Gå til innhold

Nordickid

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nordickid

  1. Så du ønsker sertifikat autentisering i tillegg? Er litt knotete da, siden du må sette opp egen CA på en windows server, deploye sertifikat til alle maskinene via GPO, også sette opp RADIUS autentisering på switcher og aksesspunkt. Heldigvis kan Win Server settes opp som RADIUS server på en enkel måte. Er masse info om det på nettet.

     

    Takk for svar. Har du en god guide til meg på dette? Evt hjelpe meg med det?

  2. Heisann!

     

    Vi har noen active directory domener og en del trådløse nettverk.

    Idag er disse trådløse nettverkene beskyttet av WPA2-PSK nøkkler.
    Da dette er mindre sikkert mot lekasjer av nøkkel ønsker vi å ha en maskin-autentisering.

    Vi har sett på RADIUS løsninger.
    Maskinparken vår består av kun WIndows Server og Active Directory.
    Switchene våre er Cisco og vår WiFi kontroller er en Cisco 5500.

     

    Vi ser for oss at maskinene får et sertifikat over GPO, så når maskinen kobler seg til enten ved kabel eller trådløst nettverk, skal switchene bestemme hvilket VLAN klientene skal havne i.

     

    Har dere noen gode løsninger på lur?

  3. Hadde priser på elektronikk vært likt mellom Norge og USA, skulle Air ha kostet 6700 kroner. Vi betaler i skrivende stund 1100 kroner mer. Hva det kommer av, må en bare spekulere i, men Apple er nok ikke alena om slik prisdifferansiering, ei heller Norge som nasjon. :)

     

    Hva angår modellen, synes jeg at det er det desidert beste kjøpet av en ultrabook. Det eneste den mangler, er en full HD skjerm. Ellers har den et perfekt fordelt tyngdepunkt som gjør at den føles lettere enn selv Samsung 900X3E, selv om den ikke er det. Den overlegne batteritiden og det faktumet, gjør den i tråd med markedets beste pekeplate og en særdeles fordøyelig pris, den beste ultrabooken.

     

    Mener å huske at Priser oppgitt på Apples Amerikanske nettside ikke inkluderer skatteavgiften da den varierer fra stat til stat. Så det skal vell være + VAT der en plass. I Norge vises utprisen hos Apple med norsk moms inkludert:)

    Norge er også en av landene med lavest skatt og avgifter på elektronikk:)

  4. Heisann!

     

    Vi har fått en oppgave på skolen der vi skal fortelle om prosessorens og operativsystemets utvikling igjennom årene.

    alt fra enkelt til flerkjernet prosessor og 32-/64-bits operativssystemer.

     

    Har dere noen tips om hva som kan være lurt å se ekstra på og hva som er helt esensiellt å ha med i denne oppgaven på 12-15 sider.

     

    Takk for hjelpa:)

  5. Kanskje du kunne sagt litt mer om hva denne serveren har slags typer tjenester og roller.
    Selv om det er Active Directory Server er det mulig å oppgradere direkte fra 2003 til 2012.
    Vi hadde en del 32-bit 2003 servere med AD så stort som 3000 brukere og 2500 klienter, så vi lagde en virituell server å etablerte trust mellom disse, og reinnstallerte den gammle serveren:)

  6. Hei!

    Vi har et nettsted som styrer lageret og oversikten over maskiner vi har i drift i bedriften. Denne skriver til en MySQL database. Eksempler er serienummer på maskiner og navn.
    Vi har satt opp en MDT2013 og WDS-server for innstallasjon av maskiner. Er det noen muligheter for å hente ut dataene i denne MySQL basen og skrive til SQL Express Databasen vår på MDT maskina? Å er det mulig å ha konstant synkronisering på disse to basene?

  7. Hei!

     

    Vi har IPTV fra Get via fiber.

     

    Idag har vi trekt kabel til stue og et rom i 2. etg. Hussentralen står på et kott i 2.etg.

     

    Vi har en tv i 1. etg, der det ikke er mulighet for å trekke kabel, uten å gjøre store inngrep.

    Planen min da er å sende TV signalene trådløst. Det er Cat5e standarden som brukes, så teoretisk burde ikke dette være noe problem. Er ikke store avstanden i luft linje heller.

    Men, vi har en Apple Airport Extreme som står som router til internett fra samme hussentral. Denne har DHCP og NAT aktivert, da vi kun får en offentlig IP-adresse hos ISP.

     

    Jeg har en teori om at ISP har eget VLAN til internett og eget VLAN til feks IPTV og IP-telefon.

     

    Har dere noen forslag der jeg kan plugge ethernet i en trådløs sender, å sende TV-signalet trådløst til en mottaker i 1etg.
    Bare en link. Helst med ac-standarden, slik at jeg får litt båndbredde.

     

  8. Trur dette er feil vei å gå. Windows RT burde aldri eksistert.

    De burde gjort mer som Apple muligens. Ett OS for mobile enheter, og et for desktop maskiner.

    Slik jeg opplever Windows 8 idag, er dette et OS som hadde fungert optimalt på en mindre skjerm med touch. Windows 8 på den tradisjonelle dekstop maskinen, har ikke vært noe suksess for min del. Jeg bruker både Windows 8,1 og OSX Mavericks til vanlig og må si meg mer og mer fornøyd med Mavericks. Windows 8,1 er nok et tilbakeslag for Microsoft.

  9.  

     

    Apple har flere (RED) produkter.

    Ja, men i motsetning til denne ene Mac Pro'en kan du kjøpe de andre produktene fra Apple på vanlig måte uten å betale overpris. (Min gamle iPod nano (RED) kostet vel det samme som de med andre farger.]

    Jo, men de produktene er også masseprodusert. Denne maskinen finnes det bare en av i verden. De selges også som vanlig over disk, og ikke under en Auksjon:)?

×
×
  • Opprett ny...