Jump to content

Talwyn

Medlemmer
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Talwyn


 1. Hvordan kan kan dette ikke være en stor skufffelse? Selv GTX 980 eller først genrasjon Titan er på nivå som RX 580.

  Eneste er kanskje støynivået som kanskje ikke er så ille.

   

  Savner gode gamle HD 7970 GHZ edition.

  Eneste trøst er kanskje skjermkortene klokker bedre en forige genrasjon?

  Ellers har nvidia nærmest monipol på skjermkort.

   

  Er crossfire X like dårlig her? Frykter ja. På tide å lage SLI bridge opplegg.

   

  GTX 980 er 3,5 år gammelt...

   

  Men her handler det også at oppgraderingen fra 480 til 580 ser ut til å ikke ha noen merkbare forbedringer. Når man snakker om 3 fps fra og til, så klør jeg meg i hodet om det er noe man reklamerer for. Jeg ville heller utgitt det som en "Super OC" modell av et slag, i så fall. :-/

   

  Virker mer som et salgstriks.... men AMD trenger vel det for tiden.


 2. Blir spennende å se hva slags hardware som må til for å drive disse panelene med en tilfredsstillende FPS rate.

   

  Klarer forresten fortsatt ikke å finne specs på panelene, utover selve oppløsninga. Hadde vært interessant å vite om disse også sikter seg inn mot 90Hz refresh rate.

   

  Ja, las noen artikler der det var nevnt, og litt på nettsiden deres. De skal ha 90Hz. :)

   

  Blir vel 1080 i SLI? :p Ett kort per øye? Ser de skal ha stasjoner rundt i Amerika hvor folk kan teste de i løpet av høsten, så tror ikke vi ser disse før jul. Men håper de blir gode. :)


 3. Litt usikker på hva du lurer på her. Bluetooth i Gear S2 er jo til for at du kan koble opp ting som et bluetooth headset. Lurer du da på om Gear S2 kan kobles til BÅDE et headset for musikk OG til mobilen for å motta varsler og samtaler samtidig?

   

  Jeg vil at han skal ha både S2 og bluetooth-headset koblet til sin Samsung telefon samtidig, ja. Slik at han kan se hvem som ringer på S2, og ta telefonen med headsettet uten å måtte manuelt koble det til først.

   

  Det viktige er at bluetooth-headsettet fortsatt kan motta samtalen, samtidig som S2 er koblet til telefonen. Kan en telefon koble seg sammen med to bluetooth produkt samtidig? (Om ikke telefonen kan det - kan S2 det?) Vet ikke om jeg forklarer det godt nok.


 4. Hei! Jeg har et spørsmål angående klokken. Jeg vurderte å kjøpe den i julepresang til min far. Men han bruker et bluetooth-headset HELE tiden, og derfor må smartklokken fungere på samme tid. Bruker ikke Gear S2 også bluetooth, og vil dette bety at bare ett av produktene vil fungere om gangen? Eller kan denne klokken brukes sammen med headset, hvor han kan kikke ned på armen for å se hvem som ringer, og aktivere headsettet for å ta telefonen. Det er mange årsaker til at han trenger akkurat dette, så jeg håper noen kan hjelpe! :) Jeg vet at Gear S (forrige versjon) hadde en funksjon som lignet på dette, men usikker på om det var likt og om S2 har det.


 5. 100 tilfeldige personer var spurt første gang, og 29% ble resultatet. 100 -NYE- tilfeldige personer var spurt andre gang, og 24% ble resultatet. Det ligg en enorm tilfeldighet i hvem de spurte, så resultatet er skikkelig upålitelig. Det kan godt hende det -er- riktig, men det kan vi aldri vite, for det motsatte har større sjanse. Dette er en interesse-poll, ikke en god vitenskapelig undersøkelse. :-/ De må faktisk spørre de samme menneskene igjen for å finne ut om deres handlinger har skiftet, eller i det minste lage en mye større undersøkelse.

  • Like 6

 6. Hei, jeg skal ha meg en rask ssd harddisk til min macbook pro fra 2012. Den burde ha rund 500 gb. Hvilken anbefales? Mvh Jonas

   

   

  Hei, Yonaz! Jeg har selv nettopp installert en ny SSD på min Macbook Pro fra (midten av) 2012, og jeg valgte en Samsung EVO 840. Når det er sagt, så er en nyere variant kommet ut, og jeg anbefaler at du velger denne (link finner du her). Lurt å sjekke om du bør oppgradere firmware på den før du setter i gang, men tviler på at det er noe problem.

   

  Du må være obs på at du har en 50/50 sjanse for at installasjonen av et nytt operativsystem kan bli vanskelig (les: /&¤&/%#/¤#) på ny disk hvis du ikke installerer OS før formatering, evt. fra en annen datamaskin (bruk en slik kabel, plugg den nye SSD'en inn i maskinen, installer operativsystemet på disken derifra (eller klon systemet slik at du ikke mister noe), for så å montere den i macen). Jeg var en av de uheldige, og satte SSD inn med en gang og prøvde å installere OS - først fra DVD (installasjonsdisk), så USB (nedlastet ISO) og så alternativet med å bare plugge i en nettverkskabel/trådløst for å installere via nettet. Det var sistnevnte som fungerte for meg til slutt, men det var da mitt fjerde forsøk på internett, etter utallige forsøk med DVD og USB (installasjonene krasjet i hytt og pine). Installasjon via nettet gir deg Mountain Lion, og du må oppgradere til nyere OS derifra.

   

  Fint mulig du vet alt dette, men jeg følte like godt for å gi min erfaring i tilfelle-rottefelle. ;)

   

  Nyt maskinen med SSD! Det er natt og dag... :wee:  


 7.  

  Jeg ser litt forskjellig spekulering alle steder, så jeg er litt nysgjerrig på om det er fastsatt noe ca. utgivelsestid til PCI 4.0 Express? Ikke dato, men om det er f.eks. Q3-Q4 2015, eller Q1 2016? Jeg skal ha meg en ny maskin (har en trøtt og sliten 2600K som begynner å vise noen aldersfeil), men har ingen hast. Derimot frister det ikke å vente ett helt år heller.

  Så du skal bytte ut en 2600K med en 6700K? Herregud...

   

  ... ja, la oss ignorere "trøtt og sliten" og "aldersfeil". Lite gjennomtenkt spydighet, basert på antagelser i én setning du ikke engang las godt nok.  :glare: Når maskinen begynner å svikte og man må skifte, så kjøper man ikke skit når man er både entusiast og bruker krevende programvare. Vil gjerne at neste kjøp skal vare i 4,5 år også, slik som denne har gjort. 


 8. Jeg ser litt forskjellig spekulering alle steder, så jeg er litt nysgjerrig på om det er fastsatt noe ca. utgivelsestid til PCI 4.0 Express? Ikke dato, men om det er f.eks. Q3-Q4 2015, eller Q1 2016? Jeg skal ha meg en ny maskin (har en trøtt og sliten 2600K som begynner å vise noen aldersfeil), men har ingen hast. Derimot frister det ikke å vente ett helt år heller.


 9. Uhm... dere vet vel at hvis isen i sjøen smelter, så stiger ikke vannstanden? Det er en "gammel" myte. Vann utvider seg når det blir til is - men den delen blir liggende over vann. Når isen smelter vil massen "krympe", og det blir plass til den delen som lå over vann. Prøv i et forsøk selv, om du vil. Derimot vil isen på land (f.eks. fjellene) øke vannstanden, men ikke i nær mengde. Polene er derfor ikke problemet.

   

  Det vil derimot komme andre konsekvenser, for polene blir varmere, og det ville ikke forundret meg om dette ble til kaos vær-messig. Uansett - Danmark vil ikke drukne.

   

  Noen kilder er: https://nysgjerrigper.no/portal/filearchive/forskerfabrikk03-07.pdf

  Og

  http://www.naturfag.no/forsok/vis.html?tid=2051262

   

  Det finnes enda mer støtte på engelske nettsider.

  • Like 1

 10. Det er alltid like underholdende å kikke på klagene i kommentarfeltet. Finnes alltid relevante argumenter for og i mot, men i det store og hele satte jeg pris på sjakkhistorien. Man må ikke ha de mest actionfylte eller revolusjonerende nyhetene for skrive en artikkel - man kan faktisk undervise litt også. :) Og i disse sjakktider, kan det faktisk være av interesse for mange. Vet mange kommenterer på profesjonaliteten av artikkelen, men ikke la det forhindre interessen av fakta. Her passer det kanskje å skyte inn Knut Nærums artige artikkel om kunnskap: http://ipad.dagbladet.no/2014/10/30/kultur/meninger/ideer/helgekommentaren/lordagskommentaren/35998645/

  • Like 1
×
×
 • Create New...