Gå til innhold

smh

Medlemmer
  • Innlegg

    625
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av smh

  1. Hei, eg skal installera GNU/Linux på ein gammal bærbar, og lurar på distubusjon eg skal velga.

     

    Dette er ein Toshiba Portege 3110CT

     

    Maskinvaren:

    Pentium II 300MHz

    og 128 MB RAM

     

    Eg har ikkje så mykje kjennskap til GNU/Linux frå før, så den bør virka "ut av boksen". Har sett litt på ubuntu, men maskinkravene er litt store der.

     

    Eg ser på eksperimentet som min GNU/Linux dåp :!:

     

    Da tror jeg kanskje at puppy linux kan være ett alternativ. Har selv aldri prøvd den, men systemkravene er veldig lave.

     

    Puppy System Krav

     

    Puppy Linux vil være den beste distroen, men gå for 3.01 versjonen da den kjører GTK1 istedenfor puppy linux 4 som kjører GTK2 som er litt tyngre.

     

    Dersom du liker ubuntu kan du jo prøve denne: http://tomfichtner.de/linux/wiki/Installation

  2. Det værste eg har vært borti må vera nyrestein. Vakna om natta og var heilt sikker på at nå skulle eg dø. Gjekk med dette i nokre månader. Hadde og nokre misslykka operasjoner for å fjerne steinen, der dei blant anna gjekk inn igjennom penis 2 ganger for å prøve å hente ut steinen den veien. Ikkje behagelig! Til slutt fekk eg knust nyresteinen med ultralyd.

     

    Elles så kan vell sykkel trøe inn i spilene i framhjulet i 40km\t og punktering på framhjulet i 55-60km\t nevnes. Når eg punkterte så var buksa og jakken eg hadde på meg plutselig blitt forvandla til shorts og fillete jakke.

  3. Eg ser og at det er litt uskarpt, men med den linsa, lukkertida og å holde kameraet uten stativ... Veit heller ikkje om eg hadde klart å få hunden til å stå så mykje lengre rolig samtidig som eg skulle holde kameraet heilt i ro og. Tar gjerne i mot tips her.

     

    Dersom du ser kva klokka var når bildet er tatt så er det heller ikkje den beste belysningen, og ein blits ville barer øydelagt heile bildet, eller?

  4. Tar imot alle råd.

     

    Her er info ang bildet:

    Kameramodell: NIKON D40X

    Dato tatt: 2008:07:23 22:23:21

    Lukkertid: 1/19 sec.

    ISO hastighet: 800

    Blitz brukt: Flash did not fire, compulsory flash mode.

    Målingsmodus: Pattern

    Brennvidde: 140,0 mm

    Linse: Tamron AF 70-300mm 1:4-5,6

    Program: Sport

     

    post-30921-1217524268_thumb.jpg

  5. Til skag1 og Lakus

     

    Denne teksten er eit sitat frå ein e-post eg fekk. Så dersom du skulle kunne lese den så måtte eg faktisk lime den inn her. Beklager veldig dersom det ikkje er dette sitat funskjonen er til, men eg klarer ikkje å finna noko i forumreglene som sier at det ikkje er lov til å sitere frå e-post?

     

    Men kan endre frå quote til: "Sitat frå e-post:"

     

    Blir alle glade då?

  6. Her er forklaringen alle venter på ;)

     

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    Til alle gutter og jenter som sliter i denne harde eksamenstid. Det er da god tid til å reflektere over samfunnsaktuelle spørsmål. for eksempel dette; Finnes julenissen ?

     

    Dette spørsmålet har vært gjenstand for spekulasjon i årtier. I over to timer har vi drøftet dette, og etter mange harde disputter fikk jeg overbevist de andre. Jeg har ganske enkelt tatt utgangspunkt i fysiske fakta, og resultatene er basert på følgende hypotese: Det finnes en julenisse, som besøker alle snille barn. Julenissen benytter flyvende reinsdyr og slede ved levering av julegaver.

     

    La oss starte med hypotesen om flyvende reinsdyr. Ingen kjente reinsdyrraser kan fly. Imidlertid finnes det 300.000 dyrearter som enda ikke er vitenskapelig kjent eller klassifisert. Selv om de fleste av disse er insekter og laverestående arter, så finnes det fortsatt en mulighet for at det finnes flyvende reinsdyr og at julenissen er den eneste som kjenner denne arten.

     

    Videre kan vi fastslå at det finnes 2 milliarder barn under 18 år i verden. Siden julenissen av kulturelle og historiske grunner ikke betjener Muslimske-, Jødiske-, og Buddhistiske barn, refunderes antall barn som julenissen skal besøke julaften til 378 millioner, i henhold til tall fra ”Population Reference Bureau”. Basert på et gjennomsnitt på 4.11 barn p.r. husholdning, beregnes antall hjem julenissen skal besøke til 91.8  millioner. Dette forutsetter at det finnes minst et ”snilt” barn p.r. hjem.

     

    På grunn av verdens inndeling i tidssoner og jordstasjoner, vil julenissen maksimalt kunne arbeide 31 timer julaften. Dette forutsetter at han reiser fra øst til vest, noe som utvilsomt er mest logisk. For å betjene de 91.8 millioner hjem, må julenissen besøke 822.6 hjem p.r. sekund. Dette gir julenissen 1/1000 sekund til å parkere sleden, hoppe ut av sleden, klatre opp på taket, fyke ned gjennom pipa, børste av seg sot, plassere gavene under treet, klatre opp gjennom pipa, børste av seg sot, klatre inn i sleden og kjøre til neste hus. Dersom en antar at alle de 91.8 millioner hjem er distribuert jevnt over jordens overflate, noe som selvsagt ikke er riktig, men som likevel kan aksepteres som en forutsetning for de videre beregninger, gir dette en gjennomsnittlig avstand på 1.3 km mellom hvert stopp. Reiserute blir da på til sammen 121.5 millioner kilometer. Dette betyr av julenissen må reise 1088 km p.r. sekund – over 3000 ganger raskere enn lyden. For sammenligningens skyld bør det nevnes at den raskeste farkost menneskeheten så langt har konstruert, Ulysses romsonde, har en maksimal hastighet på 43.5 km p.r. sekund. Et konvensjonelt reinsdyr kan maksimalt oppnå 24 km p.r. time.

     

    En annen viktig faktor er sledens last. Dersom vi antar at hvert barn kun får en gave som ikke overstiger størrelsen på et middels stort Legosett, vil sleden ved start veie 160.650 tonn. I tillegg kommer julenissen som konsekvent beskrives som overvektig. På land kan et konvensjonelt reinsdyr ikke trekke mer en ca 150 kg. Dersom vi antar at flyvende reinsdyr kan trekke 10 ganger mer enn tradisjonelle reinsdyr, slik vi kjenner dem, vil det ikke være mulig å trekke sleden med åtte eller ni reinsdyr. Det trengs 214.200 reinsdyr. Dette øker vekten på ekvipasjen til 176.615 tonn, og da regner vi verken med julenissen eller sledens vekt. For sammenligningens skyld: Ekvipasjens vekt vil utgjøre mer enn fire ganger vekten til skipet Queen Elisabeth.

     

    176.715 tonn med en fart på 1088 km p.r. sekund gir en enorm luftmotstand. Denne luftmotstanden vil varme reinsdyrene opp på same måte som når et romskip flyr inn i jordens atmosfære. De to første vil bli utsatt for en energi mengde som tilsvarer 14.3 Quintillion joule p.r. sekund – hver! Kort sagt, de to første reinsdyrene vil gå opp i flammer nærmest umiddelbart. Når de to første er borte, vil di to neste utsettes for samme energimengde, slik at det vil oppstå en eksplosiv kjedereaksjon. Samtlige reinsdyr vil fordampe i løpet av 4,26 tusendels sekund. Julenissen vil gjennom denne kjedereaksjonen bli utsatt for sentrifugalkrefter på 17.500,6 ganger tyngdekraften. Julenissen med en vekt på 125 kg, som antas å være lite, vil bli presset bakover i sleden med en kraft på 2.167.007 kilo.

     

    Konklusjonen er enkel: Dersom julenissen overhode rakk å levere noen gaver, så er han trolig død nå. Selvsagt er det mulig at julenissen rår over en teknologi eller behersker dimensjoner som til nå ikke er kjent. Reinsdyret Rudolfs røde nese, som muligens er en avansert form for varmeskjold, kan tyde på at dette er tilfelle. Dette er i så fall halmstrået vi fortsatt kan klamre oss til, når det gjelder julenissens eksistens.

     

    Håper jeg ikke har ødelagt julestemningen eller glorifisert bildet av nissen. Dersom de fysiske beregningene er feil mottas korreksjoner med takk. Er det noen andre av dere som er dypt fundamentalt uenig eller enig, send meg en mail med kommentarer!!

     

    Lykke til med eksamener, tentamener og julefeiring.

    Ho Ho Ho

     

    Bjørnar

     

    Edit: Tok vekk e-post adressa hans. Er litt usikker på om han vil ha e-post adressa si ut her ;)

  7. Me har ein fil-server som mamut databaser ligger på. Vi bruker Client Manager og har splitta databasen i 2. Det er ca 25 brukeret. (Er fleire brukere som har begge databasane oppe samtidig).

     

    Så kommer problemet.

    Uten nokon tilsynelatende grunn så henger klienten (kan henge i 5min, har tatt tida). CPU load på server og arbeidstasjon er omtrent ingenting. Nettverket har ingen pakketap ved pinging med pakker på 65500 byte. Klarer ikkje å finne nokon grunn for at Mamut henger. Ein klient kan henge mens det på ein annan går heilt fint.

     

    Er det nokon som har ein ide, eller kjenner til problemet? Tar imot ALLE forslag med takk.

×
×
  • Opprett ny...