Gå til innhold

snikende

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av snikende

  1. Håper dere kan gjøre en test og sammenligning mellom Android TV (helst Nvidia sin Shield TV som nylig er lansert i Norge) og Apple TV. Chromecast blir ikke helt det samme som Apple TV når det snakkes om spilling og pris. Da er det mer naturlig å dra frem Android TV ettersom det er mer å regne som Google's svar på Apple TV enn Chromecast.

    • Liker 1
  2. Wimp har snakket om støtte til Chromecast en god stund, og dette dukker til stadighet opp som spørsmål på facebook-gruppa, men ennå har ingenting skjedd. Håper virkelig dette ikke bare er enda en lovnad som drar ut i tid. Ikke at Spotify er noe bedre, men inntil videre så har jeg valgt Google Play Music hvor dette er implementert. Skulle Wimp komme med støtte er jeg raskt tilbake, ettersom det er en god norsk tjeneste.

    • Liker 2
  3. Den neste featuren dere kunne prøvd er å sette en hardbarka spillentusiast til å sjekke hvor bra det går å spille på en mac, gjerne en Mac Pro. Myten er jo, som jeg selv også forsterker her, at windows er overlegent best som spillmaskin.

     

    Både Mac og Linux kunne jo her vært aktuelle å sammenligne opp mot Windows, nå som det faktisk satses på alternativer innenfor spilling. Steam kom til Mac i 2010 og Linux i 2013, og kan nå vise til flere AAA-titler. Hvordan spillopplevelsen er i forhold til Windows ville vært interessant å sett nærmere på.

  4. Dette har vært etterlengtet, selv om det har latt seg gjøre å se Netflix gjennom diverse omveier i noen år nå. Den raske inplementeringen og ikke minst håndutrekningen fra Netflix til Ubuntu-utviklerne er et godt eksempel på at Netflix ikke bevisst har ønsket å unngå å støtte platformen. Så er det bare å krysse fingrene for at flere følger etter og kommer seg bort fra Microsofts Silverlight-teknologi, og over på HTML5.

    • Liker 2
  5. Det er uvanlig mange forbedringer som introduseres i denne LTS utgaven. Beta 2 kjører også her veldig bra, uten merkbare problemer eller ustabiliteter. Har riktignok bare prøvd med drivere fra Intel og Nvidia, som funker bra med spill fra bla. Steam. For min del er det de lokale menyene som er den største nyheten, som gjør det enklere å arbeide på store skjermer.

     

    Håper det blir gjort en test når Ubuntu 14.04 lanseres :)

  6. Så lenge AAA-spillmotorene ikke blir kodet for å bruke OpenGL for grafikk er det lite som kommer til å skje med Linux-situasjonen, at mange Indie-spill støttes på Windows, Linux og OS X betyr ikke at et paradigmeskifte er på vei. Dine forhåpninger om at Linux-støtte for AAA-spill kommer i 2015 eller 2016 tror jeg lite på, sannsynligvis vil det ikke skje noe stort her før Nvidia, Intel, og AMD går sammen og lager et skikkelig grafikk-API designet for dagens og fremtidens GPUer som også er plattform-uavhengig.

     

    Du har absolutt gode poeng, og jeg ser ikke bort i fra at det kan være noe i dem. Likevel vil jeg si at den endringen som nå foregår virker mye mer gjennomtenkt og troverdig enn tidligere "forsøk" på å støtte Linux, og av den grunn tror jeg at man vil se flere AAA-titler i årene som kommer, da av andre enn Valve. Den halvhjertede supporten som tidligere har blitt gitt av Nvidia, AMD og Intel er den siste tiden blitt til noe mer, så jeg tror det legges flere krefter til grunn enn hva som før har vært tilfellet, men om det er nok skal jeg ikke påstå.

    • Liker 1
  7.  

     

    Kanskje fordi de har lagt om fokus og kjører hardere på linux nå? Som sikkert har en god del med SteamOS å gjøre ellers tror jeg de hadde gitt faen.

    Hva er det egentlig som gjør at SteamOS skal få fart på spillutvikling til Linux? Valves løsning på spill som ikke kan spilles i SteamOS er jo faktisk å streame dem fra en maskin på hjemmenettverket med Windows, og da ser jeg lite poeng i å ha en dedikert maskin med high-end maskinvare som bare er istand til å spille en håndfull spill når du kan legge inn Windows på den og spille langt flere spill.

     

    Må si det er bra det finnes Ignore-liste på diskusjon.no

    Vel, planer er nok at streamingen skal skje med titler som ikke støttes på Linux, og at dette blir å gjelde eldre spill etter hvert som mange AAA-titler kommer med støtte for Linux. Altså: når vi snakker år 2015/2016 så vil streaming fra Windows stort sett gjelde spill fra 2014 eller tidligere, tror jeg, og dermed vil det ikke være nødvendig å ha Windows på "high-end"-pc'en, men heller SteamOS (eller en annen Linux-distribusjon). Cluet her er å se lengre fram enn 2014, den store endringen skjer nok ikke før om noen år.

    • Liker 1
  8. Dette var en interessant artikkel med gode illustrasjoner. Kjør på med mer av denne sorten! Blir spennende å se om Windows 8 også er tilpasset eldre maskinvare, som jo egentlig er der Linux er kjent for å ha sin styrke kontra andre OS. I en slik test vil det kanskje være like så aktuelt å teste minimalistiske Linux-distribusjoner som Lubuntu og Xubuntu, men for å beholde sammenligningsgrunnlaget er det kanskje like så greit å holde på Ubuntu.

    • Liker 3
  9. Å laste ned fra nvidia.com er ikke helt optimalt. Jeg bruker Ubuntu sin egen testversjon av de nyeste driverne, som finnes i en ppa her: https://launchpad.net/~xorg-edgers/+archive/ppa Siste versjon der er fra 331-serien, som er et stykke foran den som følger med Ubuntu 13.10 (som er 319-serien).

     

    Denne er på lik linje med den du lastet ned fra nvidia.com ikke ansett som stabil, og kan som du opplevde ødelegge systemet.

  10. Du også tror vi kan takke Valve og SteamOS for dette? Hva i alle dager skal det hjelpe at de åpne driverne blir bedre når de proprietære lukkede driverne til Nvidia er femti millioner ganger bedre når det kommer til 3D-ytelse?

     

    Problemet til nå har blant annet vært den høye terskelen for å prøve ut Linux nettopp fordi driverne som følger med kan gi et såpass dårlig og trøblete inntrykk at interesserte gir opp. Mitt skjermkort fra nVidia er ikke støttet skikkelig av de åpne driverne, og derfor måtte installasjonen av Linux gjennom en del "omveier" for å bli fullført. Slipper man unna slike problemer er det mye større sjanse for at folk er villig til å gå over, og da er det klart at de proprietære driverne vil erstatte de åpne, men her tror jeg altså at ideen er å sikre at flere skjermkort er støttet ut av boksen ettersom de proprietære ikke kan være installert som standard.

×
×
  • Opprett ny...