Gå til innhold

jesKar

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jesKar

  1. Sivile tap ville ikke nødvendigvis bli store uten atombombene, fordi det er på ingen måte sikkert at man trengte å invadere Japan i det hele tatt.

     

    La oss se på situasjonen til Japan 5. august: Japan og Sovjet har en nøytralitetspakt som fortsatt skal være i effekt frem til april. Japan har lyst til å avslutte krigen, og har lenge prøvd å få Sovjetunionen til å forhandle bedre vilkår for dem med de allierte, som forlanget total overgivelse. Sovjetunionen oppmuntrer Japan, men drar ut prosessen, og svarer ikke på tilbudene Japan kommer med. Japan svarer ikke på kravene om total overgivelse fra de allierte, i håp om at Sovjetunionen skal fikse bedre vilkår.

     

    Samtidig har Sovjetunionen lenge sendt styrker østover, og må innen 9. august bli med i krigen mot Japan for å ikke bryte Jaltaavtalen. USA vet alt dette. Likevel velger de ikke å vente til Sovjetunionen angriper Japan, men slepper den første bomben allerede 6. august. Hvorfor tror du de gjør det?

  2. Jeg ser nå at jeg har misforstått. Jeg gjør et forsøk til.

     

    Vi antar at han kjørte i 30km/t, og at han ikke bremset i før han traff henne, For å finne den maksimale avstanden han KAN ha sett henne fra, antar vi at han bremser samtidig som han treffer henne. Nå ble det litt krøll med definisjoner i ditt første innlegg, men jeg håper det var slik du mente det. Jeg regner ut to forskjellige scenarioer, et der han har en reaksjonstid på 1 sekund og et der han har en reaksjonstid på 2 sekund.

     

    Reaksjonstid på 2 sekund:

    Han ser henne 2 sekunder før han treffer, men rekker ikke å trykke på bremsene før han akkurat han truffet henne. På disse to sekundene kjørte han i 8,3m/s over en strekning på 16,6 meter. Da ser vi at han så henne da han var 16,6 meter unna.

    Om han hadde kjørt i 5,6m/s, og sett henne på 16,6 meters avstand, ville han altså ha kjørt i 2 sekunder før han startet bremsingen, eller 11,2 meter. Da er han 5,4 meter unna henne, og hvis bremselengden var på 5,4 meter eller under ville hun ikke ha blitt truffet.

     

    Reaksjonstid på 1 sekund:

    Han ser henne 1 sekund, og kjører 8,3 meter før han treffer henne og presser inn bremsene. Han så henne altså fra en avstand på 8,3 meter.

    Om han hadde kjørt i 5,6m/s, og sett henne på 8,3 meters avstand, ville han ha kjørt 5,6 meter før han startet oppbremsingen. Bremsingen ville ha startet 2,7 meter før han traff henne, og bremselengden måtte ha vært under 2,7 meter for å unngå kollisjon.

     

    I disse scenarioene er det antatt den maksimale avstanden han kan ha sett henne fra, basert på det faktum at han ikke bremset før kollisjonen. Men det er ikke tatt hensyn til at han ved lavere fart får bedre tid til å se henne.

     

    Hvor stor bremselengden faktisk var/ville vært skal jeg ikke prøve å si sikkert, men jeg vil gjette at 5,6 meter er realistisk, mens 2,7 meter ikke er det, og at fasiten er et sted mellom. Nå argumenterte jeg ironisk nok for en reaksjonstid på 1 sekund, og du for en høyere en. Nå talte dette eksempelet riktignok ikke nødvendigvis i min favør, men jeg mener fortsatt at, med alle usikkerhetsmomentene tatt i betraktning, man ikke kan si at en fartsreduksjon sannsynligvis ikke hadde hjulpet.

  3. Nå opererer du med en veldig høy reaksjonstid. Her er blant annet en rapport som konkluderer med at den gjennomsnittlige reaksjonstiden er mellom 1,0 og 1,5 sekunder: http://www.sintef.no/upload/A04332_Reaksjonstid%20i%20vegtrefikken.pdf

     

    Ettersom det var veldig dårlige forhold, bekmørkt med styrtregn og ny asfalt, og han kjørte over et gangfelt, tror jeg vi trygt kan anta at han var ekstra skjerpet, og at vi heller kan operere med en reaksjonstid på 1 sekund, om ikke under. Dette stemmer mye bedre med mine erfaringer også, og jeg regner med de fleste er enige i at 3 sekunder blir altfor høyt.

     

    Om vi tar utgangspunkt i at en hastighet på 20km/t, bremselengde på 5 meter og en reaksjonstid på 1 sekund, vil han altså måtte se henne fra rundt 10,5 meters avstand for å rekke å stoppe.

     

    En annen faktor å tenke på ved lavere hastigheter er at man får bedre tid til å se seg for.

     

    Alt i alt vil jeg si meg uenig i at en fartsreduksjon til 20km/t sannsynligvis ikke hadde hjulpet.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...