Gå til innhold

Hansen22

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hansen22

  1. Jeg forstår hva du sier og hvor du vil hen. Samtidig vet jeg hva som er sannheten bak det hele - dette er et lån mellom en far og en sønn (som er over 18 år) der pengene skal tilbakebetales. Hvis kommunen finner at lånet mangler diverse bevis, så er ikke det noe jeg kommer til å miste nattesøvnen over. 

     

    Jeg kommer uansett til å fremme et erstatningskrav til kommunen, og så får vi se hva de kommer fram til. 

    • Liker 1
  2. Å dokumentere overføringer fra din far til deg er vanligvis svært enkelt i disse nettbankdager, også uten kontrollfreaktendenser. Det som vil bli vanskelig er å dokumentere at overføringene er en del av en låneforpliktelse, for jeg regner med at dere ikke skrev noe gjeldsbrev, og at ingen av dere har ført opp dette som fordring/gjeld på selvangivelsen.

     

    Og siden dere har felles interesse av at du får sosialstønad fra NAV fremfor at du må bruke opp erstatningsbeløpet vil mangelen på formalisering være utløsende.

     

    Det stemmer det du sier; Vi har ikke skrevet noe gjeldsbrev, ei heller ført det opp på selvangivelsen. Samtidig, fra en vanlig mann i gata sitt synspunkt, så virker det noe urimelig at lån innen familie må være så formelle for at kommunen skal godta det som et lån. 

     

    Jeg forventer på ingen måte at jeg får et erstatningsbeløp, men som jeg skrev over så vil jeg rette fokus til kommunen om at en av NAV sine rådgivere ikke har gitt tilfredsstillende veiledning. Og jeg tror ikke at jeg er den eneste som har fått mangelfull veiledning.

     

    Vi får se hva kommunen konkluderer med. 

  3. Du fremmer et erstatningskrav ved å skrive til kommunen at du har tapt penger pga. svikt i kommunal veiledning, og du krever at kommunen erstatter deg det tapet.

     

    Ikke om han bruker erstattningssummen til å betale tilbake sine foreldre det han har måttet låne fra dem for å overleve i perioden.

    Forutsatt at han har lånt, og forutsatt at han kan underbygge at det er et lån. Det ser bare litt mistenkelig ut at erstatningssummen går til nærstående slik at man tilfredsstiller vilkårene for videre sosialhjelp.

     

     

    Som den, i mangel på bedre ord, kontrollfreaken min far er, så har han loggført både dato og beløp for hver gang jeg har lånt penger av ham. I tillegg har alle lånene foregått via nettbanken, så alle overføringene er godt dokumentert. Kan godt være at kommunen synes det ser litt mistenkelig ut at en eventuell erstatningssum går til nærstående, men samtidig er det jo sannheten - jeg har lånt penger av min far for å få hjulene til å gå rundt.

     

    Uansett utfall av et erstatningskrav, så vil jeg rette oppmerksomhet til NAV om at en av deres rådgivere har sviktet i sin veiledning. Jeg sliter med å tro at jeg er den eneste som har blitt utsatt for manglende veiledning, og da er det nok flere der ute som har gått "glipp" av støtte de faktisk har krav på. 

     

    Jeg kommer i løpet av de neste dagen til å fremme et erstatningskrav og så får vi se hva kommunen kommer fram til. 

     

    Jeg takker for alle innspill, råd og kommentarer i denne tråden!

     

    - Martin

  4.  

    Stønad til livsopphold gis ikke med tilbakevirkende kraft. Du kan derimot ha et erstatningskrav mot kommunen for at de villedet deg slik at du gikk glipp av økonomiske rettigheter, men et slikt erstatningskrav vil bli trukket inn i fremtidige eventuelle utbetalinger av økonomisk stønad (fordi du kan forsørge deg av erstatningsutbetalingen), så det blir et nullsumsspill.

    Ikke om han bruker erstattningssummen til å betale tilbake sine foreldre det han har måttet låne fra dem for å overleve i perioden.

     

     

    Jeg har lånt en del penger fra mine foreldre, ja. Så hvis jeg får en erstatningssum, så vil jeg betale tilbake mine foreldre det jeg skylder dem. 

     

    Jeg har et spørsmål til: hvordan fremmer jeg et slikt erstatningskrav?

     

    På forhånd, takk!

     

    - Martin 

  5. Du skal være selvforsørgende. Men bor du hjemme med felles inngang, så får du ikke husleie.

     

    Men i alle tilfeller skal du ha livsopphold, 5900 kr per måned.

     

    Selv lurer jeg svært på hva/hvor grensa på "midler på konto" ligger. Og om man har "rett" på livsopphold hver måned? (Er selv på vei til NAV selv, men utsetter det til mandag.)

     

    Husk å ta med kontoutskrift for siste tre måneder pluss "siste bevegelser" (1-2 A4 ark, avhenger på hvor ofte du drar kortet. Kontanter brukes til hvitvasking, så det må forbys.)

     

    Jeg betaler ikke husleie, så det er støtten på 4900 (hvis jeg hørte riktig på NAV-kontoret) som er aktuell. 

     

    Når det kommer til ditt spørsmål om hvor grensen på "midler på konto" ligger, så kan ikke jeg svare det  :)

     

    Jeg har allerede levert papirene, og da inkluderte jeg kontoutskriftene for de 4 siste månedene! Men takker for rådet!

     

    Sosialhjelp er ei ordning for personar som ikkje kan forsørge seg sjølv. Blir du forsørga av andre så treng du ikkje hjelp av NAV til å bli forsørga.

    Eit av krava for å få sosialhjelp er blant anna at du har vurdert alle muligheiter for å forsørge deg sjølv.

     

    I tillegg så er det rom for skjønn når ein vurderer behovet.

    Det kan også være at du har sagt noke anna no denne gongen, som f.eks. at du ikkje lenger blir forsørga av dine foreldre, eller at du no må betale husleige, eller liknande som endrer situasjonen din.

     

    Du sier at sosialhjelp er en ordning for personer som ikke kan forsørge seg selv, noe som stemmer i følge NAV sine nettsider. Så sier du at hvis man blir forsørget av andre så har man ikke krav på støtte. Er ikke det litt motsigende? Da er det ikke jeg som forsørger meg selv, det er jo noen andre som forsørger meg. Men jeg er ingen ekspert på dette området. 

     

    Jeg skal aldri si aldri, men det er ingenting som har forandret seg i min livssituasjon siden den første samtalen med rådgiver. Jeg sliter derfor med å se at jeg skal ha sagt noe annet den gangen kontra nå.  

  6. God dag!

     

    Vet ikke om jeg poster i riktig forum, men jeg prøver her. 

     

    Jeg er en 23 år gammel mann som våren 2016 fullførte en bachelor som ingeniør. Jeg valgte å ikke gå videre på master ettersom jeg var skolelei. Grunnet de dårlige tidene her til lands har det vært bortimot umulig for meg å få jobber. Det gjelder både jobber som er relevant for utdanningen og andre jobber som ikke er relevant. 

     

    I midten av august tok jeg kontakt med NAV og registrerte meg som arbeidssøker hos dem. Jeg fikk tildelt en kvinnelig rådgiver ved det lokale NAV-kontoret som tok kontakt med meg etter et par dager. Vi hadde en 30 minutters samtale per telefon der hun spurte meg forskjellige spørsmål, før vi diskuterte mulighetene mine fremover.

     

    I denne samtalen kom rådgiveren fram til at jeg ikke har krav på dagpenger siden jeg ikke har tjent nok penger de siste 3 årene, noe jeg er innforstått med. Videre sa rådgiveren at jeg IKKE hadde rett på sosial støtte pga. jeg bor hjemme hos mine foreldre (her vil jeg bare legge til at jeg ikke eier noe av særlig verdi og at jeg ikke har noen formue. Mine foreldre er heller ikke særlig velstående). Siden jeg ikke visste bedre på dette tidspunktet, så godtok jeg dette - for hvem er jeg til å si i mot en rådgiver fra NAV. 

     

    Nå, drøye 5 måneder senere, snakket jeg med en bekjent som sa at jeg har krav på støtte til livsopphold. Jeg reiste bort til det lokale NAV-kontoret og spurte dem om dette stemmer. Og ja, jeg har krav på støtte. I dag leverte jeg søknaden med alle nødvendige tilleggspapirer og håper det ikke tar for lang tid før alt er i orden. 

     

    Mitt spørsmål er: finnes det noen mulighet for å få tilbakebetalt de pengene jeg har hatt krav på siden september? Eller bør jeg egentlig bare finne meg i det, og være fornøyd med den støtten jeg forhåpentligvis vil få de neste månedene?

     

    Det er bare til å skyte løs med spørsmål hvis det er noe mer dere trenger å vite :)

     

    På forhånd, takk!

     

    - Martin

     

     

     

     

  7. Vet ikke helt med Windows, men i Linux må du velge hva slags lyd som er aktivert. Stereo ut, eller duplex. Duplex er da stereo ut, pluss mikrofon.

     

    Ellers kan det jo hende du må sjekke "mixer", at mikrofon ikke er mutet f.eks.

     

    Gikk inn på Kontrollpanel --> Smart Audio --> Lyddirigering og valgte Multi-Stream (tror det skal være tilsvarende det du gjorde på Linux), men det fungerte ikke. Den innebyggede mikrofonen på laptopen fungerer, så den er ikke mutet. 

     

     

     

    Da kjøper jeg en slik adapter i morgen og tester det ut. 

  8. Hei!

     

    Jeg har en Lenovo Z50-70 tilsvarende denne https://www.komplett.no/product/817321# (med Windows 10), og et Steel Series Siberia headset. Laptopen har én audiojack inngang, mens headsettet har to separate kabler - en for lyd og en for mikrofonen.

     

    Mitt problem: Når jeg plugger lydkabelen fra headsettet i inngangen på laptopen, så fungerer ikke mikrofonen på headsettet - kun den innebygde mikrofonen på laptopen fungerer. 

     

    Jeg har sjekket "Innspillingsenheter", men den viser kun mikrofonen på selve laptopen. 

     

    Hva må jeg gjøre for å få mikrofonen på headsettet til å fungere?

     

    På forhånd, takk!

     

    PS: Jeg har lite peiling på dette her, så beklager hvis noe er uklart eller dårlig forklart.

  9. Hei!

     

    Min far skal kjøpe ny gressklipper til å ha på hytta, men er veldig usikker på hvilken han skal kjøpe. Plenen er på drøyt 1200 kvadratmeter, og det er relativt kupert terreng. 

     

    Han har disse kravene til gressklipperen:

    • Bensindrevet
    • Bioklipp og sideutkast
    • Selvgående
    • Helst under 4000 kr. 

    Han har sett på denne klipperen fra Biltema: http://www.biltema.no/no/Fritid/Hage/Maskiner/Gressklipper/Gressklipper-LM-502SP-2000034552/, men jeg har tidligere hatt dårlige erfaringer med maskiner fra Biltema. Er dette en grei maskin, eller vil det lønne seg å bruke en tusing eller to ekstra på en annen maskin? 

     

    Har dere noen gode tips?

     

    På forhånd, takk!

     

    - Martin

     

  10. Sjekk hvilken skalering du har på.

    100% er nok best til fullHD skjermen du har.

     

    Endte opp med å høyreklikke på snarveien til programmet --> Egenskaper --> Kompabilitet --> Haket av for Disable Display Scaling On High DPI Settings 

     

    Restartet pcen og det ser ut som det løste problemet. Noen som har erfaring om dette er en god løsning?

  11. Da ville jeg ha vurdert denne: http://www.multicom.no/multicom-arctic-w740s-14-full-hd/cat-p/c100560/p10630865

     

    Specs:

    • 4th gen Intel® Core™ i7
    • Intel Iris Pro 5200 grafikkkort (det kraftigste Intel har laget til laptop)
    • 16 gb ram
    • 512 gb SSD og 1 TB hardisk
    • 4,5 timers batteritid. 

     

    Veier kun 1,9 kg, 20,8 mm i tykkelse, og med Intels Hyperbaric Cooling Technology er den nokså stillegående. Under tung belastning må du nok belage deg på noe støy, i likhet med de fleste laptoper.

     

    Test av den hos DinSide finner du her: http://www.dinside.no/922143/multicom-arctic-w740s

     
    NB: Kommer uten operativsystem!

     

     

     

  12. Enig med Khaza.

     

    Hvis du har en 144 Hz skjerm vil du ikke merke forskjell om du har 144 eller 300 fps. 

     

    Et lite aspekt som er nevnt å nevne er at veldig få mennesker har en reaksjonstid på under 0,1 sekund, som igjen underbygger at du ikke vil merke forskjell på 144 og 300 fps. 

     

  13. Hei!

     

    Jeg har tenkt å kjøpe meg en ny bærbar pc, men jeg har ikke all verdens med peiling på pc specs.

     

    Jeg kommer til å bruke laptopen i forbindelse med studier (dokumentbehandling osv), streaming, og spill som CS GO (med alt av grafikkinstillinger på low). 

     

    For tiden har jeg denne (se link), og har vært godt fornøyd med den. Når jeg spiller CS så bruker jeg en Benq XL2411T skjerm, og har da hatt 100-150 i FPS. www.netonnet.no/art/data/laptop/skjermstorrelse/laptop-15---16-tom/samsung-np355v5c-s0gse/186932.3003/ 

     

    Budsjettet mitt ligger på 5000-6000 kr. I og med at jeg har en ekstern skjerm, så er ikke skjermen på laptopen så viktig. 

     

    Har fått noen forslag fra forskjellige leverandører: 

     

    https://www.komplett.no/lenovo-z50-70-156-full-hd/817322#

    https://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/barbar-data/15-16-tommer/lenovo-g50-4580e3019jmt/216332.10997/

    https://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/barbar-data/15-16-tommer/asus-x550ze-dm004h/213791.10997/

     
    Hva tenker dere? Kom gjerne med andre forslag!
     
  14. And3rz:

     

    Takker for svar!

     

    Vekten på pc-en er ikke en viktig faktor, for jeg må gå maks 200 meter til skolen hver dag. Den Ultrabook'en ser grei ut den. Men som du sier, tror ikke den egner seg for spilling.

     

    Den andre Samsung'en ser absolutt interessant ut!

  15. Har ikke noen spesielle krav til batterilevetid eller vekt, mens skjermen er mer viktig. En 15,6" skjerm med 1600 x 900 piksler går fint.

     

    Jeg vil helst ha en pc som ikke lagger eller henger seg opp hvis den kjører middels krevende programmer og spill.

     

    Hjelper dette?

×
×
  • Opprett ny...