekrutten og førstegangstjeneste man snakker om, ikke spesialjegeropptak. Folk dimmer, ja, men det kommer stort sett av skader eller at de aldri ville i militæret til å begynne med. Når jeg var i førstegangstjeneste tror jeg snittet på 3000m for fotsoldatene lå på rundt 12 min, og vogncrevet lå på ca. 14 min. Slett ikke uoverkommelig.

    3: Jeg vil anbefale deg å sikte inn mot Ping, jeg mener du får bedre og mer variert tjeneste der enn i CBRN. Det er befalet ditt i rekrutten som bestemmer hvor du havner, så det er bare å gi gass og prestere bra gjennom rekrutten for å komme dit du vil. Du kan også prøve og ringe vernepliktsverket og sjekke om det er noe de kan gjøre.

     

    Om du lurer på noe annet om IngBn, Skjold, Ping A, eller noe ennet, bare spør i vei.

  9. Fine og komfortable biler. Motoren er grei nok i norske hastigheter, men jeg ville nok sett etter en med dieselmotor i stedet, helst fra 2005 eller nyere. De er ofte bedre utstyrt også.

    Ville gjerne gjort det, men budsjettet vil neppe tillate det. Når jeg ser hva 04-05 modeller går for, tror jeg det blir vanskelig å finne noe nyere med bedre motor og utstyr innenfor prisrammen min.

  10.  

    Uansett hvor bra dekk man har vil det alltid bli bedre med 4wd.

     

    ... Spørs på lommeboken til eieren og ferdighetene h*ns. :)

     

    Det er førstegangsbil, så både lommeboken og ferdighetene kan definitivt bli bedre :) Erfaringsmessig gir 4wd bedre fremkommelinghet på gjensnødde og/eller såpeglatte veier i nord, så i mitt tilfelle vil nok 4wd være bedre enn alternativene.

  11. Har kjørt litt eldre Partner og Berlingo (samme bil, i grunn) i div jobb. Noe helsikes ræl. Ukomfortabel, snedige franske løsninger på alt, ikke særlig til å stole på og helsikkes treig. Skal du opp en bakke må du få gassa på i god stund før. Anbefales ikke.

    Så selv om man får modellene med 1.8-2 liter diesel er bilene slappe? Har sett litt på Ford transit connect, men så vidt jeg kan se finnes den ikke med firehjulstrekk, noe som mer og mindre gjør sen uaktuell. Må likevel innrømme at jeg liker interiøret på forden bedre enn de andre

  12. Jeg ser meg om etter en liten varebil, type Peugeot partner etc. En grei dieselmotor og firehjulstrekk er et krav. Kurante årsmodeller er rundt 2005-2007, og budsjett er 50-60k. Noen som har tips,synspunkter eller erfaringer med disse bilene,ville det hjulpet meg mye i valget av bil

  13. http://www.multicom.no/Gaming-laptop/cat-c/c1000042

     

    Denner er jo temmelig bra for prisen:

    http://www.multicom.no/Xishan-W350S-15e6-Full-HD-Matt-Intel%C2%AE-Core%E2%84%A2-i5-4200Me-8GBe-750GBe-GeForce-GTX-760Me-DVDRWe-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c1000042/p10627275

     

    Ingen grunn til å ikke gå for windows 8. Er raskere, mer stabilt, og støtter nyeste directx. Veldig enkelt å laste ned en mer tradisjonell startmeny og unngå alt av metro.

     

    Ser slett ikke dum ut, men vurderer heller å gå for http://www.multicom.no/Xishan-W350S-15e6-Full-HD-Matt-Intel%C2%AE-Core%E2%84%A2-i7-4700MQe-8GBe-1TBe-GeForce-GTX-765Me-DVDRWe-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c1000042/p10625369. En tusenlapp ekstra for i7, bedre grafikk og 250 GB ekstra harddisk virker som en grei oppgradering.

  14. Min gamle laptop begynner å dra på årene, og jeg ser meg om etter en ny. Bruksområder vil være generell bruk, surfing, film etc. men også en god del spill. Jeg krever slett ikke å kunne kjøre de nyeste spillene med 100 fps på ultra, men å kunne dra et par år gamle spill på medium er et must. I utgangspuktet vil jeg ha en 15", men unntak kan gjøres her. Andre krav er minimum 750GB, 6GB RAM. Har ikke mye til overs for windows 8, så en maskin med windows 7 eller uten operativsystem ville vært å foretrekke. Dette er likevel ikke et krav, og spiller mindre rolle.

  15. Hvorfor akkurat Xperia, kontra f. eks. Galaxy S4, HTC One?

     

    Har gode erfaringer med Sony, og synes designen på Xperia-linjen generelt er god. Det vil dog ikke si at jeg er en "fanboy", og det er slett ikke slik at jeg MÅ ha en Xperia. For de nevnte toppmodeller spesifikt er både pris og størrelse for stor for min smak, selv om de utvilsomt er gode telefoner.

×
×
  • Opprett ny...