Gå til innhold

Reodor57

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Reodor57

  1. Lista er grei den

     

    De har glemt en av de billige da. Ikke all verdens utvalg, men greie å handle med.

    www.it24.no har jeg meget god erfaring med. Ligger ved Bislet omtrent.

     

    En annen er www.amraam.no. Litt tungvinn å se priser hos fordi en må laste ned prislista, og at de ennå ikke har fått webshopen oppe å stå, men greie folk å handle direkte med.

     

    Lykke til

     

    :D

  2. Hei

     

    Har ikke hatt problemer med de fire TwinMos kortene jeg har hatt til nå (64-256MB). Har hatt dem i ca 4 år uten tull. Det en skal være oppmerksom på med minnekort er at de er ømtålelige for støv. Ha de derfor i etuiet når de ikke er i bruk. Ikke minst gjelder det CF utgaver hvor støv i ett av hullene er så og si umulig å få ut. Sandisk leveres normalt originalt til f.eks Canon. Lexar kan etter hva jeg har erfart ha problemer med visse kortlesere. Tips: it24.no har ikke så værst priser på Sandisk.

     

    Lykke til i jakten på billige og bra kort

     

    :yes:

  3. Hei C|pher

     

    Takker for det, men den siden hadde jeg funnet på forhånd. Ser ut til at det er tilfeldig hvilke kort som virker. I noen av de linkene jeg var innom før jeg kjøpte sto det at noen hadde funnet en liste over kompatible kort (Uten referanse da selvfølgelig), og det var egentlig denne jeg var ute etter. Forsøkte med et Twinmos kort på 256MB som jeg har, men der får jeg media error og den dukker ikke opp på pc'n heller. La inn siste firmware før degraderingen som anbefalt.

    Hvilket kort har de som har forsøkt brukt? (Så kan jeg lage min egen liste :thumbup: )

  4. Hei

     

    Beklager litt treg i avtrekkeren her. Har nemlig gjennomført ett "stunt" når det gjelder CF2 kort. Bestillte en microdrive på 1GB hos PSdata. Den eneste ulempen var at denne aldi kom inn på lager, og fortsatt står om ubekreftet. En på jobben tipset meg om at jeg kunne kjøpe en Creative MoVo2 med 4GB microdrive i steden og så plukke ut microdriven derfra. jeg søkte litt på nett og fant ut at det fatisk stemte. Måtte bare oppgradere firmwaren på Mp3 spilleren før jeg tok den ut for å ha noen som helst mulighet til å kunne få den til å virke senere med ett annet kort. Vel, som sagt så gjort. Betilte en MuVo2 og nå har jeg plass til over 1000 bilder etter at jeg formaterte kortet med FAT32 før det ble satt inn i kameraet :-). Prisen ble nesten halvparten av hva microdriven koster løst!

     

    mvh

  5. Hei

     

    For å få full utnyttelse må du kjøpe ett CF2 kort. Type 1 virker ikke på video i beste oppløsning.

    Samme gjelder for memorystick. Bare PRO utgaven har fulle funksjoner. Sandisk ultra II er ett type 1 kort tross navnet(Alle Sandisk kort er Type 1 forøvrig). Har samme kamera selv, men jeg har valgt ett memorystick PRO kort på 256MB mens jeg venter på en 1GB Microdrive.(Kan også ha begge i kameraet samtidig) Har bare hatt kameraet en uke, men du verden :-) Selv min gamle STORE Vivitarblits for store rom fungerer fett om en følger bruksanvisningen til kameraet for å sette riktig hvittbalanse og innstillinger forøvrig. Endelig en brukbar erstattning for min gamle "analoge" Canon speirefleks når en ser bort fra oppløsningen i søkeren da, men den er jo bare til komponering av bildet allikevel.

     

    Lykke til med fotograferingen :-)

  6. Hei

     

    Ikke sikker på om jeg hadde satset på noen av disse. Har selv en HP Compaq nc8000, men pris og ytelse i forhold til en Whitebox cl1557 (tundra 1557 osv.)kan ikke sammenliknes. Det eneste som er bedre på HP sin maskin er lyden og muligens noe bedre skjerm (Innsynsvinkel) og litt kraftigere lokk. HP'n er tyngre og 1cm tykkere og har færre USB kontakter pluss dårligere Wirelesskort. Whiteboxen ble levert med +/-DVD brenner og 60GB HD til 14300,- pluss operativsystem, ihvertfall forrige uke.

    Når det er sagt skal det også sies at HP Compaq leveres med en 3 års verdensomspennende garanti som standard, men det er ikke verd de 6-7000 ekstra. En 1557 i en eller annen utførelse er sterkt å anbefale. SXGA skjerm er sterkt å anbefale fordi en bla. får bedre plass på skjermen. WXGA er litt oppskrytt.

     

    (Og ja, om du skulle være i tvil, har begge de nevnte maskiner "i hus")

  7. Hei

     

    Har ikke erfaring med Dell, men har erfart på bla. IBM at en må holde F1 inne når en slår på strømmen. Vanlig "hotboot" og F1 går ikke. Tror ikke det er harddisken som er problemet da du ikke kommer så langt i bootprosessen at det skulle ha noen innvirkning. Sjekk isteden RAM brikken(e).

     

    Lykke til :)

  8. Hm, mistenkte noe slikt ja.

     

    Forsøk å slette windowspartisjonen først (Med "XPCD'n"), og så opprett en ny fra "unallocated space" er det vel det heter. La de andre partisjonene være. En ekstra HD tror jeg du vil få problemer med da poweret og plassen i Shuttelen er temmelig lite. P.S. Ser ut som du heller kan trenge en DVD-brenner snart for backup og tømming av HD.

     

    Lykke til og håper det virker!

     

    :thumbs:

  9. Hei ett siste tips fra meg basert på følgende:

     

    Skulle bytte ut en liten HD som jeg hadde i min Shuttle med en WD 120. Fant ut at jeg ville beholde det som var på den gamle og kjørte derfor "Ghosting" av den gamle over på den nye. Det så helt greit ut helt til jeg skulle boote. Forsøkte alt med å sette den aktiv i i Fdisk osv osv uten at den fant noen bootsektor på den nye disken. Formaterte hele greia og forsøkte på nytt, men samme resultat. Siste forsøk har en tendens til å virke, så derfor denne løsning som virket for meg: Boote på nytt fra win XP CD'n og partisjonere HD på nytt med dette programmet (NBNBNB!Slett alle partisjoner først, og opprett så nye!!!). (Om du skal klone disken med en annen, så sett partisjonen litt større enn den opprinnelige partisjonen) Det er også viktig at HD'en du kloner fra ikke har sittet i en annen maskin, for da blir alle "settings" feil. Bruk ikke Quickformat, og sett riktige "funksjoner" for partisjonen.

    Mulig det fungerer nå, men som sagt ikke klone en gammel HD fra en annen maskin. Slett alt og lag ny "programpartisjon"

     

    :)

  10. Hei!

     

    Bare ett tips som kanskje virker. Har også hatt litt problemer med en Shuttle jeg satt opp med samme type disker. Feilen lå nemlig i noe så enkelt at dersom en WD disk står som master, så skal den IKKE ha noen jumpere. Min hang seg på samme sted som din, og var gruelig sein også før den hang seg. Knoppix funker fordi du booter fra CD, og da bruker en ikke Harddiskene. Problemet mitt fikk jeg løst med en gang bare ved å fjerne jumperen på WD disken. Merkelig at dette ikke står noe sted, for det er utypisk løsning. Jeg fikk tips fra Amraam om at det kunne være problemet.

     

    Håper det funker.

     

    :thumbup:

  11. Reagerte på at ikke Fotolabo er med i testen.

    Dette fordi de bla. har vunnet eller vært høyt oppe i tidligere tester. Min erfaring er også at de har en veldig rask levering og god brukersupport. Hadde litt problemer med en av mine overføringer en gang, men det ordnet seg raskt og smertefritt. Kunne også få overført fargeoppsettet til fremkallermaskinen deres slik at jeg kunne legge denne inn i Photoshop for å få best mulig resultat. Dvs. likhet med hva jeg så på skjermen min og det som kom tilbake som kopier. Dette er jo en kjempefordel!! :thumbup:

    Ellers var jo testen grei den. (Fotolabo har forresten www.fotolabo.net som webadresse av en eller annen grunn)

  12. Hei

     

    Jo da, det lar seg gjøre, men du bør ha ett 12V batteri også. Dette fordi slike forsterkere trekker ganske så mye strøm når det "guffes" på litt. Litt kjipt og anlegget dropper ut når en har det gøy. Min 2x100Watt'er trekker nesten 30Ampere på fullt, og det fikser ikke en vanlig lader. Batteriet må da stå luftig på grunn av gassing(Utvikler knallgass), og laderen bør være helautomatisk (Av typen som kan være kontinuerlig påkoblet) eller at en er nøye med å skru den av når batteriet er helt oppladet.

     

    Lykke til med prosjektet

     

    :thumbup:

  13. Nå fant jeg ingen vekt på Whitebox, men på Zepto ser den ut til å være 2,8kg. Det er etter hva jeg kan se av utstyrslista (Whiteb.) En meget bra maskin. Juletilbudet er det ingen merker som kan slå etter hva jeg kan se. DVDbrenner for 595,- er bare rått. Skal en f.eks ha tilsvarende på en Compaq nc8000 så koster det 3500,-!!!!

    Maskinen er kommentert andre steder på forum også.

     

    :D

  14. Hei

     

    Først og fremst ville jeg oppgradert med mer RAM. Det meste blir treigt med så lite. Også Linux. F.eks en 128brikke til. Ellers er det viktig å holde orden på harddisken, men det regner jeg med at du har. Kjører Defrag jevnlig etc.

     

    Mandrake Linux er vel en av de enkleste å installere etter hva jeg har hørt, men det blir en del "knoting" uansett for å få alt til å fungere. Ikke alle komponenter i bærbare har tilgjengelige Linux drivere. Sjekk ihvertfall dette først.

     

    :D

     

    P.S. Sjekk også ut skolelinux :thumbup:

  15. Se litt på Tundra 1555 også da, når du først er i gang.

    Denne er ihvertfall stille, har lang batterikapasitet og tråløst nettverk. Litt dyrere riktignok, men er vel den billigste Centrinoløsningen i dag. Denne er også testet her på barbara.no (Heter forøvrig også Fujitsu Siemens Amilio M7400 men koster da mer)

     

     

    :D

  16. Hei

     

    Ett tips her som forhåpentligvis er til nytte.

    Sjekk oppdateringsfrekvensen. Om denne er for høy vil skjermen kutte ut etter en tid fordi elektronikken inni går varm. Har opplevd dette med noen maskiner som har ett godt skjermkort. Gamle skjermer og vanlige TVer kan ha trøbbel med for høy frekvens og oppløsning (640x480 og ca 60-80Hz er standard på TV. De færreste kjører 100Hz).

     

     

     

     

    :thumbup:

  17. Hei

     

    Ganske enkelt egentlig. Velg deg ut den typen barebonesystem du ønsker og skriv så dette inn i prisguiden på hardware.no Da kommer de fleste nett butikkene som fører dette opp av seg selv. Har selv Shuttle SN41G2 og er kjempefornøyd. Trenger dog siste BIOS for å fungere optimalt.

     

    Lykke til

    :thumbs:

     

    PS: Glemte hvilket forum jeg var inne på :blush: Barebone systemer for bærbart heter "barebook". Samme sted gir svar (hardware.no) :D

×
×
  • Opprett ny...