Gå til innhold

Tman

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tman

  1.  

    Hei,

     

    Jeg har fått fatt på en SmartThings hub og har kjøpt litt utstyr, bl.a. z-wave plugg fra Clas Ohlson for å teste. Dette er jo moro så jeg kunne tenkt meg å styre en del mer i huset. Men, jeg vil gjerne at alt lys i huset skal kunne styres selv om nettet hjemme er nede eller om noe feiler. Med andre ord, jeg vil gjerne ha veggbrytere som kan styres fysisk OG via z-wave. Er det noen som har tips til produkter jeg kan bruke?

     

     

    Tman, hvor fikk du tak i Smartthings Hub'en? Eneste plass som selger den i Europa, så vidt jeg klarte å finne ut, er Curry's i England og de sender tilsynelatende ikke til Norge..

     

    Hei! Beklager sent svar, har ikke varsling på dette tydeligvis :-(

     

    Jeg var med på Kickstarter da SmartThings ble startet opp, fikk en egen europeisk versjon da. Vurderer en ver.2 når den kommer til EU/skandinavia, men er litt usikker da det har vært en del trøbbel med påliteligheten til ver.1. 

  2. Hei,

     

    Jeg har fått fatt på en SmartThings hub og har kjøpt litt utstyr, bl.a. z-wave plugg fra Clas Ohlson for å teste. Dette er jo moro så jeg kunne tenkt meg å styre en del mer i huset. Men, jeg vil gjerne at alt lys i huset skal kunne styres selv om nettet hjemme er nede eller om noe feiler. Med andre ord, jeg vil gjerne ha veggbrytere som kan styres fysisk OG via z-wave. Er det noen som har tips til produkter jeg kan bruke?

  3. Min Lumia 800 klirrer ikke i knappene. Dvs., det er litt klirring om jeg tapper lett på kameraknappen, men det blir ikke lyd om jeg rister/beveger telefonen.

     

    Jeg håper Nokia får orden på Mix Radio, slik at jeg kan velge alle kategorier musikk. Håper også på en oppdatering på Nokia Drive som gir valg av raskeste/korteste rute og helst også valg for å unngå ferge eller bomveier. Dette er ting jeg forventer av et GPS navigasjonsprogram. Jeg ser helst at databasen oppdateres og utvides også for nå er det mange veier i min kommune som mangler.

  4. Hva bruker du maskinen til da? Oppgi budsjett, preferanser og bruksområde så setter vi opp forslag til en egnet innkjøpsliste for deg. Med mindre du har svært krevende behov (noe det ikke virker som ut ifra maskinvaren du har i dag) klarer vi nok å holde oss på firesifret beløp ihvertfall, inkl både OS og skjerm ;)

     

    Budsjettet er lavt, desverre. Tenker jeg vil holde meg under 5k. Men, jeg har skjerm, tastatur, mus, Logitec surround og en 3-4 harddisker i maskinen nå.

     

    Tidligere spilte jeg BF 2142, men Tullenor leverer så dårlig linje at jeg gav opp. Får bare såvidt koblet opp mot servere og blir ofte kastet ut eller drept pga. lagging. Vel, vel, tilbake til tema :-)

     

    Bruker maskinen mest til tekstbehandling, surfing på nett, film- og musikkavspilling. Altså heller lite krevende oppgaver. Madammen krever at FB fungerer lynraskt :-) Har tegnet litt i SketchUp. Må kunne bruke remote desktop el.l. mot jobben.

     

    God nok bskrivelse? Hvis ikke så bare spesifiser hva mere dere trenger å vite. Det er hyggelig å få så mye hjelp!

  5. -alias-

     

    De maskinene er alt for kostbare for en 8-åring, ihvertfall har ikke min guttunge så mye sparepenger at jeg kan la han bruke over 5000 på en datamaskin.

     

    Det blir nok en maskin rundt 2000-3500, eller han får vår gamle og så kjøper vi en ny(eller ihvertfall nyere) maskin.

     

    Jeg skrev tidligere at jeg ikke har peiling på hardware, må vel presisere at jeg gjerne oppgraderer RAM, harddisker, PCI-kort, grafikk-kort osv. Det jeg ikke har peiling på er hva som er bra og hva som er mindre bra. Har ikke fulgt så mye med de siste årene.

  6. Heisann!

     

    Her strømmer det jo på med gode tips! Takk til dere som har bidratt så langt. Jeg er enig i det de fleste sier om at det er enklest/sikrest med en stasjonær maskin. Vurderte å si at jeg foretrakk det, men fant ut at jeg ville se hva dere hadde å si uten at jeg la føringer.

     

    Jeg har sett litt på Asus Eee Box og lignende, men har egentlig ikke tenkt på at jeg like gjerne kan se på større maskiner til samme pris. Likte både forslaget til srbz og bruktmaskinen som RRhoads lenker til. Sistnevnte maskin må jeg kanskje være litt skeptisk til da det virker litt vel billig å få valgfri lisens på oerativsystem OG full Office-pakke med på kjøpet?

     

    Får vel surfe litt rundt på nettbutikkene, og brukten her og på Finn og se om jeg finner noe. Tar gjerne imot flere tips da jeg egentlig ikke har peiling på hardware. :blush:

  7. Min sønn på 8 år har bestemt seg for å bruke spare-/bursdags-/ukepenger på en datamaskin. Han ønsker å spille på den, stort sett web-spill (1001-spill.no osv.) men også litt CD-ROM-baserte spill. Selv så kan jeg alt for lite om hardware nå, det går gjerne 5-6 år mellom hver gang jeg oppdaterer hjemme, så jeg har ikke oversikt over markedet og mulighetene.

     

    Vi så endel på disse mini-bærbare til rundt 2000kr, men de leveres jo ikke med CD/DVD-spiller, og jeg tror han vil mislike skjermstørrelsen etterhvert. Jeg kan alltids sette opp simulert CD-ROM og lage image osv. men da må jeg i sving hver gang han har noe nytt. Vurderer derfor en av disse mini-stasjonære som mange bruker til HTPC. Får de vel for rundt 3000kr i grei utførelse, men jeg vet ikke hvordan de er med spilling/nettsurfing osv. Skjerm og tastatur ligger det rundtom hjemme så de er ikke avgjørende for budsjettet.

     

    Håper på litt hjelp her, kanskje noen har erfaring med oppsett til egne barn?

  8. Jeg fikk samme problem, men hadde kablet nettverk. Snakket med kundeservice et par ganger og testet også boksen hos en nabo som har fungerende Xbox uten at min virket på det nettverket. Endte opp med å sende inn min og få en "ny" i retur pga. "tar lang tid å reparere". Antar jeg fikk en som noen andre har sendt inn tidligere men så lenge den virker er ikke det noen big deal.

     

    Håper det ordner seg, ble krise i heimen hos meg da vi var uten 360 i 3 uker.

  9. Om noen kan sende en invitasjon så blir jeg glad! Vi får ikke ha mp3 på jobbmaskinene så jeg savner litt musikk her jeg sitter foran skjermen.

     

    PS! Jeg har sjekket Spotivite og andre sider, Spotivite legges ned ser det ut til og andre var også (midlertidig?) tomme for invitasjoner.

     

    Takk til den som kan hjelpe meg!

  10. Heisann!

     

    Jeg prøver å sette opp MythTV med et DVB-S kort. Har en relativt fersk Ubuntu 7.10 installasjon i dual-boot med XP. I XP får jeg inn kanaler, men ikke i MythTV. Jeg fikk bilde når jeg testet etter å ha installert LinuxTV og kjørte via mPlayer, men uansett hva jeg prøver får jeg det ikke til i MythTV. Det feiler på søk av kanaler hver gang. Noen som kan mere om programvaren og kan hjelpe?

  11. Jeg vil anbefale å ta en titt på www.smallvolume.com.

    Konseptet er basert på at SmallVolume forhandler fram avtaler om levering av mindre antall av en vare fra fabrikk til oss som kunde. Noen ting kan man kjøpe enkeltvis, andre må man kjøpe i større kvanta. Selv har jeg ikke handlet der ennå, men har store planer om å importere litt "DVD/GPS/CD-spiller" for bil da de har stort utvalg og gode priser.

     

    Jeg har hatt kontakt med kundeservice på www.smallvolume.com for å få lagt til nye produkter i bilkategorien(som jeg hadde funnet på produsentens sider) og de var meget imøtekommende. En uke senere var produktene lagt til.

     

    -Tman

  12.  

    Tror det gikk litt fort i svingene der dj :-)

     

    Jeg vil ha noe til å spille med også, og da ser jeg kun etter utstyr MED kabel (ps2/usb). Men, takk for at du prøver å hjelpe :-)

     

    Skal ta en titt på de strømforsyningene. Må finne noen som har gunstig pris på mus, tastatur og strømforsyning i samme nettbutikk så jeg ikke legger ut en "formue" i porto.

  13. Håpte jeg ikke måtte ut med mere enn 500 siden dette er en gammel boks. Men, får jeg en OK strømforsyning så kan jo maskinen leve lenge som filserver i kjelleren.

     

    Har en nyere maskin som brukes til daglig, men trenger denne for streaming til Xbox, felles lagringssted osv. da jeg prøver å ha 2 stasjonære, en Xbox og av og til en bærbar i drift hjemme. Veldig greit å ha ett felles lagringssted, men med ustabiliteten jeg nå observerer (dette problemet har egentlig vart lenge, utsatt det til nå ) er det ikke noe å satse på.

     

    Må ha OK tastatur og mus til daglig bruk og litt spilling også, så pengene triller ut :-(

  14. Min gamle maskin sliter for tiden. Jeg får stadig freeze eller shutdown, uavhengig av om jeg spiller, surfer på nett eller maskinen bare står for seg selv.

     

    Spec:

    AMD Athlon 2100+

    512 Mb RAM

    80 Gb OS-disk

    2x200gb disker

    60 Gb disk

    TI4200 grafikk-kort 128mb (tror jeg)

    MSI KT4 Ultra hovedkort (byttet chipset vifte til kjøleelement, ingen forskjell på krasjrate)

    Q-Tec 400W Dual Fan Gold PSU

     

    Når maskinen har slått seg av må jeg trekke ut kontakten til strømforsyningen før det lar seg gjøre å slå på maskinen med "På"-knappen. Dette gjør at jeg mistenker PSU'en.

     

    Noen som har tips til feilsøking/fix?

     

    PS! Det krasjer både i Ubuntu 7.10 og Windows XP Home så OS bør ikke ha noe med saken å gjøre.

     

    -Tman

  15. Du kan jo laste ned samme CD som du har.

    Dette er helt lovelig. Så bruker du bare din cd key.

    Du må bare ikke laste ned noe med crack og sånnt tull. Bare en ren XP cd...

    8428185[/snapback]

     

    Joda, det kan jeg, men da er spørsmålet hvor jeg laster fra? Hadde jeg visst det så hadde det aldri blitt noen tråd på forumet. Jeg fant noen torrents med det var svensk eller italiensk og noe m crack osv. Finner jeg en ren CD så er det jo bare å laste ned.

  16. Kjøpt via bruktforumet her og sendt over halve landet så desverre er det ikke så mye å hente der. I tillegg var Shuttle'en uten både CD/DVD-spiller og diskettstasjon så jeg lurer på om jeg får litt ekstra problemer. Har installert (rent fysisk) en dvd-spiller men ikke satt opp noe iom. at harddisk er formatert og uten OS. Jeg håper at DVD-spilleren blir gjenkjent ved boot og at det derfra bare er å legge i plate når jeg får tak i det og kjøre installasjon som normalt.

     

    Hjemme sitter en ungdom og tripper siden denne maskinen er tenkt brukt av 14-åringen slik at jeg får ha min maskin i fred :-)

×
×
  • Opprett ny...