Gå til innhold

Tom-Erik Paulsen

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tom-Erik Paulsen

  1. Min spådom er at Apple vil på et eller annet tidspunkt vil gå bort i fra Intel CPU, og benytte sin egen A-serie eller tilsvarende. Dette er temmelig opplagt at de vil ønske å benytte én plattform om dette er mulig. Det vil trolig ende opp med ett OS med ulikt uttrykk (GUI) for forskjellig typer enheter.

     

    Intels 8086-arkitektur har aldri vært det beste utgangpunktet, og i alle fall ikke når mobilitet og energiforbruk er høyt oppe på prioriteringslista.

     

    Microsoft følger samme trenden. De vil over på et nytt OS (Polaris) og annen type CPU (ARM-basert).

     

    De har jo gått ut og sagt at de går vekk fra intel for 6 mnd siden.

  2.  

     

    Sikkert egnet for profesjonelle innen fotografering som tar en drøss med bilder . Derimot hvis en ser på mobiler så økes lagringskapasiteten hvert eneste år.

    Hvorfor gjøre bensinbiler og dieselbiler mer effektive, når vi bare kan lage større drivstofftanker?

    For å gjøre bilen mer attraktiv for forbrukeren..?

     

    Og du tror ikke det er attraktivt for Google å gjøre bilder og video  mer effektive med tanke på at trafikk øker og øker hele tiden?

    OP siterer at det er nok plass, men det har også med trafikk å gjøre ;-) 

     

     

     

  3. Selvkjørende biler har ikke noe med kunstig intelligens å gjøre. 

    Hvis artikkelforfatter mener å ha noen vektige argumenter som viser at selvkjørende biler har noe med kunstig intelligens å gjøre, hadde det vært interessant å sett hva disse argumentene består i.

     

    Det står da vitterlig : "og er blant annet ment å gi kunstig intelligens et stort byks fremover – for eksempel innen selvkjørende bilteknologi"

     

    Ingen som påstår at det i dag er AI i selvkjørende biler ;-)

    • Liker 2
  4.  

    Alt som kan fjernaktiveres eller bruker en form for trådløs kommunikasjon kan også hakkes så jeg ser ikke helt holdbarheten i påstanden om at eSIM skal være så mye sikrere.

    Men det er kanskje sikrere i teorien en i praksis.

     

    Tja, er ganske sikker på at det vil være en veldig sterk kryptering på disse. Tviler på at det blir lett for noen å hakke det.

     

    Bankkortet ditt bruker også trådløs kommunikasjon når du kjøper ting. Og bankkontoen din kan også hakkes. Men hva er sannsynligheten? Sikkerheten rundt sånne ting er veldig stor. Det samme vil nok mer eller mindre også gjelde for eSIM.

     

    Syns det er en god ide med eSIM. Det vil gjøre så mange ting enklere. Og for mobil/klokke-produsenter betyr dette spart plass. (en mulighet for å beholde minijacken? ;D)

    Det som vi kanskje kan grøsse mest av, er at dette kjører Java.

  5.  

    Mp3 er innovativt..

    Men har du en mp3-spiller du kan ha rundt håndleddet med både gps og hr-sensor?

     

     

     

    Klokken i seg selv har jeg i grunn ikke noe imot, men at de i 2016 ikke har et online system som kan spilles av offline på klokken er for dårlig i mine øyne. Jeg ser ikke for meg at noen gidder å begynne med ripping av musikk lenger. Men det er antagelser basert på mine egne vaner. Spotify har vært her i snart 8 år eller lenger. Det hadde vært null stress å laget en avspiller for offline spotify eller itunes for den saks skyld. Jeg antar at musikkdelen er et salgsargument om de i det hele tatt skal kunne pekes ut i denne bransjen.

     

    Men så er min erfaring med tomtom bare gamle dårlige gpsbokser som selges den dag i dag, med ufattelig dårlig oppløsning og hakkete bevegelser. :-) 

     

    Men, nok negativitet for i dag. Bare min mening at ting må være litt mer edgy enn 2010 i dag..

     

     

     

  6. Hvor sunt kan det være å spise labkjøtt som mangler vesentlige renseorganer som lymfe, lever, nyrer og ordentlig blod som reguleres av alle kroppens funksjoner?

     

    Hvor kreftfrie er disse stamcellene som er i bruk? Blir forskerne fristet til faktisk å introdusere kreftceller i produksjonen for å få opp veksthastigheten? Slik at man eter kreftkjøtt?

     

    Hvilke unaturlige mengder hormoner kan tas i bruk her, og hvordan vil det blir regulert av myndighetene?

     

    Hvor sterilt er det ferdige kjøttet, og hvor fritt for smitte er det? Hvor fort blir kjøttet bedervet, råtner det?

     

    Når kunne man bli smittet av kreft egentlig?

  7.  

    Blir moro når dette blir misbrukt til å gi naboen falske oppdateringer med ondsinnet kode.

    Gleder meg til å høre hvordan du har tenkt til å komme deg rundt checksum og signing av filer som Microsoft og stort sett alle andre gjør. Du har i så fall knekt ett etablert prinsipp i bransjen, som man har stolt på i mange år. Denne informasjonen er antageligvis verdt veldig mye penger.

     

    I frykt for å høres for sarkastisk ut, men la gå..

     

    "Åja , windows som aldri har hatt noe problem med sikkerheten .. "

     

  8. Jeg synes det er tåpelig å fremføre to sider av en sak så nøytralt som dere gjør her. De eneste som hadde tjent på at dette ikke hadde skjedd, er noen få ISP`er. De vet at saken deres er så dårlig at hvis de hadde sagt sannheten, så hadde ikke en kjeft støttet dem. Derfor har de i løpet av de siste par årene kommer med en haug med latterlige utsagn som enten ikke har noe med saken å gjøre, eller fremføre tilhengerne av nettnøytralitet sine argumenter som sine egne. Det er altså 100% løgn. Og er man journalist og unnlater å påpeke dette, så gjør man ikke jobben sin.

    Et eksempel på en slik løgn er at loven om nettnøytralitet er en måte for myndighetene å overvåke innbyggerne. Som om det har noe som helst med saken å gjøre. En annen er at nå skal myndighetene utøve sensur for hva som slippes på nettet.

    Om to parter argumenterer mot hverandre og den ene parten lyver så det tyter, så må ikke deres argumenter fremstilles som likeverdige, for det er dem ikke.

     

    Gi meg et eksempel på bruken av de argumenter som du nevner. Har aldri hørt dem brukt i denne saken.

  9.  

    Men når taxinæringen svindler for en halv milliard, så tror jeg neppe det er en liten del av den totale næringen.

    Drosjenæringen omsetter for ca 9 milliarder årlig, det er 27 milliarder i løpet av 3 år. Så når det du snakker om beløper seg til skatteundragelser fra 500 millioner av omsetningen i løpet av 3 år snakker vi om under 2 prosent.

     

    Men det spiller ingen rolle. Avisen skriver jo hvor mange som har blitt domfelt her og dette tallet i seg selv beviser jo at det er snakk om en liten andel av den totale næringen. Med andre ord befinner du deg fullstendig på jordet.

     

    Geografiskt sett så her ikke det noe med saken å gjøre. Om Ola i Kirkenes ikke har svin på skogen med sin taxi, så er han alikevell en DEL av taxinæringen. Når da majoriteten av systemet har hatt problemer de siste 10 årene, så er det pil råttent jo.

    Majoriteten av systemet har ikke hatt "problemer de siste 10 årene" det er bare en påstand du slenger ut, uten dekning. Det er vel heller at du er ekstremt fordomsfull ovenfor en viss yrkesgruppe som danner ditt virkelighetsbilde, ikke noe annet

     

     

    Det er da vitterlig forskjell på omsetning og fortjeneste?

  10.  

    Så drosjenæringen kan ikke være pil råttent fordi det er drosjeeierne som er problemet i siterte saker?

    Klassisk stråmannsargumentasjon. Drosjenæringen kan ikke i sin helhet være pil råtten bare fordi noen utgjør et problem, var det jeg sa. Bruk litt tid på å faktisk lese det motedebattanten din skriver, så kanskje det blir lettere for deg å forstå argumentasjonen i fremtiden.

     

     

     

     

     

    Du må nesten lære deg hva stråmannsargumentasjon er. Jeg stilte deg et spørsmål, jeg argumenterte ikke for eller imot. Men når taxinæringen svindler for en halv milliard, så tror jeg neppe det er en liten del av den totale næringen. Geografiskt sett så her ikke det noe med saken å gjøre. Om Ola i Kirkenes ikke har svin på skogen med sin taxi, så er han alikevell en DEL av taxinæringen. Når da majoriteten av systemet har hatt problemer de siste 10 årene, så er det pil råttent jo.

    • Liker 3
  11. Utrolig at enkelte her inne tydeligvis har så dårlig sirkulasjon imellom ørene, at de ikke ser det poenget om samme konkurransegrunnlag.

     

    Det er litt slik drittunger som enda lever på sin mor tenker. Så lenge de har det bra, så er det ikke så nøye med resten av samfunnet.

     

    Skal Uber e.l inn i Norge, så må:

     

    1: De få samme krav som Taxinæringen

    2: Taxinæringen få senket sine krav til avgifter, skatter o.l

     

     

    1. Hva slags krav har taxinæringen?

    Om jeg ikke tar feil, så har uber ganske strenge krav til sjåfører og biler

     

    2. Hva slags krav har taxinæringen til skatte og avgifter egentlig?

×
×
  • Opprett ny...