Gå til innhold

Realfag

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Realfag

  1.  

    Hadde det vært mulig for noen av dere kloke hjerner å fikse et løsningsforslag for Del 1 oppgave 2. Har lest igjennom forhåndssensur rapporten, men den oppgav ikke alle de oppgave jeg selv ønsket å ha svar på. Jeg prøver nemlig å regne ut prosentvis mengde riktig jeg har for å se hvilken karakter jeg kan få.

    Kan du ikke heller komme med konkrete oppgaver og hva du har tenkt, så vi kan diskutere rundt? Du ser jo at de fleste av oss også har gjort noen slumsefeil, så blir litt feil om vi skal gi deg noe fasitsvar vi mener er riktig. Da måtte det i så fall vært en type Janhaa eller noe, og det ser dårlig ut :)

     

    Hahah, joda, ser den. Mitt problemet er dog at jeg er sikker på at jeg har flusst av med feil, og ikke bare "Slumsefeil". Derfor ser jeg igjennom hele eksamen for å prøve å se hvor jeg greier å lure til meg et og annet poeng, slik at jeg greier å regne ut hvilken karakter jeg vil få(iallefall sånn ca.). Ettersom jeg står ved et ganske så usikkert valg når det kommer til studering etter sommern er det vell i mine øyne litt viktig at jeg får rede på dette nå. Jeg kan godt spørre om konkrete oppgaver, men isåfall så ville jeg bare ha spurt etter en og en oppgave helt til hele eksamen er blitt regnet igjennom. Del 1, er jo forsåvidt grei nok, ettersom dere selv har diskutert noen av oppgavene, og fasiten for flervalgs ligger i forhåndssensur rapporten, men del 2 derimot, ja...Planen var vell ikke egentlig å se på deres svar som en ren "fasit", men den vil jo gi meg en pekepinn på hvor jeg ligger, iallefall om jeg har sånn rundt samme svar. :hm:

     

    • Liker 1
  2. Hadde det vært mulig for noen av dere kloke hjerner å fikse et løsningsforslag for Del 1 oppgave 2. Har lest igjennom forhåndssensur rapporten, men den oppgav ikke alle de oppgave jeg selv ønsket å ha svar på. Jeg prøver nemlig å regne ut prosentvis mengde riktig jeg har for å se hvilken karakter jeg kan få.

  3. Ergo fysikk har jo låst sidene sine. Så lite jeg kan hjelpe deg med der, men om du ikke har sett på sidene til Kjemien stemmer så er jo disse flotte, du finner kort lite sammendrag, ordforklaringer og også full gjennomgang av hele boken, ved at du har en person som leser den opp for deg. Bortsett fra det så er jeg usikker på andre sider ettersom du helst skulle ha hatt boken for å ha begitt deg ut på oppgavene, men ja som sagt du har jo hele boken som lydfil hos Cappelen Damm. Det beste jeg kan hjelpe deg med ved Ergo sine bøker er at du muligens leser gjennom tidligere sammendrag, selv om de er gamle så er det de samme temaene såfremt din skole ikke bruker noen annen fysikk bok da. Linker til både siden til kjemien og fysikken jeg, så får du avgjøre selv om de er noe tess.

     

    http://kjemienstemmer.cappelendamm.no/c191519/sammendrag/vis.html?tid=191524

     

    http://www.oysk.com/skole/sammendrag.html

     

    Lykke til med realfagene til neste år da.

  4. Jeg vil gjerne studere odontologi etter vgs. Hvilket universitet er derimot usikkert. Er det slik at universitetet i Oslo er det beste for odontologi, eller er kanskje Bergn eller Tromsø bedre? Er det flere fordeler på et av universitetene? Hvis jeg vil, kan jeg ta halvparten av masteren i Tromsø og resten i Oslo for eksempel?

    Veldig takknemlig for svar!

     

    Hei. Les igjennom de svarene som er blitt gitt tidligere i tråden eksempelvis "Pulpa" sin respons til "TheUnidentified" du kan jo også finne en del nyttig informasjon om livet rundt studiene på sidene til UIB, UIT og UIO. Om jeg skulle ha tippet er det lite som skiller selve studiet på de forskjellige universitetene, grunnen til de forskjellige karakterkravene er nok hva som foregår utenfor studiene(sosiale). Angående bytting mellom universitetene, mener jeg ikke dette skal være noe problem, ser vi på medisinstudiet så tilbyr de bytting mellom universitetene. Foreslår at du tar kontakt med det universitetet du vurderer å bytte mellom, når den tiden kommer såklart. Linker til noen sider under med muligens nyttig informasjon eller bare sprøyt, avhengig av om de hjelper deg eller ikke. mener å ha lest at UIB nettopp har fått et splitter nytt odontologibygg.

     

    http://www.ntnu.no/d...ytte-studiested

    http://www.med.uio.n...tudieplass.html

    http://www.ung.no/os...ning/94344.html

     

    Fant ikke noe håndfast bevis på bytting mellom odontologistudiet, så ja beklager der. Uansett ha en fin sommer og lykke til når det kommer til det punktet at du skal søke, odontologi studiet eller ei.

  5. Hei, dette er vanskelig å forutsi, men hva tror dere dere snittet vil bli år? I år er det 235 (?) som har odontologi på førstevalget, og ifjor var snittet 5.43 for førstegangsvitnemål. Vil dette stige eller synke, hva mener dere?

    Hei. Slik det ser ut som nå så ligger antallet fra hvor mange som søkte på odontologi som førsteønske i 2013 og i 2012 ganske så likt, dermed ville jeg trodd at snittet ikke ville ha forandret seg særlig mye, men man vet jo aldri, så dette blir jo bare antagelser. Du burde allikevel være forberedt på at det kan finne på å gå opp en smule, men som sagt dette er bare antagelser. Hoppet til den konklusjonen at det var odontologi i Oslo du spurte om med tanke på at du oppga poenggrensen som er identisk med UIO sin.

     

    Brukte: http://www.samordnao.../2013/mai/so45/ og http://www.samordnao...ilbud_per_plass

     

    Muligens det var disse du selv brukte, men nevner dem bare for sikkerhets skyld. Lykke til om du prøver å komme igjennom nåløyet på et av Norges vanskeligste studier.

×
×
  • Opprett ny...