Gå til innhold

entusiast

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av entusiast

  1. Hei folkens,

     

    Har et lite problem, som jeg håper dere kan hjelpe meg med:

     

    Har en X-T2, der jeg ønsker å bruke medfølgende blits som utløser for to eksterne studiolamper.

    (Problemet er forøvrig det samme med blitssko utløser)

     

    Problemet er at siden det ikke er optisk søker, så blir det "bek svart" i søkeren/skjermen når blitsen ikke er avfyrt.

    Ønsker å ha en funksjonibel, og opplyst søker/skjerm for innramming og fokusering av bildet. Går ut i fra at kameraet har denne funksjonaliteten innebygd? 

     

    Håper det var en forståelig beskrivelse av problemet, og blir veldig glad om noen har løsningen på lur :)

    Innstilling på kameratet mitt er: Commander (Symbolet viser en speedlight med en "C" under), men dette gjør ingen forskjell.

     

    Edit:

    Fant ut av det på et annet forum.. Om andre skulle havne i samme knipa er løsningen:

    1: Oppsett (Blå meny, skiftenøkkel symbol)

    2: Skjermoppsett

    3: For.-vis Eks./Hvitbalanse. M. mod -> Sett til: AV

     

    Voila! :)

  2. Hei folkens,

     

    Er vel på tide med ny tv, da den gamle nærmer seg 10 år. Er ikke noen "avansert" tv-titter, men ønsker en tv som er noenlunde oppdatert hva gjelder dagens funksjoner osv. Tenker spesielt på dette med HDR. Har nå lest at skal man ha skikkelig HDR, så bør det være 10/12 bits fargedybde, og minst 1000 nits lysstyrke. Ser ikke dette oppgitt på noen av modellene jeg linker til.. Likevel - Er dette bare pene tall på et ark/skjerm, eller har det faktisk noe for seg?

     

    Nice-price tv'er jeg har funnet. Er selvsagt åpen for andre alternativ i samme prisklasse.

    Samsung 65" 4K UHD Smart TV UE65KU6075XXE

    SONY KD65XD7505BAEP

     

    Er noen av disse brukandes, og hvem er i så fall best? Håper noen kan hjelpe  :)

     

    EDIT: Siden ingen hverken har sett eller besvart innlegget enda, så er det vel bare å tilføre ting og tang, uten at det blir krøll..: Om jeg slenger på en 2-3 lapper til (max.15k) - Får jeg mye mer "bank for the buck" da, eller er det penger ut glaset ift spesifikasjoner og bildekvalitet?

  3. Hei,

     

    Har i dag et Canon 6D, som jeg er veldig fornøyd med. Kameraet gir meg fine bilder, men det forutsettes at motivet er stillestående, eller forholdsvis saktebevegende. Eneste grunnen til at jeg ønsker nytt kamera er fokussystemet - Det er ikke beregna for sport og action, noe som har blitt mer interessant for meg siste tiden.

     

    Har så vidt begynt å snuse på noe nytt, og ting jeg vektlegger spesielt er vel autofokus/tracking, iso, samt høyt dynamisk omfang, da deg også skal brukes til landskap osv.. Skal kun ha et kamerahus, så det må være bra til det meste. Rent "fokusmessig" blir vel 7D2 den naturlige kandidaten, men har også vurdert den nye Nikon D500. Hvordan er disse mot hverandre? Får man veldig mye bedre kamera ved å hoste opp dobbelt så mye penger for Nikon, eller vil Canon ligge kun hakket bak? Har fortsatt noen EF objektiv liggende, så det er jo "enklest" å holde seg til Canon, men samtidig litt nyskjerrig på noe annet. 

     

    Noen som har noe innspill og tips til dette, som kan hjelpe meg å velge? Kan selvsagt også vurdere andre kamera, om det er noen kurante alternativ der ute.. 

  4. Nå gikk det bra, takk for hjelp folkens! Dersom noen andre skulle sitte i samme "saksa", gjør som under:

     

     

    du velger clean install under installasjonen og så fikser installasjonsprogrammet alt med formattering etc automatisk

    så ordner det seg. Før innstalleringen kan man velge et alternativ, som tilsynelatende er formatering - Noe det ikke er. Ved clean install så kommer det alternativet, etter man har tasta inn produktnøkkelen. Jeg fikk plutselig 4 partisjoner på min SSD, og måtte slette alle før det var mulig å innstallere.

     

    Clen install USB lages enkelt med denne:

     

    Edit: Fikk sitatet inn i sitatboksen.

  5. Hei hå!

     

    Skal til å gjøre en "clean install" med Windows 10, men i det jeg vil formatere kommer følgende feilmelding opp: -Kan ikke tilbakestille PCen. Det mangler en nødvendig stasjonspartisjon.

     

    Har en SSD som jeg bruker til primærdisk (C:), samt to stk 3,5tommere i raid1 som går som lagringsdisker. Har koblet fra sata- kabelen på disse. For ordens skyld, så booter PCen som vanlig med disse frakobla.

     

    Hva må til for å få formatert ssd'en, før clean install?

     

    Ja, jeg har sett at det er en tråd på 157 sider, som muligens omhandler dilemmaet mitt.. Men har dessverre ikke tid til å lese gjennom såpass mye stoff, og fant ingenting når jeg søkte etter svar..

  6. Takk for kjapt svar, da er ihvertfall første "problemet" løst.

    Skal forresten router nr en (som er tilkobla modem) være satt til AP også? Kan en Asus ea-ac87 gjøre jobben her? Den er ihvertfall mye billigere enn routere jeg finner med AP funksjon, eller mange andre reine AP? Ellers er dette routeren jeg finner med AP modus (Asus rt-ac87u).

     

    Har funnet ut at jeg skal ha "unmanaged", men hvorfor skal jeg velge Cisco 110 Serie  til den doble prisen av TP Link sin tilsvarende gigabit switch? Får jeg noe i den dyre, som ikke er i den billige?

    Nettverket brukes til pc'er, tv, ps4, printer, streamer, nettradio, etterhvert nas - alt mulig egentlig. Tanken er å kable alt stasjonært utstyr.

     

    Takk for svar.

  7. Hei,

     

    Har problemer med treg WiFi, samt stor mangel på RJ45 porter for kabla kobling mellom enheter.

    Ønsker noen tips på hvordan jeg kan løse dette. Har også prøvd å lage et slags flytskjema som viser hvordan jeg helst vil at det skal løses, da det (sannsynligvis) blir enklest rent praktisk her i huset.

     

    post-310005-0-59788800-1459170154_thumb.png

     

    De fargede rammene rundt komponentene indikerer rommet de er plassert i. Grønn er stua, og oransje og lilla er "kontor, og mediarom". Disse rommene ligger så langt i fra stua at wifi signala ikke klarer større båndbredde enn ca 1,5mbps på wifi, eller ca 13mbps via "homeplug".

     

    Lurer først og fremst på om det vil virke skikkelig dersom jeg kobler det opp slik som skissert? Så ønsker jeg forslag til komponenter dersom noen har gode tips. Helst ikke i den heftigste prisklassen. Dersom det er mulig, så vil jeg at begge de trådløse netta skal sjalte sømløst mellom hverandre, dersom det er mulig.

     

    mvh

     

     

  8. Høres spennende ut; men jeg tror du kan få mye ut av denne lille fossen også. Det eneste jeg har å utsette på det postede bildet, er at perspektivet ikke fungerer.

     

    Gårsdagens ble skikkelig tøff.

     

    Skal se hva jeg klarer å få til, men som vestlending -Omringet av elver og fossefall skal jeg få til noe bedre.

    Er enig i at perspektivet ikke er helt topp. Det ble litt vanskelig for huset der ligger mye høyere i terrenget.

  9. Gikk fra eos650d med ef-s 15-85mm, til 6d med tamron 24-70 f2.8 (som "hovedobjektiv"), og synest det er bedre på samtlige punkt. Selvsagt.

     

    Største fordelen er at du får meget bra bilder i lav belysning, med god støykontroll.

    Siden du er over gjennomsnittelig interessert, og villig til å betale kan jeg trygt anbefale 6d =)

     

    Edit: Vet ikke om du har slått fra deg denne modellen, har ikke lest i gjennom hele tråden...

  10. Takk for tilbakemeldinger, og fint at noen likte bildet =)

     

    Litt info om bildet:

     

    Det er fra en av de mange elvene i bygda, og det er på undersida av inntaket til et lite minikraftverk.

    Rett over "fossefallet" kan man se at vannet kommer ut fra et rør. Dette er minstevannføring i elva på 300 liter vann i sekundet.

    Så i løpet av eksponeringstiden hadde 120 liter vann passert bildebrikka :-P

     

    Dersom jeg får anledning skal jeg rusle fram til vettisfossen, så skal du få se skikkelig fossefall! =)

  11. Dagens bilde. Var ikke spesielt imponert, men det var det eneste jeg fikk før kameraet gikk tomt for batteri. (!)

    Har nesten ikke brukt det siden sist jeg lada det, men hadde glemt å slå av GPS'en. Denne er nemelig på selv om kameraet er slått av. Er ikke første gangen heller hehe :hmm:

     

    jaja...

     

    Skutt med 6D - Sigma 35mm

    ISO 100 - 0,4sek - f16

    Hadde også PL filter montert. Dette demper røffelig -1,5 EV

    post-310005-0-73140000-1376247339_thumb.jpg

  12. Også sylferske er velkomne her.Mao. Velkommen!

     

    Og du viser at det er ingen krise om du ikke har PC - Wifi i kamera og en "padde" er alt man trenger nå om dagen :)

     

    Oppløsningen på bildet som du postet i dag, er litt større enn det som anbefales; men det er ikke noe miste søvn over, eller bruke noe tid på å fikse.

     

    Dagens bilde fungerer for meg; jeg får i hvertfal lfølelsen av fart. Skjønner godt at du bruker stativ på en 150-500mm.

     

    Takk for det =)

     

    WiFi- funksjonen er helt genial. Funker selvsagt helt topp når man skal publisere et bilde umiddelbart, eller du tar bilde for noen, og kan sende det på mail med en gang. Også når du er på ferie og ikke har PC tilgjengelig og skal poste i en augustfest... =)

     

    Det er bra, tror forresten mine to siste bilder skal ha plettfri oppløsning. Fikk Lightroom for et par uker siden, så har ikke akkurat fått satt meg inn i det på noen måte enda..

     

    Da har jeg oppnådd det jeg ville =) Rart hvillken forskjell det er på objektivene når en panorerer. Med lavere brennvidder og IS går det fint uten satitv, men på 200mm+ må i hvert fall jeg ha stativ for å få et noenlunde skarpt motiv.

  13. Har ikke drevet på mer enn ca et års tid, så jeg regner meg for nybegynner. Og når jeg ser på hva en del på forumet her klarer å levere, må man jo bare regne seg selv som sylfersk.

    Hadde først et 650D, men fikk veldig lyst på 6D'en. Et bedre kamera på alle måter, men utmerker seg kansje mest på støykontroll på høyere ISO verdier.

     

    Substitute, ringperm og Thebon:

    Virkelig hyggelig med slike tilbakemeldinger. Setter stor pris på det, og ikke minst: Det er ekstra motivasjon!! :w00t:

×
×
  • Opprett ny...