Gå til innhold

ehe90

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ehe90

  1. Les svaret jeg ga over. Medisin er blant de studiene som overfyller ved hovedopptaket, og som ofte ikke etterfyller før etter skolestart. Ei venninne fikk ventelisteplass nr 6 ved hovedopptaket ved UiT for to år siden, og hun var fortsatt på plass nr 6 dagen før skolestart. Men på ettermiddagen på skolestartdagen fikk hun en mail/telefon om at hun hadde fått en plass!

     

    Får sitte med litt håp i to uker til da. Det vil være det bitreste jeg har opplevd å ende opp så nærme som det her :hrm:

  2. Du kan få et relativt stabilt kne igjen med grundig opptrening. Stabilt nok til et "normalt" aktivt liv. For toppidrett eller tilsvarende bør en vurdere operasjon.

     

    Med operasjon oppnår du god stabilitet, men ikke så god som før. Et vanlig graft fra hamstrings (mest vanlig) har vel omlag 70 % av styrken til det opprinnelige korsbåndet. Med god opptrening av stabiliserende muskulatur kan du kompensere litt for den nedsatte strekkstyrken til båndet. Rehabiliteringen etter rekonstruksjon er relativt lang (~6-8 mnd) og du bør oppnå rundt 90% av den tidligere styrken i kneet før tilbakegang til idrett. Balansen er også oftest redusert og trenger opptrening.

     

    Om du bestemmer deg for ikke å bli fallskjermjeger, kan du godt vurdere å unngå operasjon. Et "normalt" liv går greit uten korsbånd. Du bør tenke på at slike skader og påfølgende operasjoner kan øke faren for slitasje (artrose) senere i livet.

     

    Meniskene er utifra det skrivet skadet relativt sentralt, og vil da trolig tilheles ganske ok så vidt jeg vet.

    • Liker 1
  3.  

     

    Studerer selv medisin ved UiT.

     

    Du vil med all sannsynlighet få en plass, men du kan faktisk ikke forvente at du får plassen før like før eller ETTER skolestart. Dette fordi UiT tar inn alt for mange studenter til medisin, og venter til helt i siste liten med å fylle opp ledige plasser etter at folk har takket nei, eller ikke møtt opp til første skoledag.

     

    Ei venninne som kom inn samme år som meg sto på ventelisteplass nr 6 i den ordinære nordnorske kvota. dagen før skolestart var hun fremdeles på plass nr 6 (ingen på ventelisteplass før henne hadde takket nei, og heller ingen nye var tatt inn). Hun fikk derimot en mail/telefon dagen etter skolestart om at hun hadde fått en plass.

     

    Hmm. Høres nesten ut som at det kan lønne seg å bare reise opp til Tromsø, og være der når studiet starter? For å være parat til å ta en evt. plass.

  4. Hvordan kan de egentlig si det? De har vel ikke kontroll over hvem som kommer inn på stedene de står på venteliste :) Vet at mange som ønsker seg inn i Oslo/Trondheim takker ja til Bergen og Tromsø, men samtidig ja til å stå på venteliste på de andre plassene.. :)

     

    De hadde overbooka, og derfor vil det jo bety at veldig mange må si nei før de begynner å ta folk fra ventelista.

    Så mitt siste håp er 2.plassen på lista i Tromsø :hm:

  5. I Tromsø var den 66,2 akkurat ett helt poeng under meg så kom inn. Noen som vet hva snittene var andre steder?

     

    Bor du i Tromsø fra før Ehe90? Håper du kommer inn :)

     

    Nei, gjør ikke det, aldri vært der heller, hehe. Hadde vært topp med Tromsø, men ble litt skuffa over å ikke få tilbud nå. Trodde at et snitt på 66,22 skulle holde :hm:. Er vel ganske sjelden at mange på ventelista får plass slik jeg har skjønt?

×
×
  • Opprett ny...