Gå til innhold

Feexy

Medlemmer
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Feexy

  1.  

    Sendte nettopp Gigabyte 1070 G1 Gaming tilbake da jeg syntes det bråkte noe ekstremt. Har lest at Msi 1070 Gaming X er et av de minst bråkete kortene, er det et godt valg?

    Hvis g1 bråkte, så satt du vifta opp manuelt, ellers så har du ekstremt lite airfliw i kabinettet ;)

     

     

    Viftene sto på auto, og har en egen 140mm som blåser inn under kortet, men viftene bråkte og lagde vibrasjoner på høyt RPM, kan være at noe var galt med kortet. Mitt kort hørtes ikke ut som det i videoene som viser viftestøyet til det.

  2. Hvis bildet blir stående er det sannsynlig at grafikk subsystemet stanser med ett bilde i framebuffer.

    Så en test med et grafikk kort med EFI vgabios av nyere type ville jeg prøvd da. F.eks nvidia 9xx serie .

    Skjer det samme når jeg bruker et 960 kort, ingen av lysene for capslock og numlock lyser når jeg trykker på dem, så da er det mer enn bare bilde som står stille.

  3. Fryser det , altså ikke spontan rebooter eller slår seg av ?

    Kan være kompabilitets problemer med z170 plattformen eller bios og 660Ti.

    Det kan også være SSD os disken som gjør at det fryser.

    Det fryser helt, ingen lyd og bildet står stille. Skal bestille et 1070/1080 i dag, men skal teste med onboard graphics ellet et 960. Kan det hjelpe med reinstallering av windows?

  4. Det er ikke nok å gå ut i fra .

    Men : Slå helt av produsentens auto tune overklokking (game boost) . Sett alle UEFI pcie freq,cpu,mem, til normal defaults (ikke performance,aggressive etc). Jfr hk manualen .

    Dobbelsjekk så buss hastigheter, dram voltage , påse at minnet kjører med rette instillinger med å enable xmp profilen..

     

    Ikke ha noe tilkoplet ASMedia USB portene. Kun brikkesettets.

     

     

    Slå på BSOD (ikke ha automatisk restart) for å fange opp eventuelle krasj.

    Studer Windows reability history fremfor eventlog.

     

    Game boost er skrudd av, men intel turbo boost er på, skal jeg skru det av? Finner ikke UEFI i avansert oppstart eller i manualen. XMP er skrudd på og rammen går på 2667mhz nå. Skrudde av automatisk restart, men skjedde ikke noe annerledes når den fryste nå. Har merket at den fryser ofte om jeg ser på youtube videoer men ikke om jeg spiller om det er relevant. 

  5. Det at minnet kjører på 2133 er riktig. Dette er default hastighet så lenge du ikke klokker det.

     

    Uansett .. Det er litt lite å gå på her til å komme med noe konklusjon. Kan problemet være fysisk, altså dårlig kjøling, noe som ikke er satt skikkelig inn i slot? Har du gjort noe som helt feilsøking?

     

    Gjorde du fresh install av windows? Er alle drivere på stell? Sjekka for BIOS oppdatering?

    Forsøkt å kjøre maskinen på minimum med hw, sjekka rammen med f.eks memtest fra USB-stick? Kanskje forsøkt å bygge opp maskinen på utsiden av kabinettet for å feilsøke slik?

     

    Tror ikke at problemet er fysisk. Gjorde fresh install av windows. Ganske sikker på at jeg har alle driverene nå. BIOS er oppdatert. Ikke sjekka rammen, kan teste det i morgen. 

  6. Har bygd en ny PC i dag, men den fryser (både bilde og lyd) etter 5-15 min bruk. Jeg brukte PC'en i 2-3 timer og alt funket fint, men etter at jeg startet på nytt for første gang begynte problemet, jeg merket også at spill ikke kjørte like bra, jeg fikk fortsatt stabilt over 60 FPS men det føltes mer som 15-25. Har googlet litt og sett at det kan være RAM, ser at det kjører på 2133Mhz og ikke 2666Mhz. Skjermkortet er også veldig gammelt og dårlig men tror ikke at det er problemet.

    Specs:

    i5 6600k

    MSI Z170a gaming pro carbon

    Corsair Vengance lpx ddr4 2666mhz 16gb

    Crucial BX200 480GB

    Cooler master V650

    Gainward 660Ti 

    Windows 10 

  7. Hadde lagt mer penger i strømforsyningen, feks så er V-serien bedre enn VS fra Cooler Master. 

    EVGA SuperNova G2 anbefales også sterkt. 

     

    Du bør også velge raskere minne, 3000 mhz er god stemning. 2400mhz minimum.

     

    Om du skal game i 1440p så kan det jo være verdt å vurdere lillebroren GTX 1070 også.

     

    Har ikke bestemt meg helt mellom 1070 og 1080, vil bare være sikker på at det holder i en lang stund. Kjøper raskere minne og EVGA supernova G2 750 om det kommer på salg, eller om jeg går for 1070 i stedet. 

  8. Fikk en advarsel på iphonen min når jeg låste den opp for noen dager siden om at apple brukeren min hadde blitt låst for sikkerhets grunner, så jeg måtte bytte passord. I dag fikk jeg en mail fra origin om at passordet mitt hadde blitt tilbakestilt og at jeg måtte bytte det. Betyr det at noen prøver å finne ut av passordene mine eller at de allerede har funnet dem?

  9. Har fått lånt en obd2-usb kabel, men følgte ikke med noen programvare. Kan man laste ned hvilken som helst eller må jeg kjøpe en ny en? Trenger et program som kan finne ut hva som er feil med airbaggen til en VW Golf MK4.

  10.  

     

    Du bruker av/på-knappen på datamaskinen for å skru av? Ikke gjør det. Gå via Windows-knappen på startmenyen og slå av derifra.

     

    Jeg må bruke den når den ikke skrur seg av på vanlig måte, vet at det ikke er bra, men har ikke noe valg.

     

     

    Maskinen skrur seg ikke av når du avslutter via Startknappmenyen heller?

     

     

    Det er det som er problemet, jeg må bruke av/på knappen etter at jeg skrur av via startknappmenyen fordi det bare blir svart og skrur seg ikke av.

  11. Typisk windows feil med oppstartlasteren, f.eks hvis du har installert annen oppstartlaster f.eks linux distribusjon.

    Eller har installert noen oppdateringer som gjør avsluttning ikke funger.

     

    Slik har hent meg, ble til jeg måtte reinstallere windows for å løse problemet.

    Ellers kan det være noe prosesser som kjøres i bakgrunnen som gjør maskinen ikke vil slå seg av.

     

    Er det noen måte jeg kan finne ut om det er et program som hindrer? Når jeg får opp meldingen om at et program hindrer windows fra å avslutte og jeg trykker på avslutt likevel, så skrur den seg av.

  12. Skal oppgradere til et fullformat kamera, men klarer ikke bestemme meg.

    Det blir enten Nikon D610+Tamron 24-70 2.8, Sony A7ii+28-70 3.5-5.6 OSS eller kanskje et Nikon D750+Sigma 24-70 2.8.

    Har ingen fullformat linser i dag og har brukt Nikon tidligere. Lener mest mot Sony pga video, men jeg har aldri prøvd et speilløst kamera eller noen Sony kameraer og har heller ikke mulighet til å prøve før jeg kjøper.

    Om noen har prøvd et D610/D750 og et A7ii, hva er positivt og negativt med dem?

×
×
  • Opprett ny...