Gå til innhold

TitanKvad

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TitanKvad

  1. Av en merkelig grunn begynte jeg plutselig å glede meg noe #¤"% til sommeren! Men er vel bedre å være forberedt på det værste slik at man ikke går og tripper mot 12. Juni og det så blir offentliggjort at det kommer februar 2009. :p

    Håper forøvrig at PS3en kanskje synker litt i pris før det, for jeg gidder ikke å kjøpe den før dette spillet.

  2. Ofte pleier ihvertfall jeg å lage en felles include fil som inkluderer alle andre .h filer, da er det bare rekkefølgen i den som spiller noen rolle, og man trenger ikke tenke på hvilken som inkluderer hva.

    Sikkert et greit tips å gi ja. Syns mye av det der rundt objekter og header-filer blir mye som "hvorfor gjøre det enkelt når du kan gjøre det dritkomplisert". Jeg for min del gjør stortsett alt i én kildefil som har seksjoner skrevet direkte i header-filer så jeg slipper det hodeverket. :p Men gjerne ikke å anbefale om man jobber med mer enn hobby-utvikling.

  3. Takk for at du svarer, men jeg tror dessverre ikke vi tenker på samme problemet.

     

    Jeg inkluderer kun .h-filen, men såvidt jeg kan se er en av tingene man må definere i .h filen structs. Problemet er at jeg i tillegg til å måtte inkludere fourier.h i image (for å få structen som hører til fourier..) også må inkludere image.h i fourier (for å få structen for et bilde (uchar r,g,b)) .. og da blir det jo selvsagt krøll, siden de inkluderer hverandre, så hver gang jeg inkluderer f.eks image.h, inkluderer jeg også fourier.h, som igjen inkluderer image.h etc...

    Tja. Så om jeg har forstått deg riktig her så vil du i kodefilen at den henter inn strukturen fra fourier.h, som da trenger en struktur fra image.h?

    Dette hørtes litt for enkelt ut så jeg har gjerne misforstått...

    Da må det vel være like enkelt som å inkludere dem i den rekkefølgen du trenger i kildefilen som tar dem i bruk istedenfor å gjøre inkluderingen i header-filen?

    Med mindre du kryssrefererer mellom strukturene da, hvor i så fall løsningen bør være å forhåndsdefinere den ene før slik at den under kompileringen skjønner at det ikke er en udeklarert variabel.

    I header-filen kan man vel egentlig putte hva som helst. Det er vel bare hva folk foretrekker å bruke dem til og standarder folk følger som er grenser. :p

    Har du lekt deg med #ifdef og #endif for å få hver av dem til å kun inkluderes én gang da?

    Jeg skjønner bare ikke helt hvorfor du trenger å inkludere en header-fil i en header-fil som igjen trenger å inkludere den forrige.

    Om ikke dette løste problemet ditt kunne en grov forklaring av problemstillingen med kode gjort det en smule enklere.

     

    EDIT:

    Ahaha. Stopp en halv. Nå fikk jeg med meg noe jeg overså i posten din.

    "Jeg må inkludere fourier.h i image.cpp f.eks, for å få tilgang til structs fra fourier.h. Er dette virkelig nødvendig? I C# er det så greit, da sier jeg bare at den bruker den og den fila, men her må jeg inkludere kildekoden. Samtidig må jeg inkludere image.h i fourier.cpp for å se structene for bildet mitt, og da blir det jo krøll."

     

    Nei det blir vel ikke krøll? Om du inkluderer en header-fil i en kildefil og en annen i en annen så må man vel også huske på at hver av kildefilene kompileres for seg og så lenkes sammen til utførbar etterpå.

    Det bør vel gå helt fint å inkludere fourier.h i image.cpp og image.h i fourier.cpp.

    Om jeg ikke misforstår helt her. :D

  4. Gah. Stemte feil for glemte at seff FF3 var det amerikanske navnet for det som egentlig var 6eren. :p

    Det spillet var fett husker jeg. 7eren var også fet. 12eren virker skamfet så langt, hadde jeg bare hatt bedre tid og hadde jeg bare hatt tilgang til PS2 (herpet) så jeg slapp å bruke PCSX2 som fortsatt korker seg litt i det... Uansett. Hyggelig tråd.

  5. Nå har jeg gjort modifiseringen og kjørt PCen i noen dager for å teste det ut.

     

    Er noe merkelig med viften på Scythe Infinity jeg har tipper jeg da den stortsett kjører på rundt 500rpm, som virker veldig lavt, MEN, temperaturene tror jeg ikke jeg skal furte over.

     

    Både Core Temp og SpeedFan rapporterer at begge kjernene ligger på rundt 22C-23C idle, og da jeg kjører på et DS3-hovedkort kjører jeg også EasyTune5 for å sjekke sånt som viftehastigheter, og der står det at CPU-temperaturen er 19C-20C. Dette er omtrent romtemperatur...

    BIOS er også oppdatert.

     

    Broren min som kjører samme hovedkort og prosessor (E6600), men stock-kjøler, har rundt 30C målt som CPU-temperatur.

     

    Om disse temperaturene ikke er helt på vidden så er det i alle fall såvidt jeg kan se dritbra temperaturer. :dribble:

     

    Kan riktignok legge til at det var en del styr å få dette til skikkelig, men såvidt jeg kan se virker det definitivt som det var verdt det.

    Så slipper jeg også at omtrent 1kg henger ut av hovedkortet etter noen plastknotter jeg blir redd for at kan løsne. :p

     

    Har bilder av modifiseringen om det er noen interesse for det. :cool:

     

    EDIT: Jeg glemte at jeg sikkert burde inkludere last-temperaturer. Kjører to instanser av Prime95 satt til å kjøre på hver sin kjerne, og da etter rundt et minutt (jeg er ikke tålmodig nok til å teste dritlenge med sånt nå) er kjernenes temperaturer mellom 37C og 41C, og CPU-temperatur ifølge EasyTune5 er da 35C-36C.

    Da stiger visst også CPU-viftens hastighet til rundt 750rpm.

  6. Er en Scythe Infinity på veg til meg nå, men har etter litt mer lesing på nettet forstått at sokkel 775-montering med den kanskje er noe skrøpelig...

    Men har lest det er noen som har gjort en monteringsmodifikasjon hvor de har montert med skruer og fjøringer istedenfor.

     

    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=117054

     

    Er det noen her inne som har gjort den modifikasjonen? Eller er det ikke så stor vits?

     

    Spent på å høre om noen har prøvd dette. :thumbup:

  7. lol man kan jo lage alt i asm. Grensen går jo bare på hvor mange linjer man klarer å holde kontroll over, hvaslags biblioteker man har, og hvor god kunskap man har om bibliotekene i andre språk, og seff også hvor godt man kjenner x86 instruksjonssettet(om det er det du skal utvikle for). ASM e jo tross alt maskinkode for mennesker, og det e så å si ingenting som ikke kan gjøres der. men du må seff ha en assembler som kan brukes til det du skal mekke. Personlig syns jeg NASM og MASM gjør jobben rimelig bra.

  8. Vel...

     

    C / C++ har jo de fordelene at de går mye kjappere å kode da, som gjør dem mer aktuelle for software utvikler kompanier som ikke vil betale for lenger arbeid. Og så er C / C++ mindre arbeid å porte, siden man ikke trenger å bekymre seg for varierende instruksjons navn og lignende mellom platformer som gjerne bruker prosessorer med andre instruksjonssett.

    Og så er vel C / C++ litt mer på 'moten' enn assembler da. :laugh:

     

    Men for dem av oss som gjerne driver med programmering på fritiden, har en del fritid å sløse med, er interissert i å lære mer i detalj hvordan ting hvirkelig fungerer, og ikke minst vil vite mer nøyaktig hva koden faktisk gjør, og gjerne er interisserte i mindre og raskere programmer, så er jo assembler ypperlig.

    Og så har jo assembler en litt større l33t faktor over seg da. hehe :evil:

     

    Om du ikke er interisert i å mekke hele driten i assembler, kan du jo også fint heller bare bruke det inline da.

     

    Jeg digger det iaf og vil gjerne anbefale det :cool:

  9. Erm... :)

    Det skal vel heller se litt mer ut som dette vel:

    __asm{
    mov ax,0x0013
    int 0x10
    }

    i assembler setter man jo ikke registrene med =, men med "mov" opkoden, hvor den flytter andre parameter over i første, og jeg regner med at du med geninterrupt mente å kalle en interrupt 0x10, og da bruker man jo opkoden "int".
    ;) Håper dette hjelper.

    Oi! Glemte nesten en siste ting.

    Om dette støker seg, så har jeg forsøkt meg på dette selv tidligere, og feilet, og ble da forklart av en annen at det var fordi at assemblern jeg brukte ikke assemblet til skikkelige "dos" utførbare filer, og det måtte til for at jeg skulle kunne kalle slike interrupts... :p Eller det klarer vel gjerne Visual C++. Tenkte uansett jeg kunne nevne det. :thumbs:
  10. Wow... Her var det jo kommet masse bra svar da. :thumbs:

     

    Hmm... En liten oppsummering i dette viser meg at et ElastoMania spill er mest ønsket, mens rett etter kommer bilspill, strategi og rpg. Jo et ElastoMania spill skulle vel kunne la seg gjøre det. ;)

     

    Takker for masse ypperlige svar. :thumbup: Vel om det er noen fler forslag, så bare kom med dem.

     

    :cool:

  11. Hei hei amobil folkens!

     

    Jeg driver med spill programmering / design, og har nylig hevet meg over spill programmering / design for mobiler, og har et spørsmål.

     

    Hvaslags spill er det egentlig folk har lyst på?

    Har liksom ikke noen anelse om hva folk helst vil spille på mobilen, så noen hint ville vært fint. ;)

     

    Action fyllt platformer? Romskyter? Kaldblodig slossespill? Kom igjen nå. Få høre. :D

  12. :) Jeg vet ikke om det er lov å kalle det en skikkelig begynnelse, men

    jeg startet vel egentlig når jeg var 8-9 år med Klik'n'Play. lol... Og siden det fyllte kravene mine(å lage spill) helt fram til 3Den bare ble for sterk, så var jeg vel og fornøyd med det, til jeg ble 12 da. Da satte jeg meg rimelig godt inn i QBasic, men det var jo mer for spenningen med et ekte språk framfor Klik'n'Play og TheGamesFactory, som bare er leketøy for å vekke interessen hos unger. Men jeg glemte mye av det igjen ettersom interessen for programmering bare forsvant, og ble vekket til live igjen hos meg i år med at jeg tok fram de gamle MultiMediaFusion, men fant ut hvor teit det var, og satte igang med C/C++(begge deler ja) med OpenGL. :wink:

     

    (8-9) Alt klik basert ut og inn

    12. QBasic

    17. C/C++

     

    Må si jeg er frelst iaf over å kunne lage små 3d spill med OpenGL. Hehe. Kjempe morsomt.

     

    Men utlært i noe sånt som programmering kan man vel aldri bli. Man kan kunne alle kommandoer baklengs og forlengs og vite alt de gjør med hver minste brikke i maskinen, men det betyr ikke at man kan programmere, for på det logiske planet tror jeg at det altid er noe nytt å lære.

     

    Åja det var sant ja. Sa jeg at jeg er 17? hehe. vel vel :D

×
×
  • Opprett ny...