Gå til innhold

krislarsen

Medlemmer
  • Innlegg

    638
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krislarsen

  1. Har sett der, men finner kun info i xls-format. Er det ikke tilgjengelig noe sted som rådata? Tekstfil eller lignende? Synes det er et herk å hente inn data fra xls i matlab.

     

    XLS kan vel ganske enkelt konverteres til kommaseparert etc.. Slik at du kan bruke dlmread i matlab.

  2. Jeg har brukt Skandiabanken en god del år, og stort sett vært fornøyd. Nå er imidlertid BSU-renten latterlig dårlig sammenlignet med andre banker -- faktisk så mye som en prosent dårligere enn de beste.

     

    Det betyr at man fort taper godt over 1000 kr i året på å beholde BSU-kontoen i Skandiabanken hvis man har litt penger på den.

     

     

    Er det noen ulemper relatert til å flytte BSU-kontoen til en annen bank? Sånn rent bortsett fra at det krever en halvtimes jobb + man ikke lengre har pengene på ett sted?

     

    Jeg tenker spesielt på om man får med oversikten over hvor mye penger som faktisk er satt inn -- slik at skillet mellom hva som er renter og hva som er rene innskudd opprettholdes..

  3. Den Petter Smart @ Telenor som fant på å bruke MAC adressen til ruteren som trådløst passord burde fått 55 dager han også.. slike folk er farlige..

     

    Helt enig.. Dette er svært farlig for Telenors kunder, da noen potensielt kan laste ned ulovlig innhold via linjen -- noe som faktisk kan få uskyldige kastet i fengsel. Jeg vil kalle det grov uaktsomhet fra Telenor sin side -- forhåpentligvis jobber ikke vedkommende der lengre.

  4. Asus Zenbook UX51VZ-DB115H ser veldig interessant ut med tanke på skjermoppløsning og andre spesifikasjoner.

     

    Kjenner noen her til om den kommer til Norge, og eventuelt når?

     

     

     

    Link til litt info:

     

    http://www.amazon.de/UX51VZ-DB115H-Notebook-3632QM-NVIDIA-schwarz/dp/B00CHM7FIE

     

     

    Intel Core i7-3632QM (2,2 GHz)

    IPS Display mit WQHD+, 16:9, 2880x1620 Auflösung, externes DVD Laufwerk, Aluminium Unibody, 2x SSD im Raid 0 System

    Akku: Li-Ion 8 Zellen Akku / 90 Watt

  5. To uker er ikke helt galt, men sammenlignet med Dell hørtes det veldig skuffende ut. Og vi snakker vel egentlig om drøye to uker, iallfall ikke under.

     

    Godt å høre at det finnes et SMART-verktøy ja.. Men litt kjedelig å måtte starte dette manuelt for å sjekke disken. Slikt går iallfall helt automagisk i Ubuntu.

     

    DVD-en var visst ikke lesbar på verken Mac-en eller PC-er nei.. Antageligvis bare dårlig kvalitet på platen. Apple burde lett kunne verifisere at kunden har kjøpt Mac-en.. Neppe mer komplisert enn å taste inn navnet/kundenr. i en eller annen kundedatabase..

     

    Får ta en tur bortom Elkjøp og høre hvordan det fungerer der for sikkerhetsskyld, men blir overrasket hvis dem ikke bare sender maskinene videre til Apple ja..

  6. Hei,

     

    Jeg har vurdert å kjøpe en MacBook Pro 15" nå som der har dukket opp en ny generasjon. For et par dager siden snakket jeg imidlertid med en kamerat som har svært dårlige erfaringer med kundeservice hos Apple. Saken går ca. slik som dette (og vi snakker om en maskin som kun er ca. 1 år gammel):

     

    1. Harddisk ryker helt uten forvarsel (tydeligvis ingen SMART-diagnostikk på disken)
    2. Service/reparasjon tar drøye to uker
    3. Når maskinen kommer tilbake, er OSX ikke lengre installert.
    4. DVD-en med OSX som fulgte med maskinen er ikke lesbar (til tross for at den aldri hadde vært i bruk, og den var behandlet fint).
    5. Apple blir kontaktet, og det gis tilbud om å kjøpe OSX... Dette er selvsagt ikke spesielt interessant, i og med at det allerede er betalt for OSX-versjonen som fulgte med maskinen (nyeste versjon).
    6. Dersom det ikke er ønskelig å kjøpe OSX på nytt, vil det ta 14 dager å undersøke DVD-en, uten at det en gang er sikkert at den blir erstattet.

     

    Har andre tilsvarende erfaringer? Det er spesielt punkt 2, 5 og 6 jeg reagerer på. Er reparasjonstiden vanligvis så lang for et såpass enkelt problem? Og må man regne med at servicenivået er så lavt som dette? Vi snakker her om minst 4 ukers "driftsavbrudd"! Sist jeg hadde en Dell-maskin som gikk i stykker, ble den reparert i løpet av en ukes tid.. Og da snakker vi om en maskin til rundt regnet halve prisen.

     

    At OSX ikke leser ut SMART-informasjon fra diskene er upraktisk, men ingen showstopper, i og med at jeg alltid har minst et par backup-kopier av ting og tang.

     

    Dersom Apple selv har så elendig kundeservice som jeg fikk inntrykk av nå; vil det da hjelpe å kjøpe maskinen hos f.eks. Elkjøp? Eller blir man utsatt for det samme serviceregimet da også? Evt. tar Elkjøp seg av reparasjoner selv?

     

    Mvh,

    K

  7. Jeg har bestemt meg for å kjøre RAID 5 siden jeg ønsker en form for sikkerhet :)

     

    Nå er også kontrolleren kjøpt inn så det blir nok RAID 5, med mindre du har noen gode grunner som jeg ikke har tenkt på.

     

    Mvh

    Jon

    RAID 5 gir en forholdsvis god beskyttelse mot diskdød ja.. Men dersom selve RAID-kontrolleren ryker, må du få tak i en tilsvarende eller kompatibel RAID-kontroller, noe som ikke alltid er så enkelt etter noen år.

     

    ZFS løser dette på en god måte ved hjelp av innebygget speiling eller RAIDZ, men terskelen for å sette opp en filserver med ZFS er nok noe høyere enn å bruke en RAID5-kontroller..

     

    En grei gjennomgang av et praktisk ZFS-oppsett finner du her:

    http://breden.org.uk/2009/05/10/home-files...s-file-systems/

  8. Jeg har valgt følgende til filserver:

     

    ASUS M4A79T Deluxe

    AMD Athlon II X2 250 3,0Ghz, AM3, 2MB, 65W, Boxed

    2 stk Crucial DDR3 1333MHz 2GB REG/ECC 240pin, CL9, 1.5V, 256x72, Single ranked

    Corsair HX 650W PSU

     

    Ved bruk av ZFS-filsystem skal denne diskkontrolleren være veldig grei (JBOD-oppsett):

    http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:2224817;r:pg

     

    Den kan visst benyttes til RAID-oppsett også ser det ut til, og SATA-disker kobles enkelt til med mini-SAS til 4 SATA-kabler, noe som gir mulighet til totalt 8 disker.

  9. Jeg ville kjøpt to stk. HP ProCurve 1810 (managed gigabit-switch med vlan-støtte). Da kan du enkelt få til dette ved å kjøre TV på et eget VLAN.

     

    Switchen er vifteløs, har gigabit på alle porter, og kan konfigureres med et ganske enkelt web-grensesnitt (som fungerer både med Windows og Linux). Prisen er veldig grei hvis man sammenligner med Cisco, men superbillig er den ikke. https://prisguiden.no/produkt/114217.

  10. Jeg er ute etter et nytt filserver-hovedkort. Det viktige er:

    * Støtte for ECC-ram

    * PCI Express (skal brukes til http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...aspx?plid=30544 eller lignende..)

    * Gigabit ethernet

    * Lavt strømforbruk kan være greit, men det er viktigere å unngå flaskehalser mellom SATA-kontrolleren på PCI Express-bussen, CPU og nettverkskort.

    * Wake on LAN (ikke nødvendig, men det hadde vært en klar fordel)

     

    Har noen et godt forslag her?

  11. Det er tydeligvis ikke alle som forstår viktigheten av integrasjonstesting og versjonskontroll...

     

    Det er som det er blitt sagt tidligere i tråden, svært lite ønskelig at programvare skal oppgraderes automatisk fra én hovedversjon til neste (f.eks 3.0 til 3.5 for Firefox). Dette gjelder ikke bare Firefox, men all annen programvare med avhengigheter. Med andre ord; all programvare som på en eller annen måte "samarbeider" med, benytter eller benyttes av annen programvare (eller programvarebiblioteker). Det betyr i praksis de aller fleste programmer.

     

    Du må overstyre Ubuntu for å få til en oppgradering av typen du ønsker, slik det er beskrevet på en god måte litt lengre oppe i tråden. Dersom det ikke er spesielle funksjoner du er ute etter, vil jeg fraråde deg å oppgradere Firefox, men heller vente til oktober når neste Ubuntu-versjon dukker opp.

     

    Det er alltid mye enklere å bruke et gjennomtestet og stabilt system fra en leverandør som tar ansvar, enn et egenkomponert system med tilfeldige versjoner av programvare. Og enkelt er vel bra? Da kan du konsentrere deg om det du skal benytte datamaskinen til, og bruke mindre tid på å dunke hodet i veggen.

  12. Har du programmert i andre språk tidligere? Det kan være greit å vite hvis noen skal anbefale bøker til deg..

     

    Når det gjelder C, så er det etter min mening kun en bok som gjelder.. Og det er denne: The C Programming Language. Boken gir deg lite informasjon om kompilatorer og hvordan komme i gang, men det finner du sikkert ut av ved bruk av andre kilder.. Boken er "kjedelig", presis og konsis.

  13. 1. Du må nesten sende inn hele varen, ikke 50%

    2. Som håndtverker mener jeg det ville vært rart om panelet sprekker når du skrur UT skruene, de sprakk ikke når du når du brukte makt for å få dem inn?

    3. Kan du ikke forklare nøyaktig hvordan festet er feilprodusert?

    1. Det vil som jeg har skrevet en del ganger nå utgjøre en vesentlig ulempe for meg, så slik jeg leser forbrukerkjøpsloven, skal det faktisk ikke være nødvendig. Feilen kan ikke ligge i braketten, da denne ikke har innstillingsmuligheter + den er helt i vater horisontalt og vertikalt.

    2. Det var begynnende sprekker i panelet, og det sprakk når jeg måtte bite i det sure eplet idag og faktisk skru braketten ned igjen. Imidlertid hadde jeg flaks, og det holder å sparkle litt + male veggen på nytt. Antatt kostnad er vel 500-600kr + arbeid. Det er svært fristende å sende regningen til komplett.

    3. Kundeservice hos Komplett.no hevder at det skal være mulig å stille festet til 0 grader -- noe jeg ser at er umulig med sporene som er i TV-delen. På spørsmål om det er en produksjonsfeil dersom det ikke kan stilles inn til 0 grader, svarer kundeservice ja. Jeg tviler litt på dette, og har en mistanke om at det faktisk ikke skal være mulig å stille festet inn til 0 grader. Men når dem gjentar det samme både på telefon og på epost, så har jeg ikke så mye å stille opp med.

     

     

    Jeg har nå kjøpt nytt veggfeste av samme merke, men uten tilt hos en annen nettbutikk. Til tross for at kundeservice hos komplett hevder at disse festene skal kunne brukes med samme veggbrakett, stemmer heller ikke dette. Jeg ble derfor nødt til å skru ned den første braketten. Som nevnt over sprakk ikke veggen opp like mye som fryktet, og det kommer max. på noen få tusenlapper å fikse. Men nok en gang: Ikke stol på kundeservice hos komplett. Dem uttaler seg skråsikkert -- og tar feil. Det er uholdbart.

     

    Nå går snart det originale festet i retur, og forhåpentligvis får jeg igjen pengene for dette.

     

    Det nye Millimounts-festet er foreløpig ikke skrudd opp, men etter å ha kontrollmålt litt ser jeg at dette gir korrekt 0 graders vinkel på skjermen relativt til vegg.

  14. Virker som mange leser de lovene som gagner seg selv og slutter å lese :p
    Så sant innpakningen ikke tar skade eller blir forringet på noen måte (fremstår som ny), vil ikke åpning innebære avskåring i angreretten. Dersom varen er tatt i bruk, som din egen, kan ikke angreretten gjøres gjeldende.

    Høres ut som en kjip sak det her men har du fått nei på en reklamasjon er jo det lite Komplett kan gjøre. Reklamasjon går jo til produsenten av veggfestet, ikke Komplett. (Hvis ikke de lager veggfester da)

    Kan alltids ta det via forbrukerrådet men det funker sjeldent, da blir det påstand mot påstand i dette tilfellet.

    Reklamasjon går til butikken. Produsenten har ikke noe som helst med dette å gjøre. Det eneste tilfellet jeg vet om hvor reklamasjon går mot importør eller produsent, er når en butikk går konkurs. Les lovteksten.

  15. Det er lurt å borre hull først i veggen, og muligens dyppe skruene i zalo føre du skrur de inn.

    Jeg boret selvsagt hull i panelet først, men zalo forsøkte jeg ikke. Det kan jo være et godt tips dersom det gjør plankene mindre sprø.

     

    Men jeg syntes ikke at Komplett er urimelige når det gjelder saken her.

    Når en kunde kunde kommer med en defekt dør til et kjøleskap han har kjøpt, så kan ikke jeg bare åpne opp et nytt kjøleskap, skru av døra og gi det til ham.

    Jeg må først få inn hele kjøleskapet, også får kunden et nytt kjøleskap igjen.

     

    Det blir ikke helt det samme med hvitevarer og tv-feste. Det var mest et eksempel.

    Det blir en urimelig sammenligning.. Dette er snakk om en lite kostbar del fra en forholdsvis lite kostbar vare, som komplett har hauger av på lager. Med andre ord vil det ikke gi dem noe særlig tap. Men jeg risikerer et vesentlig tap -- og komplett har allerede innrømmet at varen ikke er i henhold!

     

    Uansett har jeg gitt opp saken nå, og bestiller nytt veggfeste et annet sted. Jeg orker ikke å bruke mer tid på krangle med udugelige og uhøflige Komplett-ansatte.

     

    En ting er sikkert: Jeg holder meg LANGT unna Komplett.no i fremtiden, og jeg kommer til å fraråde alle jeg kjenner å handle der. Maken til dårlig kundeservice har jeg ikke opplevd andre steder.

  16. 1) Kjøp ett feste til

    2) Ta ut delene du trenger fra den nye pakken når du får den. La den gamle veggplaten bli sittende

    3) Returer delene fra det nye festet (veggplaten) + den defekte delen fra det gamle festet på angrefrist

     

    Infleksibel leverandør = kreativ løsning

     

    Code#

    kunne ikke sagt det bedre selv.

     

    Legg frem denne løsningen for Komplett så finner du vel fort ut av om de vil gjøre det vanskelig for alle parter.

    Jeg har forsøkt. Fikk følgende til svar:

    "Det du foreslår er dessverre ikke en løsning vi kan gå god for. Åpnet vare er det ikke returrett for dessverre."

×
×
  • Opprett ny...