Gå til innhold

Heffa84

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Heffa84

  1.  

    Jeg har litt vansker med å se hvorfor man vil velge denne bilen framfor en modell 3. Hva gjør VW bedre en Tesla?

     

    - For alle de som ikke synes det er greit at bilen må stå på verksted en måned for å bytte ut småting, så vil VW være et bedre valg

    - For alle som synes det er fint at en ny bil kommer uten skrammer og riper, så vil VW være et bedre valg.

    - For alle som vil være endel av et godt utbygd forhandlernettverk med tilhørende servicepunkter, så vil VW være et bedre valg.

    Litt morsomt at du velger nettopp disse punktene. Jeg har både en Model S og en VAG-kjerre som har blitt servet utelukkende av Møller, som jeg antar du kan være enig i at er et anerkjent verksted for VAG? Har vært 3 ganger inn og ut på Møller for EU-kontroll, svetting fra girkasse (på en 3 år gammel bil...) og bytte av bremseklosser. Alt med en ventetid på 2-3 uker. Bestilt service i appen til Teslaen (enkelt og greit) og fått time innen 1-2 uker. Ikke har den stått lenge inne heller, rakk å ha leietesla i 2 dager før den var ferdig. Så det er greit om man realitetsorienterer seg om NÅVÆRENDE situasjon før man sprer rundt seg med eder og galle man har hørt fra noen man kjenner som har en nabo som kjører Tesla etc.

    • Liker 9
  2.  

    Et svik mot fansen. De velger den verste launcheren til det verste firmaet. Drittsekker.

     

    Skal du være sint på noen bør det vel være Steam som skor seg med 30% av inntekter.

     

    Utrolig mange sinte steam fans rundt om som sprer konspirasjonsteorier om salg av data til Kina etc. Håpløst. Men det har vært samme ulla når uplay var påkrevd med enkelte ting.

    Det kan umulig ha noe med at mange lojale forbrukere liker og foretrekker steam. Eller at Epic er en relativt scummy gjeng.

    • Liker 4
  3. Tingen er vel at alle disse tesla-forkjemperne rundt om, overalt, hele tiden skryter av krefter og akselerasjon og hvor hinsides det går. Men der man faktisk kjører om kapp, nei der ser man ikke en eneste en. Jeg tipper nok man ville blitt ledd av hvis man stilte opp med en batteribil. Kanskje er det forbud i arrangørens regler også (Amcar klubben), hvem vet. Selv om batteribilen er en amcar også, strengt talt.

    Uansett bare en observasjon fra min side, og dersom du ikke har interesse for slikt så setter vel alle pris på at du holder deg unna slike arrangement. Jeg ser forresten mange griseharry batteribiler hver dag med chrome delete, 22" felg og matt folie. De føler seg sikkert kule.

    Mitt inntrykk er tvert imot at det er blårøyk-gutta som har rekkeviddeangst, og som gjerne snakker om hvor traurig det er med alt som ikke ryker bak og bråker foran. Og selvfølgelig er det bedritne tesla-eiere, og audi-eiere og bilister generelt. Men hvis du opplever at alle tesla eiere hele tiden skryter av aks og krefter, så har du tydeligvis møtt en annen gjeng enn jeg har støtt på. Og man ville blitt ledd av dersom man stilte opp med "batteribil"? Godt å vite at bilinteressen ikke stikker dypere enn at man kan rettferdiggjøre latterliggjøring av bilister med andre preferanser...

    • Liker 2
  4. Alt dette vet jeg selvsagt utmerket godt. Har bare aldri sett noen her til lands.

    De bilene stiller egentlig i forskjellige klasser også, etter min mening. I og med at man tester rwd mot awd. Burde heller testet mot f.eks P85+ som er rwd da. Som da ville tapt klart.

    En del street legal løp i norge er jo også bare 1/8 mile, her vil jo tesla gjøre det ekstra godt siden det er så kort, de fleste er awd og man slipper clutch og giring. På 1/4 mila vil de hardt trimma gt-r, rs6 osv kunne ha en fordel mot slutten. Og det er selvsagt en vanvittig mye større opplevelse og prestasjon å kjøre en bil med forbrenningsmotor på et slikt løp, rett og slett mer krevende og man risikerer langt mer.

    Men hva er egentlig poenget ditt? Dragrace og street meet er kanskje ikke den primære kundegruppen til Tesla? Jeg opplever sjelden at folk som er interessert i Formel 1 ler av de som kjører go-kart fordi det er så treigt i forhold? Hva er dette behovet for å bevise hvor mye bedre en "hardt trimma" bensinbil er? Og er det virkelig en vanvittig mye større opplevelse? For min del var det en stor opplevelse å kjøre elbil fordi det ble så åpenbart at det var fremtiden.

     

    Dragracing miljøet må gjerne fortsette å hyle om hvor fortreffelig det er med forbrenningsmotor, blårøyk og hjulspinn, for majoriteten av befolkninga er og blir det griseharry, og salgstallene understreker det.

  5. Jeg er en del på street legal og titter på.

    Aldri sett en Tesla deltatt. Er de redd for å være med på noe slikt?

     

    Tesla er litt spesielt fordi det først og fremst appellerer til teknologer. Street legal er alt fra 19-åringer med bryl til 70-åringer med bryl. Og der er det mekanikk som står i høysetet. Forøvrig tror jeg Tesla ville gjort det mer enn greit nok i konkurranse med blodtrimma Granada fra nitten pil og bue, men jeg vet ikke om interessen er der.
    • Liker 2
  6. Oisann, du skal være bra motstander av Tesla og alt de står for dersom denne havner øverst på ønskelista. Og at bilprodusenter tørr å komme på markedet med biler du må vente 2 år for å få er mer enn jeg kan begripe. Nå er det sikkert ikke veldig venteliste på denne, men da sikter jeg til e-niro/Kona. Jaja, det er kjekt med alternativer, men jeg kan ikke se annet enn at Model 3 har avlivet konkurransen i denne klassen.

    • Liker 3
  7. noen som vil starte en ny "hw.no"? Ta tilbake fokuset på datakomponenter? Hadde vært digg for oss som er nostalgiske, og tenker tilbake til de "gode, gamle tider"

     

    Personlig har jeg lite nytte av tester av støvsugere, driller osv

    Grunnen til at hw.no etterhvert kokte bort vil jeg anta handler om at det ikke var økonomisk holdbart. "Folket" vil tydeligvis ha støvsuger og drill, de få reinspikka hw-entusiastene har ikke dype nok lommer til at man kan leve av det. Når man skriver på norsk blir det et ganske snevert publikum. Når man i tillegg beveger seg godt inn i nisjesegmentene er det snakk om svært få lesere. 

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...