Gå til innhold

Supreme Gentleman

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Supreme Gentleman

  1.  

    Læreren min på Sonans tror det kommer en oppgave om Skam, så da er det bare å bingewatche hele greia før eksamen

    Sa hun hvorfor hun tror det? Skam har jo sin fjerde sesong nå, og så vidt jeg vet så har det ikke vært noe eksamensoppgave om Skam enda til tross for at det bestandig er så relevant - kanskje det har det, men har ikke lagt merke til det isåfall

     

    Mvh :)

    Hun sa bare at det er mye i media for tiden. Er vel etter sesong 2 eller 3 det ble en snakkis, og de kom ut i fjor tror jeg?
  2. Jeg har bestilt Switch + Zelda hos Platekompaniet for en stund siden, og de sa at jeg var med i runde 1. Har nå fått en mail om "Leveringsbekreftelse" uten sporing, med begge varene, og en mail om at "Din pakke er sendt". Det som er litt spesielt er at sporingen i mail 2 viser at pakken kommer i postkassa mi og veier 0.7 kg.

     

    Ser for meg at bare Zelda kommer i morgen  :hm: Er det noen andre her som bestilte fra Platekompaniet, som kan sjekke mailene sine?

  3.  

    Bestilte nettopp Switch + Zelda hos cdon.no, men er det noen her som vet om de fortsatt har igjen konsoller til lanseringsdagen? Sendte de en mail om dette, men de brukte 3 dager sist gang på å svare så jeg forventer ikke noe annet nå.

     

    Har du fått noe svar ennå? Evt. kunne du ha sagt ifra når du får det? Bestilte den 17, men er litt usikker selv.

     

    "Det er umiddelbart ikke noget vi kan undersøge på nuværende tidspunkt, da vi afventer mere information fra vores leverandør. Dog er den midlertidige releasedato sat til den 3/3 og såfremt Nintendo skulle meddele, at der ikke er nok eksemplarer til alle kunder, vil vi opdatere dig med yderligere informationer."

     

    Jeg tar vel sjansen på at de andre butikkene ikke blir utsolgt før jeg får nytt svar fra CDON

  4. Vurderer å søke til Jernbaneskolen neste år, men har noen spørsmål som jeg hadde satt pris på om ble besvart :)  

     

    1. Er det mulig å komme inn med bare generell studiekompetanse, men man mangler fysikken?

    2. Hva tilsvarer 220 timer matematikk og 140 timer fysikk? VG1+VG3 matte for meg som gikk påbygg, og et halvårsstudium i fysikk hos privatist?

    3. Består jeg helsetesten bare om jeg fungerer 100%? Er snakk om et brudd i fot for noen år tilbake, som er en bitteliten plage enda.

    4. Stiller jeg veldig dårlig om de eneste poengene jeg får på rangeringsstigen til Jernbaneskolen er "Karakter 5 eller 6 i matematikk, 3 poeng", og evt. "Yrkespykologisk sikkerhetstest; karakter A 5 poeng" og "Det generelle grunnlaget for opptak 10 poeng"?

  5. Behandling i forbrukertvistutvalget skal være kostnadsfri for begge parter.

     

    Hvis nettbutikken du kjøpte varen av har gått konkurs, kan du etter forbrukerkjøpsloven reklamere til tidligere salgsledd. Når det gjelder merker uten norske kontor (antar Coolit ECO ikke har dette), kan det derimot bli vanskelig å få noen penger, uavhengig av beslutningen fra FTU.

     

    Ingen varer i Norge har 4 år reklamasjonsfrist. Enten har man 2, eller på varer som er ment til å vare vesentlig lenger enn 2 år er det 5 års frist. Dette er ganske grunnleggende "forbrukerjus", noe forsikringsselskapet ditt helt klart burde kjenne til.

    Jeg gjorde om på innlegget mitt, men jeg mente altså at det var nettsidene jeg kjøpte de andre komponentene hos som har gått konkurs, ikke nettsiden som solgte meg vannkjøleren.

  6. I sommer begynte vannkjøleren i min stasjonære PC å lekke. Dette førte til et smell og man ser at det ligger væske på hovedkortet++ og skjermkortet. Jeg kontaktet den norske nettsiden jeg kjøpte vannkjøleren hos og de tok inn den. Etter en god stund returnerte de den og sa at leverandøren (Coolit ECO) mente at både garantien og reklamasjonen varte bare i 2 år, siden vannkjøleren ikke skulle vare lengre enn det.

     

    Ifølge forsikringsselskapet mitt var reklamasjonen 4 år på denne varen, og en annen nettside sa at den var på 5 år, og at de hadde tatt inn pc-en og erstattet delene om jeg hadde kjøpt den der. Så da kontaktet jeg Forbrukerrådet og de prøvde å kontakte nettsiden. Etter en stund sendte de purring og nettsiden svarte aldri. Forbrukerrådet kunne henvise meg videre til Forbrukervistutvalget, men jeg må erstatte div. kostnader om jeg taper saken, noe som jeg selv ikke mener jeg kommer til å gjøre.

     

    Informasjon som er viktig er at vannkjøleren er 3 år gammel. PC-en, som er selvbygd, ble kjøpt for snart 4 år siden, og jeg kjøpte komponentene fra minst 2 forskjellige norske nettsider. De nettsidene jeg kjøpte komponentene fra har gått konkurs/fått nye eiere og dermed har jeg ikke kvittering på delene (dette gjelder de andre komponentene, ikke vannkjøleren), men Forbrukerrådet mente jeg ikke trengte de da jeg kunne anslå hvor mye PC-en var verdt.

×
×
  • Opprett ny...